1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Win 7 hitaus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi rick79 08.09.2016.

  1. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Eli sigun osat uusia ja eilen kasattu. Asensin win 7 Ultimaten (aito) ja Crucialin levylle ja homma pelas, kone oli vikkelä ja toimi moitteettomasti. Tänään tuli ensin 323 päivitystä ja sen jälkeen 9 päivitystä lisää. Nyt ns. Napista nettiin kestää sen 40-50sekkaa, kun ennen päivitystä aika oli reilusti pienempi. Vanhalla romulla Kingstonin v300 levyllä on win 10 pro ja se menee napista -> nettiin about 15sekkaa, myös kympin kaikki päivitykset on asennettu..

    Joten mikä hemmetti tossa seiskassa jumittaa???

    Tarkistettuja asioita:
    -C.diskinfo=kunnossa
    -Ahci päällä
    -sfc/scannow ajettu, ei ristiriitoja
    -Ei ylimääräsiä käynnistyviä ohjelmia.

    Onko seiska vaan paisunu käyttökelvottomaks vai mikä mättää... Käytän seiskaa vain musan tekemiseen, eli en ees joka päivä mutta sillon ku käytän niin se sais kyllä toimia jouhevasti....

    Kannattaako koittaa jotain fiksiä vai veänkö 8.1 Pro:n sen tilalle?
     
  2.  
  3. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,481
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Kyllä se seiskan käynnistyminen muistaakseni sp1:n jälkeen hidastu aikalailla, joten tuskin on vika, vaan ominaisuus. Ylimääräinen 20 sekkaa ei ainakaan minusta tee niin masokistia että kasin asentaisin, mutta makunsa kullakin..
     
  4. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,476
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Saikos tosta seiskasta ladattua nykyään sen jonkun version jossa oli koottuna enimmät päivitykset valmiiksi, jos tossa vaikka olisi jotenkin mennyt joku juntturaan ton päivitysvuoren kanssa.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,325
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Noita päivityksiä muistaakseni ei SP1:n päälle pitäisi olla kuin n.220-240 yht., olisikon tuossa noin sata liikaa tai sitten 3 tullut vahingossa 2 tilalle.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,485
    Kiitokset:
    744
    Pisteet:
    173
    Tuli mieleen olisiko jokin kielipaketti tullut ladattua.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,325
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Tuossa automaattipäivityksessä ei kielipaketteja pitäisi tulla, koska version ovat eri kielisiä.
     
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mullon asennettuna myös office joten varmaan toi 323 on oikea määrä päivityksiä.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,965
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    Microsoft on julkaissut Windows 7:lle koontipäivityksen, jota ei saa kutsua SP2:ksi, mutta joka sisältää kaikki tärkeät päivitykset huhtikuuhun 2016 asti. Sitä kannattaa käyttää, kun asentaa Seiskan uudelleen.
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/windows-7-päivitys-ei-onnistu.759436/#post-5109723

    Näyttää, että Microsoft on muuttanut jotakin tuon kirjoituksen ja siinä annettujen linkkien jälkeen, sillä linkki, josta aiemmin pääsi valitsemaan kyseisen koontipäivityksen asentaa nyt jonkin päivitysluettelon koneelle. Uutta linkkiä en ole kokeillut.

    Ehkä kannattaisi päivittää tuo Seiska ennen Officen asentamista.(?)
     
    rick79 kiitti tästä.
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Asennusmediassa sp1 valmiina joten service packissa se vika ei oo. Tuo kasin haukkuminen on niiiiiiin kulunu juttu jo, mullon ollu se useemmassa kokoonpanossa eikä siinä mitään vikaa ole. Jos nyt classic shellin asennusta ei helmasynniks lasketa.
     
    Tuksu82 kiitti tästä.
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kiitti. Vatuttaa ku asensin jo kaikki musasoftat ja plugarit niin ei nappais uusia seiskan asennusta. Noiden softien asennus vie suunnilleen yhen päivän ja niiden säätäminen kuntoon 2-3 päivää :D Vaan mitäpä sitä ei rakkaan harrastuksen eteen tekis.

    Joskus puhuttiin että Skylake sarja joko virallisesti tai epävirallisesti ei tukis seiskaa, aiheuttaen yhteensopivuusongelmia... Liekkö oli foliohattujuttuja vai..... Ei oo kyllä aikoihin kuulunu siitä mitään
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,965
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    rick79 kiitti tästä.
  13. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,481
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Kuten tuossa jo sanoin makunsa kullakin ja niistä on turha kiistellä. Itse en tykkää tai halua sekaantua koko käyttikseen, toisista se on hyvä käyttis. Ei niistä mielipiteistä kumpikaan toistaan enempää väärin ole.
     
    rick79 kiitti tästä.
  14. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,472
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Älä nyt vielä suotta asenna uudestaan sitä. Voit poistaa kaikki ylimääräiset päivitykset windowsin omalla "järjestä uudelleen" toiminnolla.
    Kun en seiskaa omaa, niin pitäisi löytyä ainakin seuraavasti

    Ohjauspaneeli\Valvontatyökalut\Järjestä uudelleen
    Samalla voit poistaa myös muut turhat tiedostot mitä siellä nyt onkaan vaihtoehtoja.

    Et varmaan tarvi ohjetaa mutta jos joku muu lukee tätä.
    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2852386
    http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/cleanmgr_vapauta_levytilaa.html

    Sillä ei oo väliä onko office asennettu ihan alussa.

    Ja monesti saattaa auttaa tommosen päivitysrumban jälkeen pelkästään se, että antaa koneen olla päällä käyttämättä vähän aikaa. Esim indeksointi saattaa alussa hidastaa konetta jonkn verran. (ja ei sitä ei kannata ottaa pois käytöstä)
     
    rick79 kiitti tästä.
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Foliohattujuttuja ihan täysin, samalla lailla toimii seiska skylakessa kuin ivyssäkin.

    Päivityksiä tulee tosiaankin yli kolme sataa, mutta käynnistysnopeuteen niillä ei ole merkittävää vaikutusta. Menisiköhän 15 sekuntia napilta nettiin, ei varmasti ainakaan yli 20 sekuntia. Ite asensin officen (2007) vasta pahimman päivitysrumban jälkeen, vaikkakin vähän vaikea uskoa että se siitä olisi kiinni.
     
    rick79 kiitti tästä.
  16. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kiitos kaikille vastauksista. Kokeilin kaikkia paitsi en poistanu päivityksiä.

    Ccleanerillä putsasin rekisterin ja siellä oli useita merkintöjä "missing .DLL".. Putsauksen jälkeen kone aukeaa noin 10sekunnissa. Toivomme että tämä on tällä ratkastu :) Vaikka varsinaista vikaa en pystyny paikallistamaan.
     

Jaa tämä sivu