1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Prossu, emo, cooleri ja muistit ~750e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi urmelo 28.06.2015.

?

Z97 vai X99 piirisarja parempi pelintekijälle?

Poll closed 12.07.2015.
  1. Z97

    1 ääntä
    33.3%
  2. X99

    1 ääntä
    33.3%
  3. Ei merkitystä

    1 ääntä
    33.3%
  1. urmelo

    urmelo Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    223
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Morjesta..

    Kyselin alkukeväällä itselleni konepakettia ihan vaan mietintämyssyyn kesää varten (kiitoksia vastauksista!:)) ja nyt alkaa pikkuhiljaa lähestymään tilipäivä, joten pian laitetaan tilaus kiinni. Koneellahan on tarkotus pelaamisen lisäksi pyörittää 3DS maxia ja vastaavia sekä Unitya. Ja sen takia ajattelinkin, että on paikallaan vähän kysellä vielä, että kannattaako hankkia tuohon käyttöön miettiä Z97 vai X99 piirisarjan settiä ja 4 vai 6 ydin prossua? Ja tarviiko tuota ram muistia uusia lainkaan, vai ostaako vaan toisen 2x4Gb kylkeen. Lopulliseksi budjetiksi muodostui joka tapauksessa 750e ja tossa kun katselin noita osia, niin mietin vähän seuraavanlaista pakettia:

    Intel i7-4790K 4Ghz
    Asus rog maximus hero VII
    16GB HyperX FURY
    Thermalright HR-02 Macho

    Mindfactorysta hintaan 650e.

    Tuo Z97 piirisarjan setti tulisi aika kohtuuhintaiseks, mutta toisaalta siinä jää 100e vielä jäätelörahaakin, niin kannattaako suoraan lähtee x99 piirisarjaa kattomaan?

    Tällä hetkellähän mulla on 12Gb DDR3 1600Mhz muistia. Nimittäin Corsair DDR3-1600 2x4G CL9 Kit XMS3+CHS. Ja sitten ton lisäksi vielä 2x2Gb setti, josta joku joskus mainitsikin, ettei ole samanlaista muistia, kuin tuo corsair, eikä pitäisi toimia. Se toimii kuitenkin tällä hetkellä, mutta heitän sen menemään päivityksen yhteydessä. En sitten tiedä onko tarpeellista uusia tuota corsairia myös? Pystynkö hyödyntämään sen järkevästi uuteen kokonaisuuteen?

    Uusin viime jouluna kovon ja ssd:n. Lisäksi ostin keväällä täällä saadun suosituksen mukaan verkkokaupasta antecin P280 -kopan. Kyseessä on siis tuo valkoinen versio, jossa ei kattotuulettimille ole paikkaa. Poweri on XFX:n 550W pro core edition 80+ bronze, joka on ostettu jouluna 2013, joten ajattelin, että se varmaan riittää myös(?) Näytönohjaimena on AMD radeon R9 270x windforce. Se uusitaan vasta veronpalautusrahoilla joulun alla, joten sitä ei tarvitse miettiä nyt.

    Tällä hetkellä koneessa on siis kiinni AMD:n black edition quad core 3,4Ghz prossu ja Asus m4a87td/usb3. Ja kun nyt oon 2 tuommosta perusemolevyä ostanut, niin ajattelin tällä kertaa vähän laadukkaamman ostamista, koska kumpaakin on ilmaantunut vikaa parin vuoden päästä ostamisesta. Neljä vuottahan noilla ikää alkaa olemaan.

    Kellotusmahdollisuus on tietysti plussaa sikäli kun nyt on tarkotus hommata semmoinen cooleri, että se on ensimmäisen kerran elämässä kunnolla mahdollista. Ja tosiaan en oo kellottamista juurikaan kokeillut, niin prossussa saisi olla tehoa ihan ilman kellottamistakin.

    Ehdotuksia otetaan vastaan. Ja tosiaan sieltä tilataan mistä halvimmalla saadaan.

