Mä en taas nää mitään järkeä tinkiä virtalähteen laadusta, kyseessä on kuitenkin todella oleellinen komponentti. Etkä voi sanoa että tulevaisuudessa näyttikset vie vähemmän, emme voi tietää jos saavat esimerkiksi kahden ytimen näyttikset futaamaan vielä paremmin. Virrankulutus nousee jo pelkästään siinä. Lähitulevaisuuden näyttiksistä kysymykseen voi tulla myöskin 390X joka nappaa selkeesti osansa. Ei siinä että se ois pakko-ostos, vaan silloin ois poweri joka pyörittää varauksetta kaikkia lähitulevaisuuden näyttiksiä varauksetta. FX-8320 (tai 8350) kellotettuna, siihen tykimpää näyttistä niin ei ihme jos perus XFX alkaa metelöimään. Ja kuten itse sanoit, konkkien laatu merkitsee. Seasonicissa se on laadukkaampaa kuin XFX:n perusversiossa. Tämän itsekkin myönsit, joten perustelut alkaa olla jo aika selvät. Taas niin järkevä kommentti ettei mitään rajaa. Miks ees suositella GTX 970:stä kun 1500e lähtis Titan ? Yhtä järkevä argumentti. Tätä en tajunnut, koneessani on siis edelleen se RX-5300 kiinni. Sillä on tähän mennessä 7v ikää, koneen sisukalut uusittu 3 kertaa.
Itsehän ihmettelit miksi ostaa huonompaa kun parempaakin kerran on saatavilla. Vähän kärjistetty esimerkki kieltämättä, mutta minähän tässä olen koko ajan yrittänyt, näköjään epätoivoisesti, selittää ettei kannata maksaa ylimääräistä sellaisesta mitä ei tarvitse. 970:tä voi suositella ihan senkin takia koska se on parempi kuin titan. Eiköhän unohdeta kahden piirin näyttikset; loppuu teho kummankin powerista. Sun Seasonic on vieläpä 30 wattia pienempi.
Huonot elkot -> "nuorena" toimivat ihan yhtä hyvin kuin laatu elkotkin, mutta ikääntyessään menettää ominaisuudet -> rippeli kasvaa -> komponentit ei tykkää rippelistä -> komponentit hajoaa. http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague Ongelmahan lähti siitä että hyviä elkoja yritettiin kopioida, mutta elektrolyytin valmistus kaava meni käsille. http://www.capacitorlab.com/low-esr-capacitor-manufacturers/ Kiinanpommi/kiinankonkka on vain nimitys huonolaatuisille konkille. Suurin osa elko valmistajista on Taiwanilaisia tai Japanilaisia yrityksiä. Ja mitä tulee XFX:n Core sarjaan niin aikaisemmin tuo oli ok laite, vaikka niissä on alusta asti ollut jänniteregulaation kanssa ongelmia. Mutta kun konkat vaihettiin CapXoneihin, Susconeihin ja Teapoihin niin samalla noista powereista tuli sellaisia etten niitä 2 vuotta kauempaa koneessa käyttäisi vaikka niissä onkin 5v takuu. Sillä jos poweri hajoittaa jonkin muun komponentin ei sitä komponenttia korvata. Jos taas powerista sattuu elkot menettämään ominaisuutensa et tätä huomaa ennenkuin jotain muuta hajoaa ellet kurkkaa powerin sisälle, joka taas menettää takuun.
Olkoon sitten. Suosittelen jatkossa tätä: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_432_446&products_id=66654.
650W pitäisi olla vielä Nippon Chemi-Conin elkot, ainakin minun tämän hetkisen tietämyksen mukaan. Mutta kyllähän tuo TS on "parempi" kuin tuo 650W. TS nyt on ~20€ kalliimpi, mutta hyötysuhteeltaan se on parempi. Sitten vähän vielä euroja lisää ja otetaan XTR versio niin saadaan modulaarinen! Tuon 650W Pro:n "heikoimmaksi" ominaisuudeksi sanoisin sen koon. Syvyys on 170mm, joten se ei aivan jokaiseen mATX koppaan sovi. Ja vielä kun nuo extra sentit ovat aivan turhia siellä.
...Unohtamatta sitä että se ei ole modulaarinen... On nääs kaverille moinen mokoma ja pari kertaa tullut sen konetta kasailtua... se johtopaljous...
