1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelimasiina 2000e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Landejonne 12.06.2017.

  1. Landejonne

    Landejonne Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2017
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Budjetti?: Aluksi tarkoitus oli ostaa 1500e kone mutta päätinkin nostaa budjettia viidelläsadalla eli budjetti on 2000e.
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä
    Kotelon koko: ei väliä
    Onko kotelon värillä väliä: ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: ikkuna
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: En
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Vr, pelaaminen ja 4k kuvanmuokkaus
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Landejonne kiitti tästä.
  4. Landejonne

    Landejonne Newbie

    Liittynyt:
    09.06.2017
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Viitsitkö vielä pistää nyt kokonaisuudessaan ne osat mitkä nyt laittaisin tilaukseen. Kiitos jo etukäteen.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    upload_2017-6-12_18-38-48.

    Powerin vaihdoin saatavuuden vuoksi ja lisäsin pienemmän ssd:n windowsia varten. Olisi hyvä jos tuon mekaanisen rouskuttajan voisi jättää pois.

    Menihän siihen pari tonnia.
     
    Landejonne kiitti tästä.
  6. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Tähän ei voi sanoa muuta, kun toistaiseksi SSD pelkkänä varastolevynä on erittäin huono ratkaisu, koska se ei varoittele rikkontumista, niin kuin perinteinen HDD, joka yleensä antaa ennenakkovaroituksia hiipumisestaan.
    Tai ei se huono ratkaisu ole, onhan se nopea, mutta kaikki pitää olla koko ajan erittäin huolellinen varmuuskopioinnissa, koska se rikkoontuu ilman varoituksia ja sen jälkeen levyltä ei pelasteta mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 12.06.2017
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Eikö crystalmark näytä varasto-ssd:n kuntoa? Toisaalta pelkkä iso ssd on huono siinä mielessä että kun windows sekoaa varoittamatta niin kaikki menee uusiksi ja tavaraa katoaa paljon. Varmuuskopiot pitää olla - vaikkapa siihen tarkoitukseen tuo barracuda. Eihän sitä tartte edes pitää käynnissä.
     
  8. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Olen vaan kuulut noita juttuja, kun lopettavat toiminnan totaalisesti. Itselläni on kerran käynyt niin, että täysin toimiva SSD lopetti toimintansa ja sen jälkeen siltä ei pystynyt pelastamaan mitään, koska sitä ei näkynyt edes biossissa.
    Sain takuusta kyllä uuden levyn, mutta tiedot meni, onneksi oli riittävä varmuuskopio siitä.

    Varastolevyksi todella suosittelen HDD:tä, kai olen sitten liian vanhanaikainen. Crystal Disk Info ei varoittele sitä, kun äkkistoppi tulee, jonka jälkeen levyä ei lueta eikä kirjoiteta.

    edit:
    Kyllä isolle SSD:lle voi osioida erikseen käyttöjärjestelmäosion, jonka tarpeen mukaan voi asentaa uudelleen, muiden tietojen katoamatta.

    Käyttöjärjestelmälevyksi ilman muuta SSD.
     
    Viimeksi muokattu: 12.06.2017
  9. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    198
    Kiitokset:
    27
    Pisteet:
    38
    Itse tekisin tässä tilanteessa niin, että ottaisin tuon @wwallun ostoslistassa olevan 1050 Gb Crucialin, pienempi SSD ja tuo 1 Tb Seagaten pois ja tilalle joku 4 Tb perinteinen kovo. Kuitenkin, kun koneella on tarkoitus tehdä 4K kuvanmuokkausta, niin tallennustila saattaa tulla tarpeeseen...esim tuosta: 4000Gb WD Blue
     
    Landejonne kiitti tästä.
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Landejonne ja Xucoatl kiittävät tästä.
  11. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,672
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
    Töiden puolesta seuranneena on aika lailla yhtä hyvä todennäköisyys sille että ssd kuolee lennosta kuin että pyörivän levyn piirilevy kuolee. Jälkimmäiselle voi toki tehdä itse jotain, ssd:lle ei niinkään.

    Omilla vehkeillä noin kymmenestä ssd:stä kaikki pelaavat edelleen ongelmitta, pyörivistä kymmenestä kahden levyn sisältö pääsi korruptoitumaan ilman ennakkovaroituksia. Omakohtaiset kokemukset painaa yleensä vaa'assa eniten ja luotan ssd:seen aika lailla yhtä paljon kun kahden levyn raid-mirroriin.
     

Jaa tämä sivu