1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 10 jäätyilee

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Dee 23.09.2016.

  1. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei,
    Tietokoneeni on jostain kumman syystä alkanut jäätyilemään. Eli kaikki jäätyy etkä voi tehdä oikein muuta kuin liikuttaa hiirtä. Tämä jäätyminen saattaa kestää n. minuutin jonka jälkeen kaikki mitä klikkailin tai tein tapahtuu kerralla. Tätä jäätymistä tapahtuu satunnaisesti, mutta välillä ehkä n. 5 minuutin välein. Todella rasittava jos yritän esimerkiksi pelata, niin koko peli saattaa vain yhtäkkiä sulkeutua tämän jäätymisen jälkeen.

    Käyttöjärjestelmänä Windows 10 ja tietokoneena n. vuoden vanha Acerin pöytätietokone.
     
  2.  
  3. Its-Noobi

    Its-Noobi Newbie

    Liittynyt:
    08.07.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  4. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,494
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Mitenkäs lämpöjen laita? Joskus jäähyt keräävät pölyä nopeasti ja lämmöt voivat aiheuttaa kaatumisia. Ja ainakin itsellä aiheuttaa Firefoxin jotkut versiot tuota.
     
  5. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En ole kertaakaan tämän vuoden aikana putsannut tietokoneen sisältä pölyjä, mutta no prosessorin lämpötila n. 34 °C ja näytönohjaimen 36 °C kun auki ainoastaan selain (Vivaldi). Löytyi myös jokin lämpötila joka näyttää 44 °C, mutta en ole täysin varma mitä tuo meinaa [​IMG]

    En käytä Firefoxia.
     
  6. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Putsasin tietokoneen myös sisältä, mutta ei auttanut.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,287
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
    Voisit yrittää selvittää Tehtävienhallinnasta, mikä prosessi vie 100% suoritintehosta silloin, kun kone jäätyy. Tehtävienhallinta pitäisi olla jo valmiina auki, sillä silloin, kun kone on jäätymistilassa, se ei enää ehdi aueta.
     
  8. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeilin tätä ja suoritinkäyttö laski jäätymisen aikana lähes nollaan. Huomasin kuitenkin että levynkäyttö on tämän jäätymisen aikana 100% ja ylimpänä olivat aluksi System, Antimalware Service Executable ja Vivaldi (selain). Nämä kuitenkin vaihtelivat ja napsasin puhelimella muutaman kuvan tehtävienhallinnasta.

    Yhdessä kohtaa näytti tältä:
    [​IMG]

    Toisessa kohtaa näytti aluksi tältä:
    [​IMG]

    Jonka jälkeen näytti tältä, mutta tietokone yhä jäätyneenä:
    [​IMG]

    Edit: Huomasin myös että tuo levynkäyttö saattaa olla 100% ilman jäätymistäkin.
     
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,805
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Tuolla aikaisemmin näytti, että levyn kunto on hyvä, mutta koska kovalevyn käyttö pyörii n.100%:n lukemissa, kannattaa tarkistaa kovalevyjen kunnot Crystal DiskInfo ohjelmalla: http://crystalmark.info/download/index-e.html
    Lataa Portable versio, koska exe version sisältää turhuuksia.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,287
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
    Justiinsa joo^. Jotakin näyttäisi olevan vialla tuon levyn suhteen. Vaikka SMART-raportti on Hyvä, tuntuu tuo lämpötilalukemakin oudolta, kun ympäristö on selvästi viileämpi.
     
  11. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ajoin tuon ohjelman ja tältä näyttää. Itse en ymmärrä noista paljoakaan, mutta ehkä te viisaammat osaatte sanoa jos jokin on pielessä.. :D

    [​IMG]
     
  12. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Uudelleen sijoitettuja sektoreita aika paljon, eikä lukuvirhetiheyskään näytä kovin hyvälle joten kovalevyn ostoon mars mars
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,287
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
    Nyt taisi kyllä tapahtua erehdys tuon SMART-datan tulkinnassa. Käsittääkseni tuo kovalevy on täysin kunnossa. Tuota lämpötilaa vain ihmettelin, koska se on selvästi korkeampi kuin ilmoittamasi prosessorin ja näytönohjaimen lämpötila. Toki tuo 44 astetta on sallitulla alueella. Arvoitukseksi siis jää, mikä tuota kovalevyä jumittaa. Ei kai se voi täyttymässäkään olla. Paljonko sillä on vapaata tilaa?
     
