1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tehokas tietokone moneen 1500e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi shnigi 02.11.2015.

  1. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    En ole ostanut uutta konetta viimeiseen 5 vuoteen, joten nykypäivän osat on hieman hakusessa ja tarvitsisin ammattilaisten apua. Tarkoituksena rakentaa 1500e hintainen mylly, jolta hoituu niin pelit, 3D mallintaminen ja videoiden renderöinti. Myöskin monen ohjelman samanaikaisen ajon tulisi olla jouhevaa. Olin katsellut seuraavanlaista pakettia perstuntumalta. Miltä vaikuttaa? Koneen voin myös ostaa muualta suomesta, mikäli saa halvemmalla.

    1 18336 Corsair Vengeance LPX DDR4 2400 MHz 16 G 117.9
    1 59327 Intel Core i7-6700K 4 GHz LGA1151 -suori 411.9
    1 10306 Asus MAXIMUS VIII RANGER Intel Z170 LGA1 209.9
    1 48962 Asus STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 GTX 970 O.C 389.9
    1 31303 Fractal Design Newton R3 800W, 80 PLUS P 99.9
    1 19428 NZXT S340 Mid Tower ATX-kotelo, valkoine 91.9
    1 3628 Kingston HyperX FURY 240 GB SSD 2.5" SSD 79.9
    1 32458 Seagate Barracuda 2 TB 64 MB 7200 RPM 3. 88.9
    Cooler master prossujäähy ~30e
    =======================================================================
    Yhteishinta: 1490.20e

    https://www.verkkokauppa.com/fi/car...s[3628]=1&products[32458]=1&products[21412]=1

    Budjetti?: 1500e +- kymppi pari
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei tarvitse käyttöjärjestelmää
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei ole pakko, voin myös kasata itse
    Ylikellotatko prosessoria?: En ainakaan lähitulevaisuudessa
    Kotelon koko: Tavallinen
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta tai valkoinen
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Eipä oikeastaan, kunhan usb portit ovat kätevästi ulottuvilla
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Hiljaisuus on bonus
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: En
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ostan suomesta
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Dota2, SOMA, Battlefield)/Editointi (Blender, Sony Vegas, Adoben tuotteet)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Kaikki oheislaitteet löytyy jo. Näyttönä Asuksen WQHD 2560x1440 reson näyttö
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?:Dvd asema.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  4. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Jos ohitetaan perstuntumat ja palataan aloitukseen
    Onko tuo koppa lyöty lukkoon , koska se on pikkuisen omaperäinen ja siihen oikeastaan pitäis asentaa AIO jäähy eteen pystyyn, joko 2x120 tai 2x140 tyyppiä, tuo Cooler Master on turhake

    Riittäiskö niistä lisäkympeistä tukevampaan emoon, joka tässä tapauksessa olis Hero
     
  5. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Blenderissä on tällä hetkellä olematon ATI näyttisten tuki, joten sen kannalta ainoa vaihtoehto on ostaa Nvidiaa. Täytyy kyllä harkita kuitenkin tuota Atia, näyttäisi testeissä paiskovan nvitioita päähän. Onko vahingossa jäänyt kahdet muistit? Tämä kokoonpano ylittää budjetin yli satasella, mutta näyttää siltä että on jäänyt yhdet muistit liikaa? Onko tämä 2011-3 nyt siis se kanta mitä kannattaa ostaa? Valitsemasi prossu on haswellia ja minun skylake. Mitä eroa näillä nyt on? Ainakin toi mun valkkaama skylake on single coreltaan nopeampi? Jostain pitäisi tinkiä että sais hinnan tuonne 1500e tietämille, taitaa olla noi toiset hitaammat muistit?

    Koppa ei ole lyöty lukkoon, valitsin aika randomilla sen joten saa ehdottomasti ehdottaa fiksumpaa. Ainoa toive on että usb portit etupuolella olisi helpossa paikassa. Prossutuulettimestakaan ei ole mitään käsitystä, valitsin vaan "jonkun". Siksi piti tulla kysymään neuvoa viisaammilta. Budjetti on 1500e + max 40e, enempää en laita, ellei siihen löydy jotain tosi hyvää perustelua.
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2015
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Cudaa tukee vaan Nvidia joten eipä se kovin kauaa tuu oleen suosiossa. Muutama softa sitä tuki heti alkuun, sit ollu hiljasempaa.

    Pistin eka noi hitaammat muistit mut sit aattelin et laitetaanki nopeemmat. Unohdin poistaa. Hitaammat pois ja siinä säästyy se satanen jep.

    Kopan suhteen on noin 100 vaihtoehtoo. Esim tossa perushyvä https://hardwarium.com/product/231/23/fractal-design-define-r5-black-atx

    Jäähy voi ton kopan kanssa olla https://hardwarium.com/product/313/29/thermalright-hr-02-macho-rev-b
     
  7. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Mites toi haswell vs skylake arkkitehtuuri prossussa?
     
  8. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,297
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    @shnigi tuo ei pidä paikkaansa, Cuda- ytimet ovat Nvidian arkkitehtuurin perusta.
    Ei isoja eroja, Skylake käyttää uusinta kantaa.
    :rolleyes:

    [​IMG]
    http://www.nitroware.net/reviews/341-nvidia-geforce-gtx-960-video-card-review?start=13
    [​IMG]
    http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-980-ti,4164-10.html
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tekee muutaman prossan eron, ei mitän ratkasevaa.

    Sekotat lahjakkaasti Cuda ytimet ja Cuda rajapinnan.

