1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Projektiporukan höpinäketju

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 09.06.2015.

  1. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    281
    Kiitokset:
    38
    Pisteet:
    28
    Miksi moni suosii enemmän Inteliä kuin AMD prossuja/emoja? Itselläni AMD on riittänyt kaikkiin niihin peleihin mitä pelaan eikä konekaan puhise ihan täysillä.
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,552
    Kiitokset:
    509
    Pisteet:
    123
    Jokainen tarpeensa mukaan. Mutta minkä perusteella enemmän suositaan Inteliä?
     
  4. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    281
    Kiitokset:
    38
    Pisteet:
    28
    Olen lukenut eri foorumeita vuosien ajan ja mieleen on jäänyt se ettei AMD suosita niin usein kuin Inteliä ihan 1000 euron pelikoneissa.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,552
    Kiitokset:
    509
    Pisteet:
    123
    Käypä lukemassa vaikka TechBBS, mikä pöhinä on Ryzenin ympärillä. Käyttötarkoitus myös varmasti vaikuttaa huomattavan paljon valintaan.

    Itse tässä nyt lähinnä ottanut huomioon nämä foorumeilta tehdyt huomiot myös, ei mitään giganttipaketteja joita tavikset kantaa kotiin.
     
  6. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Toimii, toimii. Itse ostin lähinnä sen takia, kun tuo vanha Kingston ei enää oikein pelittänyt kunnolla, ja sai vähän lisää tilaakin. Saksan poikien Amazonista n. 93 € (sain ilman postikuluja). Aika hyvä hinta/Gb-suhde mielestäni. Eikä tuo laatukaan näin lyhyen ajan jälkeen hassummalta vaikuta. Aika paljon oisit joutunut maksamaan väliä, jos olisit ottanut m.2-SSDn.
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,552
    Kiitokset:
    509
    Pisteet:
    123
    Viimeksi muokattu: 30.03.2017
  8. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Joo, näinhän se on: nälkä kasvaa syödessä.

    No, onhan tuossa kuitenkin vielä 40 € hintaeroa, Jimmsin hintojen mukaan. Ja jos laskee €/Gb, niin hintaero on vielä suurempi.
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,327
    Kiitokset:
    418
    Pisteet:
    143
    Jonkun tommosen ehkä oisivat voineet vielä antaa

    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...b-mx300-ssd-levy-m-2-type-2280ss-530-500-mb-s
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-256gb-600p-series-m-2-ssd-levy-1570-540-mt-s

    Jaksaspa rupeltaa niin vois kokeilla vielä uudestaan tuota w7:skan asennusta tuolle intelin 600p:lle...

    Omani nyt lojunut tuossa 4kk ilman mitään käyttöä, ja käyttötunnit on varmaan yrityksien lomassa jääneet johonkin alta kymmeneen :D
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,119
    Kiitokset:
    2,553
    Pisteet:
    223
    Asiantuntemattomuutta ja fanitusta. Tonnilla saa xeon+rx480 -setin joten se on ihan asiallinen, mutta i3:n suositteleminen johonkin 800 euron peli/editointikoneeseen on kyllä vastenmielistä.
     
  11. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Noi on varmaan molemmat mainioita SSD-tikkuja, mutta mikä noissa on se pointti verrattuna noihin nvme-SSD:hin? Onko se siinä, että saa vähän edullisemmin riittävän nopean SSDn, joka mahtuu myös pieneen koppaan? Ja olikos noissa m.2-levyissä vielä se probleema, että kaikki BIOS:it ei niitä kunnolla huoli, vaikka "rauta" pitäisi olla kunnossa?

    Näitä kysyn, kun itselle nuo m.2-jutut on uusia...
     
