1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone 800-1000€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Jerbu68 14.07.2015.

  1. Jerbu68

    Jerbu68 Newbie

    Liittynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Morjes! Viimeksi 4,5 vuotta sitten kyselin täältä ohjeita ja vinkkejä koneen ostoon ja sieltä asti ollaan tultu samalla paketilla aina tähän päivään asti. Hyviä muistoja siis. Nyt olisi kuitenkin tarve saada uusi kone alle, koska nykyinen hidastelee jo sen verran, ettei mm. pelaaminen tai netin selaaminen ole miellyttävää. Kone kasataan kaverin toimesta, mutta itse en tajua koneista hölkäsen pöläystäkään, joten otan kaikki ehdotukset ja debatit ilomielin vastaan.

    Budjetti?:
    800-1000 €, toki mielummin lähempänä 800 kuin 1000 euroa.
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei, vanha on valkoinen Fractal, mutta uusikin voisi olla Fractalin koppa.
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mitä hiljaisempi, sen miellyttävämpi. Sanotaan, on hieman väliä.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (LoL, lähinnä kaikenlaiset pelit kuten Witcher 3, Crysis, FC4, AC jne., olen yksinpelien ystävä), kenties tulevaisuudessa videoiden tekeminen. Lähinnä kuitenkin pelaamiseen ja yleiseen käyttöön.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: -

    Olen lukenut erilaisia artikkeleita eri näytönohjaimista ja olen saanut sen kuvan, että nyt ei olisi ehkä paras aika ostaa uutta näytönohjainta johtuen mm. nvidian 970 mallin muistiongelmasta. Onko tämä totta vai vain minun omaa harhakuvitelmaa? Vanhassa koneessani on AMD Radeon 6870 ja olen ollut tyytyväinen siihen, mutta en pelkää vaihtaa leiriä, mikäli nvidian puolelta saa paremman paketin.

    Koneen ajattelin tilata Saksasta, koska siellä on ilmeisesti reilusti halvemmat hinnat. Opiskelijan kukkarolle tekee aina hyvää, kun säästää jossain.

    Näyttö ei kuulu koneen budjettiin, mutta toiseksi näytöksi nykyisen rinnalle ajattelin kenties tällaista vaihtoehtoa: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/94960. Nykyinen näyttöni on lähes identtisen näköinen tuon kanssa, joten sopii senkin puolesta pöydälle mainiosti. Onko 144hz näyttöön sijoittaminen kannattavaa vai pärjäisikö nykyisellä 60hz näytöllä vielä?

    Kiitokset jo etukäteen kaikista vastauksista.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei GTX970 muistiongelma vaan se et nykyset näyttikset on 28nm tekniikalla (tuli 2012 alkuvuodesta), eli valmistustekniikan osalta nykynäyttikset on ikivanhoja.

    Haluutko prossuks AMD vai Intel?
     
  4. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Kyllä se 970 muisti ongelma on todellisuutta, asetuksia pudottamalla/karsimalla saa kortin hyvin pelittämään ainakin 60 Hz näytöllä.

    Kortin muistin nopeasti tarvittavan muistin käyttö ei saa ylittää 3.5GB.a muuten alkaa ruudulla tapahtumaan erilaisia outoja juttuja ja .tuksenkin aiheita, tuonne 3.5GB kortti toimii mainiosti ja on suhteellisen tehokaskin kortti, vaikka itsekin sain raivarin palautin ensimmäisen 970.sen kunnes nyt ostin taas saman.

    http://muropaketti.com/nvidia-vastasi-gtx-970n-muistiongelmiin-vain-35-gt-kaytettavissa-tehokkaasti
    http://muropaketti.com/paivitys-nvidia-esitteli-gtx-970n-muistiarkkitehtuurin-salat-korjasi-teknisia-tietoja

    Ei ehkä taida 970.sta olla 144Hz paneelille korttia 980.sta alkaa pyytämään, en voi mitenkään varmasti luvata senkään riittävyyttä muuten kun taas sitä silmäkarkkia karsimalla; nyt en tosin jaksa keskittyä pakettien teko ehdotuksiin.
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Amd:n prossutekniikka 32nm on vuodelta 2010 ja sitäki suositellaan vaikka Intelillä on uudempaa joten voisko vesti lopettaa ton mantran hokemisen koska se ei kiinnosta ketään.
     
    power_age kiitti tästä.
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ketään ei tosiaan kiinnosta sun paskanjauhantas aiheesta. Tässä puhutaan NÄYTTIKSISTÄ, ei PROSSUISTA. Ellet tajua mitä se meinaa, väännetään rautalankaa.

    Sandy Bridge valmistettiin 32 nm tekniikalla, Skylake tehään 14 nm tekniikalla. Mitä on tapahtunu? No integroitu näyttis on parempia mut ei juuri muuta. Koska transistorien lisäys ei prossuissa automaattisesti tuota paljookaan lisää nopeutta.

    Näyttispuolella jos pistetään piiriin tuplasti transistoreja (=tuplasti kaikkee) ja muistikaista sun muut ei rajota, nopeus suunnilleen tuplaantuu.

    Näyttiksissä tuplasti transistoreja (paremman valmistustekniikan takia) tarkottaa karkeesti tuplasti nopeutta, prossuissa ei.

    Joten voisikko olla hiljaa noiden paskavertaustes kanssa?
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    En. Koska vetoot vaan valmistustekniikkaan joten asia on sillon niin. Sama juttu kun ydinsodan kanssa.
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Meinaat ihan oikeesti et prossuissa ydinsota on samaa mitä näyttiksissä?
     
