1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi kone: i7-6700, R9 390... Toimiiko oikein ?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi samba2 24.02.2016.

  1. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Heips.
    Tuli tosiaan tämän foorumin kautta kyseltyä pelikonetta pakettia ~1200€ hintaan ja Mindfactory sivustolta semmoisen sitten tilasinkin ja kone on nyt koottuna :)
    Kaikki meni koneen kasauksessa ilman ongelmia, kun rauhassa ensimmäistä kertaa operaation teki ja myös kaikki BIOS:sia myöten tuli päivitettyä !

    Ensimmäinen peli minkä asentelin oli Metro last light, koska kyseinen peli ei vanhassa koneessa toiminut ollenkaan niin halusin nähdä miten tämä uusi "monsteri" pyörittää peliä. Mutta sitähän sai pettyä pahasti !
    Todella ikävää pätkimistä esiintyä kokoajan vaikka asetukset olivat melkein minimissä, mutta netistäkin etsiskelin tietoa niin AMD näyttiksen kanssa ollut ongelmia muillakin tämän pelin kanssa. En saanut yrityksistä huolimatta peliä toimimaan kunnolla niin poistin sen suosiolla.
    Toinen peli jota aloin pelaamaan oli Bioshock 2 ja se toimii TODELLA hyvin melkein parhaimmilla asetuksilla.
    Kolmas peli jota kokeilin oli Call of duty modern warfare 3 ja se toimii ihan Ok:sti keskiasetuksilla, mutta välillä kyllä pientä pätkimistä esiintyy. Ei pahaa, mutta kait tämmöisellä tuommoinen peli pitäisi pyöriä ilman minkäänlaista pätkimistä ?
    Neljäs peli mitä kokeilin oli tuo Tom Clancy`s Division Beta versio ja kaverin kanssa pelailin sitä netissä ja siinäkin esiintyi ärsyttävää pätkimistä välillä. Kaverillani on 3 vuotta vanhempi kone missä on i5 prosessori ja GTX 960 näyttis (eli huonommat mitä itselläni) ja silti kun hänen tykönä kävin kokeilemassa peliä niin siinä ei esiintynyt minkäänlaista pätkimistä mitä esiintyy omassa koneessa.

    Kysymys kuuluukin, onko minun kone vain niin huono kokoonpano ettei pelit toimi vai olisko jossain jokin probleema ?
    Totta jottain prosessorin ja näyttiksen testaus ojelmia on olemassa, että voisko näillä yrittää katsoa jos jossain olisi parannettavaa ?

    Pari kuvaa Call of duty modern warfare 3 ja MSI afterburn taustalla kertomassa tietoa:
    [​IMG] [​IMG]

    Ja tässä koneen osat:
    [​IMG]

    Kiitän avusta jo tässä vaiheessa !
     
  2.  
  3. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Varmasti AMD 390: ää suositelleet nyt auttavat, jos pystyvät.
    Tuo kertomasi osoittaa hyvin miten hyvä GTX 960 käytännössä on.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,848
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Voisiko ylläpito mitenkään puuttua tälläisiin viesteihin?
     
    JTPN ja Ehni kiittävät tästä.
  5. jms1

    jms1 Regular member

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    185
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Onhan emolevyn ja näytönohjaimen uusimmat ajurit asennettuna???
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mikä tossa viestissä oli vikana? Näitä käytännön kokemuksiahan täällä on haluttu ja nyt kun niitä tulee niin sitten huudetaan modeja avuks kun kehotetaan auttamaan kysyjää... Eihän tässä nyt oo mitään järkeä taas..
     
    Makesx ja i7Extreme kiittävät tästä.
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,848
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Joo, oli tosi asiallinen viesti extremeltä. Se on toki selvää ettet sinä tuossa mitään vikaa huomaa.

    Ja kai sekin oli selvää että ylläpito tykkää moisista. Tulipahan kysytyksi.
     
