1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Pelikone ~1000€, mitä mieltä?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Haka1a 01.02.2015.

  1. Haka1a

    Haka1a Member

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Uusi tietokone.

    Eli tuollaista kokoonpanoa olen miettinyt tilaavani computeruniverse.netistä. Onko parannusehdotuksia? Tarkotus ei ole kellottaa ainakaan vielä, niin ajattelin alkuun mennä ihan prossun mukana tulevalla jäähyllä.
    Tarkoitus koota itse ja käydä käyttöjärjestelmä noutamassa Jimmssistä.

    Kiitos vastauksistanne!
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Prossuksi fx-8320 ja näyttis paremmalla jäähyllä. Poweri vaihtoon.

    Mikä kauppa tuo oikein on? Suomesta tilattuna ei varmaankaan ainakaan kalliimmaksi tulisi.
     
  4. Haka1a

    Haka1a Member

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    mikä vika powerissa on? Ja tuolla on kyllä halvemmat hinnat suurimmaksi osaksi.
     
  5. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Heikkolaatuinen (Channel Well Tech.)

    Kannattaa tuo kauppa unohtaa ja tilata Mindfactory.de tai ihan Suomesta osat. AMD:n boxed jäähyllä ei tee mitään. Muistiksi vähintään DDR3-1866 koska prossu tukee sitä natiivina ja hinta ei muutu käytännössä mihinkään (esim). Virtalähteeksi esim. Seasonic 520W tai vähän isompi.
     
    Haka1a kiitti tästä.
  6. Haka1a

    Haka1a Member

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Uusi tietokone3.

    Tommosen kokoonpanon sain aikaiseksi ja ihan kohtuu hinnalla, miltä vaikuttaisi?

    Hintaa tuli 1 019,99€ +toimituskulut
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Hyvältä näyttäisi. Tosin kotelosta tulee toiset postikulut, joten se kannattaisi ehkä ostaa Suomesta.
     
    Haka1a kiitti tästä.
  8. Haka1a

    Haka1a Member

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitti vinkistä!
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,014
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Kunhan huomioit tämän:
    http://muropaketti.com/nvidia-vastasi-gtx-970n-muistiongelmiin-vain-35-gt-kaytettavissa-tehokkaasti

    Kuitenkin osa käyttäjistä on raportoinut tökkimisestä ja hidasteluista, kun peli käyttää yli 3,5 Gt näyttömuistia.

    Itse nappaisin nyt halvemman, esimerkiks Radeon 280:n ja säästäisin uuteen malliin (380X) joka tulee kauppoihin kevään aikana.

    PS. Lisäks et tee mitään 16Gt keskusmuistilla, ellet editoi jotain todella raskasta. Pelikäytössä 8Gt on enemmän kuin tarpeeks. Toki jos käyttöä on, niin sit 16.
     
    Haka1a kiitti tästä.
  10. Haka1a

    Haka1a Member

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitti vinkistä! Eli siis kannattaisi vaihtaa 2x4Gb RAMiin ja AMD:n R9-sarjan näytönohjaimeen?

    Mitenkäs sitten kun nuo uudet tulevat, ovatko varmasti heti jo parempia kuin vanhat vai onko niissä mahdollisesti kehittämisen varaa kun tulevat uutena?
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,014
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Haka1a kiitti tästä.
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Noihin ennakkotesteihin kannattaa suhtautua varauksella. Kyllähän ne kaiken järjen mukaan ovat parempia, selvästikin, mutta itse ainakin odottelen julkaisua ennen kuin alan testituloksia katselemaan. Tuo 380x on kyllä niin julmetun iso piiri että vähän epäilyttää liekö vieläkään 20nm.

    970:n muistiongelma ei oikeasti taida mitenkään merkittävä olla. Mitä asiasta itse ymmärsin, niin ainakaan Anandtech ei saanut tökkimistä esille vaikka parhaansa yrittikin.
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,014
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Tota on raportoitu useemmalla sivustolla, ei pelkästään murossa. En luottais että yksi sivusto sanoo ettei ongelmaa ole, kun kerta Nvidia itse on kertonut että kortti kusee.

    Kumpi on oikeessa, Andatech vai Nvidia plus kourallinen muita sivustoja ?
     
  14. Haka1a

    Haka1a Member

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitti teille! Taidan odotella että nuo uudet AMD:n näytönohjaimet saapuvat markkinoille ja että Corsair 100R -kotelot pääsevät myös tuonne mindfactoryn tuotevalikoimaan.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    En minäkään yhteen sivustoon luottaisi, varsinkaan Anandtechiin, mutta se vähän ihmetyttää kun kaikki kehuivat uusia näyttiksiään kunnes joku vihjaisi että muistin loppupää on hidasta. Ja sitten ne äkkiä olivatkin tökkiviä romuja, vaikka oikeasti jopa kuun asento vaikuttaa tietokoneiden toimintaan (tai siltä ainakin vahvasti vaikuttaa).

    Sanotaan varovasti niin, että jos 4k- pelailu on suunnitelmissa, kannattaa ostaa 980 tai odotella uusia.
     
  16. Haka1a

    Haka1a Member

    Liittynyt:
    09.01.2012
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Uusikone.

    Tuommoiseen nyt päädyin, odottelen vielä että uudet R9:t tulevat. Hintaa noilla n. 610€
     
  17. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Saahan se muisti tietysti nopeampaakin olla kuin tuo 1866MHz (nopeissa muisteissa on yleensä profiilit myös hitaammille nopeuksille). Pienempi CL-lukema tarkoittaa nopeampaa muistia. Muistin määrään taas esimerkiksi Photoshop tai joku videoneditointisofta jos jostain syystä eksyy koneelle, niin tuo 8GB loppuu aika nopeasti kesken. Ainahan sitä voi tietysti lisää ostaa myöhemmin.
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,014
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Osta kotelo suomesta, ne lätkäsee muuten huomattavan suuret postikulut. Ja voithan nyt hommata esimerkiks Radeon R9 280 näyttiksen väliaikasesti, myyt sitten kun uudemmat ilmestyy.
     

Jaa tämä sivu