1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Projektiporukan höpinäketju

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 09.06.2015.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,445
    Kiitokset:
    738
    Pisteet:
    173
    ^
    Eikös tuosta Tuliketusta pukannut juurikin uuden version. Jos on automaattinen päivitys selaimessa päällä niin ulkonäöllisesti ei välttämättä edes huomaa. Ohjauspaneeli > Poista asennettu ohjelma > Näkyy versionumero. Olikohan tuossa jokin bugi... ehkä. En ole foorumeilla kylläkään vastaavaa kuullut.
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,447
    Kiitokset:
    493
    Pisteet:
    93
    Tais tehdä samaa edelliselläkin versiolla. Joka paikassa vaan kehotetaan ottamaan flashin hardware acceleration pois päältä, mutta kun tilttaa vaikka sivulla ei olis kun pelkkää tekstiä...
     
  4. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,323
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Kokeiles pirruuttas toimiiko Waterfox
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,447
    Kiitokset:
    493
    Pisteet:
    93
    Eihän hyvää aleta vaihtamaan. Onhan tossa Edgekin mut mieluiten käytän tätä ff:ää.
     
  6. jr62

    jr62 Member

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Joo. Ei se tuo Firefoxin palautus poista "mustaruutu" ongelmaa kokonaan. Tekee joskus satunnaisesti vieläkin. Taisi tuo ongelma ilmestyä silloin, kun tuli tämä päivitys jossa voi valita myös tumman tai vaalean teeman.

    Voihan tuo ongelma olla myös laitteistokohtainen...
     
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,323
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Sen verran identtinen on firefoxin kanssa, että tulee jopa 100% samat kirjanmerkit ja taitaa jopa sivuhistoriatkin ja salasanat toimia suoriltaan ;)

    E: Käytännössä siis vain 64bit firefox, mutta eri tekijältä vain kuin alkuperäinen ff
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,447
    Kiitokset:
    493
    Pisteet:
    93
    Minulla taisi olla välillä ehta FF 64 bittisenä, mutta siinä taisi olla jotain ongelmia jonkun lisäosien kanssa.
     
  9. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Läppäriprojektia pukkaa....eli: miulla on tuossa nurkissa lojunut monta vuotta vanha läppäri, Acer Aspire 7720ZG, niin ajattelin vähän päivittää sitä nyky-aikaan, että sais vähän näperrettävää tekniikkaa.

    - Osia mitä pitäisi uusia/vaihtaa: akku, DDR2-muisti, käyttöjärjestelmä (Win Vista -> Win 7), sekä lisätä SSD kovon tilalle.
    - Akun ja muistit ajattelin tilata Ebayn kautta: akku <-- onko turvallinen asentaa ja käyttää ? Ainakin se näyttäisi olevan
    uusi, sekä tuolla myyjällä on hyvät suositukset. Ja muisti, kannattaisiko tilata vain toinen 2 Gb DDR2-kampa ja lisätä se olemassaolevan 2 Gb-kamman kaveriksi, vai kannattaako tilata suoraan 2x2gb muistit, esim: tuosta. Windows 7 ajattelin ostaa muron kautta, eli tuosta: Win 7. Eikös tuo 4 Gb riitä suht sujuvaan käyttöön, kun ei sillä mitään raskasta tarvisi tehdä?
    - SSD:n suhteen en vielä tiedä, että laitanko tuon pöytäkoneesta yli jääneen Kingstonin V300SSDNow 240 Gb-lätyn vai ostanko kokonaan uuden, noin 500 Gb SSD-levyn. Mutta kuitenkin, eikös sen SSD:n pitäisi konetta vähän nopeuttaa, kun vanha levy on joku 160 gb 5400 rpm mekaaninen kovo ?