    ...ai niin.. ja joku piitahna vai mikä siihen prossun ja coolerin väliin lätkästään, niin täytyy hommata kans eli sitäkin saa ehdottaa ja valaista tyhmän mieltä, että mikä niissä erona on! :) Kiitoksia kaikille jo etukäteen!
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    965BE:ssa ei tehot riitä vai miks oot uusimassa? Quad core vaihto quad coreen ei kuulosta kovin järkevältä ainakaan jos rahaa palaa jotain 400+ euroo.
     
  4. urmelo

    urmelo Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    223
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, siis tuo mitä nyt viime aikoina eniten on tullut pyöritettyä, niin csgo:een kun oon mappia väsännyt, niin yhden kaverin kanssa juttelin että hidasta on ja lähetin myös hänelle ton mappitiedoston, niin mapin "compilaaminen" kesti mulla 1,5h ja hänellä 45min. Ei mitään muita suuria prosesseja päällä, jotka söis tehoja ja samat asetukset. Erona vaan, että kaverilla oli 8Gb muistia (eli vähemmän) ja Intelin i5 oisko ollu joku 3,5 Ghz prossu. Toki muussakin kokoonpanossa täytyy vähän eroa olla kun täysin eri koneet, mutta kuitenkin pitäis olla aika vastaavanlainen kone.

    Tietysti uusimiseen toinen syy on justiin toi emolevyn pikkuvika mikä ärsyttää aina kun konetta käynnistelee, niin välillä ei tunnista näytönohjainta kun käynnistyy ja joka toinen kerta ei tunnista äänikorttia. Ja kuitenkin oikeilla piuhoilla oikeissa paikoissa kiinni ja virta pitäis riittää, eikä siihen mitään syytä oikein pitäisi olla. Näytönohjaimiakin on kokeiltu useampaa sorttia siihen.

    Mutta tosiaan kun alkaa ikääkin koneella oleen, niin kyllä se nyt uusitaan. Lähinnä vaan on kyse, että mitä osia laitetaan. Vanhat osat tai lähinnä prossu kun ihan käyttökelpoinen noin muuten on, niin tottakai myydään pois, nii tunnu ihan niin pahalta tuo päivittämisen hinta.


    Mutta joka tapauksessa... Sanoit, ettei kuulosta järkevältä quad core quad coreen.. Miksei? Eikös tuo i7-4790k ole kuitenkin aika paljon tehokkaampi? vai kannaatko siinä sitten lähtee Xeoni meininkeihin? Ja onko noissa peliohjelmointihommissa ym vastaavissa touhuissa niin tärkeempää, että on enemmän ytimiä vai kellotaajuutta noin muuten?
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No tolla budjetilla I7 on parasta mitä rahalla saa. Amd on budjettiluokan ratkasu. Jos tahdot xeonin niin sillon halvempi emo käy koska sitä ei voi kellottaa.

    Vesti todennäköisesti tuputtaa sulle fx:ää koska on vankkumaton amd:n kannattaja eikä tunnu missään tilanteessa tajuavan Intelin ostoa.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Koska Quad coresta vaihto quad coreen ei tuo hirveesti lisää tehoo. Nykysin tehot saadaan lisäämällä ytimiä, vaikka jotkut yrittääki muuta selittää. Xeon on melkein yhtä nopee mitä i7-4790K ellei kellota ja siks Xeon on suosittu.

    Peliohjelmointihommista sinänsä en osaa tarkalleen sanoo. Tosin uusissa konsoleissa (PS4, Xbox One) on 8-ytiminen prossu, jos siitä jotain vois päätellä.

    Jos Intelillä meet, järkevät vaihtoehdot 6-ytiminen i7 tai halpa Xeon 1231v3 halpisemolla. Intelin 8-ytimisestä saat pulittaa tonnin. AMD:n 8-ytiminen kustantaa alle 200.

