1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi prossu?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Juhis__ 16.10.2015.

  1. Juhis__

    Juhis__ Member

    Liittynyt:
    01.07.2015
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    En löytänyt vastaavaa ketjua mutta jos sellainen jo jostain löytyy niin saa poistaa. Eli ongelmana on että satunnaisesti peli lagailee ja kone muutenkin hidastelee. Useimmiten sillon kun on pidempään pelannut tms. Suoritinkäyttö näyttäisi muutenkin olevan pelatessa/streamia katsellessa 88-95% kieppeillä. Myös sillon kun ei ole koneen toiminnassa ongelmia. Kaikki lämmöt ovat pysyneet normaaleina. Eli onko vika liian huonossa prossussa vai kenties jossain muussa?

    Koneen specsit:

    AMD Athlon II X2 250
    4,00GB Kaksi-Kanava DDR2 @ 401MHz (5-5-5-18)
    Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA74GM-S2H (Socket M2)
    1024MtATI AMD Radeon HD 6800 Series
    AXP 400Watt (model no: AXP-400P12N)
     
  2.  
  3. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    kokeiles ccleanerilla puhdistaa koneen rekisteri,voi olla rekisterivirheitä jotka aiheuttaa ongelmia,sitten imaise malvarebytes ja scannaa kone läpi.sitten kannattaisi jollain ohjelmalla esim perfeck disk 6 tai 10 eheyttää kovalevy.
     
  4. Juhis__

    Juhis__ Member

    Liittynyt:
    01.07.2015
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    ccleanerin ajan säännöllisesti. Äskettäin formatoitu kovo ja asennettu winukka uusiks niin ei voi noista johtua.
     
  5. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    Phenom II X2 555 tuollaisella prossulla saisit lisää jerkkua koneeseen,itsellä on noita ollut ja eilen myin tuollaisen 30e hintaan,paljon nopeampia ovat kuin athlonit.noita ei löydy kuin netistä käytettynä.
     
  6. Juhis__

    Juhis__ Member

    Liittynyt:
    01.07.2015
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Onko tosiaan niin paljon parempi tuo sun ehdottama prossu kun tää mun?On siis toki parempi mutta onko riittävästi? Ite en näistä kauheesti siis tiedä mutta ainakaan benchmarkin pisteissä ei mitään järin suurta eroa ollut,athlonin 1769 ja ton phenomin 2079. Mutta kerro toki jos tiedät näistä enemmän. :)
     
  7. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    onhan toikin ero jotain ja sitten kun muu rautakin koneessa saa lisää puhtia.lisäksi toi 555 phenom2 avautuu sopivilla emo levyillä 4 ytimiseksi jota ei athlonit tee.
     
  8. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Tämä riippuu ihan mallista, athlon II 640: ppisistä aukeaa jopa phenom II x6 prossu.
    220:lla athlonista taas aukeaa tuurilla jopa Phenom II x4 920
    Tuolla lisää---> http://www.overclock.net/t/1005739/what-unlocks-the-unlockable-cpu-reference-list
     
  9. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    toi rauta alkaa olla aika vanhaa joten kannattaako tuolle tehdä juuri mitään....
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Miks ei ?
    Jos ei uusimpia FPS pelejä pelata niin saahan tosta ihan hyvän peruskoneen ?
    Jos ostais uuden tilalle, aika paljon rahaa pitäs pistää kii että parmpi saatais.
     
  11. Juhis__

    Juhis__ Member

    Liittynyt:
    01.07.2015
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Jep,ainoastaan LoL:ia ja hearthstonea pelailen joten ei mitään tykkikonetta välttämättä tartte. Eikä kyllä varmasti hirveesti kannatakkaan tehdä eikä se ole tarkotuskaan mutta jos esim. pelkällä prossulla saa myllyttämään koneen sen verran paremmin ettei prossu huuda täysillä niin ihan fiksua varmaan ois.

