1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

uusi prosessori !!! MSI 785GT-E63:selle

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi sxboy 28.12.2012.

  1. sxboy

    sxboy Member

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    elikkä extreme4:sta ei kannata ostaa edes tuon Intel i5 ivybridgen kanssa ? ihan uteliaisuuden takia kysyn että minkä emon kannattais i5sen kanssa... jos extreme4sta ei lasketa mukaan onko muita vaihtoehtoja ?
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,111
    Kiitokset:
    134
    Pisteet:
    123
    tuo extreme 4 ei käy i5 kanssa,koska amd:n emo,ihan vain vinkkinä,...
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Active member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    3,407
    Kiitokset:
    42
    Pisteet:
    58
    Paljonkos pörssiä kestää levitellä emon suhteen? Hinta/laatusuhde tottakai kyseessä.

    (OT, käyppäs Gereti projektipuolella...)
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2013
  5. Kuunmies

    Kuunmies Regular member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    978
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Joo älä sekota noita Amd ja Intel emoja keskenään. Ne ei ole verrannolliset keskenään. Intel-puolen z77 Extreme4 riittää jo pitkälle, mut esim. am3+ 970 Extreme4 ei sitte niinkään...
     
  6. sxboy

    sxboy Member

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tekisinkö nyt näin kun olen nyt samalla hommaamassa uusia kuulokkeita niin säästäisin vähän rahaa ja nyt ostaisin tuon emoksi Asus M5A99FX PRO:n ja uudet muisti kammat ja myöhemmin ostaisin prossun kun tuo asus näköjään pyörittää tuota Phenom II:takin niin pärjäilisin tässä jonkin aikaa sen phenomin kanssa. Jos olisin sitten taas ostamassa noita Intel puolen emoja nii koko prossukin pitäis hommataa uuestaa....
     
  7. sxboy

    sxboy Member

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    mitä eroa on tuolla asuksen M5A99FX PRO ja Asus Sabertoothilla kun mietin sitä vain ? jos hommaisisin mielummin sen... ?? onko hyvä idea
     
  8. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    En kyllä oikeasti ymmärrä että mikä sinulla on ideana. Ostaisit tällä hetkellä sinulle hyödyttömän emon vain siksi, että joskus päivität prossun. Sitten ostohetkellä huomaatkin että AMD ei olekkaan se viisain ratkaisu niin voi "hieman" harmittaa. Phenom II toimii sulla nykyemollakin ja Bulldozeria varten tuskin kannattaa satsata 130 euroa emoon.
     
  9. sxboy

    sxboy Member

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sori oon hieman epäilevä mutta ei varmaankaan tarvitsisi epäillä mitään kun en noista emoista tiedä tosiaankaan paskaakaan toimisiko jos ostaisin sen bulldozee prossun tolle sabertoothille ?
     
  10. JTPN

    JTPN Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    784
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Kaikki amd rossut kyllä kestää 1.5 volttia 24/7, ei ehkä 20 vuotta putkeen 100% loadissa mutta ainakin sen 5 :) lämmöistä enemmän kiini, ja alle 80c primessä/intelburn testissä.
    tällä periaatteella kellotettu 8320 5ghz ilmalla,955phenomi 4.4ghz ilmalla, ja 250athlon 3.9ghz ilmalla.
    tämä kone jolla kirjoittelen on nyt tuo phenomi alla, ja se menee max 72c 10kertaa intelburntest aikana, 55gflops.
    mutta sitten asiaan. phenom 1 tukee ddr2 muisteja, phenom2 en ole kokeillut, mutta luultavasti tukee, ja FX sarja ei tue. Ja jos meinaat kunnollista budjekti konetta rakennella, ota tästä emo http://www.jimms.fi/tuote/M5A78L/USB3
    ja tästä prossu siihen http://www.jimms.fi/tuote/FD4300WMHKBOX.
    itellä on tuo emo tässä phenomin kaverina, ja hyvin on kellotus mahdollisuuksia emossa.
     
