1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Tv näyttönä, toisto-ongelmaa

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 04.12.2017.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Heip. :)

    Kyse ei ole kovin vakavasta asiasta. Tv toimii näyttönä mutta pientä jupisemista sen kohdalla on katsoessa esim. C-moren leffoja, Yle Areenasta yms. OBS-kaappari ja Flickfetch tallennussoftina. Tallennettaessa jommalla kummalla ilmiö näyttäisi pahenevan jonkin verran mutta ilman tallennustakin ilmiö on havaittavissa. Kyse on hitaissa kohtauksissa kamerakulman lipuessa sivuttain. Tällöin tapahtuu pientä pätkimistä tai oikeastaan jumittamista jolloin kuva on hieman nykivää. Samoin toisinaan alhaalta ylöspäin nousee hitaasti ikäänkuin "viiva". Muistatte kun videonauhurissa synkkaus ei ollut oikein kohdallaan, samantapaista juttua. Tv:n puolella ei ole kyseisiä ongelmia.

    Sigussa on tämän hetkinen rauta. Wlan nopeus ok.

    Tähän mennessä kokeiltu eri ajureilla näyttikselle. Viimeisin välkytteli näyttöä muutaman minuutin välein ja lopulta "näytönohjain lakkasi vastaamasta ja suljettiin". Virkistystaajuutta vaihdeltu 60 -> 50Hz . Pelitila päälle / pois telkkarista. Laitteistokiihdytystä päälle / pois. Eri selaimilla sama juttu. Näyttiksestä lähtee hdmi 2.0 piuha telkkariin. Onko vasteaika tv:ssä liian suuri?? Prkl...

    Meinaa keinot loppua ja tukka harventua entisestään kun raapii päätänsä. Onko kukaan törmännyt vastaavanlaiseen juttuun?

    lisäys
    Tuntuu että sama ominaisuus on tuolla apu-masiinallakin eli voisi ehkä kuvitella ettei ole rautasidonnaista.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2017
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,115
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Mulla on vastaavaa tökkimistä jos on auto motion plus käytössä. Millä lie nimellä sinun telkkarissa, mutta tuon olisi tarkoitus terävöittää nopeasti liikkuvaa kuvaa.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Jooh, kyllähän noita säätöjä piisaa. Noissa nyt kokeillut eri asetuksia:

    - Tarkkuuden uudelleen määrittely
    - Selkeä liike
    - Intelligent frame creation (Korjaa kuvanopeuden automaattisesti ja poistaa tärisevät liikkeet, jolloin kuvat näkyvät tasaisesti ja selkeästi)
    Vaihtoehdot: Voimakas, Normaali, Minimi, Pois päältä. (oletus: Voimakas)

    Tuntuu ettei ole mitään vaikutusta noilla.

    Täytynee palauttaa tehdassäätöihin kun ei enää muista mitä kaikkia on tullut kokeiltua. On jopa eri hdmi-piuhallakin yritetty...
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,115
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Minun telkkarilla kun pisti tuon selkeän liikkeen päälle niin rupesi netflix tökkimään.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Kokeilin tuota muuttaa mutta eipä ollut vaikutusta, muutti vain kuvaa hieman tummemmaksi. Jos vaikka c morella kattelee formuloita niin hitaissa kuvissa menee hieman tökkimällä. Ei voi oikein puhua katselunautinnosta vaikka kuva muuten on pirun hyvä.

    Testaaminen jatkuu...
     
  7. riivari

    riivari Member

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    18
    Whatta Heck kiitti tästä.
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    ^ Tuossa olikin selitetty asiaa ja luulen että tosiaankin tuosta johtuu. Jäin kuitenkin kaipaamaan mahdollisia ratkaisuja asiaan. Tv:n vaihto ei tule kysymykseen.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,115
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Jollekin nuorelle jolpille bisnesideaa alkaa säätämään ikäihmisten 4k-telkkareita. Järkihän noiden kanssa menee.

    Onhan sulla myöskin ajureissa 60 hertsiä päällä? Itellä säätäessä väänsi pari kertaa omin päin kolmeen kymmeneen. Napsautin myöskin parhaan laadun päälle kun ei sillä tunnu olevan vaikutusta nopeuteen.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Äläppä muuta sano.
    Nvidian ohjauspaneelista 1920 / 1080 60Hz päällä ja taitaa olla tuo paras laatu päällä eli tapissaan.

    Löysin erään säädön ja ehkä hieman paremmin toimii eli vähemmän nykimättä. Saattaa olla silti mutua. Kuviahan tänne ei voi liittää kun pukkaa palvelinvirhettä. :(
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,115
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Eikös sulla ollut 4k-vehje? Miksi tuollainen reso päällä?

    Kyllä tuohon silti oikeat säädöt löytyy. Itsekkin löysin, joskin varmaan vahingossa.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    On välillä ollut natiivit päällä, nyt kokeilussa tuo 1080. Tuolla suuremmalla resolla vain tekstit ja Chromen ikonit menee pirun pieneksi, seiskassahan ei saa työpöydältä suuremmaksi kuin 150%. Katseluetäisyys kuitenkin sen 3 metriä ja näkökin on mitä sattuu. Noh, näkee kuitenkin tuon nykimisen... :rolleyes:

    Nyt pikkumasiinalla jossa apu 7850K ja samaa efektiä on, hieman tuo tv:n eräs säätö saattoi vaikuttaa.

    +
    Laitampas näkyville tuon töllön jos joku hoksaisi tai on samanlainen samoilla oireilla ollut.
    https://www.panasonic.com/fi/consumer/tv/4k/tx-50dx700e.specs.html
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,115
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Seiskan suurennuskin aiheuttaa kaikenlaista sekoilua ohjelmiin. Ite luovutin sen suhteen ja annoin olla normaalikoossa. Chromeen sitten suurennukset päälle.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Jep saahan Chromessa suurennettua mitä sivulla näkyy. Ne välilehdet ja mulla näkyvissä oleva kirjanmerkkipalkki menee liian pieneksi. Noh kokeillaan vielä niin ollaan enemmän pihalla.
     

Jaa tämä sivu