Kymmenessä vuodessa ei ole tehovaatimukset nousseet ellei haali koneeseen markkinoiden tehosyöpöimpiä osia. Kun energiatehokkuuden merkitys kasvaa vain vuosi vuodelta, niin on selvää, että tehonkulutukset eivät ole nousussa. Sen sijaan ne laskevat selvästi kun AMD saa vihdoin ja viimein valmistustekniikat kuntoon. Itseasiassa tehonkulutukset ovat nyt poikkeuksellisen korkealla tietyissä kokoonpanoissa AMD:n vanhentuneen tekniikan vuoksi. Käyttöikä ei kerro powerin laadusta. Tätä etua en ole koskaan ymmärtänyt. Pari minuuttia ja muutama nippuside, niin se asennus on ihan yhtä hyvä ei modulaarisellakin powerilla. Siitäkin voidaan olla montaa mieltä, että onko modulaaristen powereiden "extra liitokset" hyvä asia.
Voisitko Gereti vähän selittää APlle tuota koneesi kasausta. esim asennusjärjestyksiä cooleri /lisäropelit toi Noctua virransyötölle , mutta mites toi pikkuhyrrä tuossa I/O ja prossun välissä , liimattu? Kortilla on Accelaro, pistä vähän vihjettä miten helppo on vaihtaa, sen päällä joku sirputin tuuppaamassa vastahankaan (1-nippuside?) entä toi takaläähätin tuossa kortin perässä. Onko sulla siellä joku fan-controlleri noihin tuulimyllyihin ja led killuttimiin. Siis tarkoitan aloittajalle ettei kerralla tarvitse työntää koko koppaa täyteen, mutta Tossa on laatu emo ja prossu ja vastaavaa korttia saa eli kato kuvaa ja yritä tuumailla mitä näet ja kysy miten veistelisit oman vehkeesi
Mulla ilmeisesti sama kotelo (Fractal design R3?) ei modulaarisella powerilla ja koneeseen asennettu myös pohjatuuletin. Jos kuitenkin mietitään asioita keskivertoihmisen mielipiteen pohjalta niin aika harva meistä availee koteloaan perjantai iltaisin viihdyttääkseen itseään tietokoneen osia ihaillen. Toimivuus on lähes kaikille tärkeintä. Ei ulkonäkö.
Se että tehovaatimukset ei oo noussu 10:ssä vuodessa, ei takaa etteikö ne vois nousta. Eihän 90-luvulla uskottu välimuistin suuruudella olevan mitään väliä, kuis kävi ? Lisäks mainitsin just niistä tuplaytimillä varustetuista näyttiksistä, siitäkään ei voi tietää jos huomattavia parannuksia saadaan aikaan. Tai SLI/CFX setit tulee syystä tai toisesta enemmän kannattavaks. Vai löytyykö kristallipallo joka 100% takaa ettei näin käy ? Eikä tehonlisäykset tarvi olla massiivisia, kun 450W poweri alkaa käydä ahtaaksi. Olkoot AMD vaikka kuinka kivikautinen, se ei merkitse hevon helvettiä. Todella moni käyttää AMD:n settejä, koska budjetti. Tällöin on suurempi tehonkulutus, etkä voi mussuttaa siitä että oisite ostanu Inteliä. Käyttöikä ei kerro powerin laadusta, miksi sitten äkkiä mainostit että sun 350W NExus on pärjännyt pidempään ? Sitä en tajunnut. RX-5300 ei siltikään mikään pommi ole, vaikka laadukkaampia löytyy niin helposti voin tota kutsua laadukkaaks. Niiden hinta on sen verta korkea, etten niitä suosittele uutena nyt ostettavaks. Modulaarinen kannattaa aina, jos hintaero on pieni. En ymmärrä mitä sulla on niitä vastaan. Modulaarisen asennus on aina helpompaa, enemmän aikaa ja vaivaa sulla menee nippusiteiden käyttöön. Toi Geretin kuva on hyvä esimerkki siitä, ettei ihan yks tai kaks nipparia hyödytä vielä mitään.
