1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vaimolle Sims 4 pelauksen mahdollistava setti

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi AkQ 20.12.2014.

  1. AkQ

    AkQ Regular member

    Liittynyt:
    18.11.2005
    Viestejä:
    114
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Budjetti?: Mahdollisimman vähän - HUOM. katso viimeinen kohta
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin? Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Ei väliä
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan, dvd-asema on bonusta.
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Ei väliä
    Koneen käyttötarkoitus: Sims 4, Facebook, Skype
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: pönttö, näyttö, näppis, hiiri, headset - kunhan Sims:in pelaaminen on miellyttävää.
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    Budjettia en lähtenyt arvailemaan - mahdollisimman halpa setti vaimokkeelle. Ei ole mitään muita vaatimuksia kuin se että Sims 4:sta pystyy pelaamaan ja että Facebook toimii.
     
  2.  
  3. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Mitkä ovat The Sims 4 -pelin järjestelmäsuositus?
    • VAADITAAN: Internet-yhteys vaaditaan tuotteen aktivoimista varten.
    • KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: 64-bittinen Windows 7, 8 tai 8.1
    • SUORITIN: Intel core i5 tai tehokkaampi, AMD Athlon X4
    • MUISTI: 4 Gt RAM-muistia
    • KIINTOLEVY: Vähintään 9 vapaata kiintolevytilaa sekä vähintään 1 Gt lisätilaa muokattua sisältöä ja pelitallennuksia varten.
    • DVD-ROM: DVD ROM -asemaa tarvitaan vain pelin asentamiseen
    • NÄYTÖNOHJAIN: NVIDIA GTX 650 tai tehokkaampi
    • ÄÄNIKORTTI: DirectX 9.0c -yhteensopiva
    • DIRECTX: DirectX 9.0c -yhteensopiva
    • OHJAUS: näppäimistö ja hiiri

    Kevyt pelihän tuo Sims 4 on, mutta halutaanko sitä pystyä pelaamaan vai tahdotaanko myös grafiikka asetukset mahdollisimman ylös?

    Anna jotain arviota budjetista 500€? 700€?, eli mikä on ihan max mitä voidaan sijoittaa?


    Mikäli hyvää ja halpaa näyttöä halua, niin nopeasti tilaamaan http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/fujitsu/23inch-fujitsu-p23t-6-thor-edition-ips-23-p20987690



    AMD APU on yksi vaihtoehto, jolloin mennään kohtuu tehokkaalla integroidulla näytönohjaimella A8-6600K tai A10-7850K. Näistä löytyy lähes varmasti Youtubesta videoita, miten näillä peli pyörii. Toinen vaihtoehto on sitten kasata erillisellä näytönohjaimella, mutta tämä tuo hintaa sen 100-200€ lisää, joten mikä on nyt se riittävä pelaamiseen? SSD-levy kannattaa ehdottomasti ottaa, joten riittääkö 256GB tilaksi koneelle vai tarviiko enemmän?
     
    Viimeksi muokattu: 21.12.2014
  4. AkQ

    AkQ Regular member

    Liittynyt:
    18.11.2005
    Viestejä:
    114
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    max 400e ois aika bueno.
    Ja pelaaminen on sitä, että huomio kiinnittyy peliin itseensä, eikä 4fps jumitukseen tai käsittämättömään pikselimössöön tms.
     
  5. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Suoraan sanottuna 400€ on todella pieni summa ja yks 100€ lisää muuttaa konetta paljon. Onko mahdollista tilata Saksasta?

    Edit: Saksa näköjään lukikin alussa.


