1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi kone tahmaa jo nyt

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Sasu76 18.03.2015.

  1. Sasu76

    Sasu76 Member

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ostin Verkkokaupasta uuden koneen Acer Aspire XC-605 -pöytäkone, Win 8.1.

    Ensimmäisen kuukauden se toimi, mutta nyt kun avaan koneen niin se ei saa yhteyttä näppäimistöön, vaan ensin joutuu ottamaan näppäimistön irti ja laittamaan takaisin ennenkuin tulee näppäimistöön eloa.

    Hiiri taasen tahmaa ajoittain ja jos esim. kuuntelee musiikkia niin musiikkiinkin tulee häiriötä.

    Tilanne meni tuossa todella pahaksi ja katselin tehtävänhallinnasta, että muisti oli lähes 100% samoin suoritin ja levykin. Poistin ilmaisen virustorjuntaohjelman, mikä näytti vievän suurimman osan noista. Sen jälkeen hetken näytti kaikki toimivan, mutta nyt taas tahmaa ja näppäimistö oikuttelee avaamisvaiheessa.

    Eli kuulostaako tämä siltä, että kannattaa reklamoida laite verkkokauppaan vai olisiko tähän jokin kotikonsti ratkaisu?
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Windowsin vois asentaa uusiks puhtaalta pöydältä. Lataa image tolla ja laita tikulle/DVD:lle http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media

    Tee eka palautuslevyt tolla koneella varmuuden vuoks ja tietenki kopioit kaiken tärkeen talteen muualle koneesta ennenku alat säätään.

    Konehan on roskaa mut minkäs teet tässä vaiheessa. Jatkossa hommaa osista kasattu paketti.
     
  4. Sasu76

    Sasu76 Member

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ostin kerran kasatun koneen ja se osoittautui sudeksi... Mutta millä perusteella ostamani kone on roskaa?

    Ja onko tuo windowsin asentaminen uudestaan ainut keino?
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,405
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Olet käyttänyt konettasi ilman virusturvaa, joten joku ilmaisversio olisi syytä asentaa koneelle, esim. Panda Cloud.

    Lataa ja aja Malwarebytes Free anti-malware, joka tutkii onko koneella jotakin haitakkeita: http://www.malwarebytes.org/mwb-download/confirm/
    Asennuksen loppuvaiheessa poista ruksi "Aloita kokeilujakso...", niin ohjelma on ilmaiseksi käytössäsi.
    _________________________________________________

    AdwCleaner on ohjelma, joka etsii ja poistaa yleensä ilmaisten netistä ladattavien ohjelmien mukana tulevat adwaret, työkalurivit, mahdollisesti ei-toivotut ohjelmat (PUP) ja selainkaappaajat.
    Latausivu: http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

    Suorita ensin "Scan" ja sen jälkeen "Cleaning" toiminnot.
    Kone boottaa näiden toimintojen jälkeen ja suorittaa puhdistuksen.

    Ohjelmat tulisi aina ensisijaisesti ladata valmistajan omalta sivulta tai sitten hyvämaineiselta lataussivustolta. Epämääräisiltä lataussivuilta noita tulee yleensä latauksen kylkiäisenä.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Surkee prossu, surkee näyttis, surkee emo, surkee koppa, surkee poweri. Kovo ja DVD sentään OK. Yleensäki kaikki merkkikoneet on roskaa.

    Se mitä IlmoPJ sano vois auttaa. Ellei, asenna Windows uusiks.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,405
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
  8. Sasu76

    Sasu76 Member

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    ok... surkea on ja yhdyn tuohon, jos tätä tahmaus asiaa ei saa kuntoon. Mutta toisaalta en ole valmis sijoittamaan yli 500 euroa koneeseen, jossa varmasti on parempi prossu, käyttis, emo, kopa ja poweri kun tällä koneella ei tule tehtyä muuta kuin käytettyä selainta, kuunneltua spotifyita ja kateltua leffoja telkkarin näyttöä käyttäen. Kunhan tää niihin pelittää niin se riittää meille - ja tähän asti on riittänyt :)

    Malwarebytes Free anti-malware ei löytänyt koneesta mitään ja AdwCleaner löys vain kuvassa näkyvät asiat. Pitäiskö noille tehdä jotain?
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,405
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Ainakin selviäisi, vaikuttaako nuo koneesi hidastumiseen, kun suorittaa "Cleaning".
    Tuo pokki on tarpeen mukaan uudelleen ladattavissa koneelle.
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    En näe noissa mitään kovin ihmeellistä.