Tehovaatimukset on nousussa killuttelijoille taas myydään propagandaa, vehkeet käy ilman amppeereja Tästä aloittajalle kone jonka laatu / takuut / piuhat ovat nykyaikaa http://www.webhallen.com/dk-da/comp...pply_supernova_750_g2_750w&atcl=search:result ,mutta tämä on pitkä paketti, huonoon koppaan ei mahdu enää mitään pohja tuularia
Tuleepa siellä vihaista tekstiä. Esimerkkisi ovat loistavia. Välimuistin suuruudella on väliä = tietokoneen tehonkulutus on nousussa. En ainakaan itse ymmärrä miten nuo liittyvät toisiinsa. Kymmenen vuotta todistaa, että tehot eivät ole nousussa. Siitäkin huolimatta ihmiset jaksavat itsepäisesti väittää, että näin kävisi. Samoin jotkut ERITTÄIN harvat kuvittelevat että SLI, CF tai usean GPU:n kortti löisi läpi kuluttajatasolla. Mikään ei tue tällaisia väitettä. Kristallipalloa ei siihen tarvita, että osaa käyttää järkeä. AMD:n tekniikka on vanhaa valmistustekniikan suhteen. Se merkitsee sitä, että tällä hetkellä tehonkulutukset on pilvissä AMD:n puolella. Kun AMD saa valmistustekniikan kuntoon niin myös sieltä päästä tulee suuri muutos tehonkulutukseen. Sen jälkeen valmitajasta riippumatta tehonkulus on maltillista. Keskimääräinen tehonkulutus laskee samalla merkittävästi. Se vaan on fakta. Modulaarisen asentaminen voi olla helpompaa. Riippuen kotelosta. Automaattisesti se ei ole. Asennusajan lisäyksessä puhutaan kuitenkin vaan minuuteista, joten harvan aika on niin kallista, että kannattaa montaa euroa maksaa. Varsinkin kun haittapuolella on mahdollisesti löystyvät ylimääräiset liitokset. Jos johdotuksiin tulee muutoksia, niin se säästetty pari minuuttia menee irtojohtojen etsimiseen. Jos kotelossa on ikkuna niin modulaarisessa voi olla järkeä. Lämpöihin tai asenusaikaan sillä ei juurikaan ole vaikutusta. Asioista saa olla montaa mieltä, mutta mikään kuningas juttu modulaarisuus ei automaattisesti ole. Varsinkaan jos siitä joutuu maksamaan. En haluaisi toistaa itseäni, mutta kait se on pakko. Powerin käyttöikä ei kerro laadusta. Fysiikka antaa perusteet sille, miksi valmistajat eivät ole mielissään korkeista tehonkulutuksista. Jokainen kulutettu watti muuttuu lämmöksi. Se nostaa kuluja ja pienentää katteita tai vaihtoehtoisesti laskee elinikää. Geretin kuvan kokoonpanolla tuskin olisi saatu siistimpää asennusta modulaarisella powerilla ja nippusiteitä olisi ollut käytössä saman verran. Asennusaika ei olisi ollut yhtään lyhyempi.
Coolerin asennus (varsinkin corsairin h80i) =helppoa Noctua virransyötöllä, pikkuropelli nippusiteellä ja pussinsulkijalla paikallaan Korsissa accelero, suht yksinkertainen sinäillään vaihtaa, uusin ei ole käytännöllinen eikä mikään pieni, en suosittele Päällä ropelli puhkumassa ilmaa takalevylle, asennukseen meni 3 nippusidettä Ropelleilla/ledeillä pari zalmanin fanmatea ja ihan molexeista/emolta menevät Takaropelli näyttiksella antamassa vähän ilmaa näyttiksen takaosaan Ehkä modulaarisella olisi saatu siistimpi, vähemmän turhia johtoja jne pyörimässä
Monessa setissä kaikki molex piuhat on turhia. Monesti vain 3 SATA kaapelia riittää (SSD, normikovo, DVD) joten muut on turhia. Kahdelle näyttikselle on monessa powerissa virtapiuhat, toiset on siis turhia. Vieläkin löytyy välillä flopppy kaapeleita, ne on turhia. Se vaan on fakta, että mitä vähemmän johtoja niin sitä helpommaks asennus menee. Se että eräällä ei ole ongelmaa asian suhteen, ei tarkota että se pätis kaikkiin. Sekin on vaan fakta.
Laitoin jatkoa tolle modulaarisuudesta http://keskustelu.afterdawn.com/threads/yleinen-poweriketju.248941/page-26#post-5041009