    [​IMG]
    Kauppa: Mindfactory (Saksa)

    + ATX-Kotelo http://www.jimms.fi/listaa/17/854/group/vendor/asc/order/price

    Halutessasi enemmän tehoa pelaamiseen (prosessori + näytönohjain): http://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-A10-Series-7850K-4x-3-70GHz-So-FM2--BOX_948380.html

    8GB muistia ja pari kpl, jolloin saa dual channelin käyttöön (näytönohjain hyötyy):
    http://www.mindfactory.de/product_i...JawsX-DDR3-2133-DIMM-CL9-Dual-Kit_929002.html
    http://www.mindfactory.de/product_info.php/8GB-G-Skill-Ares-DDR3-2133-DIMM-CL11-Dual-Kit_799749.html
     
    Viimeksi muokattu: 21.12.2014
    BPVest kiitti tästä.
  6. AkQ

    AkQ Regular member

    Liittynyt:
    18.11.2005
    Viestejä:
    114
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    [​IMG]

    SSD ei ole tarpeellinen, kiintolevyt on reippaasti halvempia. Ei vaikuta pelien FPS-lukemiin eikä reunojen pehmeyksiin.

    Näytönohjain sen sijaan tuntuu olevan Must Have. Muistiakin tässä setissä 8GB, minimillä ei pärjää kuitenkaan, kun on Windows auki, facebook auki ja miljoona muuta välilehteä. Ja tietysti se Sims 4.

    Aika kalliiksi tulee sittenkin. Tähän pitäisi vielä näyttö, näppis, hiiri ja headset läntätä.
    Perkeleen Sims 4.
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    SSD on ihan muuta käyttöä varten, kuin FPS lukemat sekä reunanpehmennökset.

    Näytönohjain on tarpeellinen, mutta Radeon 280 on overkill jos ajatellaan vain Sims 4:sta. 6600K jaksaa pyörittää sitä ihan varmasti.

    4Gt riittää btw, kaikki ei selaa nettiä ja räpellä samaan aikaan muuta kun pelaa. Vai meinasitko kirjoittaa faceen "nyt toi ukko syö" ja minuutin päästä "nyt mä laitoin ton simssin kakalle " ?

    Virtalähde ainakin vois olla muuta. Mielummin menisin Lurluckin setillä, riittää ihan helposti.
     
  8. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    SSD= Windows ja tärkeimmät ohjelmat
    Kovalevy= Omat tiedostot ja suuret ohjelmat ( Jos SSD tila meinaa loppua)

    Näin kannattaa mennä.
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Jos rahaa riittää. Toisessa setissä on vain SSD, kun taas toisessa setissä pelkästään normikovo.
     
  10. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Prossuksi ehdottomasti ennemmin 8ydin FX-8320.
    Emolevy sulaa huonon virransyötön takia ja piirisarja on todella vanha.
    Muistit kannattaisi olla AMD paketissa vähintään 1866MHz mallistoa.
    Poweri on todella huono.

    Ostopäätöksen teet itse, mutta minä en ainakaan tuollaista emolevyä ostaisi. Asus M5A97 on käytännössä minimi.
     
  11. AkQ

    AkQ Regular member

    Liittynyt:
    18.11.2005
    Viestejä:
    114
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jätetään ne mielipiteet omaan osioonsa.
    Jos on faktaa, perusteluita ja oikeaa tietoa, niin saa sanoa.
    Miksi "Prossuksi ehdottomasti ennemmin 8ydin FX-8320." ?
    Miksi emolevy sulaa huonon virransyötön takia? Väitätkö että tuo setti menee rikki emolevyn takia? Luulis että olis myyntikiellossa. Millä tavalla piirisarja on "todella vanha" ? Mitä se aiheuttaa? Mitä se merkitsee?
    Miksi muistit "kannattaisi olla AMD paketissa vähintään 1866mhz mallistoa" ja mitä haittaa vaikka ei olisikaan? Eikö halpuus tässä ole ratkaiseva tekijä?
    Millä tavalla poweri jonka valitsin on "todella huono"? Mikä siitä tekee todella huonon? Okei, se on ehkä hiukkasen liian tehokas, 450w riittäisi varmasti ihan hyvin, ja ehkä jokin toinen valmistaja.

    Ja minkä takia täällä ehdotetaan SSD:tä, eihän sitä tarvitse mihinkään. Kiintolevy toimii ja on halpa. Pelit eivät sen paremmin pyöri oli SSD tai ei. Ja näin ollen .. eikö se nyt ole päivänselvä asia että SSD:tä ei todellakaan tähän settiin tarvita. Se jos mikä on "overkill" - täysin turha komponentti.