    Tsekkaa seuraavaks Resurssienvalvonnalla mikä kuormittaa kovoo.
     
  11. Sasu76

    Sasu76 Member

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eset Free Online virus-scanneri ei löytänyt mitään ja adwcleaner antoi tällainen lokin:


    # AdwCleaner v4.112 - Logfile created 18/03/2015 at 22:40:03
    # Updated 09/03/2015 by Xplode
    # Database : 2015-03-15.1 [Server]
    # Operating system : Windows 8.1 (x64)
    # Username : Susanna - IHMEKASI
    # Running from : C:\Users\Susanna\Downloads\AdwCleaner.exe
    # Option : Cleaning

    ***** [ Services ] *****


    ***** [ Files / Folders ] *****


    ***** [ Scheduled tasks ] *****


    ***** [ Shortcuts ] *****


    ***** [ Registry ] *****

    Key Deleted : HKCU\Software\Classes\pokki
    Value Deleted : HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run [Pokki]
    Key Deleted : [x64] HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{AA9A4890-4262-4441-8977-E2FFCBFB706C}
    Key Deleted : [x64] HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{AA9A4890-4262-4441-8977-E2FFCBFB706C}
    Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{AA9A4890-4262-4441-8977-E2FFCBFB706C}
    Key Deleted : HKCU\Software\Pokki
    Key Deleted : HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Pokki

    ***** [ Web browsers ] *****

    -\\ Internet Explorer v11.0.9600.17416


    -\\ Google Chrome v41.0.2272.89


    *************************

    AdwCleaner[R0].txt - [1655 bytes] - [18/03/2015 21:13:27]
    AdwCleaner[R1].txt - [1714 bytes] - [18/03/2015 22:38:27]
    AdwCleaner[S0].txt - [1275 bytes] - [18/03/2015 22:40:03]

    ########## EOF - C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S0].txt - [1334 bytes] ##########
     
  12. Sasu76

    Sasu76 Member

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Testaillaan nyt tämä päivä, mutta ainakaan vielä ei tahmaa.

    Mutta edelleen koneen avattua näppäimistö ei toimi ennenkuin usb:n irroittaa ja laittaa takaisin.
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Onhan se näppäimistö kiinni usb 2 portissa? Langallinen vai langaton näppis? Käynnistätkö koneen täysin sammutuksesta, vai herätät sen vain lepotilasta?
    Tuo jälkimmäinen eli koneen sammuttaminen/lepotila lienee suuri osa tämän kysymyksen ratkaisua.

    http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/how-shut-down-turn-off-pc

    Eli testaa tunnistuuko näppäimistö kun sammutat koneen täysin. ja käynnistät koneen parin minuutin päästä uudestaan.
    Jos näppäimistö tunnistuu ongelmitta, kyse lienee virranhallinta-asetuksista näppäimistön kohdalta.
     
    Viimeksi muokattu: 19.03.2015
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Pistä BIOS:sta USB Legacy support pois päältä.
     
  15. Sasu76

    Sasu76 Member

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Siirrettiin näppäimistö kiinni tuonne usb porttiin ja johan rupes toimimaan :)

    Nyt kone toimii taas niinkuin pitää :) Kiitos kaikille! :)
     
  16. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    274
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    -Minkä takia on 6 x Google Chrome...? :rolleyes: -Rokottaako muistia..?
     
  17. Tonttuman

    Tonttuman Regular member

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Ymmärtääkseni Chrome avaa jokaisen välilehden omana prosessinaan. Näin yhden välilehden kaatuessa koko selain ei kaadu.
     
  18. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    IE tekee myös tuota samaa että prosessi/per välilehti
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Plussaa se et yks kaatunu välilehti ei pakota sulkeen kaikkii. Huono puoli se et tolla voi saada vaikka 16 ytimisen koneen polvilleen. Tarpeeks välilehtiä auki, kaikki kaatuu ja jokanen pistää yhen ytimen 100% kuormalle. Juhla päälle.
     
  20. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    274
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    -Sitä meinasinkin tuolla muistin rokottamisella... o_O
     

Jaa tämä sivu