1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ssd kiintolevy vanhaan kannettavaan

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Technojam 07.10.2015.

  1. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kannettavani kiintolevy alkaa vedellä viimeisiään. Ajattelin hankkia kingston ssd kiintolevyn ja kysyisin onko sen omatoiminen vaihtaminen kuinka ongelmallista. Ajattelin tehdä kloonin vanhan kiintolevyni sisällöstä ja sille käynnistyslevyn, jolla sitten kiintolevyn vaihdon jälkeen saisin uuden levyn pelittämään.
    Millaisia ohjelmia kannattaisi käyttää ? käykö win7 oma kloonausohjelma ? Mitä täytyisi ottaa huomioon ennen hommaan ryhtymistä? Olen asennellut käyttiksiä, ohjelmia ja ajureita mutta noita klooneja en ole aiemmin tehnyt.
     
  2.  
  3. Tkonemies

    Tkonemies Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2015
    Viestejä:
    249
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    28
    Se riippuu täysin läppäristä. Osassa kiintolevyn vaihto on tehty helpoksi ( Luukun avaus ja irti otto) mutta osassa pitää purkaa koko kone.

    Kloonausta en suosittele sillä SSD nopeudesta saa kaiken hyödyn kun asentaa Windowsin puhtaalta pöydältä siihen. Samalla kun häviää kaikki turhat tiedostot ja muut jotka ovat kertyneet usean vuoden käytön aikana.
     
  4. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone on Fujitsu Lifebook P8110/P770, käyttis win 7.
     
  5. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ja tuo käyttis 32 bit. Kloonausta ajattelin siksi kun levyllä on tiedostoja, jotka ehdottomasti haluaisin
    säilyttää.
     
  6. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone on n 5 vuotta vanha ja siinä on aikalailla ohjelmia ja jotenkin kaikkien niiden uudelleen asentaminen
    tuntuu aika pitkältä projektilta...
     
  7. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,716
    Kiitokset:
    102
    Pisteet:
    73
    Vanha kiintolevyhän säilyy, pelkkä usbiadaptero riittää sille, esim.

    T: Vesku
     
  8. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Todennäköisesti vaan ei säily kovin pitkään, antaa jo melkoista ääntä tuo vanha kovo.
     
  9. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,716
    Kiitokset:
    102
    Pisteet:
    73
    Joka tapauksessa sisällön vanhasta saa talteen vähän myöhemminkin, vai meinaatko sen poistuvan sillä siunaaman sekunnilla kun ruuvaat vanhan levyn irti?
    Ennenkuin edes kysyt.

    T: Vesku
     
  10. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Saa toki. Ajattelin, että kloonaus on kai ainoa tapa saada vanhat ohjelmat, joihin asennusmediaa ei enää löydy, toimimaan myös uudella kovalevyllä. Mulla löytyy ulkoinen kiintolevy, johon ajattelin tuon kloonin tehdä vanhasta kiintolevystä ennen kuin vaihdan uuden koneeseen. Tuo adapteri kai ajaisi käytännössä saman asian.
     
  11. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Kloonaus onnistuu hdd clone ohjelmalla. Itse olen pöytäkoneessa kloonannut ja hyvin toiminut. Ei kokemusta läppärissä mutta kai toimii jos löytyy kovalevykotelo usbilla. Jos biossista löytyy achi mode sen saa käyttöön windowsin rekisterimuokkauksella, googlella ohjeet(yhden numeron muutos rekisteriin on helppo kun saa ohjeet).
    Biossista sitten achi mode päälle.
     
  12. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt on hommattu uusi ssd-levy Kingston V300 240gp sekä tuo usbi adapteri. Kannettavassa on kuitenkin 320gp kiintolevy, jossa on 150 gp vapaata tilaa. Pystyykö tuota kloonausta tekemään isommasta levystä pienempään ?
     