    Radeon R9 290 on overkill. Siispä valitsen edullisemman mallin. Ehkäpä R8 tai jopa R7 mallistosta jonkin halvemman.

    8GB muistia siksi koska käyttäjän tietokonetottumukseen kuuluu pitää useita ohjelmia auki yhtäaikaa. Kymmeniä välilehtiä auki selaimessa, mediantoisto-ohjelma, muutamia eri chätti-ohjelmia, ja tietysti Sims 4
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Prossu FX-8320 koska pieni hintaero, 8-ytimisellä pärjää pidempään ja kolmanneks selkeesti parempaa prossua tolle prossukannalle ei tuu. Ts 8320 on lähes parasta mitä emolle saa.

    Emon virransyötöstä puuttuu jäähy, joten en tosiaan ihmettelis. Myyntikielto, röhönaurut. Tossa muutama vehje joiden pitäis olla myyntikiellossa mut eipä näy http://www.mindfactory.de/Hardware/...ile+ATX/Netzteile+ab+400W.html/listing_sort/6

    Piirisarjasta puuttu A-Link Express III (on vaan II), puuttuu SATA 3, huono USB 3.0 koska A-Link Express II eli antiikkista romua.

    Prossu tukee 1866 MHz ja antaa nopeusetua, hintaero mitätön joten 1866.

    Powerissa heikko laatu, kusetusvalmistaja (aluks pari hyvää sarjaa, sit enimmäkseen kuraa) Corsairin halpasarjaa.

    R9 280 ei oo overkill. R8 sarjaa ei oo olemassakaan. R7 sarjassa ei järkee koska R9 280 hakkaa kaikki ja hintaero mitätön.

    :rolleyes:
     
  13. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Hyvin harva peli edes tarvitsee tällähetkellä yli 4GB muistia ja tälläisiä ovat esimerkiski Battlefield 4 / COD sun muut todella raskaan pelit ja nämäkään eivät tarvitse noin paljoa pienillä grafiikka asetuksilla.

    Edelleen me täällä annetaan vain ohjeistusta ja ei meitä tarvitse kuunnella, jos ei halua. Me emme menetä mitään, jos teet huonon ostoksen ja harrastukseksi täällä neuvoja annetaan.
     
  14. AkQ

    AkQ Regular member

    Liittynyt:
    18.11.2005
    Viestejä:
    114
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No niiiin. Eli FX-8320 prosessoriksi. Selvä. Emolevy vaihtuu parempaan. Selvä.
    Muistit jää mietintään vielä. Mitättömän oloinen päivitys.
    Powerikaan ei saa siis corsais olla. Ok. Ehdotuksia mitä tilalle? 450W riittää.

    Niin ja sitten tarvis vielä oheislaitteet. Ilmeisesti näyttöä jo ehdotettu - koko setti pääsee vasta enskuussa tilaukseen - toivottovasti tuo tarjous on vielä silloinkin voimassa. Laitoin linkin bookmarkseihin.

    8GB muisteista en vielä luovu. Mutta dvd-asemasta saatan luopua. 9 euroa luultavasti täysin hukkaan.

    Näytönohjainko on siis ok? Radeon R9 280 (edellisessä viestissä virheellisesti 290 ja olematon R8-mallisto, vaikka piti tarkoittamani R7 ja R5)
    Turhia euroja ei ole.
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  16. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Tämä on aina niin hyödyllistä, kun nämä tarjoukset ja tuotteet muuttuvat välillä päivässäkin, niin ens kuussa voi olla jo ihan toinen tilanne. Joten palaile siis silloin asiaan uudelleen.

    Tuo CDON IPS näyttö on mitäluultavasti tämän jouluajan tarjouksessa, joten sen voi unohtaa.

    Muistiksi on hyvä ottaa nykyisillä hinnoilla suoraan 8GB, mutta jos rahat todella tiukassa, niin siitä voi säästää tietenkin.