  11. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,111
    Kiitokset:
    134
    Pisteet:
    123
    emohan on siis täyttä Paskaa,meinaan piirisarja on onneton,ja kyllä se 970 piirisarja on minimi,http://www.jimms.fi/tuote/M5A97-LE-R2.0
    prossuks mielummin phenomia,
    http://www.jimms.fi/tuote/HDZ965FBGMBOX
    phenom II on ddr2/ddr3 muistikanavat,(paitsi 920/940,joissa vain ddr2)
    eli voit lyödä phenom II am2/am2+ emoon,jos se vain tukee biosin päivityksellä sitä,ja huom,prossu on 125w,eli silloin emonkin pitää tukea väh 125w prossuja.
     
  12. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Mää en ymmärrä mitä sää teet tuolla Bulldozerilla. Paljon parempi hinta-teho suhde on Phenom II prossuissa ja sulla on vielä emokin valmiina jos sellaiseen vaihdat.

    Tosin käyttötarkoituksesta kiinni tarviitko lisää prossutehoa. Toki ihan vakiokelloillakin ehdotettu 965BE tuo 600Mhz lisää ja kyllä tuolla sun emolla voi nostaa herzit ainakin sinne 975BE mallin 3,6GHz tasolle. Tällöin nopeusero on jo suuri nykyiseen prossuun verrattuna.
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2013
  13. sxboy

    sxboy Member

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    käviskö tuo prossu sabertoothin tai sen asus m5a99fx:än kanssa ?? sanokaa jos liiottelen tuon sabertoothin kanssa..
     
  14. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Google on olemassa
    http://www.asus.fi/Motherboards/AMD_AM3Plus/SABERTOOTH_990FX/#CPUS
    Ei muuta kuin pistät vaan rahat haisemaan ja tilaat sen minkä haluat. Onneksi ei ole mun rahoista kyse...
     
  15. sxboy

    sxboy Member

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juu no jos asia on kerran niin että emoa ei kannata hommata silloin jos ei prossua osta samalla... Täytynee miettiä... Uusi emo on kyllä pakko ostaa en ala tuhlaamaan rahojani tuohon sabertoothiin.. Kyllä tuo asus 'm5a99fx riittänee minulle jos tuon phenom ii x4 ostaa sen kanssa se toimisi tämän hetkisen budjetin kanssa.

    Ps : katoin aikaisemmin tota phenom ii x4 ja ajattelin että kkellotukset olivat samat kuin tuossa 70euroo enemmän maksavassa bulldozerissa mutta kuten sanoin en tajua paskaakaan näistä niin turha on alkaa pätemään mitäään.
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2013
  16. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,846
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Phenom II ja Bulldozer mallien kellotaajuuksia tai ytimien määrää ei voi verrata keskenään. Samoilla kellotaajuuksilla/ytimien määrällä Phenom on nopeampi.

    Itseäni ihmetyttää, että miksi olet emoa vaihtamassa. Miksei sitä Phenomia voi ostaa nykyiselle emolle?
     
  17. sxboy

    sxboy Member

    Liittynyt:
    27.12.2012
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    eikun niinjoo tuohan menee siihen vanhaan emoon.... hyvä säästänkin paljon rahaa kun ei tarvitte emoo ostaa.. no pistän tuon x4 tilaukseen.. kiitos neuvoista !! avusta !!!
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2013
  18. Peku

    Peku Active member

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    1,398
    Kiitokset:
    75
    Pisteet:
    58
    Eli jos oikein ymmärsin niin aiot ostaa 4 ytimisen phenomin tilalle 4 ytimisen phenomin, se on jännä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2013
  19. jim35

    jim35 Member

    Liittynyt:
    15.01.2013
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuo oma on phenom ii x3 720be 2.8ghz ja tuo jonka aion ostaa phenom ii x4 3.4ghz 765 Black Edition.
    Sain vain unlockattua 4 prosessorin mutta kellotuksia en saanu kohalleen eikä tuo 2.8ghz riitä :)
     

Jaa tämä sivu