1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pitkään suoritettava komentosarja

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 18.06.2017 klo 13.07.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,790
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Tietääkö joku, mikä aiheuttaa tällaisia tilanteita: "Pitkään suoritettava komentosarja estää verkkosivua verkkokauppa.com vastaamasta." Vastaavaa tapahtuu joillakin muillakin sivuilla ja myös sellaisilla Afterdawnin sivuilla, joille on linkitetty esimerkiksi Youtube-video(ita).

    Täällä on käytössä Windows 7 ja IE11 noilla ns. turvallisilla sivustoilla ja muussa selailussa Firefox, jossa on automaattisesti poistuvat cookiet, adblock ja scriptiestot, jotka rajoittavat joidenkin sivujen toimintaa.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    991
    Kiitokset:
    200
    Pisteet:
    53
    Onko tuo ainoastaan IE11:n ongelma?
    Oletko kokeillut useammilla selaimilla?
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,790
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Taitaa olla nimenomaan IE11:n ongelma. Lieko kyse jostakin asetuksesta, vai onko sivujen koodaus muuttunut sellaiseksi, ettei IE11 enää kaikkea hallitse.

    Muistelen vain internetin alkuaikoja, kun sivut koodattiin aluksi nimenomaan IE:lle sopiviksi, ja niitä muokattiin sitten sitä mukaa kuin Netscapen, Operan ym. käyttäjät valittivat ongelmista. - Kalkkis mikä kalkkis.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,304
    Kiitokset:
    642
    Pisteet:
    193
    IE11 on kai default selaimena jäämässä vähän taka-alalle. Viime aikoina on usein tullut eri tilanteissa Chromen käyttösuosituksia.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,790
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Niin, mutta kun minulla on tällainen henkilökohtainen ongelma:

    En voi mitään sille, että niin internetkäyttöni kuin sähköposti- ja puhelinyhteyksieni lokitiedot tallentuvat operaattorien palvelimille. Tiedän kuitenkin, että suomalaiset operaattorit eivät niitä luovuta muutoin kuin vakavan rikosepäilyn yhteydessä oikeuden päätöksellä tai lain määrittelemissä hätätilanteissa. Lainkuuliaisena kansalaisena voin siis olla tuossa suhteessa huoletta.

    Toisaalta yksityiselämäni sen enempää kuin työelämänkin asiat ja yhteydet ovat todellakin omia asioitani. En halua omatoimisesti edistää sellaista, että joku alkaa tehdä profilointia minusta käyttämieni palvelujen avulla, skannaamalla sähköpostini, tallentamalla yhteydenpitoa ja liikkumistani ja monia muitakin asioita, joita en itse edes osaa kuvitella.

    Google hakukoneena on käytännöllisesti katsoen monopoli, mutta en halua käyttää Googlen palveluja enempää kuin on ”pakko”. Ajatuskin, että minulle alettaisiin syöttää mainoksia sen mukaan, mistä olen kirjoittanut jollekin sähköpostissa, tuntuu epämiellyttävältä. Puhumattakaan siitä, että Google yhdistämällä eri palvelujensa profiileja päättelisi, että tuo työminähan on itse asiassa sama kuin tämä yksityisminä ja seuraisi (en tiedä missä tarkoituksessa) keille soitan ja ketä tapaan missäkin ominaisuudessa. Tähän sillä on mahdollisuudet eikä Suomen laki sitä mitenkään rajoita, varsinkaan jos vielä olen itse hyväksynyt tuollaiset ehdot ja paljon muuta tuon lisäksi.

    ”Jos sinulla on Google-tili, voimme näyttää mainoksissa ja muissa kaupallisissa yhteyksissä profiilisi nimen ja kuvan sekä Googlen sovelluksissa tai Google-tiliisi yhdistetyn kolmannen osapuolen sovelluksissa tekemäsi toimet (kuten antamasi +1:t, kirjoittamasi arvostelut ja lisäämäsi kommentit).”

