1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

USB ONGELMA

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi sakari99 09.11.2016.

  1. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    hei!
    vaihdoin tietokoneeseen uuden emolevyn asus a88x -> msi b150m mortariin, prosessorin amd x4 860k -> intel i5 6500 ja muistit ddrnelosiksi.
    Asennus sujui ilman ongelmia, latasin levyltä kaikki ajurit jonka jälkeen järjestelmä piti restartata. restartin jälkeen USB porttini toimivat pelkästään bioksessa, kun windows käynnistyy niin lähtee kaikki elonmerkit kaikista usb laitteista ( toimi hyvin ennen restarttia).
    Olen koittanunät käynnistää tietokonetta windows safe modessa mutta ei silloinkaan mitään tapahdu ja en voi mitään tietokoneellani tehdä koska ei hiiri ja näppäimistö toimi. Mistä voisi johtua moinen?
     
  2.  
  3. neferius

    neferius Member

    Liittynyt:
    11.06.2007
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    upload_2016-11-9_11-46-23. onko usb enabloitu biosissa.
     
  4. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    en oo ainakaa sitä ite säätäny, ja toimi ennen restarttii kuitenki
     
  5. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,314
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
  6. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    on windows 7. Ei kyllä mikään usbi tunnu toimivan muutakuin biosissa. En pysty lataamaan tuota kun ei portit toimi, en pysty klikata taikka kirjoittaa
     
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,314
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Laita näppis ja hiiri kiinni USB2 porttiin, siinä niiden pitäisi toimia.
    USB2 yleensä musta väriltään.
    USB3 yleensä sininen väriltään.

    edit: tuo ajuri löytyy myös emon ajuri-tuki DVD:ltä.
     
  8. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    mitään ei tapahdu missään usbissa, eikä levyllä tee oikeistaan mitään kun ei näppäimistö ja hiiri toimi
     
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,314
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Vaihdoit siis AMD:n emon ja prossun Intelin emoon ja prossuun?
    Asensitko käyttöjärjestelmän kokonaan uudelleen???, vai asensitko pelkät ajurit tukilevyltä?

    Käyttöjärjestelmä tulee uudelleen asentaa noin suuren muutoksen yhteydessä jos ei halua sen mukanaan tuomia ongelmia.
     
  10. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    pelkät ajurit latasin :D mites lataan järjestelmän uusiksi? vai onko jo myöhäistä
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Tuo on todennäköisin ongelman aiheuttaja.

    Ei ole myöhäistä asentaa käyttöjärjestelmää uudelleen, mutta se edellyttää asennusmediaa, joko USB:llä tai DVD:llä, lisäksi aktivointikelopoinen tuoteavain pitää olla.

    Mikäli sinulla on tärkeää dataa nykyisellä kovalevyllä, pitäisi se saada talteen, ennen uudelleen asennusta.
     
  12. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole mitään tärkeetä, ei haittaisi vaikka kaikki lähtisi menemään :D Ei kyl taida olla tallella sitä millä oleb tuon windowsin vuosia sitten ladannut, kusessa ollaan voi prkl
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Tuon asennusmedian pystyy netistä kai lataamaan. Onko koneen kyljessä tuoteavaintarraa, josta saa aktivointikoodin?
     
  14. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ei taida olla, en ainakaan nää
     
  15. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Tuohon ongelmaasi voisi käyttää jotain Live Linuxia.
    Ohjeita siihen tuolta:
    http://www.howtogeek.com/64600/how-to-recover-windows-and-software-keys-from-a-broken-computer/

    Varminta olisi asentaa Windows uudelle levylle ja tuo "config"-tiedosto takaisin Linuxilla siihen. Siten ei epäonnistumisen vaaraa olisi.

    Edit:

    Ohjeeni on huono tarkoitukseesi!
    Tarvitaan Live Linux ja toimiva Windows-kone sekä antamani linkin Nirsoft-ohjelma siihen.
    Ohjelmalla avataan tuo tallennettu "config"-tiedosto aktivointikoodin selvittämiseksi.
    Windowsin uudelleen asennuksen jälkeen se aktivoidaan uudelleen saadulla koodilla.
     
    Viimeksi muokattu: 09.11.2016
    sakari99 kiitti tästä.
  16. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Jos Linux ei wörki niin pistä kovo kiinni amd kamoihin ja lataa netistä Belarc advisor, se kertoo sulle Windowsin product key:n ja kaiken muunkin tarvittavan tiedon
     
  17. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    siis desktopille pääsen normaalisti, mutta usbit ei funkkaa
     
  18. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    436
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Löytyykö sulta vanhaa PS/2 hiirtä?
    Sillä pääsisi vähän eteenpäin.
     
    Viimeksi muokattu: 09.11.2016
  19. sakari99

    sakari99 Newbie

    Liittynyt:
    01.11.2016
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ei valitettavasti löydy, voi toki olla että sain ongelman kuriin, biososta kävin vähän säätelemässä käynnistystä ja nyt näyttäisi toimivan. Todella lämmin kiitos kaikille teille :)
     

Jaa tämä sivu