1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tietokone ei tunnista enää kovalevyjä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi tehren 18.10.2014.

  1. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei!

    Ongelma on siis tämä:

    Uudelleen käynnistämisen jälkeen kone ei enää tunnistanut kumpaakaan käytössä olevaa kovalevyä.
    Toinen on Kingstonin SSD kovalevy (http://www.jimms.fi/tuote/SV300S37A/120G)
    ja toinen on Samsungin SpinPoint (http://www.digitalversus.com/intern...-spinpoint-f1-hd753lj-750-gb-p3228/specs.html).
    BIOS tunnistaa kummatkin kovalevyt mutta esimerkiksi windowsia asennettaessa kovalevyjä ei löydy.

    Johtojen paikkoja on vaihdeltu mutta muutosta ei tapahdu.
    Päälle ilmeisesti kummatkin (ainakin tuo samsung) lähtevät kuitenkin.

    Samoilla johdoilla ja Sata -paikoilla toimii vanhempi varalla oleva kovalevy.

    Ennen tätä uudelleen käynnistystä asensin Office paketin enkä juurikaan muuta.
    SSD kovo on uusi juuri ostettu ja pari viikkoa käytössä ollut.

    Mitä on tapahtunut? Mitä voin tehdä, että saisin kovalevyt käyttöön jälleen?
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emo ja poweri?
     
  4. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Koista pistää emosta AHCI pois päältä.
     
  6. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Laitoin pois päältä ja ei vieläkään näy levynhallinnassa eikä laitehallinnassa.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Missä liittimissä ne levyt on? ASMedian vai AMD:n?
     
  8. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nyt en suoralta kädeltä osaa sanoa. Mistä tuollaiset tiedot voi katsoa?
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emon manuaalista. Asmedia tukee 6 Gb/s, AMD 3 Gb/s. Asmedian portteja 2, AMD:n 6.
     
  10. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Asmedia näyttäis olevan
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Pistä AMD.
     
  12. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Miten pystyn tuon vaihtamaan?
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Vaihdat johdot asmedia-porteista amd-portteihin. Ohjekirja kertoo taas oikeat portit. Jossain emoissa os-levyjä kielletään liittämästä noihin lisäpiireihin.
     
  14. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei ollut vaikutusta tuollakaan.
    Onko minkäänlaista hajua miksi näin kävi? Menikö kenties rikki?
    Saako mitään ulos enää tuolta kovolta?
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2014
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Toi selvinnee kokeilemalla.
     
  16. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Miten?
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Tarkoitin siis kokeilemalla toisessa koneessa niitä levyjä.

    Tuli mieleen, että eihän siellä ole kiinni mitään usb-kiintolevyjä tai vastaavia. Itsellä eilen sekosi järjestelmät hetkeksi kun kiinni oli älypuhelin massamuistitilassa ja sitten kytkin usb-kiintolevyn seuraavaksi.
     
  18. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Vanhempi kovalevy siis toimii?
    BIOS tunnistaa levyt?
    Käyttöjärjestelmän asennuksen yhteydessä ei tunnistu levyt näkymään?

    Kokeile toimiiko levyt Linux-käyttöjärjestelmässä, esimerkiksi http://www.puppylinux.com/download/index.html tai muilla Linux-käyttöjärjestelmillä http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html.

    Ilmeisesti ongelma havaittu uudelleen käynistymisen jälkeen, siten ettei Windows enään auennut?

    Levyjä voi myös kokeilla toisessa tietokoneessa toimiiko, jolloin varmistuisi onko levy vika.

    Ilmeisesti vaihdoit jo AHCI -> IDE? (AHCI nopeampi)

    Asennuksen yhteydessä voi joutua manuaalisesti hakemaan SATA-ajurit, siinä kohdassa missä asennuksen kohde valitaan. Jos tulkitsin Asrockin sivua oikein, niin näillä pitäisi onnistua: SATA RAID DRIVER.


    Windows vista/7 käyttöjärjestelmän "AMD all in 1 driver ver:8.631-sata327"

    Emolevyn ajurit löytyvät siis täältä: http://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3/?cat=Download&os=All
     
  19. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vanhempi kovalevy toimii hyvin.
    Tuon linuxin kanssa on ihan sama ongelma.

    AHCI vaihdettu tuohon IDE.

    Olisikohan mahdollista, että se vain olisi mennyt yksinkertaisesti rikki yllättäen?
    Vai onko tämä jokin selitettävissä oleva vamma.
     
  20. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Onko siis molemmat kovalevyt mennyt samaan aikaan "rikki"?

    Voitko kokeilla toisessa koneessa niitä?

    Myös virtalähde on voinut rikkoo ne...
     
  21. tehren

    tehren Member

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nyt sain tuon toisen kovalevyn (hdd) näkyviin tuonne laitehallintaan merkinnällä "vieras".
    Mitä se tarkoittanee? Klikkaamalla ilmoittaa, että täytyy merkitä tunnetuksi ennen käyttöä.
    Tuo SSD ei näy vieläkään siellä.
     

Jaa tämä sivu