    Nimimerkki ”Mistä niitä foliohattuja saa”
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,304
    Kiitokset:
    642
    Pisteet:
    193
    Noinhan se tietysti periaatteessa on, mutta en siinä olisi hyväuskoinen, että joku toinen olisi toista parempi. Uskon kaikkien nykyään tekevän tuota omaa bisnestään edistääkseen. En millään jaksa uskoa, että joku ei käyttäisi tuota konstia, millä ansaita rahaa tai laajentaa toimintaansa jos se on ulottuvilla.
    Toiset vaan reilusti ilmoittavat sen ja toisen joutuvat suoraan rysän päältä kiinni, joilla hankaloittavat lähinnä omaa bisnestään ja luottoa toimiinsa. En voi olla mainitsematta tähän yhtä itselleen haittaa tekevää yritystä Microsoftia, joka on jäänyt rysän päältä monasti kiinni erilaisista tiedonkeruista ja urkinnoista, joita sitten vähitellen kiinni jäätyään muka purkavat (po. keksivät uuden tavan).

    Itsekin olin jossain vaihessa pikkasen arka käyttämään noita ohjelmia ja toimintoja, joissa se suoraan sanotaan. Asia vähitellen kypsyi mielessani, että niin kauan kun toimii lainkuuliaisesti, ei tuossa ole mielestäni mitään sellaista, josta pitäisi sen takia kieltäytyä jos se myös palvelee itseäni.

    Mielestäni noiden käyttö ei näy missään henkilökohtaisessa elämässäni. Mainosten ym. muiden tyrkytysten en ole huomannut lisääntyvän, enkä ole huomaanut mitään kohdennettua mainontaa toimieni mukaan. Kaikissa käyttämissäni palveluissa käytän oikeuttani kieltäytyä kaikesta kontaktin ottamisesta ja suoramainonnasta.

    Jos sitten olen mukana josskin isommassa kuviossa, jossa erilaisia käyttäytymismalleja ja -kaavoja tutkitaan ja kartoitetaan, on se minulle ihan yksi ja sama.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,790
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Mainittakoon toisenlaisena esimerkkinä, että haettuani Saksasta läppäritietoja google.de:llä, hämmästyin, kun Afterdawnin sivuilla alkoi näkyä saksan kielisiä tietokonemainoksia. Eihän niistä sen kummempaa haittaa ollut, mutta osoittivat, että Googlen systeemit toimivat yli rajojen.
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,304
    Kiitokset:
    642
    Pisteet:
    193
    Onhan Afterdawnissa pitkään ja runsaasti tehty myös saksalaisille postimyynneille mm. Mindfactoryyn tietokonepaketteja. Olisiko sillä jotain tekemistä asian kanssa, että näkyy saksankielisiä mainoksia?
    No niin tai näin.

    Taidettiin eksyä vähän alkuperäisestä aiheestasi sivuraiteelle nykypäivän realiteetteihin.:)

    Varmaan muuten viimeiset IE:t meneillään, jossain vaiheessa Edge tulee viemään pääosan, kun Win7 jää tuen ulkopuolelle.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,790
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Olet oikeassa, tämä meni aivan off-topiciksi. Ehdin kuitenkin kokeilla uudelleen eli tein google.de:llä pari hakua, thinkpad e470 ja t470. Tässä seuraus:
    upload_2017-6-18_20-2-11.
    Mutta olet tietenkin oikeassa: IE vetelee viimeisiään. Kyselin vaan siltä varalta, jos löytyisi joku asetus tai täppi, joka puuttuu tai on liikaa jossakin.

    Edit. Itse asiassa ehdin viime vuonna vähän kokeillakin Edgeä ja pidin siitä. Jouduin kuitenkin palaamaan Windows 10:stä takaisin Seiskaan eräiden yhteensopivuus- ja softaongelmien vuoksi.
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2017 klo 20.16
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,101
    Kiitokset:
    2,275
    Pisteet:
    223
    Samalla lailla pukkaa chromellakin mainoksia siitä kaupasta missä on viimeksi käynyt. Mikäpä siinä, luulisi että ainakin aihepiiri on kiinnostava.
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,304
    Kiitokset:
    642
    Pisteet:
    193
    Tuo on uusi asia minulle, että pukkaa heti noita mainoksia, koska minulla ei niitä näytä.
    Minulla ei ole AdBlock käytössä, mutta estääkö F-Secure Freedome tuon, koska kaikki menee VPN:n kautta? En ole tuhon sen paremmin perehtynyt, mutta se estää seurantayrityksiä.