    EDIT. Ja tosiaan tuota ongelmaa ei ole ainoastaan pelatessa vaan sitä voi tulla vaikka kattoisi vaan streamia yms. Eli esim. LoL pyörii normaalisti täysin moitteettomasti. Mutta olisin kiitollinen jos joku näistä enemmän tietävä osais varmemmin kertoo että onko vika prossussa vai voiko johtua myös jostain muusta.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2015
  12. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
  13. Juhis__

    Juhis__ Member

    Liittynyt:
    01.07.2015
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    No eipä sitä oo järkee noin kallista prossua ostaa. Tiedän että fiksuin ois ostaa uus kone mutta tuntuu turhalta tässä vaiheessa laittaa vaikkapa 700e uuteen koneeseen jos olisi mahdollista esim. 50e maksaa prossusta ja kone riittäis mun tarpeisiin. 40e? Ootko tosissaan? Mitä ite oon torista koneita katellu niin vastaan tullu enimmäkseen jopa 60e maksavia koneita joissa kaikki osat about tuplasti huonompia kun tän. Toki jo ei pikkurahan puutetta oo niin samapa se.
     
  14. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    no minkö prossun aiot sillä 50 eurolla saada? 555 phenomeita korkeintaan saat.ja eipä noita enää paljoa näytä olevan käytettynäkään myynnissä. sinuna ostaisin am3+ emon,niitä saa 60e uusia,sitten 4-8gb ddr3 muistia,ja joku amd FX-6350 6-core prossu.se on edullista.

    Asus M5A78L-M LX3, AM3+, AMD 760G, DDR3, mATX 60e jimms

    Kingston HyperX Savage 4 Gt 1600 MHz DDR3 CL9 XMP 29,90e verkkokauppa

    prossu vaikka torista tai huutonetistä käytettynä.itse ostin muutama kk sitten FX-6350 6-core 3.9ghz prossun 50e:llä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2015
    Juhis__ kiitti tästä.
  15. Juhis__

    Juhis__ Member

    Liittynyt:
    01.07.2015
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    No tuo 50e nyt oli vaan heittona verraten vaikkapa siihen että ostaa uuden koneen. Saa se nyt toki jonkin verran enemmänkin maksaa. Mutta lähinnä nyt tässä koko hommasssa haen sitä että mistä ongelma vois johtua ja mikä olis fiksuin ja halvin ratkasu jos ei aio kokonaan uutta konetta ostaa. Kiitos neuvosta.
     
  16. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Näytätkö vähän niitä halpoja koneita jos prossua ei kande ostaa...
     
  17. Juhis__

    Juhis__ Member

    Liittynyt:
    01.07.2015
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Mitä ajat tällä takaa? En ole pariin kuukauteen niitä katellut joten en tiedä tämän hetken tilannetta mutta ainakin sillon niitä oli kun tutulle halpaa peruskonetta katselin. Mutta jos tää homma nyt meni muutenkin tähän että emosta lähtien osia niin kai se sitten on koko konetta alettava rakentamaan kun powerikaan ei uusille osille tule varmasti riittämään. :D
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Siinähän se idea olikin, että vaihdetaan nyt prossu ensteeks. Jos ei satasella saa kerran parempaan, niin miksei sitä prossua kandeis vaihtaa ?
     
  19. Juhis__

    Juhis__ Member

    Liittynyt:
    01.07.2015
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Nii joo,aivan. No kyllähän se varmaan kannattais vaihtaa. Siitä puheenollen, tuli tämmönen vastaan: http://www.tori.fi/keski-suomi/AMD_Phenom_9850_21636551.htm?ca=7&w=3
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Juhis__ kiitti tästä.
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Itte näin ton:
    http://www.huuto.net/kohteet/amd-phenom-ii-x6-1055t-prosessori/380855139

    Käytetyn kaman osto on aina vähän niin ja näin, mutta aika usein mulla on ollu hyviäkin kokemuksia. Myös osa huonoista on menny postin piikkiin, paketti jonka lähetin ehjänä tuli vastaanottajalle teipattuna. Prossusta väänty pinnit jolloin se meni käyttökelvottomaks. Kuitenkin usein noi ehjänä perille tulee, mun paketti näytti siltä kun trukilla ois päälle ajettu.
     
    Juhis__ kiitti tästä.

Jaa tämä sivu