1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Uutta konetta hommaamassa

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Arpeoja 10.02.2016.

  1. Arpeoja

    Arpeoja Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Joo eli uus kone olis hankintalistalla ja tällä kertaa ajattelin koota itse piiiitkästä aikaa, että jos sais rahalle paremmin vastinetta. Asia on vaan niin, että ei oo varmaan kymmeneen vuoteen tullu yhtään seurattua komponenttien kehitystä ja kaupan läppäreillä on menty. Käytännössä siis täysin maallikkotasolla ollaan ja nyt tarvittaisiin asian tuntevilta apua, että päästäisiin alkuun. Sen verran ihteeni luotan, että ku palikat saa ostettua nii kasaan ne sitten saan vanhasta muistista. No asiaan:

    Budjetti?: max. 700e.
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?:En
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: En
    Ylikellotatko prosessoria?: En
    Kotelon koko: ei väliä
    Onko kotelon värillä väliä?: tumma
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?:Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?:Mielellään hiljainen mikäli budjetti antaa myöten. Mutta ei näin alkuun niinkään väliä.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?:Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä, mutta suosin suomalaista liikettä, mikäli hintaero ei merkittävä ole.
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?:DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Ei väliä näin alkuun.
    Koneen käyttötarkoitus: piirtotyökalut (AutoCAD, ArchiCAD) Pelaaminen (XCOM 2)/Editointi (photoshop)/Netti- ja multimediakäyttö (tavallinen koneen käyttö)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: näyttö kuuluu, muut ei.
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?:Ei näillä näkymin.
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    AutoCADin pitäisi siis pyöriä moitteettomasti. ArchiCAD kun pyörisi jotenkin niin hyvä olis. Peleistä vain yksi on hankintalistalla välittömästi ja se on XCOM 2. Muuten pelikäyttö jäänee aluksi pienehköksi. Saattaa toki kasvaa myöhemmin.

    Mutta siis ajatuksena, että saisi kunnon pohjan jota voisi lähteä sitte päivittelemään pala palalta tulevaisuudessa. Sen mukaan ideat siis. Kiitoksia jo etukäteen mikäli joku jaksaa nähdä vaivaa ja antaa vinkkiä tai edes suuntaa, että mitä olen etsimässä. :)
     
  2.  
  3. Latekuu

    Latekuu Member

    Liittynyt:
    10.12.2015
    Viestejä:
    83
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    18
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Arpeoja kiitti tästä.
  5. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,321
    Kiitokset:
    346
    Pisteet:
    93
    Xcom2: een on budjettisi hiukan liian tiukka (GTX 750 Ti on varmasti riittävä Autocadiin ja editointii. Intellin prossu olisi parempi):
    [​IMG]
    http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/xcom_2_pc_performance_review_-_amd_vs_nvidia/6
     
    Arpeoja kiitti tästä.
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Juu elikkäs tuon testin perusteella 370 näyttikseksi niin pystyy mediumilla pelaamaan.
     
    Arpeoja kiitti tästä.
  7. Arpeoja

    Arpeoja Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Screenshot_2016-02-11-11-20-20. Screenshot_2016-02-11-11-54-44.

    Kiitokset vastauksista mut kyselen viel lisää. :p

    Tämmöstä siis? Vaidoin tuon kotelon puolittain randomilla kun ei tuolta systemalta samaa löytynyt ja aattelin et tulkoon ny suomen tilaukset samasta paikasta. On vissiin käypä?

    Ja tällä setillä pitäis siis saada se XCOM 2 keskivertoasetuksilla pyöriin? Ja cad myös? Sekä perus kotikäyttöön hyvä peli?
    Tuli myös mieleen et kun tuo smart tv sisältää screenmirror ominaisuuden niin onnistunee esim. Chromecastin kautta saada näkyyn esim. Watson tämän kautta tv'ssä? Tai onnistuuhan se tuolla puhelimellakin niin miksei tälläkin kun tuon wlan kortin ottaa?

    Tuo mindfactory myös hämmensi aluksi kun ei Lontoon murteella sivuja löytynyt? Mutta sit löysin ohjeet tuolta ostamiseen nii eiköhän se niiden avulla mun saksan kielen taitomääräkin tuohon tilauksen onnistumiseen taivu. :) Ja hintaeroa näytti olevan selvästi niin nämä on nyt tämän hetken ajatukset paketista.

