1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma tietokone ei tunnu toimivan kunnolla

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi ilmi 15.09.2014.

  1. ilmi

    ilmi Member

    Liittynyt:
    15.09.2014
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    joo elikkäs ostin tossa pari viikkoa sitte uuden asuksen koneen mikä makso 500euroo. asentelin sitte seuraavana päivänä counter strike global offensiven ja kun pääsin itse peliin, jostai syystä tää tietokone ei tuntunu pyörittävän sitä millää. peli pätki iha jumalattomasti jopa huonoimmilla grafiikoilla. epäilykseni sai nousemaan se, että olin pelannut kyseistä peliä vanhalla tietokoneella joka maksoi 5 vuotta sitten saman verran kuin tämä tietokone eli 500euroa ja peli toimi siinä paremmin kuin tämän hetkisessä. tässä on koneen tiedot.

    AMD A8-5500 APU with RADEON HD GRAPHICS 3,20Ghz
    8Gt RAM
    AMD RADEON R5 220 1Gb
    WINDOWS 8

    laitoin jo englantilaiselle foorumille jutun tästä muttakun oon nii tyhmä etten älynny mistää mitää ne selitti siellä ni päätin tulla tänne.

    jos oikein ymmärsin ni vika vois olla tossa AMD APU osassa, että se ei ota käyttöön oikeeta GPU:ta ja tän takia pelitki pätkii. siihe se apu siellä foorumeilla sitte loppuki, ja ku en ite ymmärrä tietokoneista mitää ni ei auttanu vaikka kuinka koitin ettiä googlesta tietoa.

    joten toivoisin että joku selittäis mulle mahollisiman simppelisti että mikä täs mahtaa olla vikana vai onko muute vaa liia hidas kone.

    toivottavasti tuli oikeelle palstalle tää juttu.


    -ilmi
     
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    1.
    Mihin olet tunkenut sen näytön johdon, emoon vai erilliseen näyttikseen
    toisekseen, tuo erillinen näyttis on aivan paska, ja se toimii hyvin pasianssin kanssa, ei oikeastaan muussa pelikäytössä
    2. pakettipaska on aina, pakettipaska
    halvasta pakettipaskasta ei saa muuta irti kuin surua ja tuskaa...
    On se kyllä jännä miten oma pakettikone, jonka sain 4 vuotta sitten lahjaksi, omasi vissiin jopa paremman näyttiksen kuin mikä tuossa sinun koneessasi on (Radeon HD4650 1gb) ja hintaa sillä koneella oli kait 550€ :rolleyes:
     
  4. ilmi

    ilmi Member

    Liittynyt:
    15.09.2014
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    1. kuten sanoin en tiiä koneista yhtään mitää, mutta tossa on kaks VGA paikkaa, toi mikä on tossa alla vaakasuunassa taitaa olla kiinni erillisessä näyttiksessä ja se toimii, sittenku laitan näytön kiinni tossa ylempänä olevaa pystysuorassa olevaa paikkaa ni näyttöö ei tuu mitää eloo, ei taida löytää signaalii.

    2. pakko ostaa pakettikone, koska jos kasasaisin oman, olis lopputulos jotai iha järkyttävää. ja muute tässä ois ne mun vanhan koneen "specsit", en sitte tiiä onko siinä paremmat osat vai minkä takia peli pyöri paremmi sillä

    AMD PHENOM X4 810 2,60 GHz
    4Gt RAM
    ATI RADEON HD 4650
    WINDOWS 7
     
  5. ilmi

    ilmi Member

    Liittynyt:
    15.09.2014
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    en sitte tiiä, oon koittanu ettii googlesta ja aika paljo tullu vastaa samantyylisii ongelmii, niissä puhutaa Dual Graphics GPU:ista ja jotenki että pitäis pakottaa kone käyttää sitä parempaa gpu:ta ku pelaa, onkos tää sama juttu vai oonko vaa sekottanu kaks asiaa keskenää.
     
  6. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    sanotaanko näin että, vanha oli melkeimpä tehokkaampi
    systemastore kasaa koneen 45€ hintaan kunhan osat valitsee itse (täällä voi voi saada apua siihen)
    juu no sit sulla on erillisessä näyttiksessä kiinni tuo sun vga johtosi
    ja koska sulla on näytönjohto erillisessa kortissa kiinni, niin se käyttää silloin erillistä näyttistä
    dual graphics tilassa yhdistetään ns molempien gpuiden teho mielestäni (hybrid crossfire)

    googlea pläräämällä näyttäisi homman olevan niin, että tuo HD4650 on karkeasti tuplasti parempi vs tuo r5 220...
     
  7. ilmi

    ilmi Member

    Liittynyt:
    15.09.2014
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    no toimiiko/onko mitää järkeä ottaa tosta vanhasta irti toi ja vaihtaa se ton uuden kaa? ja kiitoksia ku vastasit ja avasit mun silmät :)
     
  8. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    no sanotaanko nain etga, ton sun vanhan koneen prossu on suht, samaa tasoa kuin nykyisesi, mutta onhan sekin mahdollinen toimenpide, tosin tuo homma evaa takuut jne...
     
  9. ilmi

    ilmi Member

    Liittynyt:
    15.09.2014
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    nojoo ihan totta, emmää ala säätämään mitää ettei takuut mee. no mutta hei kiitoksia sulle viellä kerran ja en kyllä enää koskaa osta uutta tietokonetta :D
     
  10. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,039
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    58
    Älä osta kysymättä ;P
     
  11. ilmi

    ilmi Member

    Liittynyt:
    15.09.2014
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    totta, totta. olis pitäny joltai tietokone ekspertiltä varmaa vähä kysellä ennenku meen ostamaa... siel kaupassa kyllä myyjät ylisti kuinka pelit kyllä pyörii sun muuta, mutta ne on kans sellasii käärmeitä että :D no ei auta, ei aina voi onnistua. ja enhän mää tätä pelikoneeks kyllä ostanukkaa, mut oisha se kiva sillo tällö jotai pelata
     
  12. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Juu no lukeehan noissa pakettipaskoissa että "pelikone jossa tehokas 4Ghz prosessori"=dualcore amd apu=oikeasti suht paska
    Sekä joissain "Uusimpia pelejä pyörittävä tehonäytönohjain jaetulla 1792mb muistilla" (intel hd3000)

    Elikkäs, ei ne noitten expert jne kauppojen myyjillä ole kummoisempia tietoja kuin mitä boksien kyljissä lukee yleisesti :D
     
  13. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Pystyykö sen koneen vielä palauttaa kauppaan? Yleensähän noissa on 30päivän palautusoikeus.. Jos onnaa niin palauta se sinne ja kasataan sulle sellanen kone jolla pelit pyörii vähän paremmin..
     
    ilmi kiitti tästä.
  14. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    taino, vanha kone on sen verran "ok" että siitä vois saada jotain päivittämällä :/
     
    ilmi kiitti tästä.
  15. ilmi

    ilmi Member

    Liittynyt:
    15.09.2014
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    no expertiltä mä ton ostin ja siellä sivuilla kyllä luki että toi 30päivän palautusoikeus ei päde käyttöönotettuihi tietokoneisii, muutenhan oisin vienny tän seuraavana päivänä samantien takasi :D
    noh, virheistä oppii. ens kerralla kysellää sitte täältä että mikä kannattais ostaa, vai kannattaako ostaa ollenkaa
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2014

Jaa tämä sivu