1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi näyttis tai prossu vanhaan laitteeseen?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi jyrmy1992 28.04.2015.

  1. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei
    Onko järkevää hankkia uusi näyttis /prossu vanhaan Acerin m5910 pakettikoneeseen?
    Kone ostettu 2011 kesällä ja toiminut hyvin sen 4 vuotta, mitään muuta ei laitettu kun +2gb ramia eli nyt 8gb.
    Parempaa lga 1156:seen sopivaa prossua en löytänyt suomalaisista nettikaupoista, mutta ulkomaisilta löysin i7 870 suht koht halvalla, pitäisi olla ainakin tuplasti parempi kun i5 650, ei näköjään muita hyviä malleja ole olemassa 1156:seen.
    Kuinka uuden näyttiksen uskaltaa ostaa, ettei tulisi niin sanottuja *bottleneckejä*?
    Mitään muita suorituskyvyn parannus ehdotuksia?
    Kiitos!
     
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Niin no, pakettikoneiden powerit on mallia "pommi/roska" jolloinka powerinkin vaihto olisi erittäin hyvä lisä, mutta ilman powerinvaihtoa onnistuisi GTX750Ti:n laitto tuohon koneeseen, mutta silti suositeltavaa olisi powerin uusiminen...

    Ja prossusta, no vanha kanta niin eipä tuohon kukaan enään myy mitään kun kyseisen kannan jälkeen on jo tullut: LGA 1155 (ja sinne 2 sarjaa prossuja) lga 1150 (Ja sinne 2 sarjaa+ yksi tulossa vielä) sekä tulossa oleva lga1151 kanta (Intelin puolelta)
     
    jyrmy1992 kiitti tästä.
  4. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia infosta.
    Vois sitä uuden powerin samalla ottaa, mitä suosittelisit esim jimmsistä? Semmon malli minkä vois siirtää vuoden parin päästä uuteen koneeseen ja vielä pelittäis hyvin.
    Kannattaako GTX sarjan 970 / 960 mallia miettiä tohon settiin vai tuleeko liian isoja ´bottleneckejä´? Senkin vois sitten siirtää uuteen vehkeeseen kun hommaan uuden emon ja pysyis varmaan kärryillä vielä vuosien päästä.
     
  5. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    sinänsä kun pelit on nyt enemmän ja enemmän menossa kohti näyttispainotteisuutta, niin nuo 1156 prossut on vielä ihan käypiä pelejä
    Tarjouksesta Radeon r9 290X Asuksen malli 310€ http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/100422
    Poweriksi vaikka tuosta http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/44826
     
    jyrmy1992 kiitti tästä.
  6. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ok. Muutaman prossu mallin löysin hintaan 250-400euroa (i7 875k / i7 860 / i7 870), kannattaako tolla hinnalla hankkia ollenkaan ja jos hankin niin mikä malli ? vuodella uudempia malleja.. toivottavasti sopii emolevyn biosien kans ( p01-A3 ) en ole ikinä mokomia päivitellyt.
    Vois tietenkin jatkaa vanhalla i5 650 ja lyödä uus näyttis ja poweri sisään
     
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    ei ole järkeä, tommosia saa käytettynä varmaan johonkin 50e pintaan melkein jo...
    400€:llä saa jo ostettua zeon 1231v3+halvan z97 emon...
     
    jyrmy1992 kiitti tästä.
  8. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    käytettynä löysin esim 875k ja 870 noin satasen pintaan prossun oman jäähdyttimen kans, jos hankkis ton 875k käytettynä ja kellottas niin riittääkö sen oma jäähdytin vai pitääkö hankkia joku parempi?
    En oo ikinä ennen ostanu käytettynä mitään osia, uskaltaako vanhaa prossua tilata ulkomailta?
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Kellotuksen voi unohtaa, pakettikoneissa kun on niin karsitut emot että hyvä jos edes sinne pääsee, eli ei voi kellottaa mitään prossua noilla
     
    jyrmy1992 kiitti tästä.
  10. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  11. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,049
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Toi poweri on kyllä siinä rajoilla, saattaa olla että toimii ja saattaa olle että ei toimi. Tuon virtalähteen suojauksista (esim ylivirtasuoja, ylijännitesuoja ynm) ei ollut mainintoja, jotenka poweri saattaa levitessään viedä mukanaan muitakin komponentteja. Suosittelen vakavasti harkitsemaan parempaa virtalähdettä varsinkin jos meinaat ostaa sinne uuden (ja mahdollisesti) kalliin näytönohjaimen.

