1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    760
    Kiitokset:
    250
    Pisteet:
    63
    Kyllä tuon luulisi toimivan, kokeilemallahan se selviää
     
  2.  
  3. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    386
    Kiitokset:
    60
    Pisteet:
    28
    Ainakin ennenvanhaan lisenssin sai aktivoitua toisessa koneessa eikä MS suunnalta kuulunut valituksia. Joskus vaati ilmaisen puhelinaktivoinnin jonka jälkeen pelasi maailman tappiin.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,898
    Kiitokset:
    2,805
    Pisteet:
    223
    Voit käyttää lisenssiä. Sinunhan se on.

    Edit: Seuraavalla sivulla olikin näköjään jo vastauksia.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,218
    Kiitokset:
    584
    Pisteet:
    173
    On eri asioita, voiko lisenssiä käyttää toisessa koneessa, tai saako sitä käyttää. Lisenssin käyttö toisessa koneessa rikkoo ainakin alkuperäistä käyttöoikeussopimusta. Joidenkin arvelujen mukaan nuo netissä halvalla kaupatut lisenssit ovat peräisin juuri romutetuista koneista. Lainaus Tullin tiedotteesta:
    "Suomalaisilla kauppasivustoilla myydään epävirallisten myyjien toimesta erilaisten ohjelmistojen aktivointikoodeja, jotka voivat loukata tekijänoikeuksia. Poikkeuksellisen alhainen myyntihinta voi olla merkki tekijänoikeuksia loukkaavasta tuotteesta.
     
  6. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Joo, siksi kyselen kun kone on liitetty heidän domainiin ja jääkö siittä jotain merkkiä MS:n kantoihin. Olishan yksi win 10 pro lisenssi ihan kiva, tärkeintä on et saisin koneen itselle kuntoon kun olis vara akkuja yms. melko uutta sälää. Omistaja oli fiksu ja otti akun heti irti eikä kokeillu sitä, ei ollu eka kerta. Osat näyttää ihan hyviltä mutta näyttöä pelkään ku sitä ei saa auki ilman väkivaltaa.

    No jos kone lähtee rokkaamaan niin voinhan mä sinne win 10 laittaa.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,218
    Kiitokset:
    584
    Pisteet:
    173
    Mistähän moinen käsitys on peräisin? Jos lisenssi ei maksaisi "käytännössä mitään", niin miksi ilman käyttöjärjestelmää myyty kone on selvästi halvempi kuin esiasennetulla Windows Homella varustettu ja Window Prolla vielä liki 50 kalliimpi?
     
  8. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Pysytään nyt asiassa eli sain merivettä hörpänneen koneen kunhan todistin kiintolevyn tuhoamisen, ei ole kyseessä halvat lisenssit yms. Ja sen lisenssitarrasta vain kyse, hyvät neuvot mitä teen näytölle ovat tervetulleita koska kyseessä oleva läppäri on niitä kalleimpia malleja joita meillä myydään.
     
  9. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    760
    Kiitokset:
    250
    Pisteet:
    63
    Joo jossain lenovon kaupassa tottakai hinta on eri, miksi he myisivät käytännössä ilmaiseksi winukan koneeseen kun se jimssillä maksaa 150? Ei komponentitkaan heille maksa läheskään sitä mitä kuluttajalle, mutta isommasta kovosta joutuu silti pulittaa reippaasti lisää.

    Vähän huono esimerkki, koska suomessa tietotekniikka kallista verrattuna esim. kiinaan mistä saa windows läppäreitä alk.50e (paskoja siis toki), mutta tuossa powerista: https://www.power.fi/tietotekniikka/kannettavat-tietokoneet/hp-14-am001no-14/p-384191/

    179e hintaa, niin jokainen voi pohtia paljonko tuossa on winukasta maksettu. Ja läppäreitä löytyy tosiaan vielä paljon halvemmallakin.

    Käytettyjä/ylijäämä oem-lisenssejä saa edelleen ebay,kinguin.io-tech jne, joiden myyminen on microsoftin käyttöehtosopimuksen mukaan kiellettyä, mutta suomen laki sitä ei kiellä, joten microsoft voi sulkea lisenssin, jos pystyy todentamaan sen "epäaitouden", mutta ei siitä muuta rangaistusta ostaja saa.

    Mitä noihin väärennettyihin tarroihin tulee niin niiden myyminen on toki laitonta koska on piratismia.
     
  10. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Ihan ensin, hae netistä ohje tai videoohje, miten näytön saa purettua.

    Mielestäni noita kymppi lisenssejä ei kai liitetä mihinkään domainiin.
    Joka koneesta jää MS:n tietokantaan yksilöity jälki (perustuen emolevyyn), johon lisenssi on liitetty. Toisalta jos tuo on yrityksen kone jollakin yrityksen lisenssillä, en osaa sanoa siitä mitään.