  14. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,805
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Minusta tulisi nyt selvittää, mikä tuota levyä noin työllistää. Lämpötila luonnolliseti nousee jos levyn käy n. 100%:n kuormituksella. Epäilisin eniten jotain haittaohjelmaa, koska muuta selitystä en tuolle keksi.

    Ekaksi ajaisin AdwCleanerin koneella, aja ensin "Scan" tarkista, ettei siellä ole sinulle tärkeitä ohjelmia ruksattuna ja sitten "Clean", hyväksy parit seuraavat kysymykset ja anna koneen käynnistyä uudelleen ja suorittaa puhdistus. http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

    Toiseksi voisi ajaa Anti Malwarebytes Free ohjelman https://www.malwarebytes.com/mwb-download/ Poista asennuksen lopussa ruksi kohdasta "Aloita kokeilujakso...".

    Kolmanneksi voisi ajaa online virusscannerin https://www.eset.com/me/home/products/online-scanner/ kohdasta "Scan Now".

    Minusta tuo kovalevy ei ole ongelma tässä vaiheessa. Ilmoittele, mitä nuo ohjelmat löysivät jos löytyy jotain.

    edit: korj. virheitä.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.09.2016
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,287
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
  16. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Palautin tietokoneeni oletusasetuksille muutama päivä sitten kokeillakseni jos se auttaisi ongelmaan, mutta ei auttanut. Palauttamisen lopussa tuli ilmoitus, että kaikkia tiedostoja ei voitu poistaa tms. Tsekkasin tämän jälkeen omasta tietokoneesta oliko tilaa vapautunut, mutta eipä ollut. Ihmettelin tätä hetken, koska kuitenkaan mitään omia tiedostojani/ohjelmia tms ei ollut enään koneella jotka aikaisemmin taisivat viedä suurimman osan muistista. Voisiko ongelma olla tässä?

    Mikä voi kuitenkin viedä tuon 400Gt muistia kun omia tiedostojani/pelejäni/sovelluksiani on nyt palauttamisen jälkeen tullut ehkä sen max 50Gt? Koneessani on 1Tb kovalevy, eli olen ymmärtänyt että se on vain jaettu kahdelle eri asemalle. Kuinka saan tiedostot menemään myös D-asemalle?

    [​IMG]

    C-asemalla olevat kansiot:
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 25.09.2016
  17. Earppi78

    Earppi78 Member

    Liittynyt:
    29.03.2013
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,967
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Kirjoita hakuun "Järjestä uudelleen" ja paina enter.
    Valitse Levyn uudelleen järjestäminen (järjestä uudelleen, työpöytäsovellus) ja klikkaa Ok
    Nimetön2.

    Kun lataus on valmis, klikkaa "Järjestä järjestelmätiedostot"
    Nimetön3.

    Tämän jälkeen avautuu tuo ensimmäinen ikkuna uudelleen.
    Klikkaa Ok
    Kun lataus on valmis katso että valittuna on ainakin seuraavat. (Huom. kaikki listassa olevat on turvallisia poistaa, mutta katso että ainakin seuraavat on valittuna)

    - Edelliset windows asennukset
    - Roskakori
    - Tilapäiset windows asennustiedostot
    Klikkaa Ok
    Kun poisto on valmis ikkuna sulkeutuu ilman ilmoitusta, käynnistä kone tämän jälkeen uudellee.
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,287
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
  20. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeilin tuota levyn uudelleenjärjestämistä, mutta se ei vapauttanut levytilaa kuin muutaman gigan. Ihmetyttää vain että mikä vie sen 400Gt..

    Katsoin noita C-asemalla olevien kansioiden ominaisuuksia eikä mikään niistä näyttäisi viedän niin paljoa muistia kuin levyllä on.
    [​IMG]
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,967
    Kiitokset:
    609
    Pisteet:
    123
    Just katsoin koneelta missä on windows old kansio ja sen koko on 17,6 gigaa.
    Oiko se old kansio poistunut kokonaan? tai ainakin yhdessä noista kuvistasi se näkyy edellleen.
    Se ei tietystikään kerro mihin kaikki 400 gigaa on hävinyt,. Onko koneellasi jotain ohjelmaa joka tekee automaattisesti varmuskopioita?
     

Jaa tämä sivu