    Parissa kuussa näköjään yli 107 739 seurantayritystä estetty.
    F-Secure Freedom.PNG
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,790
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Eikös tuo nimenomaan johdu siitä, että kun selailuasi ei voi jäljittää, ei ole tietoa, mistä olit kiinnostunut eikä siitä, mihin mainokset pitäisi lähettää.

    P.S. Olet vaihtanut Nortonin F-Secureen?
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,304
    Kiitokset:
    642
    Pisteet:
    193
    En edes ajatellut tuota. Todella hieno asia ja jos nyt oikein muistan tuon tarjoushinta oli Powerissa reilusti alle 20€. Kaiken lisäksi tuo ei näytä hidastavan selailua ollenkaan tai niin minimaalisesti, että sitä edes huomaa.
    Jos nyt oikein laskin, niin tuossa on valittavana 28:sta eri maasta, 4:stä eri maanosasta ja kätevä siitä, että sillä pystyy kiertämään joitakin maarajoituksia, johon ilman ei olisi mahdollista.

    edit: en ole edes kiinittänyt huomiota tuohon, kun aikaisemmin iski AdBlockin päälle, kun oikein hatutti. Tosiasia näyttää olevan, ei huomaa mainosten puuttuvan, kun niitä ei ole.

    PS. Vaihdoin todella Nortonin samalla F-Secureen kun tuon Freedomen hankin. En jaksanut enää maksaa Nortonin ylisuurta hintaa, vaikka pidän siitä kyllä enemmän, ei tuo F-Securekaan hullumpi ole kun siihen tottuu.
    Minusta yksi kiva ominaisuus F-securessa on tuo pankkitoimintojen yhteyden suojaus pankkiyhteyden aikana.

    Freedome on täysin riippumaton siitä mikä virustorjunta on käytössä se on täysin erillinen ohjelma.
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2017 klo 21.57
  15. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    169
    Kiitokset:
    25
    Pisteet:
    28
    Eikös kannata käyttää TOR verkkoa jos ei halua selainten keräävän tietoja selaajasta? Microsoft ei ole sen parempi kuin Googlekaan jos katsotaan asiaa yksityisyyden kannalta. Onhan se toki aika hidas mutta hei päästään vakoilusta ainakin suurilta osin eroon;)
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,405
    Kiitokset:
    476
    Pisteet:
    93
    Selvisikös alkuperäinen ongelma jo? En tiedä onko kympin IE versio (11.413.15063.0) eri kuin seiskan, mutta testailin verkokauppa.comia ja täällä ja vähän muallakin, niin ei tuota samaa ongelmaa esiintynyt.

    Alta löytyy Microsoftin easy fix solutoneita eri ongelmiin myös Internet explorerille, jos jokin asetuksissa on mennyt sekaisin tai jotain niin kannattaa kokeilla.

    Microsoft easy fix solutions
    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/2970908/how-to-use-microsoft-easy-fix-solutions

    Suora lataus. Find and fix problems with Internet Explorer performance.
    http://aka.ms/diag_iebrowser
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,790
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Kiitos vihjeestä, mutta... "Ilmeni odottamatonvirhe. Ohjattua vianmääritystä ei voi jatkaa." Virhekoodi on ox80070002.
    Näyttää, että tuo toiminto hakee tiedostoa polusta C:\Windows\diagnostics\System\IEBrowseWeb, mutta tuota "IEBrowseWeb"-nimistä kansiota ei sieltä löydy. Virhekoodi viittaa lähinnä vain Windows Update-virheisiin ja mm. WindowsUpdate-niminen kansio tuosta samaisesta polusta kyllä löytyy.

    Tämä Windows 7:n IE on versio 11.0.9600.18665 ja Windows 10:n versio on jotain 11.0.10240.xxxxxx. Siitä ei ole hajuakaan, miten ne eroavat toisistaan.
     

Jaa tämä sivu