1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokone ei käynnisty

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Angjongman 10.02.2017.

  1. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi

    Kasasin tuossa viime viikolla tietokoneen ja se on nyt toiminut moitteitta, mutta nyt aamulla kun yritin käynnistää niin ei reagoi enää mitenkään. Mikähän tässä mahtaa olla syynä, kun kone toimi vielä eilen illalla?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,202
    Kiitokset:
    252
    Pisteet:
    93
    Vaikea sanoa, kun ei ole mitään, mistä tarttua kiinni.
    Minkälaisesta koneesta kysymys ja syttyykö mihinkään lediin mitään vakoa, pyörähtääkö tuuletin, eli anna nyt lisävinkkiä, mistä voisi tarttua johonkin ja saada käsitystä ongelman laadusta.

    Ehkä virtakytkin takaa on suljettu tai etupaneelin Power SW irronnut emolta.

    edit: mitä viimeksi teit koneella, kun vielä toimi?
     
  4. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone on itse kasattu. Osat tilattu Saksasta kun näin täällä ohjeistettiin. Koneeseen ei tule mitään elonmerkkejä, ei mikään ledi syty tai tuuletin lähde pyörimään. Virtakytkin on paikallaan, mutta etupaneelin Power SW:stä en tiedä

    Viimeksi kun olin koneella pelasin CS:GO:ta
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2017
  5. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Missäköhän tuo Power SW mahtaisi olla?
     
  6. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,924
    Kiitokset:
    78
    Pisteet:
    78
    Viimeksi muokattu: 10.02.2017
  7. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Näyttäisi Power SW olevan paikallaan ja kunnolla kiinni. Mitäs sitten tehdään?

    Tulee epäilys, että emolevyssä olisi jotain vikaa.
     
  8. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,202
    Kiitokset:
    252
    Pisteet:
    93
    Yritetään uudelleen kysellä tietoja.
    Kerro nyt ihan tarkkaan, mitkä komponentit koneesta löytyy.
    Tarkista vielä, että virtalähteen pistoke takana on pohjassa kunnolla, samaten pistorasiassa.
     
  9. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Emo: Gigabyte GA-970A-UDP3P AMD 970
    Näyttis: 2GB Gigabyte GeFore GTX 1050
    Prossu: AMD FX Series FX-8300 3.30 GHz
    PSU: 550 watt Corsair Vengeance 550M Bronze
    Prossutuuletin: LC-Power Cosmo Cool LC-CC-120
    SSD: 128GB Intenso Top III 2.5''
    RAM: 8GB Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 Dual kit
    Nettikortti: TP-Link TL-WN881ND

    Kovalevy jota ei vielä asennettu: 1000GB WD Blue WD10EZEX 64MB

    Siinä ois komponentit. Virtalähteen piuhat on kunnolla kiinni samoin pistoke. Testasin eri pistokkeessakin eikä toiminut.
     
  10. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,924
    Kiitokset:
    78
    Pisteet:
    78
    Lähteekö tuo poweri käyntiin?
     
  11. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei kuulu mitään ääntä mistään, edes powerista. En usko että se silloin lähtee edes päälle.
     
  12. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,924
    Kiitokset:
    78
    Pisteet:
    78
  13. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Entä jos tuota yleismittaria ei löydy? Mitä silloin teen? Vienkö koneen suoraan huoltoon?
     
  14. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,202
    Kiitokset:
    252
    Pisteet:
    93
    Et välttämättä tarvii tuossa yleismittaria. Laita yksi tuuletin kiinni poweriin ja katso lähteekö se pyörimään.
     
  15. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,924
    Kiitokset:
    78
    Pisteet:
    78
    Jos on mahdollista kokeilla toisella powerilla niin silloin et tarvitse ylismittaria.
     
  16. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole toista poweria käytössä. Onko huolto siis ainoa vaihtoehto?
     
  17. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,924
    Kiitokset:
    78
    Pisteet:
    78
    Niin kuin tarantella kirjoitti niin tuo tuulettimella kokeilu sen selvittää.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2017
  18. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Oho. En huomannutkaan tuota Tarantellan vastausta. Pitääpä kokeilla tosiaan tuulettimen kanssa.
     
  19. paikonen

    paikonen Member

    Liittynyt:
    03.12.2016
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    8
  20. Angjongman

    Angjongman Newbie

    Liittynyt:
    10.02.2017
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tosiaan emolevystä löytyi ongelma. Muut osat toimivat.

    Mites nuo takuuasiat hoituvat Mindfactoryn kanssa, kun sieltä tilattiin nuo osat?
     

Jaa tämä sivu