    Prossua tuohon emolevyyn ei kannata enään päivitellä, ellet saa sellaista 50:llä eurolla tai alle. Itse katselisin prossun sijasta ehkäpä käytettyä/parempaa emolevyä ja sitten koittaa kellottaa tuota nykyistä prossua. Tosin uskoisin että nykyinenkin jaksaa ainakin jotenkin uusienkin näytönohjainten kanssa. Joten järkevintä voisi olla päivittä sekä virtalähde että näyttis.
    Näytönohjain tietenkin riippuen budjetista, mutta tuosta pari käypää poweria joita ainakin itse uskalla suositella:

    Ensimmäinen poweri jaksaa lähes kaikkia yhdennäytönohjaimen kokoonpanoja vaivatta:
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/92827
    Toinen jaksaa myös joitakin kahden näytönohjaimen kokoonpanoja:
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/92826
     
    jyrmy1992 kiitti tästä.
  12. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Itse päivitin aikoinaan hp:n pavilion elite koneeseen näyttiksen. Kannattaa ensin vähän mittailla minkä kokonen näyttis sinne mahtuisi, itse hommasin silloin gtx460 näyttiksen joka mahtui koneeseen, mutta ongelmaksi tuli sitten virtalähde. Virtalähde ilmeisesti jaksoi näyttiksen silloin, kun koneen oli pienen käytön ja kaatumisen jälkeen käynnistänyt uudelleen. Ei siinä sitten auttanut kuin hommata uusi virtalähde. Sen jälkeen kone pelitti hyvin, mutta virheeni oli että en hommannut modulaarista virtalähdettä, pakettikoneen koppaan oli vaikea tunkea niitä kaikkia ylimääräisiä johtoja.

    Eli tän pikku tarinan opetus oli:
    1. Mittaile kuinka iso kortti sinne mahtuu (en sitten tiedä jos vaikka valmistajan sivuilta löytyisi infoa tästä)
    2. Hommaa ehdottomasti modulaarinen virtalähde (kuten tuo _kooma_ :n linkaama 520w)

    Itse sun sijassa unohtasin sen prossun jos on niin, että kaipaat lähinnä lisätehoa pelaamiseen. Prossun merkitys useimmissa peleissä melko marginaalinen.
     
    jyrmy1992 kiitti tästä.
  13. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mitaltuani näyttäs sopivan suoraan ainaski PNY VCGGTX9704XPB, EVGA 04G-P4-2975-KR, Zotac ZT-90101-10P.

    http://www.reddit.com/r/buildapc/comments/2hj4fp/discussion_gtx_970_length_by_manufacturer_simple/
    Kai alle 30cm menee jos vaihtaa hdd paikkaa muttei gigabyte mahdu vaikka mitä tekis.
    Mitäs suosittelisitte noista malleista, tarkotus olis kellottaa maksimii ilman volttien nostoa?

    Saa nähdä miten toi virtalähde sopii koppaan kun vanhan mitat on 150mm x 140mm x 85mm, täytyy vähän muotoilla.
    Kannattaako muuten pävittää bios uusimpaan, kun nyt on 2010 vuoden ja olis saatavalla 2011 viimenen päivitys ettei tulis enempää ongelmia emon ja uuden näyttiksen kans?

    kiitos etukäteen
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Kannattaisi kyllä katsoa ihan lähiaikoina julkaistavat uudet näyttikset ennen kuin alkaa hötkyilemään. Ainakin 970:n hinnat tulevat laskemaan jos ei muuta. Biosia ei kannata päivittää jos kone toimii.
     
    jyrmy1992 kiitti tästä.
  15. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ok, tilasin käytetyn i7 875k kun sain satasella oli niin hyvä hinta että oli pakko ostaa, tarviiko poweria vaihtaa pelkän uuden prossun kans vai vasta kun hommaan sen näyttiksen? Ja onko mitään mahiksia tota kellottaa kun on h57h-am2 v2.0 emolevy.. mitään bios voltti muutoksia ei pysty ainakaan tällä bios versiolla tekemään i5 650:sella.
     
  16. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,147
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Kannattaa tarkistaa ettei koneessa ole joku biossilla rajotettu normaali emo, jotkut valmistajat ainakin on ottanu ihan kellotukseen kykeneviä emoja ja custom biossilla vain rajoittanut kellotusominaisuudet pois.

    Eli jos on käynyt onni lotossa ja koneessa on sellanen emo niin sen voi oikealla biossilla saada kellotusominaisuudet käyttöön.
     
    jyrmy1992 kiitti tästä.
  17. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mistä sen tietää että onko custom biosilla rajoitettu emo h57h-am2 v2.0? Dxdiagilla näkyy biosin kohdalla : Default system bios
    Ja HWINFO näyttää bios version : p01-a3 - 05/17/10 ja UEFI BIOS : not capable
    Ainoa päivitys on acerin sivuilla p01-A4 , 2011 vuoden jälkeen ei mitään tullut.
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2015
  18. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,147
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Otas vaikka emolevystä kuva nii sen näkee heti.
    Jos emon väri on joku muu kuin vihreä nii se on 90% varmuudella muu kuin acerin :)

    Lukeeko emolevyssä acer vaiko esim gigabyte,asrock yms muu emovalmistaja
     
  19. jyrmy1992

    jyrmy1992 Newbie

    Liittynyt:
    28.04.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vihreä on kauttaaltaan. Lukee vaan H57H-am2 2.0 rev edessä, sitten jotai numerosarjoja muissa pienemmissä tarroissa. Missään ei lue acer msi asrock ynnä muuta.
     
  20. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    acerin pakettikoneen emo= ei mahdollista kellottaa koska pakettikone, ja en tiedä miten intel rajoitteli noita piirisarjoja joilla voi kellottaa lga1156 aikaan, esim käytännössä (esim lga 1150) et voi kellottaa muilla kuin z sarjan emoilla, kun taas h, ja b sarjan emot, ei
     

Jaa tämä sivu