    Mikä näistä on nyt heikoin lenkki? Toisiks heikoin? Ja mikä vahvin? Mites tuo emo ja koppa? Onko hyvä tulevaisuuden päivityksiä ajatellen, vai päivitettävä ekojen joukossa? Kumminki se Windows, officeohjelmat, cadit sun muut sinne tulee niin ei mielellään heti ois kaikkea uudelleen asentelemassa, jos konetta jotain innostuu päivitteleen. Eikai käyttistä tarvi aina uusiks olla asentamassa, joka komponentin kohdalla? Noista cadit ilmaisia opiskelijaversioita, eli kun ne kerran saa koneelle ilmatteeks nii ne sais olla siel kans mahdollisimman kauan ku opinnotkin pian päättyy.

    Ja mitä vaihtaisitta jos jotain pitäis vaihtaa? :)

    Edit. Ja tuo teran muisti mietitytti kans et miks laptop versio kun näky desktop veriokin olevan? Pari markkaa halvemmalla et ei isoa eroa, mut onko siinä jotain muuta ku fyysinen koko? Ja onko nuitten prossun tai jäähyttimen mukana tapana tulla se lämmönsiirtotahna mukana vai lisäänkö sen tilaukseen? Vai käytetäänkö niitä enää nykyään? :D
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2016
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Koppa on parempi.

    Heikoin lenkki on näyttis, toiseksi heikoin prossu. Emo on paketin vahvuus. Käyttiksen joudut asentamaan uusiksi vain kun laitat SSD-aseman. Tuohonhan jää joku kymppi löysiä niin voisi laittaa saman tien http://www.mindfactory.de/product_i...TA-6Gb-s-MLC--SD8SBAT-128G-1122-_1008637.html.

    Eipä tuossa isommin ole morkattavaa. Muisti saisi olla kahdella kammalla http://www.mindfactory.de/product_i...eiss-DDR3-1866-DIMM-CL10-Dual-Kit_959366.html ja poweri tulevia päivityksiä ajatellen varmuuden vuoksi isompi http://www.mindfactory.de/product_i...2II-Bronze-Non-Modular-80--Bronze_640838.html. Tosin virran tarve vähenee koko ajan joten kyllä tuolla 430 wattisellakin aika pitkälle pärjää.

    Jos laittais näyttikseksi tuon http://www.mindfactory.de/product_i...-Fan-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1015915.html niin taitaisi mennä vähän yli budjetin mutta olisi ainakin varmempi olo ufon kanssa.

    Edit: Näköjään väärä kovalevy lipsahtanut, ota desktop. Tahnat tulee mukana.
     
    Arpeoja kiitti tästä.
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Arpeoja kiitti tästä.
  10. Arpeoja

    Arpeoja Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Näyttö tuli tilattua systemalta mut koneen kans oon vielä ootellu, jos sattuis käytettynä löytyyn vähä osaa tai koko konetta. Nyt sit törmäsin tällaseen murossa:
    Screenshot_2016-02-16-22-47-23.

    Mitä ootte mieltä? Jos nostaisin vähä budjettia niin oisko tuo hyvä peli? Vissiin kumminki paree? Vai saisko tuolla budjettikorotuksella koottua jo paremman uuden? Eli onko hintansa väärti tuo vai paljoko tohtis tarjota että ois? Kattelin et osina Saksasta tuo ois reilu 800+kotelo+postit, mut saisko siihen hintaan jo paremmankin kokoonpanon?

    Pitää vähä viel tutkia vaihtoehtoja vaikkakin varmaan lopulta päädyn tilaamaan tuon ehdottamanne kokoonpanon.
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
  12. Arpeoja

    Arpeoja Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Kyllä se on palattava tuohon halvempaan versioon. Nyt on siis näyttö jo hommattuna ja ajatus ois nyt palata alkuperäiseen budjettiin, tosin kunnon SSD muistin lisäyksellä budjetin päälle. Eli tämmönen ois nyt ajatus. Latekuun ehdottama koppa ja Windows. Lisäksi näyttis jimssiltä kopan kanssa samaan tilaukseen. Tämä:
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...380-directcu-ii-4gb-gddr5-2xdvi-hdmi-dp-pci-e

    Mitenkäs tuo pärjää? Oli alunperin ajatus tilata wwallun ehdottama r9 380 Saksasta, mutta näytti ettei siellä ollut heti varastossa niin olisko tämä vastaava? Ja huomasin, että tää irtoo Suomesta jopa halvemmalla kuin mindfactoryltä.