    Joo eli tällaisia tässä tuumailin, vaikka rahanmenon puolesta tässä läppäriprokkiksessa ei hirveästi järkeä olisikaan. Mutta saisipahan vähän perehdyttyä tuon vanhan masiinan sielunelämään ja sais vähän näperreltävää...
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2017
  10. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,447
    Kiitokset:
    493
    Pisteet:
    93
    Käytä samalla kun rassailet, niin auki koko kone ja vaihda tahnat prossulle ja puhdista tuuletin ja se jäähdytin. On mukavampaa kun ei tuulari huuda kuin hinaaja... Tosin tollasissa a-sereissä joutunee purkamaan koko prkl:n koneen atomeiksi, että pääsee käsiksi prossuun. Eiköhän toi pöytäkoneen vanha Kingston ole ihan riittävä, kun taitaa olla jotain ikäloppua piirisarjaa joka ei hyödy sen hienommista levyistä mitenkään. :)
     
    Xucoatl kiitti tästä.
  11. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Ok. Tahnanvaihto varmaan jää toiseen kertaan, kunhan nyt saisi ensin nuo toiset osat tilattua ja laitettua...mites tuo akku-homma, onko tuolta turvallista tilata ja sitten asentaa? Ja tuo muisti-puoli, kannattaako miun tilata 1x2Gb kampa vai suoriltaan 2x2Gb kammat?
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,447
    Kiitokset:
    493
    Pisteet:
    93
    En osaa sanoa noiden akkujen laadusta... Itse olen ainakin ddr3-koneisiin sekoittanut erilaisia kampoja ja hyvin toimii.

    Auki vaan kokonaan ja osiksi :D Eihän se muuten ole projekti eikä mikään varsinkin jos noi muistikammat on oikein oman luukun alla ;)
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,445
    Kiitokset:
    738
    Pisteet:
    173
    Hellou ryökäleet.

    Hommasin emännälle näytön pienemmän vastavan tilalle. Kyseessä tuollainen Asuksen VS247 monitori.

    Äänet atm hukassa. VGA - piuhalla kiinni, audio eri johdolla joka lähtee emon persiistä limen värisestä liitännästä. Ehkä vaatinee hdmi liitännän joka kuljettaa myöskin ääntä. Aikaisemmalla pikku näytöllä jossa myöskin kaiuttimet toimi homma buenosti.

    Näytön menusta ei meinaa löytyä ääniasetuksia sen kummemmin. Nooh eiköhän ne äänetkin löydy kuitenkin. Huomenna värkkäillä lisää.

    muoks
    Mmjoo... vaatii sen hdmi piuhan, pitänee aamupäivällä kävästä paikallisessa Clas Ohlsonissa. Taisi olla näitä yökukkujan tuumailuja. :rolleyes:

    muoks 2
    Voehan vihdu. Piuha haettu mutta empäs sitten muistanutkaan ettei masiinassa ole emolla hdmi - liitäntää. :(

    Kuinkas homma hoituu?
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2017
  14. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,323
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Löytyykös ennestään jo w7 imagea?, itsellä on verkkolevyllä tallessa mikkisoftan w7 pro ja w7 home 64bit imaget jos tarvetta tulee, kun noilla oem koodeilla ei saa ladattua imageja mikkisoftan sivuilta
     
    Xucoatl kiitti tästä.
  15. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Ei löydy imagea, mutta onnistuukos tuo Winukan asennus tuolta miun entiseltä, alkuperäiseltä Windows 7 dvd:ltä (OEM)? Siis samalta, jolla olen Windows 7:n tähän pöytäkoneeseen asentanut? Vaihtaa vaan sen tuoteavaimen asennuksen yhteydessä. Vai onko se miun Win7-dvd:n tuoteavain sidottu juuri vain sen dvd:n yhteydessä suoritettavaan asennukseen?
     
  16. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,323
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Riippuu onko se nykyinen levysi joku markettikoneen recoverylevy vai ihan oikea aito oem win7 levy, täten toimii kyllä mikä tahansa koodi kunhan vain on oikea versio (home, pro, jne)
     
  17. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Se on aito OEM Win7-levy, tosin se on Home Premium, että ei se asennus taida sillä onnistua tuon muron sivuston Win 7 Pro-lisenssin kanssa...että taitaa tulla tarvetta sille siun Win7 Pro-imagelle...mie laitan siulle viestiä, sitten kun asia tulee ajankohtaiseksi.
     