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Joskus kun neuvoo jotain tekemään jotain ja homma ei toimi niin pitää olla valmis auttamaan... http://keskustelu.afterdawn.com/thr...=frontpage&utm_campaign=latestPostsAreaBottom tai kuten tuossa niin valmis edes korjaamaan virheensä... Mut joo.. mun osalta tää olkoon tässä
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,848
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Milläkähän tavalla tuo i7Extremen vittuilu auttoi kysyjää? Siltä varalta että olet poikkeuksellisen hidas niin väännetään rautalangasta - gtx960 ei ole missään pelissä nopeampi kuin radeon 390. Ei niin helvetin ainoassakaan. Ja jos sitten kysyjällä on ongelmia, tuollainen ***** ei auta **** vertaa.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Jospa nyt keskityttäisiin kysyjän auttamiseen turhan nahistelun sijasta.
     
    Makesx kiitti tästä.
  11. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,036
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    73
    Aloittajalle :
    Nuo lukemat ei todellakaan oo oikein ja pitäs pyöriä paremmin, Metrossa saattaa olla jotain ongelmaa ( en ole googlennut) mutta sitä se vähän on nykpeleissä, joskus toimii joskus ei.

    Onko näyttiksen / emon ajurit asennettu?
    Voit kokeilla ladata esim 3dmark demon steamista ja ajaa benchmarkin ja kertoa tulokset täällä, selviää onko koneessa jotain vikaa vai peleissä.
     
  12. Generaattori

    Generaattori Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2014
    Viestejä:
    119
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Eihän ollu PhysX päällä? En omista kyseistä peliä, mutta se kyllä tietääkseni tukee sitä. Vissiin on jonnekkin piilotettu sen asetukset, niin jos laittaisi pois käytöstä niin voisi auttaa, mikäli siis se edes on ikinä ollut käytössä (nvidian juttu, ei kai toimi AMD:llä?).
    Divisionissa ei kai ole tuota, mutta tietysti on Beta niin siitä voi johtua osa ongelmista.

    Ajurit tosiaan kannattaa/pitää myös päivittää (Prossu, näyttis, emo jne.)
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2016
  13. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,036
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    73
    Ja sitä Division betaa ei kannata ihmetellä jos on ongelmia. Nvidian logo pelistä löytyy joten luulisi heidän korteilla betan pyörivänkin, Amd:lla pyörii sitten kun saavat kunnon ajurit tehtyä julkasun jälkeen toivottavasti pian.
     
  14. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä vain, eli kaikki ajurit (mukaan lukien BIOS) olen ladannut ja asentanut ASUS:ksen sivuilta, koska emolevyn mukana tulleet ajurit olivat paljon vanhempia versioita. Myös AMD näyttiksen ajurit olen ladannut heidän sivuilta eli kaikki pitäisi kyllä olla tältä osin kunnossa ! Vaikka voihan se olla, että olen sössinyt jotain asennus vaiheessa :/ ?
    Ja tuota juuri mietinkin, että millä ohjelmalla voisi yrittää diagnosoida konetta paremmin. Pitää kattoa miten tuo 3dmark ohjelma toimii niin laittelen tuloksia tänne.

    Kävin kyläileen kaverin tykönä kenen kanssa pelailin tuota Tom Clancy`s The Divison peliä ja huvikseen katoin mitä lukea hän oli saanut windowsin teho testissä ja vertasin niitä omaan koneen tulokseen.
    Olen todella pöyristynyt tuloksista, koska windowsin testin mukaan minun ja kaverin koneet ovat saman tehoisia (poikkeuksena tiedon siirto nopeus, koska minulla on SSD kiintolevy).
    Olen kattonut netistä suuntaa antavia speksejä jossa vertailin minun ja kaverin prossua, sekä näyttistä ja kaiken järjen mukaan minun kokoonpano pitäisi olla kaiken puolin parempi.

