1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Virtalähde hajosi

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Niklas70 09.09.2016.

  1. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Moikka! Tilanne ois semmonen että joka kerta kun olen käynnistänyt koneen jatkoroikan off asennosta on asentoon niin sulake on pamahtanut. Tämän jälkeen olen mennyt vain sulakekaappiin ja nostanut sulakkeen asennon on asentoon ja jatkoroikan virrat ovat menneet päälle ja kone myös. Tänään sitten taas sama homma mutta kun sulake meni samalla pamahti ainakin tuoksusta ja sähköiskusta päätellen koko virtalähde. Koneen specsit pitäisivät olla tiedoissa joten olen etsimässä uutta virtalähdettä.

    Uusi virtalähde saisi kestää myös mahdollisen uudistuksen gtx 10x0 näytis puolelta ja prossu puolelta sitten uuden i5 ja siihen emolevyn. Mieluiten verrkkokaupasta koska voisin hakea intin takia heti sen.

    Toinen ihmettelyn aihe on sulakkeen jatkuva off asentoon meneminen. Uskaltaako ostaaa uutta virtalähdettä ennen kuin tietää että ongelma olo virtalähteessä. Asuntoon on tehty ylimääräinen parvi johon on vedetty sähköt niin mietin että voiko sähköt jotenkin ylikuormittua ja sitä kautta hajotttaa virtalähteen. Virtalähde on n 3-4 v vanha. Kiitos avusta näin etukäteen.
     
  2.  
  3. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Sähköt voi ylikuormittua ja silloin kun samaan sähköpiiriin on kytketty paljon vehkeitä ja PC( joka on herkkä peli) käynnistetään aiheutuu lepokitkaan verrattava kuormituspiikki.
    Voit kokeilla pesuhuone/WC olevaa pistorasiaa koneen käynnistykseen , tuo töpseli on omassa vesisuojatussa virtapiirissään , erillisen sulakkeen takana , jos kestää OK mutta jos tilttaa , niin poweri on taatusti sökö
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Huom. vanhemmissa taloissa taitaa olla samoissa linjoissa muiden kanssa, ilman kosteiden tilojen vikavirtasuojia.

    edit: jos muuten on automaattisulakkeet, niin kosteista tiloista pitäisi löytyä vikavirtasuojat.
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2016
  5. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Siis powerihan ei enää käynnisty ollenkaan. Jatkorasia jossa on mm näyttö tulostin, laturi toimiii mutta ei anna mitään virtaa powerille. Mietin vain tässä että uskaltaako sitä edes ostaa uutta poweri ettei käy vain samalöa tavalla.

    Jatkorasian siis kun ennen on käynnistänyt niin esim telkkari joka on alakerrassa on sammunut koska kytkin sulakeseinässä vai miksä sitö sanotaankin on mennyt off asentoon.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
  7. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    No niihän sitä vähän ajatteli ettei verkkokaupasta välttämättä löydä. Olisikk toi toinen vaihtoehto ihan sopiva sitten tulevaisuudessa esim. uusille gtx näyttiksille?

    Pitää vaan toivoa kun kytkee virtalähteen paikalleen ettei mitöän muuta oo menny rikki tai ettei pamahda uudestaan jos johtuisikin jostain sähköhommista
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Ihan pätevä poweri. Pascalithan ei vie virtaa juuri ollenkaan.
     
  9. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    No pistän varmaan semmosen sitte tilauksee alkuviikosta. Toisaalta ei tässä mikään kiire ole kunhan tulee ensi perjantaiksi kun pääsee taas lomille :) voisi katsoa tuon jimmsin tiistaisin tulevan tarjouksen jos sieltä löytyisi joku poweri.

    Onks sitten tulevaisuudessa oikeestaan oikea järkevä hankinta uusi näyttis. Koppaakin olen ajatellut et saisi vähän tilaaa osille vai miten isot nuo uudet näyttikset ovat.

    Vielä tuosta powerin hiljaisuudesta kai nuo ton hintaset saadaan pidettyä hiljasena ettei tuu sirkkeliääntä.

    Edit. Jos pistää kelloja prossulle niin tarviiko parempaa virtalähdettä?

    Edit 2. Jos ostaisi tuolta vähän alle satasen hintaluokasta powerin niin olisiko overkill. Vöhän vaan kuullu juttua että viimenen osa josta kannattaa pihistellö kun siihen kuitenkin kaikni kytkeytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2016
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Tuo Seasonic saattaa kuuleman mukaan olla äänekäs kovassa rasituksessa, mutta tuolla sinun koneella ja pascalilla tuskin vaikka kellottaisikin prossua. Reilun satasen evga olisi varmasti hiljainen, tuuletin tuskin edes käynnistyisi.

    Näyttis alkaa olla päivityksen tarpeessa.
     
    Niklas70 kiitti tästä.
  11. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Pistän varmaan tuon toiseksi viimeisen vaihtoehdon tilaukseen. Jotenkin houkuttaa tuo gold hyötysuhde vaikka en ihan tasantarkkaan tiedäkkään mitä se tarkoittaa :). Olisiko jimmsiltä tuohon hintaan mitään samanlaista mikä kestäisi myös ne tulevaisuuden komponenttien muutokset vai onko toi hardwarium ihan ok paikka tilata.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Niklas70 kiitti tästä.
  13. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Pistän tuon siis tilaukseen :) samalla 5 metrin virtapiuha ni saa yhdistettyä suoraan seinään eikä tarvi mitään jatkojohtoja mitkä paskoo osat.

    Sain muuten kaverilta lainaan virtalähteen ja hänen näyttiksen niin näytti siltä että kaikko muut osat säilyivät paitsi virtalähde ja ehkä näyttis. Ei löytynyt vaan kaverilra lisävirtapiuhoja omaan näyttikseen niin sitä ei pystynyt katsomaan.
     
  14. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Nonniii täänään sain uuden virtalähteen. Ongelmana on se että kone ei inahdakkaan kun yritän köynnistää. Valot tulee emolevyyn ja sen jälkeen kun viimeksi testasin kaverin virtalähtellä niin en ole koneeseen koskenut. Laitoin pelkän 24 pin liittimen ja yritin köynnistää siltikään ei mitään tapahdu.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Tuo ei pelkästään riitä, ATX 12V 8-pin liitin pitää myös kiinnittää 24-pin lisäksi.
     
    Niklas70 kiitti tästä.
  16. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Joo elikkäs nyt kävi klassiset. Unohtu toinen piuhoista siihen virtalähteeseen kiinni. Laitoin ainoastaan toisen niistä ja nyt toimii kuin unelma. Kiitokset taas tänne näin kun jaksatte auttaa vaikka välillä onkin niin pihalla ettei mitään rajaa :)
     
  17. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Eikö ookkiin hiljainen virtalähde!
     
  18. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Kyyllä !
     

Jaa tämä sivu