    Hyvin jätit linkittämättä ton samalta sivulta:

    [​IMG]
     
  10. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,297
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Kysyjä mainitsi Blenderin... Ja Cudasta puhuttiin. Erot näkyy käytännöllisesti suoraan sekunteina.

    Tuo sun esille tuoma bench liittyy kysyjän käyttöön miten? (eli avaatko tuon testin käytännön merkityksiä, kiitos).
     
  11. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Miltä näyttää tulevaisuus? Olisiko siis järkevämpää ostaa tuo Skylake vai haswellia? Katselin ainakin että tuon haswellin prossun saa helposti ylikelloteltua tuonne skylaken taajuuksiin, jolloin sais aika paljon enemmän vääntöä irti. Mutta jos joskus pitää päivitellä prossua niin eikös skylake olisi kantana parempi? Toisaalta yleensä siinä käy niin että 3 vuoden välein pitää vaihtaa emolevyäkin joten sinänsä ihan sama. Ehkä todennäköisempää on että jotain hajoaa ja pitää ostaa varaosa tilalle. Esim pelkkä emo ja sit jos tota kantaa ei parin vuoden päästä enää löydykään mulle jää prossu käteen.

    Eipä tolla näyttiksellä muuten olis merkitystä mutta sillointällöin tulee Blenderiä käytettyä ja siinä ei voi olla liikaa tehoja. Pelien puolesta tuo radeon houkuttelisi.
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Häh? Ei LGA2011-3 kannalle saa Skylakee.
     
  13. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Siis mietin vaan olisiko tulevaisuuden kannalta fiksumpaa ostaa tuota skylakea vai tätä lga2011-3 haswellilla. Jos ei irtoa tähän mitään perusteluita taidan tilata tuon ehdottamasi paketin.
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Nykyhinnoilla Skylake on selkeesti ylihinnoteltu. Normisti noi LGA2011-3 kamat maksaa ihan liikaa mut jostain syystä i7 Skylaken hinta pistettiin pilviin, joten LGA2011-3 onkin yllättäen järkevä.
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Nykymalli on se, että aina tehään uus kanta.
    1155 tuli, ja 3570K sekä Xeon tuli nopeesti markkinoille. Sit ei tullu muuta järkevää, ainakaan sellasta mihin ois ollu järkee päivittää 3570K:n jälkeen. Ehkä ainoo ero HT parempiin prossuihin.

    1150 ruli, nopeesti tuli heti 4670K sekä Xeon. Sama juttu, ei selkeesti parempaa mihin 4760K:sta ois päivittäny.

    1151 tuli, 6600K ja 6700K heti markkinoilla, nyt tuli Xeon malli. En usko millään että taaskaan on järkee päivittää mihinkään noiden prossujen jälkeen. Taas 6600K:n ero 6700K ja Xeon malliin HT.

    Sama juttu 2011-v3 kannalla, mitään parempaa ei ole odotettavissa. Tai no on siellä pari nopeempaa, mutta hyöty verattuna päivityksen hintaan on järkyttävä.

    Ostat mitä vaan, niin aina tulee uus kanta, jossa ne selkeesti paremmat on. Toisaalta, mulla on itellä edelleen 1155 kannan i5-2500 (ei edes K-malli) ja edelleen kaikki pelit toimii loistavasti. Samoin tuleva Fallout 4 aivan varmasti tulee pyörimään riittävän hyvin, en vielä nää järkeä päivittää mihinkään.
     
  16. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Joku 5 vuotta sitten pärjäs hyvin ainakin AMD kannoilla niin että pysty vaan prossua päivittää. Ikävää että toi menee noin, mutta joo. Kaipa toi haswelli prossu on ihan hyvä valinta sitte tällä hetkellä, mutta joutunee ylikellottamaan jotta päästään ton skylaken tasoihin. Onks toi prossutuuletin ihan hyvä ~1ghz kellottamiseen mikä on tuossa ekassa ehdotetussa kokoonpanossa? Onks tosta hardwariumista kokemuksia muuten? En ole ikinä kuullutkaan.
     
  17. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Riittääkö toi 650w virtalähde?
    Huomasin myös että toi i7 5820 ei tue muisteja kuin 2133mhz asti, eikös sillon noi nopeemmat oo epäyhteensopivat?
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2015
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Poweri piisaa.

    Prossu ei virallisesti tue nopeempia mut voithan epävirallisesti käyttää.
     
  19. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Mitäs toi nyt käytännössä tarkoittaa, pitääkö biosista käydä laskemassa käsin nuo hitaammaksi vai tekeekö se sen ihan automaagisesti? Eikös toi oo periaatteessa vähän samanlainen juttu kuin olis 8gb muistia 32 bittisessä winukassa, muistia on enemmän mitä laite voi käyttää. Eli sit menis hukkaan noi megahertsit? Tiiän kylllä että ei se varmaan ihan hirveesti vaikuta mihinkään, mut ajatuksen tasolla? Onks toi haswell + 2133mhz muistit silti parempi combo kun skylake ja 2666 teholla ajettavat muistit
     
  20. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,297
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Ei tarvitse muuttaa hitaammiksi. Kannattaa silti tarkastaa (viiveet+Hz: it) että tulee kaikki nopeus hyödynnettyä.
    Ei ole sama asia, eli ei mene hukkaan.
    Eroa tulee 2 sekunttia 2133 vs 2666:
    http://www.bit-tech.net/hardware/2014/08/29/intel-core-i7-5960x-review/3
    i7-5820K: ssa +2 ydintä. Skylake uudempi -2 ydintä.
     
  21. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kumman itse ottaisit?
     

Jaa tämä sivu