1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Win 7 ja kadonnut muisti

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Marmatus 26.02.2015.

  1. Marmatus

    Marmatus Newbie

    Liittynyt:
    26.02.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei,
    mulla olis seuraavanlainen ongelma:
    hommasin uuden koneen joku aika sitten.Koneessa on kaksi kovoa johon toiseen asensin ensin ubuntun ja toiseen win 7:n.Ubuntu otti melkein kaiken muistin(n.1000GB) käyttöönsä ja windowsille jäi 111 GB.En muistanut asentaessa määrittää osioiden kokoa.
    Koska win7 on enemmän käytössä(pelaaminen) piti sille saada enemmän muistia käyttöön.Tämä ei tahtonut onnistua joten poistin ubuntun ja irrotin vielä koko toisen kovon koneesta.Nyt winukalla on edelleen 111 gigaa käytössä ja loput muistista on jossain,en tiedä missä.
    RAM:ia on koneessa 4 GB ja kone kyllä tunnistaa ne mutta tuo puuttuva muistimäärä ei näy nyt missään.
    Oon kokeillu parillakin osiointityökalulla korjata ongelmaa mutta ainut mitä nekään löytää on tuo 111 gigaa.
    En nyt osaa paremmin selittää asiaa ja mulla menee gigatavut ja -bitit sekaisin mutta ymmärrätte varmaan.
    Oon myös kompannut koko päivän pitkin internettiä etsimässä selkeitä ohjeita ongelmaan mutta en ole vielä löytänyt. Samantapaisia ongelmia kyllä mutta mutta yksikään ratkaisu ei ole toiminut tässä tapauksessa.
    Josko täällä onnistaisi?
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Levyhallinnasta voit ottaa tuon ubuntulla ollen osion käyttöön.
     
  4. Marmatus

    Marmatus Newbie

    Liittynyt:
    26.02.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ongelma onkin siinä että kone ei enää tunnista tuota ubuntulla ollutta osiota.Levynhallinnassakin näkyy vain tuo 111GB.
    Poistettuani ubuntun sen käyttämä tila ikäänkuin hävisi koko koneesta.Asensin aamulla win7:n uudelleen mutta alustaessa asemaa,sekin näytti että siellä olisi tilaa vain tuo 111GB.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Olisko se ubuntun käyttämä levytila jossain ei-windowsin ymmärrettävässä muodossa ts. ei ntfs. Se pitänee jollain linux-työkalulla alustaa sopivaksi?
     
  6. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Windows kyllä näkee tuntemattomassakin muodossa olevan osion levynhallinnan kautta. Levynhallintahan löytyy siis ohjauspaneeli > valvontatyökalut > tietokoneen hallinta > levynhallinta (paikallinen). Pelkkä (Oma) Tietokone ei ole siis mikään levynhallintatyökalu. Tuo 111 gigatavua vastaisi 120GB kiintolevyn (esim. SSD) kaikkea käytettävissä olevaa tilaa.
     
  7. Marmatus

    Marmatus Newbie

    Liittynyt:
    26.02.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Niin,tuota epäilen itsekin että windows ei tunnista ubuntun käytössä ollutta tilaa.Sehän ei käsittääkseni ole ntfs-muodossa.
    Toiseen vastaukseen sen verran että disk management:sta olen tuota nimen omaan koittanut korjata mutta siellä ei yksinkertaisesti näy ubuntun käyttämää tilaa.Ubuntun käyttämä tila näkyi ennen kuin poistin ubuntun koneelta.Samalla hävisi sen käyttämä tila siis.
    Mutta juu,tässä tosiaan on 120GB:n SSD.Kone tunnistaa RAM:it kyllä mutta ei niitä ilmeisesti käytä.
    Koitin tossa uudelleen ubuntun asennuslevyä katsoakseni osioita mutta se on niin erilainen etten uskaltanut alkaa muuttamaan mitään vielä.
     
  8. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Windows 7 on siis ilmeisesti asennettu SSD-levylle. Ei ole mahdollista lisätä toista fyysistä kiintolevyä Windowsin asennusosion jatkoksi. Jos se toinen kiintolevy ei näy levynhallinnassa, niin joko kiintolevy ei tunnistu (kaikki kaapelit ei kiinni/puuttuu ajurit/tms.) tai se kiintolevy on rikki.