  12. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,275
    Kiitokset:
    338
    Pisteet:
    93
    Onhan noin ainakin viimeiset 6 vuotta ollut Intellin hallintaa. Kun entiset FX- prossun omistajat kehuvat saaneensa Ryzenin vaihdon myötä uutta potkua n. +40%. AMD alkaa nyt vasta uudelleen olla Intellin tasolla.
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,552
    Kiitokset:
    509
    Pisteet:
    123
    Eikait noissa sata/ahci m2 tikuissa oikeinmuuten mitään järkeä olekkaan kuin ei sitten vie se fyysinen levy tilaa kotelosta. Noi nvme-tikut taitaa vaan käydä kuumempana, joka on erittäin kaivattu ominaisuus minikoteloissa. :)
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,612
    Kiitokset:
    772
    Pisteet:
    173
    ^ Ei muuta kuin värkätä pikkuinen vesiblokki tikun päälle. :D
     
  15. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,420
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    TLC-levyt ovat ihan hyviä ja levyjä yleensä sieltä nopeimmasta päästä.
    Pari jäsentä on vaan päättänyt päässään, että se on huono levy, joka ei pidä paikkaansa.
     
    Xucoatl kiitti tästä.
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,612
    Kiitokset:
    772
    Pisteet:
    173
    Nonniin. Myydä pärhäytin tuossa myyntiosastolla ollen combon ja taitaa olla niin että vetäistä myyntihousut jalkaan ja käväistä baarissa mutka. :cool: Mukavaa kun joku tarvitsee noita wanhempiakin vehkeitä. Ovat silti täysin käyttökelpoisia omissa puuhissaan. Ei mitään ser - roinaa vaan soivia romppeita. Cheers, amigos! :D
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,552
    Kiitokset:
    509
    Pisteet:
    123
    Mites noi takuuhommat oikein menee? Toi uusi ssd pitaa sahkopostin mukaan tilata jostain, vaikka levya loytyy kaupan hyllysta tolkuttomasti... Pitaako ne aina tilata jostain valmistajalta tai maahantuojalta tallasessa keississa?

    Ja sori, puuttuu skandit, kun en jaksanut enaa surffailla kakkoskoneella vaan otin ykkoskoneen kayttoon live-linuxilla. En tieda voiko tanne vaihtaa kielta tai ainakaan en osaa sita tehda :)
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,612
    Kiitokset:
    772
    Pisteet:
    173
    Kannattaa varmaan olla Jimmsiin yhteydessä tuossa asiassa.
     
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,552
    Kiitokset:
    509
    Pisteet:
    123
    Saattaahan se olla, että se tosiaan jostain byrokraattisesta syystä täytyy tilata maahantuojalta tai valmistajalta saakka, eikä voi napata vaan uutta kaupan hyllystä. Tosin asiakaspalvelun kannalta olisi hienoa jos tekisivät noin. No, oppii ainakin lisää Linuxin käyttöä tässä odotellessa :D Sain jo ääkkösetkin käyttöön.
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,119
    Kiitokset:
    2,553
    Pisteet:
    223
    Jimmsin omia sääntöjä. Aina on napattu hyllystä kampetta rikkoontuneen tilalle.
     
  21. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,552
    Kiitokset:
    509
    Pisteet:
    123
    Tänään oli pistetty ssd postiin. Täytyy sanoa, että en olekkaan ihan varma olenko katsonut oikeata riviä tuotteen saldoista, kun tekstarin tultua huvikseen katsoin jimmsin sivulta, oli levyn kohdalla pitkä miinus Turun kohdalla. Ehkä olen vahingossa katsonut sitä tukkuri-riviä.

    edit. taas rullaa systeemit. En tiedä mitä ton Macriumin kanssa meni pieleen, mutta en saanut sillä palautettua mitään järkevää levykuvaa. Windows-asennustikulta bootaten ja korjaa tietokone -> palauta tietokone levykuvasta ja 6 min. ja taas homma rullaa siitä mihin viimeksi jäi! Peukkua tälle.
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2017
    Whatta Heck kiitti tästä.

Jaa tämä sivu