1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikoneen osat!

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Hoyry 17.08.2015.

  1. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli uutta konetta kasaamassa. Mitä mieltä osista ja onko parannusehdotuksia ja onko osat yhteensopivia? Budjetti paukkuu jo näillä osilla joten ei mielellään mitään kalliimpaa ainakaan.

    Näppis, hiiri, kuulokkeet ja näyttö löytyy jo. Muuten tarvin kaiken. Tarkoituksena heittää vähän myöhemmin toinen grafiikkakortti vierelle.

    http://www.webhallen.com/varukorgen...1,62496q3,206186q1,208530q1,200165q1,166066q2
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Toisen graffakortin viereen heittämisessä ei mitään järkee.

    Pakettiin:
    DVD OK
    EMo kohtalainen
    Koppa hiton kallis
    Poweri surkee
    SATA piuhoja emon mukana 2
    Näyttis GTX970 jossa http://muropaketti.com/nvidia-vastasi-gtx-970n-muistiongelmiin-vain-35-gt-kaytettavissa-tehokkaasti
    Muisti liian kallista, 1866 tai 1600 piisaa
    Prossussa ei mitään järkee
    2 SSD:ta? RAID0? Ei mitään järkee

    Ei jatkoon.
     
  4. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tarvii toisen graffakortin jos meinaa jatkos vetää kolmel näytöl. Eikö? (Unohtu sanoa)
    Mikäs koppa ois parempi. Tarvii tilaa ku ei jaksa nyplätä pikkuaskis ja pitää olla tarpeeks tuulettimia.
    Mitä vikaa prossus?
    Mitä haittaa paremmis muisteis.
    2SSD:tä ku toiseen winukka ja toiseen pelit.

    Mikäs ois parempi kasaus. Budjetti n 1300e max 1500e
     
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Tossa mennään yhdellä:


    Parempaakin on tullu, 1151 kanta.

    Et hyödy nopeemmista muisteista, kun prossu ei tue niitä kunnolla.

    Mikset ota SSD:tä ja normikovoa ? Pelit ei hyödy SSD levyistä.
    PS. Sulla voi olla erikseen C: ja D: asema vaikka ois 1 kovo

    Harkitse voitko tilata saksasta. Saisit todella paljon enemmän. Voin tehdä esimerkin. Vaatii vaan että kasaat itse, tai hommaat kaverin joka on ennenkin kasannu koneita.

    [​IMG]

    1221,36 euroa johon lisätään ~30e postikulut on karkeesti 1250e

    Siihen vielä windows ja koppa suomesta, loppusumma 1400-1500 euroo.
    Riippuen mistä/mimmosen käyttiksen ja kopan ostaa
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2015
    Hoyry kiitti tästä.
  6. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mikäs graffakortti sit ois hyvä mikä tukis kolmea näyttöä. Ku moneen ei saa kiinni ku kaks.
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Just tein tolla samalla 980 kortilla edittiin viestin, joka editoin tohon ylös.
    Suomesta ton setin arvo kasattuna ja tilattuna menee lähemmäs 1800-2000e
     
    Hoyry kiitti tästä.
  8. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei o väliä mistä tilaa. Ite oon kasannu vaik kuinka monta konetta joten ei ole ongelma. On vaan muutama vuos ku viimeks kasas niin on ihan pihalla parhaimmista osista. Broidille tulis tää kone.

    Kattelin Ratcon tota sun kasausta. Mikä koppa ois sit hyvä? Onks toi 550 poweri tarpeeks iso? Onks 8gb muistia tarpeeks. Jostain olin lukevinani et pitäis olla enemmän. Eli onks paha jos heittää tohon 16gb? Luin kans et DDR4 ei ois yhtään parempaa ku DDR3. Jopa huonompaa. Voiko pitää paikkansa?
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tosi moneen saa kii 3 näyttöö. 2 näyttistä toimii aina huonommin mitä 1, joten hommaa 1 tehokkaampi näyttis ennemmin. Ens vuonna tulee 16/14nm näyttiksiä jotka kaiken järjen mukaan hakkaa nykyset ikivanhat 28nm näyttikset 100-0.

    Vaihtoehtosetti:

    https://www.mindfactory.de/shopping...221d2b950b22893c7ddd0e046567f26ce7249c6304f2c

    [​IMG]

    Intel hinnotteli LGA1151 prossut sen verran kalliiks et mennään LGA1150:lla. Samaten DDR3 sikahalpaa. Näyttiksessä 8 gigaa muistia koska monella näytöllä 4 gigaa olis aika ahdasta. Muuten about sama mitä RatConilla.

    550W riittää, ite pistin samanlaisen. Mun setissä 16 gigaa. DDR4:ssa isommat latenssit mitä DDR3:ssa. LGA1151 ja DDR4 nykyhinnoilla voi ihan huoletta pysyy DDR3:ssa.
     
    wwallu ja Hoyry kiittävät tästä.
  10. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ja pelit haluun SSD:lle koska siitä on hyötyä. Esim: Here is what was better with the SSD, as you might guess; load times. Loading each game was significantly faster on the SSD. Transitioning maps during gameplay was also significantly faster on the SSD. Loading times were improved, and we had a better experience overall simply because game data loaded faster.

    Itse peliähän se ei paranna eli fps pysyy samana oliko HDD vai SSD mut pelkästään se et lataa pelin nopeammin ja kartat nopeammin tekee sen et mielummin SSD.
     