    Nuo lähtee tilaukseen heti kunhan saan varmuuden vielä et nyt on kelpo setti tulossa. Ja saksan osat lähtee sit tilaukseen torstaina kun seuraava tili tulee. Tämmönen siis ois sitte saksan lista, joka lopulta muuteltu sen mukaiseksi, että osat Saksasta heti löytyis varastosta: Screenshot_2016-02-22-17-49-58.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Arpeoja kiitti tästä.
  14. Arpeoja

    Arpeoja Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Joo elikkä lopulta tuli ostettua tuo viimesin paketti, jonka laitoin, muutettuna SSD tuohon wwallun suosittelemaan. Vikat osat tuli torstaina 3.3 ja samana päivänä koneen kasasin. Onnistu hyvin vaikkakin tuntu et liikaa voimaa joutui käyttään cpu tuulettimen kanssa. (pelotti et ottiko cpu itseensä ja menikö tahnaus vituiks. En usko et kumminkaan mikään meni kun kone toimi niin hyvin. Max 30sek nii kone on nollasta netissä selain auki. :) lämmöt kun oon bootannu ja kattonu biosista nii ei oo ollu yli 30 kertaakaa. En oo kunnon testiin vielä laittanut. Ja Windows 10 lisenssin ostin huuto.netistä 25e.

    Tosin. Jouduin poistamaan gigabyte seurantaohjelman winukasta koska eerrormessagea lykäs ohjelmisto välillä. Mm. Aina käynnistyessä. Myöskin Xcom2 aiheutti harmaita hiuksia. Tosin googlettamalla totesin sen olevan todella yleistä. Toistakymmentä tuntia koneella istuin ennenkuin sain toimimaan. Lopullinen syypää heti peliä startatessa kaatumisiin oli "AMD gaming eveloved" ohjelma, joka piti sammuttaa. Prkl steamin ja varsinki k2 joka noin kesken eräisiä pelejä julkaisee. En tiä oisko auttanu sit hakea netistä uusimmat BIOS ja näyttiksen ajurit kun levyltä vain vedin eka sisään.

    Mutta nyt peli toimii vanhalle kpnsolipelaajalle kiitettävästi. :) asetuksista pistin mediumille ja siitä vähän varjoja alas kun varjot aluks räppi. Mut mulle kelpaa erinomaisesti nyt, joten kiitokset teille kaikille, eritoten wwallulle.

    Ehkä nyt pitäis vähä koittaa kellottaa ja muihinkin koneen syvempiin asetuksiin tutustua nii tuntuis vielä paremmalta. Toisaalta mikä ois Päivitysjärjestys nyt komponenteissa?
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Mitään emolevyn mukana tullutta ohjelmaa ei kannata asentaa, ne ovat pelkkiä haitakkeita. Levyllä tulleet näyttisajurit ovat varmaankin kohtuullisen vanhat, joten ne voisi vaihtaa tuoreempiin. Saattaisivat vähän nopeuttaa konetta, mutta jos kerran olet tyytyväinen niin tiedä sitten.

    Prossu ja näyttis ovat aika tasavahva pari tuossa setissä, joten seuraavassa päivityksessä pitäisi varmaankin vaihtaa molemmat. Eli tuollainen prossu https://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_498&products_id=67827 ja joku tulevan sukupolven näyttis. Niistä on vielä paha mennä paljon mitään sanomaan.
     
  16. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Joo komppaan wwallua noista valmiista ohjelmista. Ainoat mitä ikinä asennan komponenttien levyiltä on ethernet ajurit emolevylle jos netti ei toimi ilman. Kaikki loput ajurit haen valmistajien nettisivuilta kun saa uusimmat ilman noita turhia roskaohjelmia.

    Oman kokemuksen mukaan BIOS:ia ei kannata väen väkisin ruveta päivittelemään. Jos on joku ongelma, joka korjaantuu BIOS päivityksellä niin sitten mutta turha sitä on väkisin ruveta säätämään.
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Onko siis esim. Asuksen Aisuite jolla voi säädellä tuulettimia, jne.. niin haitake? Ekaa kertaa kuulisin jonkun sanovan niin..
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Haitake se on. Tuulettimien säätämiseen löytyy toimiviakin keinoja.
     
  19. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Aika jännä... Ohjelmallisesti helppo luoda profiileita, sama ku msi afterburner... Tai kaippa se joillekki on liian vaikeeta
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
  21. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Huono kokemus kahden vuoden takaa ei oikein käy luotettavaks käyttäjätestiks. Itellä toiminu moitteettomasti joten liekkö se ongelma jälleen kerran siinä penkin ja näppäimistön välissä
     

Jaa tämä sivu