    Tällähetkellä Mindfactoryssä on Sapphire R9 280 Dual-X suunnilleen saman hintainen ja omasta mielestä parempi jäähy tuo Dual-X. Jos taas haluais panostaa, niin Sapphirelta löytyy myös yksi parhaimpia kortteja: http://www.mindfactory.de/product_i...-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Lite-Retail-_974871.html

    Poweriksi käytännössä Seasonic valmistajan mikä tahansa poweri on hyvä. XFX-halvat powerit olivat aikaisemmin todella hyviä ja nämäkin olivat Seasonic valmistamia, mutta näissä on tullut muutoksia. Corsairin powereista ainoat hyvät mallit ovat TX / HX / AX- sarja.

    AMD puolella oikeastaan Asus valmistaa hyviä emolevyjä (poikkeuksia on muutama) ja näistä Asus M5A97 R2.0 tai Asus M5A97 EVO R2.0 ovat niitä hyviä.

    Muistien hintaero niin pieni, että ehdottomasti kannattaa ottaa 1866MHz muistit, joista saa kyllä hyötyä: http://www.mindfactory.de/search_result.php?search_query=8GB Kingston HyperX FURY 1866&x=0&y=0
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ja ssd:stä sen verran että se tuo käyttömukavuutta koneeseen, vaikkei se peleissä ihan näkyiskään (joku kyllä sano että bf4 kartat latautuu kymmeniä sekunteja nopeammin) niin kaikessa muussa koneen käytössä se näkyy. Se myös näkyy siinä että Ssd-asema ei kuumene tai melua (resonoi) kuten perinteiset kovot. Tuolla käytöllä mitä kuvailit niin Crucialin 256gb:n levy riittäis ainoaks kovoks koneeseen..

    Ssd overkill??? Ei todellakaan.
     
  18. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Välihuomautuksena , toi Dual-X samoin kun viestissä #5 mainittu VTX kortti ovat sileitä kun taas tämä 3-ropelinen on R9 280X sarjaa eli numeroo isompi, mutta se vaatii parempaa ja tehokkaampaa Poweria ( 2x8-pin = 2x150W)
     
  19. AkQ

    AkQ Regular member

    Liittynyt:
    18.11.2005
    Viestejä:
    114
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    [​IMG]

    Tötön Sims4 koneesta taitaa tulla sen verran kallis, että taidankin tehdä niin, että annan nykyisen koneeni tötölle ja ostan itse uuden koneen tulevaa GTA 5:sta varten.

    Oisko tämä mistään kotosin? Tammikuussa olis tarkotus ostaa.
    Ostan Cruxial MX100 256GB sitten helmikuussa - tai myöhemmin keväällä.
    Mietin pitkään Xeon E3-1231v3 ja tuon i5 4690:n välillä, mutta päädyin jälkimmäiseen. Pelit eivät tue HT:ta ja en kuitenkaan editoi mitään.
     
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Eli valitsit kellotusprossun joka ei ole edes kellotusmalli (K-malli) sekä halvan emon ? Ei pahalla, mutta sulla on rahat sijoitettu näyttikseen rankasti. Ei SSD levyä, huonolla virransyötöllä oleva emolevy ja... Prossuvalinta on outo. Virtalähde ei myöskään (enään) ole paras mahdollinen. Suosittelisin Xeonia tilalle sekä pikkusen pätevämpää emoa.

    Myös parempaa virtalähdettä saa, sekä SSD:tä kaveriks mutta käytännössä tämä meinaa siirtymistä AMD:n prossuun ja näyttikseen. Onko tämä mahdollista, vai haluutko just Intelin ja Nvidian ?
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,469
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
    Ääni Xeonille täältäkin päin (tai fx-8350:lle mikäli et pode turhaa AMD -kammoa - tuolla hintaerollahan tosiaankin saisi SSD:n ostettua). Se että pelit eivät juurikaan tue HT:tä tällä hetkellä ei tarkoita etteivät ne tukisi sitä koskaan.
     

Jaa tämä sivu