  9. Jerbu68

    Jerbu68 Newbie

    Liittynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    En ole minkään valmistajan fanipoika, joten kumpikin kelpaa. Kunhan masiina on vain mahdollisimman hyvä pelaamiseen ja muuhun. Millään muulla ei ole merkitystä.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Tonnilla saa xeonin ja nvidian 970:n joka on kova setti tällä hetkellä. Halvemmalla jos mennään niin aletaan karsimaan prossun ja näyttiksen tehoista
     
    power_age kiitti tästä.
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Lähempänä 800 kone

    https://www.mindfactory.de/shopping...220d0d0b2ee27f415e1067a0739679e87531246e048a8

    [​IMG]

    Koppa http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/111598

    Seuraava kysymys näyttis. Niinku tossa aiemmin keskusteltiin, kaikki nykyset näyttikset vanhalla tekniikalla enkä liikaa panostais. Näyttiksissä riittää valikoimaa. Esim tosta

    http://www.mindfactory.de/product_i...II-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_949752.html
    Halvempi http://www.mindfactory.de/product_i...X2-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_964843.html
     
  12. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    power_age kiitti tästä.
  13. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Niin samaa vanhaa 28nm.n valmistus prosessia käyttää AMD näytönohjaimissaan kun nv. 300 srj.ssa ja Fiji piirin Fury.ssa x ja nano mukaanlukien paitsi uusi muisti arkkitehtuuri puoli HBM, on jopa väläytelty että olisi vanhaa piirisarjaa uudelleen nimettynä uudella muistiarkkitehtuurilla koska osien määrät täsmää hawaiin, tokkopa se sitten riittää piirisarjan uudelleen nimeämiseen jos paikkansa pitää, kalliita kortteja Fury x & Fury sekä mielummin siihen 4K pelaamiseen.

    Tulevasta AMD nano.sta on arvailuja, että tulisi olemaan jopa kalliimpi kortti, Fury ilman x.ää.

    300.set uusia rebrändättyjä 200 srj.sia jotka taas on suurelta osin rebrändättyjä 7000 srj.sia, paitsi muistaakseni tuo 290 ja siitä x versio jotka ovat hawaii piiriä, muistia vaan tullut lisää brändäyksien yhteydessä tosin jotain päivitystä tuo 300 srj. myös sai päivitystä piirisarjaan jotakin vuotovirta puolelta samoin rutkasti hintaa lisää.

    Nv.n kepler 600 oli oma uusi arkkitehtuurinsa 700 sen sijaan oli päivitetty kepler, josta taas jätetään 750Ti pois koska se oli jo maxwellia, samoin on nyt oleva 900 srj. maxwellia 28nm.n valmistustekniikalla.

    En ala kinaamaan tästä asiasta nuo on kaikkien luettavissa täältä netistä kunhan jaksaa lueskella vain.

    Hyvää jatkoa tehkää hyvä masiina AP.lle.

    No meni tiefin pelaaminen ketuilleen taas tänään, samoin kepin soittelut.
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Menee hyvin samalle linjalle Vestin kanssa:

    [​IMG]

    Jos menet vanhalla kotelolla, ota lisätuulettimet pois (Tuulettimet 140mm, ellei kotelos ole Fractal R4, jolloin sitä ei kannata vaihtaa). Muussa tapauksessa Koteloks toi: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/111598

    Kotelon vakiotuulettimet siirrät kotelon eteen siihen 5V/7V/12V kytkimeen kiinni, kun taas noi lisätuulettimet taakse ja kattoon puhaltamaan ulospäin.

    Mikäli budjetti voi olla 1000-1100, niin voidaan katsoa Inteliä.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
  16. Jerbu68

    Jerbu68 Newbie

    Liittynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Vanha koppa jää vanhaan koneeseen (annan siskolleni), joten uuteen koneeseen tulee kaikki uusiksi kopasta lähtien.

    Totta kai haluaisin myös kuulla tonnin hintaluokan paketeista, koska budjetti ei ole kiveen hakattu. Mikäli esimerkiksi 1050 eurolla saisi "merkittävästi" paremman paketin kuin sanotaan 850 eurolla, venyttäisin budjettia tietysti vähän suuremmaksi.
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    No toi wwallun paketti postikuluineen on aikalailla tossa 1000-1050 euroa kaikkien postikulujen jälkeen. Oleellisimmat erot on prossusta intelin, ja näyttis radeonin 290.

    Oleellisimmat erot:
    - AMD pakettia voi kellottaa, Xeonia ei voi (Kellotettava intel tulee kalliimmaksi)
    - Ylipäätään AMD vai intel, toisen fanittaminen on täällä kielletty. Vain vaikka sanois kumman.
    - Näytönohjain, 290 hitusen parempi mitä 280X

    Mun setissä tulee lisätuulettimet, alkuvaiheessa tälle ei liikaa kannata antaa arvoa. Pikkusen hyvä bonus ehkä. Tossa ne oleellisimmat mitä keksin. Kuitenkin prossuissa joko FX-8320 tai 1231V3 Xeon (Intel). Sen mukaan valinta ja vaihtoehdot alkaakin olla jo esillä. Mulla halvempi, hällä kalliimpi.

    Ellet halua tonnin AMD setin ?
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
  21. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93

Jaa tämä sivu