    E: Selvennetään vielä terminologiaa, eli muisti = RAM muisti = se 4GB
    Kiintolevytila = levytila = massamuistilaite = esim. 120GB, kiintolevyjä ei kutsuta tietokoneen muistiksi eikä niitä tule sekoittaa RAM-muistiin.
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2015
  9. Marmatus

    Marmatus Newbie

    Liittynyt:
    26.02.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Win7 on SSD:llä.Ubuntu oli toisella kiintolevyllä(ei SSD jos sillä nyt on mitään väliä).Mutta kertaan vielä vähän alusta asiaa.Mun piti siis saada vapautettua muistia ubuntulta windowsille.En saanut tätä onnistumaan joten menin poistamaan ubuntun tältä toiselta kiintolevyltä.No,nyt en sitten saanut enää mitään yhteyttä tuohon ubuntun käyttämään muistiin joten menin ja otin koko kiintolevyn(sen jossa oli ollut ubuntu)irti koneesta ja asensin win7 uudelleen.Tämän jälkeen en ole löytänyt mistään tuota kanonnutta muistia.
    Ja nuo RAM:it mainitsin vaan sen takia että vika tuskin on niissä koska ne kone tunnistaa kyllä.Oon hiukan huono kirjoittamaan selkeätä tekstiä.
     
  10. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Kiintolevy jos on irti koneesta, niin eipä sitä kovin helposti se tietokone tai Windows enää löydä. Jos se kiintolevy on ehjä ja kiinni tietokoneessa, niin Windows sen kyllä löytää kunhan laitehallinnassa ei ole mitään mystisiä huutomerkkejä tai tuntemattomia laitteita.
     
  11. Marmatus

    Marmatus Newbie

    Liittynyt:
    26.02.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No niin!Asensin nyt tuon toisen kiintolevyn takaisin koneeseen ja kyllä,siellähän se laitehallinassa näkyy.Kiitti vinkistä!
    Tosin tämä toinen kiintolevy on nyt tyhjä joten siinä ei näy mitään kokoa eikä muutakaan mutta laitehallinassa sille on nyt paikka ainakin.Mitenkäs tästä eteenpäin nyt pitäisi toimia?
    Esim.saisinko asian korjattua niin että asentaisin tuolle toiselle kiintolevylle myös win7:n jolloin ubuntun käyttämä muisti muuttuisi taas ntfs-muotoon?
     
  12. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Voit alustaa kiintolevyn ohjauspaneeli > valvontatyökalut > tietokoneen hallinta > levynhallinta (paikallinen) -kautta. Hiiren oikealla tuntemattomasta/tyhjästä osiosta ja alustat vaikka sitten siihen NTFS (suosittelen pika-alustusta niin ei mene ikä ja terveys).
     
  13. Marmatus

    Marmatus Newbie

    Liittynyt:
    26.02.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Alustamisessa on nyt ongelmana se että hiiren oikealla klikatessa voin valita vain joko "import foreign disk" tai " convert to basic disk"-kohdat.Ja tietysti properties mutta muut listassa olevat vaihtoehdot ovat harmaalla joita ei voi klikata(esim tuo "new spanned volume" joka käsittääkseni pitäisi nyt saada valittua).
     
  14. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    En osaa sanoa mitä oikein olet säätänyt tai mitä yleensä säädät. Kannattaisi asentaa ihan suomenkielinen käyttöjärjestelmä eikä englanninkielistä jos sen käyttö tuottaa hankaluuksia.
     
  15. Marmatus

    Marmatus Newbie

    Liittynyt:
    26.02.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No joo,homma korjaantu tuolla "import foreign disk":illä.Nyt mulla on siellä E-asema 931GB tilaa ja vielä NTFS muodossa.Kiitos neuvoista ja kärsivällisyydestä.
     
  16. pena981

    pena981 Member

    Liittynyt:
    19.06.2012
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Juu mulla semmonen et latasin w7 kokonaan uusiksi ja palautin tehdasasetukset koneeseen.. enää ei mahu melkeen mitään koneeseen vaikka muistia pitäis o9lla se 8gb mihin meni kaikki muisti!?!?
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Edelleen kovalevy ja keskusmuisti eri asioita. Jos kovos on 120 gigaa, palautuslevyillä sait sen ehkä aika täyteen.
     
  18. pena981

    pena981 Member

    Liittynyt:
    19.06.2012
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    juu en ymmärrä näistä liikaa:D sori
    Mut näyttää et ois c: asemalla 930gt tilaa ja 53gt vapaana ja siellä tosiaan ei mitään melkeen oo..
    mitä mun pitäis tehä?
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Sulla on Win 7 lisenssikoodi ja levyllä ei oo mitään tärkeetä? Jos noin, asenna Windows 7 uusiks, asennusimage https://mega.co.nz/#!UlVxXKTQ!Q1g-avLKuorYu2bna4qtAaFUZvYnNvODO-F2xRYgCgs

    ja asenna tolla. Asennusvaiheessa poista siltä levyltä kaikki osiot (kaikki tiedot häviää) ja sit pitäis olla C:lla tilaa.
     
  20. pena981

    pena981 Member

    Liittynyt:
    19.06.2012
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

Jaa tämä sivu