    Budjettiluokan ratkasussa sattuu 1. nykyaikainen arkkitehtuuri ja 2. 8 ydintä, toisin ku Intelin ikivanhasta arkkitehtuurista kehitetty 4 ydintä. 4-ytimiset prossut tuli 2007 myyntiin, siitä on 8 vuotta eli ikuisuus. 4-ytimiset ny on vaan vähän sellasta menneisyyttä. Tota faktaa on aika mahdoton kiertää. Sit päästään siihen et Intelin 6-ytiminen maksaa melkosesti ja 8-ytiminen tonnin.
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kunnes päästään taas siihen että I7 vetelee 8ytimistä fx:ää pannuun mennen tullen... josta taas päästään siihen että sulla alkaa foliohattujutut ja muut salaliittoteoriat pyörimään.. josta taas päästään siihen että sun kanssa on vaikea koittaa järkevää keskustelua koska et hyväksy muutakuin omat mielipiteet sekä tietty ne mielipiteet jotka on suoraan kopioita sun mielipiteistä
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Jatkuu http://keskustelu.afterdawn.com/thr...-amd-intel-ketju.235000/page-224#post-5061875
     
  9. urmelo

    urmelo Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    223
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Okei. :D eli tämä taistelu käytäköön siellä. Voin lukee sieltä lisää. Oon kuitenkin ite ajatellu että kokeilisin nyt Inteliä välillä. Mulla on nyt ollu molemmissa omissa koneissa mitä oon koonnu ite, nii AMD:n prossut ja ihan kivasti ne on toiminut, mutta haluan nyt kokeilla kuitenkin välillä inteliä.

    Mutta ihan noin mielenkiinnosta, niin mikä olis siis BPVestin mielestä meikäläisen budjetilla järkevin ratkasu sieltä AMD:n puolelta? Ei tuo FX-9590 tietysti huono sekään ole nimittäin.

    Ja tuon muistin osalta en ole vielä saanut mitään mielipidettä? Onko siihen jotain vinkkiä? Kannattaako ostaa toinen 2x4gb setti kylkeen tuota 1600Mhz? vai kokonaan uudet 1866Mhz 2x8gb?
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    FX-8350 AMD puolelta ja Xeon 1231v3 (jos 4 ydintä) tai i7-5820K (jos 6 ydintä) Intelin puolelta.

    DDR3 muisteja tuskin saat seuraavaan kokoonpanoon. Siinä mielessä DDR4 Skylake vois olla Intelin 4-ydin puolelta järkevä ootella.

    Intelin prossut ei virallisesti tue yli 1600 muistia (4-ytimiset siis). 2 kampaa toimii aina paremmin mitä 4 kampaa, mikä ei tarkota et 4 kampaa ei vois toimia ongelmitta (todennäkösesti toimii). Tosin 16 gigaa DDR3 muistia on aika kallista koska sitähän ei saa pistettyy seuraavaan kokoonpanoon hyvin todennäkösesti. Tosin rahaahan se vaan on.
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,115
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Prossu: http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Xeon-E3-1231v3-4x-3-40GHz-So-1150-BOX_960054.html
    Emo: http://www.mindfactory.de/product_i...1150-Dual-Channel-DDR3-ATX-Retail_961225.html
    Jäähy: http://www.mindfactory.de/product_info.php/Thermalright-True-Spirit-120i-Tower-Kuehler_956451.html

    Toinen samanlainen muistisetti lisäksi jos tarvetta on. Tuossa paketissa on käytännössä samat tehot mitä 4790k:ssa, reilusti halvemmalla vain ilman ylivoimaisia lämpöongelmia.

    Kuuden ytimen viritys lisäisi hintaa lähemmäs 500 euroa, joten kannattaa varmaan miettiä toisenkin kerran onko todellista tarvetta.
     