  11. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Voitko Ratcon laittaa linkin tohon sun kasaamaan koneeseen. Menee ikuisuus jos etin noi osat ite ku en tost saku kielest ymmärrä paljon mitään.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Hintaero 3 euroa kalliimpi ku xeon, ja veikkaan että 6600K kellottuu hieman pidemmälle.
    Huomaa että otin yhden 8Gt kamman, päivitys 16Gigaan tosi helppoa.
    Lisäks en oo varma tarvitaanko enempää kuin 4Gt näyytismuistia ? Nyt ei vissiin 4K pelata ?

    En laske hyödyksi sitä, että 6-7 sekunnin sijaan peli latautuu 4:ssä sekunnissa, jonka jälkeen muuta hyötyä ei ole. Omalla koneella pelit normikovolla, kaveri osti erikseen 256Gt SSD:n enkä oikeen näe mitään eroa.

    Civ5 on semmonen peli jossa latausaika on yli 10 sekuntia, se on ainoa peli mikä tulee mieleen mistä ois hyötyä SSD:llä.

    Ota myös huomioon, että alkuun voit mennä SSD + normikovo ja hommaat toisen SSD:n myöhemmin.

    Tossa on aina toi artiklenummer, kirjota se siihen hakukenttään, pitäs löytyy heti.
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Joo mut Xeonissa 8 säiettä ja 6600K:ssa 4.

    3 monitoriaki kuluttaa sitä muistia.
     
    wwallu kiitti tästä.
  14. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kone tulis ainoastaan mmo ja fps pelikäyttöön. Vähän pokerinpeluut ja laskujen tekoon. Toinen kone on sit kaikkee muuta vasrten. Eli ei tarvi olla mitään isoa kovoa. Siks kaks pientä SSD kovoa riittää. Esim H1Z1 pelis ku pelaa Battle royalia niin 3-4 sekunttia on todella ratkaisevaa kuka ehtii ekana aseeseen. ;)

    Ok, koitan löytää noil artikkelinumeroil noi.

    Viel tarvis ehdotuksia hyvästä kopasta.
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Totta sekin, silti uskon että 4Gt riittää 3:lle monitorille jos ei hulluihin resoihin mennä. Lisäks vaikuttaa että tossa ostaja haluaa just Intel + Nvidia setin, joten lähin niitä sen myötakia rakentamaan.

    Okei, jos uskot niin ota mielummin noita 256Gt kovoja kaks. Toiselle kovolle Windows + Ohjelmat + Origin, kun taas toiselle puolelle Steam ja muut roinat

    (Perustuu oletukseen että Steamissä sulla on eniten pelejä, Originissa Bäfä ja pari muuta ?)



    Kopan osalta mä soittasin Jimssiin, ja kysyisin koska tätä tulee lisää ?
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/107051/600060300/nanoxia-deep-silence-3-midi-tornikotelo-musta

    Toinen vaihtoehto on tämä:
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...1-rp/bitfenix-shinobi-atx-kotelo-musta-usb3_0

    Mutta tuulettimia ei tule mukaan joten Mindfactorystä mukaan vielä
    (näitä siis kolme) http://www.mindfactory.de/product_i...120x25mm-800-1200-U-min-12-16-dB-_956529.html
    (ja tätä vain yksi) http://www.mindfactory.de/product_i...140x25mm-700-1000-U-min-11-14-dB-_956533.html

    Kalliimmat flektit, mutta todella laadukkaat. Asenna 120mm:stä kaksi eteen puhaltamaan sisään, yksi taakse puhaltamaan ulos ja se yksi 140mm kattoon.

    Jos koet liian kalliiks, ota näitä kolme:
    http://www.mindfactory.de/product_i...m-800-1000-U-min-18-dB-A--schwarz_689079.html

    Ja tosta se 140mm
    http://www.mindfactory.de/product_i...m-700-1800-U-min-24-dB-A--schwarz_808091.html

    Ajaa noikin asinsa, mutta ne kalliimmat on selkeesti parempia.
     
  16. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei o mitään tarvetta juuri Intel Nvidia setille. Vaan paras mitä tol rahal saa. :) En o minkään tietyn merkin fani joten ei o rajoituksia. 3 näytös resot ois varmaan jotain 1920 x 1080 luokkaa. Kone sitä luokkaa ettei tarvis 3-4 vuoteen ainakaan päivitellä?
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    No sit mun setti on OK.

    Näyttis ekana vaihtoon joskus vuoden päästä tai vähän myöhemmin. Jos tarpeen.
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,482
    Kiitokset:
    2,656
    Pisteet:
    223
  19. Hoyry

    Hoyry Member

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mitään järkeä heittää joku I7 tohon? Mietin kans et poweri kuulostaa aika pienelt. Mites toi BPV:b setti Ratconin graffakortil?
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,482
    Kiitokset:
    2,656
    Pisteet:
    223
    I7:ssa ei mitään järkeä - Xeon on sama prossu ilman turhaa integroitua näyttistä. 550 watin poweri sinänsä riittäisi kyllä, mutta nakkasin tuon XFX:n vaihtoehdoksi ihan hinnoittelun vuoksi. Se on laatupoweri kuitenkin. 980 on kyllä nopeampi näyttis, mutta ei niin paljoa että hintaero olisi hyväksyttävää. Mutta toisaaltahan se menee aina niin että viimeiset fps:t tulevat kalliiksi.
     
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Toimii se niinkin, ei ongelmaa.
     

Jaa tämä sivu