    Lisenssiä sinun on vaikeaa siirtää toiseen koneeseen, jos se on rekisteröity toisen omistajan nimiin, koska se pitäisi siirtää ms-tililtä, johon sinulla voi olla vaikeaa päästä, koska tili ei ole oma.

    Jos tuon koneen saat kasattua toimivaksi, ei ole mitään ongelmaa asentaa siihen kymppiä, mitään tuoteavain kyselyjä eikä tuoteavainta siinä ei tarvita.

    Niillä yrityksillä on ihat omat lisenssiehtonsa ja käytäntönsä. Kyllä ne niistä maksaa, mutta se ei ole meidän asia, eikä sitä avata meille. Turhaa kateutta.

    Edit: eklulle vielä, jos kone on saanut merivettä, niin se pitää huuhdella makealla vedellä kunnolla ja kuivata huolella. Ei siinä riisiä tarvita.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2017
  11. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Joo ja vaimon läppäri on heidän domainissa ja tiedän kuinka tuonki saan sinne ja sitten irroitettua domainista olenhan eXpertti. Kyse ei ollut tuosta koneesta vaan ehkä jostain muusta. Näyttä vaikuttaa melko tiiviiltä joten annan ny olla riisinjyvien kanssa ja sitten kokeilen.
     
  12. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Kyllä kai se kone uuden käyttöjärjestelmän asennuksen myötä unohtaa kaikki domainit, vaikka kuinka olisi vaimolla.;) Emonlevyn perustuu MS rekisteröinti.
    Mutta tuohon meriveteen vielä, huuhtele nyt ihmeessä makealla vedellä pois ne suolat ym. jotka aiheuttaa syöpymistä.
     
  13. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Joo pesin heti haalealla vetellä ja panin hetkeksi paljuun likoon, näytön littukaapeli liitin vaikuttaa olevan silikoonattu ja ohjeessa luvataan hyvää veden kestoa. Hiljaa hyvä tulee, näin korjasin kaverin tytön läppärin johonka kaatui maitokahvia. Tämä bisnesmalli on hyvin avattavissa ja ainakin saan muistit, näytönohjaimen, akut, yms. osat talteen. Ohan tässä eläkeläiselle ainakin vähän puuhastelua.
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,888
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    No hupsista, kuinka siinä nyt niin pääsi käymään. :rolleyes: :D
    Kiinastahan noita lisenssejä saa bulkkina ostettua. Ja tarratkin on mukana.
    HAILAN International Co.,Ltd
     
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,888
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Media creation toolin käyttäjille.

    Media creation tool saattaa antaa käytettäessä seuraavan virheilmotuksen.

    Tämän työkalun xuorittamisessa oli ongelma.
    Emme ole varmoja siitä mitä tapahtui, mutta tätä työkalua ei voi suorittaa tietokoneessasi.
    Jos sinulla on edelleen ongelmia, kerro virhekoodi, kun otat yhteyttä asiakastukeen. Virhekoodi 0x80072F76-0X20017


    Seuraavan ohjeen mukaan voi ladata Windows 10:n ISO:n työpöydälle. jolloin siitä voi luoda asennusmedian käyttämällä esim. Rufus nimistä ohjelmaa.

    Aukaise Edge.
    Mene osoitteeseen. https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
    Paina F12 näppäintä. Sovelluskehittäjätyökalut valikko aukeaa
    Sovelluskehittäjätykaluissa valitse emulointi ja vaihda käyttäjäagentin merkkijono kohtaan "Apple Safari (iPad)"
    Kuva.

    [​IMG]

    Tämän jälkeen valitse tuoteversio - Kieli ja ja latausvaihtoehdoksi 64 -bittinen tiedosto, tallenna ISO työpöydälle.
    Huom: Sovelluskehittäjätykalua ei saa sulkea valintojen aikana.
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2017
  16. mikitsi

    mikitsi Newbie

    Liittynyt:
    05.10.2017
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Muutin tiliasetuksiksi paikallisen tilin,nyt en saa millään salasanan kyselyä pois päältä,vaikka olen sen poistanut asetuksista Windows-R näppäinyhdistelmällä ja sieltä ruksi pois kohdasta salasana kysely,miten saan salasanan kyselyn pois päältä?
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,888
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
  18. mikitsi

    mikitsi Newbie

    Liittynyt:
    05.10.2017
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos ohjeista, nyt onnistui
     
  19. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Taas uutta pukkas tulemaan, nyt versio 17035 ja hyvin toimii. Lähetin palautetta millä saa pois näytön oikeasta alareunasta tuon versio hässäkän pois, on niitä tweak ohjelmia joilla saa pois näytöstä versionumeron mutta ei pure tuohon eikä regedit sitä löydä, missä lie lymyilee.
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,888
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    ^ Taidat käyttää insider versiota? Uusin fast ring päivitys on tuo 17035. Veikkaan, joskin en täysin varma ole, että sitä verionumeroa ei saa pois näkyvistä.
     
  21. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    372
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Joo insider versiohan se on, kait ne joskus sen poistaa tuosta työpöydältä.
     

Jaa tämä sivu