1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Prosessorin kellotaajuus on tippui..

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Etelänpoeka 12.03.2016.

  1. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi, eli sellainen ongelma että prosessorin kellotaajuus tippui 1,3ghz ja siellä se pysyy. Käytössä amd fx 8350 (4,0ghz) Tarvisin apua joltakin.
     
  2.  
  3. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Esim. LoLia pelatessa fps on 40-70 vaikka normaalisti päälle 200fps.
     
  4. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Teitkö jotain esim. biosissa ennen kellojen tippumista?
     
  5. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,038
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Tuleekohan tästä taas sellaista pihdeillä kiskomista...

    Avaa hieman enemmän kokoonpanoa, mitä muita romppeita masiinasta löytyy. Kone käyntiin ja rämpyttää del-näppäintä.
    Biosista cpu jutuista cool´n quiet disable ja F10 + enter. Virranhallinasta paras suoritusteho (löytyy ohjauspaneelista).
    Mikä näyttis, poweri jne...

    Olettaen että joku muu maksaa sähkölaskut.
     
  7. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tässä nämä osat:
    Näytönohjain: R9 390
    Emolevy: Gigabyte ga-970a-ud3p
    Muisti: 8GB 1600 mhz
    Kovalevyt:1 ssd
    2 hdd (2TB)
    Poweri: Seasonic 620W S12II

    Käynpäs katsomassa tuon cool´n quiet jutun. Ja myös tuon ohjauspaneelin.
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,038
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Ok, soivaa rautaa näkyy muuten olevan romppeissa. Rameista ei puhuta vielä tänään...
     
  9. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Disabloin tuon cool and quiet jutun, laitoin parhaan suoritustehon päälle, mutta ei muuttunut juuri yhtään
     
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    CPU-Z siis näyttää prossun kellojen olevan 1,3 GHz, vaikka koneella mitä tekisi?
    Teitkö jotain muutoksia koneessa ennen tämän tapahtumista? Asensit jonkun ohjelman, muutit jotain asetusta, vaihdoit jonkun komponentit?
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,038
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
  12. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei, voisiko se johtua siitä että vaihdoin prossujäähyn? + Käytän HWMonitoria.
     
  13. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,059
    Kiitokset:
    115
    Pisteet:
    73
    Voi se johtua. Minkä jäähyn vaihoit ? Laitoitko uudet tahnat väliin ? Näyttääkö hwmonitor siis max kelloiksi tuon vai sillon tällön ?
     
  14. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Veikkaan tätä viimeisintä :)

    Mikä jäähy? Mitä lämpötahnaa käytit (tai käytitkö ollenkaan?) ja miten sen laitoit?

    Mitä HWM näyttää lämmöiksi? Noi AMD:n FX:t ei oo kuin Intelit, jotka sietää sen sata Celsiusta (ei tietty toivottavaa). :)

    72c AMD:n omilla sensoreilla tais olla se MAX (kuka tietää paljon se sitten oikeesti on?).
     
  15. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Cooler Master Hyper 212 evo. Kyllä, käytin lämpötahnaa, laitoin noin puolen herneen verran siihen keskelle. Lämmöt 15c-25c. Max kellot HWMonitorin mukaan 1416MHz. Tuo 1,3GHz ei ollut näemmä tarkka luku.
     
  16. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Lataa ihan ekana CPU-Z. HW-monitoria ei ole tarkoitettu kellojen seuraamiseen.
    Olikos muuten FX-sarjassakin jotain kalibrointiongelmaa, kun kerran lämmöt menee alle oletetun huonelämpötilan. :D
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Eikös amd:llä oo "omat lämpötilat"? Eli ne ei kerro todellista lämpötilaa vaan jonkun amd-asteikon.. Joskus oli juttua tuosta
     
  18. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Latasin CPU-Z ja samaa näyttää niinkuin HWM. 1416MHz tekipä mitä tahansa.
     
  19. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Ethän jäähyn vaihdon yhteydessä ottanut mitään kaapeleita irti emolta? Esim. prossun lisävirtaa.
    Biosin asetukset voisi kokeilla palauttaa alkuperäisiin varmuuden vuoksi.
     
  20. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuli toinen ongelma, kun käynnistän koneen niin tulee tälläinen kuva: Sininen ruutu, ruudun yläreunassa lukee seuraava: 1457803527875862415211.
     
  21. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ja sen jälkeen musta ruutu kestää about 30sec ja sama tapahtuu uuestaan. Toi johtuu varmaansiitä kun tein biosissa jotain niille cpu asetuksille.
     

Jaa tämä sivu