  12. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Ainahan tuon Xeonin kanssa suositellaan mitä sattuu emoja ja vedotaan kellotukseen
    Tästä kunnon peli jonka ominaisuudet ei häpeile http://www.mindfactory.de/product_i...1150-Dual-Channel-DDR3-ATX-Retail_999961.html
    Tulet tulevaisuudessa noissa hommissasi tarvitemaan kytkentäportteja lisalaitteille

    Mutta X99-sarja vaatisi DDR4 muistit eli prossu 400 + emo 350 + muistit 200 > uppoo tonni

    FX-9590 ja vesileikit > kiinnostaako
     
  13. urmelo

    urmelo Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    223
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    WOF =WithOut Fan = ilman cooleria

    Muuten OK mut muistia ennemmin 2*8 ku 4*4. 4 gigaset kammat surkeen pieniä ja quad channel vs dual channel ero lähes olematon.
     
  15. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Ajattelit sitten että kun ostossa säästää niin aika parantaa

    http://www.mindfactory.de/product_i...11-3-Quad-Channel-DDR4-ATX-Retail_999920.html

    http://www.mindfactory.de/product_i...warz-DDR4-2666-DIMM-CL15-Quad-Kit_994183.html

    http://www.mindfactory.de/product_info.php/Thermalright-Macho-X2-Tower-Kuehler_1006349.html
     
    rick79 kiitti tästä.
  16. urmelo

    urmelo Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    223
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

    Onks niillä laadullisesti suuri ero sitten vai mitä meinaat? Lähinnä ongelmana tuossa sun setissä on se, että se menee n. 120-130e yli budjetin, kun toi setti minkä kirjottelin tohon menee 20e yli budjetin. Sen 20e vielä pystyy nipistään, mutta 100e on selkeesti liikaa.

    Mutta tietysti 1 vaihtoehto olis, että 8Gb vaan muistia ja vähän parempi emo. Ostaa muistia lisää sitten jos tarvii. Mutta käsittääkseni noissa x99 emoissa on melkein aina quad channel muisti. Luin vaan netistä näin, että

    "you cut the memory bandwidth in half going dual channel."
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ja? Tiivistetään pariin kuvaan:

    Teoria

    [​IMG]

    Käytäntö

    [​IMG]

    Tossa on muutenki DDR3, ja DDR4:llä erot vielä pienemmät.
     
  18. urmelo

    urmelo Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    223
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    :D okei.. En ymmärrä tosta kuvasta hölkäsen pöläystä, mutta jos kerran dual channelina menee yhtä hyvin, niin siinä tapauksessa otan 4x4GB ripjawsit, niin muistia riittää se 8G alkuun. Lisään sitä sitten jos se näyttää loppuvan kesken. Sitten saan otettua ton tehokkaamman emon ja ehkä vielä ton paremman coolerin. Eikös se niin mee olosuhteisiin nähden järkevimmällä tavalla?
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    No tossa ekassa kuvassa näkyy et muistikaista kasvaa quad channelissa melkein tuplaks.

    Toka kuva näyttää mitä se käytännössä tarkottaa.

    o_O
     
  20. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    En voi vaikuttaa kenenkään rahoihin , mutta tuossa prossussa on Quad-muistinohjain > emo jakaa sen natiivina 2xdual , bios säädöillä voidaan muuttaa tai hakea rinnakkaisia vaihtoehtoja.
    Laite starttaa yhdelläkin kammalla mutta siihen se sitten jääkin, Sinun valintasi käytätkö koko kapasiteetin vai nuhailetko .
    Pistin tuon ison möykkyjäähyn syystä että paketissa tulee asennusraudat LGA2011 vehkeille ja 2-isoo ja hyvää ropelia samaan rahaan, jos tinkaat pari kymppää , niin pistä näytölle mihin vaihdat

    Ja tottakai , luku ja laskutaitoiset tajuaa että budjettisi repeää , mutta 3-kolikon säästöllä väärässä kohtaa jää pitkä ketutus
     

Jaa tämä sivu