1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uudet komponentit vanhaan koneeseen? (yhteensopivuus)

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Kinnu 15.12.2016.

  1. Kinnu

    Kinnu Newbie

    Liittynyt:
    15.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Morjens!

    Ensimmäiseksi pakko sanoa, että tällä foorumilla varmaan olisi pitänyt vierailla jo ennen shoppailupäätöstäni, mutta niin en tehnyt. Oma moka.

    Elikkä, tilasin tuossa pari viikkoa sitten Jimmsiltä vanhaan pakettikoneeseeni (vuodelta 2010) uutta rautaa, ettei peliharrastus menisi aivan pipariksi. Koteloa, CD/DVD-asemaa ja kovalevyä en ostanut.
    Pari päivää sitten osat saapuivat, muutamaa tuntia myöhemmin oli ensi-käynnistys. Bluescreen vilahtaa alle sekunnin ajan näytössä kun kone lataa "Starting Windows". BIOSiin pääsee mutta muualle ei.

    Tässä lista osista:

    Emolevy: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/108620/970-gaming/msi-970-gaming-am3-amd-970-ddr3-atx

    Prosessori: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/75770/fd4300wmhkbox/amd-fx-4300-am3-3_8ghz-4-core

    Näytönohjain: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...x-amd-radeon-rx-460-oc-naytonohjain-4gb-gddr5

    Virtalähde: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/108830/cp-9020098-eu/corsair-650w-vs650-atx-virtalahde

    Kovalevy (joka on siis ~6 vuotta vanha): https://www.cnet.com/products/hgst-...cla332-hard-drive-1-tb-sata-300-series/specs/

    RAM (yhtä vanha kuin kovalevy): Samsung 2 x 4096MB, DDR3-SDRAM (667 MHz) DDR3-1333

    Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 7 Home Premium SP1 64-bit.

    Mitä olen jo yrittänyt: (näistä mikään ei vaikuttanut mitenkään)

    BIOSista muuttanut SATA-asetuksia. (kokeilin eri "modeja")
    BIOSista muuttanut "Boot Order Priority" järjestystä.
    Boottausmenusta eri Safe Mode vaihtoehtoja.
    Vaihtanut uuden SATA-kaapelin emolevyn ja kovon välille.
    Netistä lukenut pari iltaa eri foorumeita mitään löytämättä. Viimeisin tutkintakohde oli MSI:n nettisivut josta löytyi yhteensopivuuslistat osille. https://www.msi.com/Motherboard/support/970-GAMING.html#support-test



    Jos joku osaa neuvoa tyhmää, niin tuhannesti kiitoksia!
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Kysytään nyt ekaksi, oletko asentanut käyttöjärjestelmän uusiksi ja asentanut kaikki emon ajurit?
     
    Kinnu kiitti tästä.
  4. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Kinnu kiitti tästä.
  5. Kinnu

    Kinnu Newbie

    Liittynyt:
    15.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En ole asentanut, Windowsia minulta ei löydy CDnä eikä muussakaan formaatissa. Miten emon ajureita pääsee asentamaan, jos en pääse kirjautumaan Windowsiin ollenkaan? Nyt minulla on siis vanha kokoonpano jälleen käytössä, jotta pääsin etsimään infoa ongelmaani.

    Onko tämä ostamani virtalähde siis yhteensopiva ollenkaan, vai vain huono vaihtoehto? En varmaan lähtisi sitä vaihtamaan enää, jos se ei ole syy siihen miksi uudet osat eivät toimi.
     
  6. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Huono vaihtoehto kiinalaisilla sisuksilla,mutta jos toimii niin anna mennä vaan.Lukihäiriö iski ja luulin että olet tilaamassa.
     
  7. Kinnu

    Kinnu Newbie

    Liittynyt:
    15.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu ei se mitään. Budjetti tosiaan oli aika niukka ja tuossa toisella pöydällä noi osat jo makaavat :)
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Suurin ongelma ja yhteensopimaatomuus tulee varmaan tuosta, kun emolevy on vaihtunut ja asennus ei sovi yksin uuden kanssa. Ongelma korjaantuu Windowsin uudella asennuksella.
    Joku varmaan laittaa linkin, josta saa ladattua Win7:n, jotta pääset asentelemaan sitä uudelleen.
    Toivottavasti tuoteavain löytyy, ettei tarvii sitä ostaa.

    Tuo poweri ei ole mikään huippupoweri, mutta kyllä sillä varmaan tulet toimeen.
     
    Kinnu kiitti tästä.
  9. Kinnu

    Kinnu Newbie

    Liittynyt:
    15.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos avusta, tätä lähden koittamaan seuraavaksi.
     
  10. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Kinnu kiitti tästä.
  11. Kinnu

    Kinnu Newbie

    Liittynyt:
    15.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  12. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,314
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Onko sinulla tuoteavain valmiina, jolla aktivoida uudelleen asennettu käyttis?
    Jollain sopivalla ohjelmalla sen pystyy kaivamaan tuosta vanhasta esille.
     
    Kinnu kiitti tästä.
  13. Kinnu

    Kinnu Newbie

    Liittynyt:
    15.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Löysinkin jo ohjelman nimeltä WinKeyFinder, joka löysi tuoteavaimen koneeltani. Toivottavasti yhä toimiva!
     
  14. Kinnu

    Kinnu Newbie

    Liittynyt:
    15.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ainut viivästys tässä on se, että huomenna/viikonloppuna täytyy käydä shoppailemassa pari muistitikkua että saa tuon Windowsin sekä tärkeimmät tiedostot talteen.
     

Jaa tämä sivu