  18. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,323
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Tehdään näin :rolleyes:
     
  19. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,323
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    En nyt ole täysin 100% varma toimiiko tämä kun en ole vielä testannut, vaan mahdollisesti ehkä testaan toimivuuden tänään päivällä mutta asiaan:

    Windows 7 Professional 64bit SP1 Finnish Image, microsoftilta ladattu vuonna nakki ja kives kun oli vielä mahdollista, eilen
    sitten poistelin tuolta imagen sisuksista ei.cfg:n poies, jolloinka käytännössä tuon pitäisi kelvata nyt kaikkien Windows 7 x64 SP1:sten asennukseen, muuten tuota en tosiaan sorkkinut kuin että poistelin tuon yhden filun ja uppailin .iso muodossa takaisin verkkolevylleni...
    https://mega.nz/#!cgtnGYSK!RP_EA_HwcUd_TdKtDa5vb8qpbuF4m3_4Kcb9ZndQscs

    Härppimättömät versiot verkkolevyni uumenista, jos jollain on tarvetta:

    Windows 7 Home Premium 64bit SP1 English
    https://mega.nz/#!YltHFDyL!2jnXYV3wNLZSMfjuHnPRAFt18YF1OFdd2B0YmXJLYeg

    Windows 7 Professional 64bit SP1 Finnish
    https://mega.nz/#!UlVxXKTQ!Q1g-avLKuorYu2bna4qtAaFUZvYnNvODO-F2xRYgCgs

    Unohtamatta:
    Windows XP Professional 32bit
    https://mega.nz/#!s8UAEAhT!8_ZVMBvIZr60jZVYeeIzJU3UiLymzqY4VRd-ycXxGW8

    @Xucoatl pistäs samalla tuosta talteen tarpeesi mukaan jos tarvetta esiintyy.
     
    Xucoatl ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,445
    Kiitokset:
    738
    Pisteet:
    173
    Puhallellaan hieman pölyjä tämänkin ketjun päältä. Vähämpä tänne on enää tullut juttuja ja varsinaiseen Projektiketjuun sitäkin vähemmän. Ja kuinka sitä niin aikoinaan vongattiin että pakko tällainen tehdä ja vielä stickyksi.

    @Gereti , huomasin että olet foorumilla käymässä. Onko mitään uutta kehitteillä?

    Täällä nyt on mielenkiinto kohdistunut uuteen luuriin. Laittelin pikku juttua tuonne Android-ketjuun -> #1 Mietin vain kun käytän sitä wlan jakamiseen parille masiinalle niin kuinkahan sen akku tykkää kyttyrää... Joutuu latailemaan kesken päivän ja illalla taas sama homma, sikäli syö virtaa tuo wlan-homma. Olisi vanha windows-luuri joka voisi hoidella tuon homman niinkuin aikaisemmin. Olkoon roikan nokassa virran puolesta vaikka koko ajan -> langaton yhteys, joopasen joo. :rolleyes: Lumiaa kun ei saa kytkettyä usb:n kautta, ainoastaan tiedonsiirto medialle sekä lataaminen tietysti. Näin välttyisi lisäkustannuksilta kun ei tarvitsisi ostella uusia purkkeja wlania varten. Hommaa vain prepaid liittymän lumialle.

    e. typo
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2017
  21. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    No niin, sain vanhaan läppäriin osat tilattua eBayn kautta...uuden akun ja toisen 2 Gb muistikamman nykyisen 2 gigaisen kaveriksi. Tuli kustantamaan, postikuluineen kaikkineen, n. 62 €. Toivotaan vaan, että tavarat löytää perille ja on toimivia.

    Tuo minnuu vielä vähän mietityttää tuo kovalevyn vaihto. Nykyinen kovo on mitä luultavammin 2.5 " levy, SATA 1-liitännällä. Aattelin, että se aikaisemmin tuumailemani SSSD:n vaihto vanhan kovon tilalle, niin eipä siinä taida hirveästi järkeä olla, kun 3/4 SSD:n nopeudesta jää hyödyntämättä. Että mitäköhän siihen saisi budjettihintaan tilalle?

    Onko kellään nurkissa lojumassa ylimääräistä 2.5 ", 500-1000 Gb kovalevyä? Toimivaa sellaista? Ja sitten kun vielä tietäisi, että onko siinä nykyisessä 160 Gb kovossa mitkä liitännät....meinaan, että jos ne ei ole standardinmukaiset, niin siinä voi äkkiä mennä meikäläiseltä sormi suuhun.

    Perhana, kun itellä lojuis tossa yks ylimääräinen 3.5 tuuman, 1000Gb kovalevy, mutta kun ei se varmaan mahdu tonne läppärin sisuksiin...
     

Jaa tämä sivu