  13. 10qlate

    10qlate Member

    Liittynyt:
    26.09.2009
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vaihdoin Vaioon 750 GB levyn tilalle Kingston Hyper X 960 GB ssd:n. Kloonaus onnistui hyvin Acronis ohjelmalla, jota Kingston suositteli. Entinen levy on nyt ulkoisena levynä Kingstonin kotelossa. Homma onnistui aika helposti. Periaatteessa kloonaus vaatii isomman levyn kuin alkuperäinen. Jos data mahtuu uudelle ssd:lle, luulisi kuitenkin onnistuvan. Todennäköisesti kloonausohjelmisto herjaa, jos ei onnistu.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,501
    Kiitokset:
    747
    Pisteet:
    173
  15. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos, on tuo lontoon ymmärrys vähän huonoa...joku kun tekis tuohon videoon vielä suomenkielisen tekstin :) On niin turhauttavaa kuunnella tuota kun ymmärtää vaan sanan sieltä ja sanan täältä :/ mutta täytyy kokeilla ihan noilla kirjallisilla ohjeilla.
     
  16. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuli sitten viikonloppuna tuo kiintolevy fyysisesti vaihdettua. Kloonaus ei alkanut onnistumaan niin asensin windowsin uudelleen puhtaalle levylle. Luin että tuosta Kingstone V300 levystä kannattaisi päivittää firmware. Imuroin toolboxin kingstonin sivuilta ja sain homman etenemään siihen saakka kunnes päivitysohjelma kysyi päivitystiedostoa. Tiedostoja on kuitenkin asennuskansiossa useita, kuinkahan tietäisin valita oikean version. Löysin suhteellisen vanhan päivitysohjeen murobb sivustolta artikkelista näin otat ssd aseman käyttöön ja siinä mainittiin että oikea asennustiedosto löytyy siten, että katsotaan levyn signature numerosta viisi viimeistä numeroa ja asennetaan vastaavanumeroinen versio.
    Asentamani Kingstonin toolbox on kuitenkin erillainen kuin kyseisessä ohjeessa, enkä löydä siitä tätä signature numeroa ollenkaan. Oliskohan kellään kokemusta kuinka tässä pitäisi toimia ja onko tuo firmware päivitys tarpeellinen kun kone kuitenkin toimii ?
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,501
    Kiitokset:
    747
    Pisteet:
    173
    Lähdetäämpäs liikkeelle aivan siitä mitä lätyssä lukee. Lähinnä kiinnostaa lukeeko siinä "made in Taiwan" vaikos jotain muuta. Muutama vuosi sitten hommasin erääseen pikkukoneeseen myöskin V300 ssd:n ja ei minkäänlaisia oireita tai ongelmia ole esiintynyt. Eikä ole käynyt mielessäkään firmwiren päivittäminen. Jos se toimii niin älä korjaa... tämä pitää paikkansa tässäkin asiassa. :) Tosiaan nuo Taiwan-versiot ovat olleet parempia. Koska...

    ...Kingstoneissa on esiintynyt myöskin "made in China" - versioita joilla suorituskyky on jotain aivan muuta mitä luvatut arvot. Voisi sanoa epäonnistuneeksi tekeleeksi, tuo edellä mainittu. Muutamalla jäsenellä täälläkin foorumilla on ollut kokemuksia. Tai toimiihan se mutta...

    Tuo voisi antaa jotain osviittaa, tuolla ne ssd:n valmistajatkin laittelevat kauniita lukemia myynti-ilmoituksiin:
    https://www.techpowerup.com/downloads/1749/atto-disk-benchmark-v2-46/

    e...
    Kuva kertoo sitten jotain...
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2015
  18. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Made in Taiwan on ja löysin tools työkalulla firmwaren version ja kaivoin uusimman version Kingstonin sivuilta ja täsmäsi siihen eli en päivitä mitään kun tuntuu vielä toimivankin.
     
  19. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt olis kaikki tarvittavat ohjelmat asenneltu ja kone näyttäis pelittävän entistä nopeammin. Mulle siis jäi tuo vanha 320 Gb levy jolla vielä kaikki tiedot tallessa. Saanko nyt jotenkin tuon levyn usbadapterilla näkyviin ulkoisena kiintolevynä vaikka siinä on vielä vanha käyttis ? Voinko kopioida sieltä vielä joitakin vanhoja tiedostoja jos sattuu tarvitsemaan...ja miten ?
     
  20. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,716
    Kiitokset:
    102
    Pisteet:
    73
  21. Technojam

    Technojam Newbie

    Liittynyt:
    07.10.2015
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No joo :) tökkäsin tuon vanhan levyn usb adapterilla toiseen kannettavaan ja siellähän ne tiedostot näkyy :)
    Ei pitäis alkaa ajattelemaan liian hankalasti :)
     

Jaa tämä sivu