1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Uusi kone kasattu, käynnistyy mutta näytöt pimeänä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Matriisitulo 22.06.2015.

  1. Matriisitulo

    Matriisitulo Newbie

    Liittynyt:
    12.06.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei, toivottavasti osuin oikeaan alafoorumiin.

    Päätin hankkia uuden pöytänkoneen, ja lueskeltuani foorumia päädyin tämän langan ratkaisuun. Osat tulivat tänään perille ja konen kasaus sujui vähäisestä kokemuksesta huolimatta (mielestäni) hyvin. Ongelmat alkavat virtanäppäintä painaessa, sillä ulos ei tule mitään kuvaa HDMI:n tai DVI:n kautta, vaikka kahdella eri näytöllä on kokeiltu. Kysyisinkin nyt onko kellään mitään hyvää ideaa troubleshootingiin tai onko tämä joku yleinen vaiva tuoreilla kokoajilla? En ole ennen rakentanut kokonaista konetta mutta osia olen päivitellyt, joten tein hommat itseni patteriin maadottaen ja osia särkemättä.

    Mikä ei toimi:
    -Mitään ei tule näkyviin kahteen eri näyttöön HDMI:n tai DVI:n kautta
    -Sammuttaminen täytyy tehdä virtalähteen on/off -nappulasta, virtanappia pitkään pohjassa painamalla ei mitään tapahdu.

    Mikä toimii:
    -Emolevy saa virtaa sillä prosessorin tuuletin lähtee pyörimään.
    -Näytönohjan saa virtaa koska pari valoa syttyy ja tuulettimet käynnistyivät. (Näyttiksessä on mahdollisuus lisävirtaan, yritin sekä kanssa että ilman.)
    -Kovalevy vingahtaa käynnistyessään, eli sinne tulee virtaa, SSD:stä on nyt aika mahdoton sanoa.
    -CD-asema aukeaa.
    -Kotelon tuulettimet pyörivät.



    Mitä kannattaisi seuraavaksi tehdä? Emolevyssä ei ole mitään portteja joihin saisi näytön kiinni, mutta pelkällä emolla ja näyttikselläkin pitäisi ruutuun ilmestyä edes se emolevyn konfiguraatioruutu, eiks je?


    EDIT 1&2:
    Mitä on tehty:
    -Näyttistä on vaihdettu EPCI 16:a EPCI 8:aan, ja kumpaankin paikkaan on kokeiltu myös vanhan koneen näyttistä - ei mitään kuvaa kummallakaan näytöllä.
    -CMOS on resetoitu yhdistämällä ne kaksi kosketinta emolevyssä



    Pitääkö päätellä että emolevy on viallinen? (Uutta näyttistä en voi vanhaan koneeseen sovittaa, tila ei riitä.)
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2015
  2.  
  3. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Onhan korokepalat emolevyn alla?
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Näytönohjaimen lisävirta pitää olla kytkettynä.
     
  5. Matriisitulo

    Matriisitulo Newbie

    Liittynyt:
    12.06.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Sellaiset parin millin metalliset korokkeet (kuvassa) on paikallaan, jos niitä tarkoitat?


    Sinne voi laittaa lisävirtaa 8- tai 6-napaisena, olen kokeillu laittaa kumpaakin, vain 6-napaista, vain 8-napaista tai ei kumpaakaan. Myöskään vanhan koneen radeonilla ei tule kuvaa lisävirralla tai ilman.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 23.06.2015
  6. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Onko emolevyn piipperi-kaijutin kytkettynä? jos on antaako mitään vikakoodia? Muistit kunnolla pohjassa ja kaikki johdot oikeilla paikoilla?
     
  7. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Emolevylle menee 12 volttia kahdeksannapaisella liittimellä?
     
    Matriisitulo kiitti tästä.
  8. Matriisitulo

    Matriisitulo Newbie

    Liittynyt:
    12.06.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei muuten mennyt! Kiitos, nyt toimii!:)

    (Kunhan euforia laskee niin rupean purisemaan valitusta siitä joka suunnitteli emolevyn siten että sinne pitää mennä kaksi eri sähköpiuhaa.)


    EDIT:

    Piipparia ei koko koneesta löytynyt, mutta nyt kun homma toimii niin koitan pärjätä ilman :)
     
    Viimeksi muokattu: 23.06.2015
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Useimmille emolevyille riittäisi aivan hyvin yksikin 12v-liitin, on emosta kiinni vaatiiko molempia kaapeleita kiinni. Hyvä homma että lähti pelittämään ilman takuutappelua mindfactoryn kanssa.
     
  10. Matriisitulo

    Matriisitulo Newbie

    Liittynyt:
    12.06.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo, meinas tulla jo kiukku kun aattelin miten seuraavat pari viikkoa kuluu mindfactoryn kanssa väitellessä ja uutta emoa odotellessa... Jälkeenpäin mulle nousi muistoja että oon mahollisesti tehny tän aivan saman mokan ku vaihdoin edelliseen koneeseen nelisen vuotta sitten virtalähteen, toivottavasti tällä kertaa jäis opit mieleen.
     

Jaa tämä sivu