    Tässä kuva, missä kaverin koneen testin tulokset ja hänen koneen tarkat speksit vs. oman koneen tulokset :
    http://aijaa.com/ONcXun
    [​IMG]
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,848
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Saat näköjään mikkisoftalta paremmat tulokset mitä minä - tuossahan 7,9 on maksimi. Mutta kokeile tosiaankin aluksi tuota 3dmarkkia. Jos tulokset poikkeaa kovasti normaalista niin kai se sitten pitää ryhtyä etsimään viallisia osia.
     
  16. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    En sisäistänyt mitä rintakarvaasi haluat korostaa , mutta
    Aloittajalle ; heikoin lenkkisi on tuo TP-wlan kortti >
    Voitko kokeilla piuhalla?
     
  17. opa90

    opa90 Member

    Liittynyt:
    08.08.2014
    Viestejä:
    52
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    heitteleekö kellot näyttiksen kellot? (throttlaa) saatko rasitettua näytönohjainta pelissä sillain et nousee ylitse 62c (esim ihan sormella näytönohjaimen pysäytys. itellä tosiaan teki hd7950 noita vikoja vuoden verran ostosta lähtien ja mitkään pelit ei toiminu täysin kunnolla, kuin joskus hyvällä säkällä ei kellot heitellly ja näytönohjain ei rajoittanut lämpöjä siiha n.60 asteeseen uudet amd crimson ajurit tuon vihdoistaviimein korjas pois ja nyt toimii niinkuin pitää. tosin tää taisi olla silti vain tuon xfx:n hd7950 tyyppivika
     
  18. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    1. Onhan näyttiksen lisävirrat varmasti paikallaan?
    2. Driver Sweeperillä vanhat näyttiksen ajurit mäkeen ja uudet tilalle
    3. Ajajakon ehdottama langattoman yhteyden vaihto langalliseen

    Näillä alkuun.
     
  19. samba2

    samba2 Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2012
    Viestejä:
    141
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Latailin tuon 3d mark demon ja ajoin "Primary tests" ohjelman läpi. Huomasin tuota testiä tehtäessäni, että kone vihdoin ja viimein alkoi piettää edes vähän tuuletin melua. Kun olen pelannut niin yleensä en ole kuullut, että näyttiksen tuulettimet alkaisivat huutamaan juuri ollenkaan. Itselläni on nyt siis nuo kaksi kopan tuuletinta (Fractal R4) liitetty kopassa olevaan 3-toimi kytkimeen. Eli aina kun alan pelaamaan niin laitan nuo kaksi kopan tuuletinta pyörimään täysille. Onko tällä tiedolla jotain merkitystä ?

    Tuloksia en itse osaa tulkita, mutta kertokaa te ymmärrättekös te jotain tästä:
    http://www.3dmark.com/3dm/10938925?

    Ja tuosta Metro Last Light pelistä sen verran, että Physx oli pois päältä. Mutta silti kun latasin pelkät Physx ajurit koneelle jälkeenpäin ja kokeilin uudestaan peliä niin se toimi jo paremmin. Eli pätkiminen väheni, mutta ei tarpeeksi siedettävälle tasolle joten en alkanut sitä pellaamaan. Tiedä sitten minkä takia pelkät Physx ajurit auttoivat hiukan, vaikka Physx olikin pelistä kokoajan pois päältä.
     
  20. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,036
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    73
    Äkkiseltään 3dmark tulos näyttää olevan oikeassa kokoluokassa. Suosittelisin asentamaan Msi afterburnerin ja tarkkailemaan A : näyttiksen lämpöjä B: core clock ja memory clock taajuuksia. Jos on kaks näyttöä se käy helposti mutta jos ei niin sen saa säädettyä on screen displayksi jotta näet realiajassa pelatessa
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,848
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Prossun käyttö ihmetyttää noissa kuvissa. Voisikohan olla mahdollista että tuossa olisi virransäästö päällä pelatessa?
     

Jaa tämä sivu