1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Papalle uusi kone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jokke_l 13.12.2014.

  1. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla oli Packard Bell iMedia S3220, joka halvaantui toissa päivänä. Luulin ensin, että kovalevy sortui ylikuumenemiseen, mutta uusi levy ei asiaa auttanut. Jopa Win7 asennus tuotti uudella kovalevyllä ongelmia. Kone halvaantui taas 10min käytön jälkeen.
    Kone ei toimiessaan ollut kaikkein hitaampia. Nyt haluaisin tilalle vastaavan tai oikeastaan paremman. Osan osista voisi ehkä uudelleen käyttää. Mutta en oikeastaan tiedä, mitkä ovat ehyitä ja mikä "kuoleman" aiheutti. No, kovalevy ainakin on uusi. Koneen hankintavuosi on 2011 ja maksoi silloin n.700€.
    Tietenkin voisin korjata se hankkimalla osa kerrallaan, mutta ei tunnu oikein järkevältä ja on myös hidas tapa. Jos vika onkin äitilevyssä, niin mitä sitten.

    Nyt kysyisinkin asiantuntijoiden neuvoa uuden hankinnasta (mieluiten "vähän" paremman ja kestävämmän).

    Budjetti?: ei varsinaista rajaa, mutta kuitenkin järki mukana.
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: haluaisin Win7, koska osa käyttämistäni ohjelmista ei toimi kasilla ja tarrakin löytyy vanhan koneen kyljestä.
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: mielummin kyllä, mutta tämä entisten osien käyttö saattaa rajoittaa sitä?
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ks. ed.
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX) tai Pieni (µATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: esim. hiljaisuudella ei ole paljoa väliä, mutta sillä on kuitenkin etunsa
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: taas ehkä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan (vanhasta koneesta)
    Haluatko koneeseen SSD:n?: taitaisi olla nopeampi, mutta käyttö tuntuu hankalalta
    Koneen käyttötarkoitus: Netti- ja multimediakäyttö (tavallinen koneen käyttö)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: nämä entisestä koneesta
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: On joitakin, mutta ei ole pakko käyttää.
    Seagate ST1000M003 Desktop 7200 1TB HDD(uusi)
    DVD asema
    3 kpl1333 2GB 128MX8 muistikampoja
    AMD Athlon II prosessorin jäähdytytys systeemi(?)
    1kpl 70mm kotelotuuletin
    Näyttökortti RADEON HD5570 1GB DDR3/D/HDMI
    Win7
    Muuta: Mahdollisuus kytkeä pari kovalevyä. (Saisin ehkä siirrettyä entiseltä tiedostoja)
    USB portteja voisi olla enemmän kuin 4.
    Muistikortin lukija ei ehkä tarpeellinen (?). Ainakaan en ole käyttänyt entisen koneen lukijaa.
     
  2.  
  3. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Muistit ovat ilmeisesti DDR3 muistia, joten niitä voi periaatteessa hyödyntää ja näytönohjainta voi myös, jos nämä ovat siis toimivia. Muisteissa voi olla vikaa, mutta se selviää kokeilemalla tai Memtest ohjelmalla. Käyttöjärjestelmä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

    Tässä olisi yksi vaihtoehto:

    Kotelo (tarjouksia ja mATX):
    Fractal Design Define Mini
    Fractal Design Arc Mini
    Fractal Design Arc Mini R2
    Fractal Design Core 1000 USB3
    Fractal Design Core 1300
    Fractal Design Core 1500
    SilverStone PS08B
    SilverStone PS09B
    Cooler Master Silencio 352M

    Emolevy:
    Gigabyte GA-B85M D3H

    Prossu:
    Intel Core i5-4460

    Poweri:
    Seasonic G-360 gold
    Seasonic S12II-520 bronze
    XFX TS 550W gold

    SSD (tälle siis asennetaan käyttöjärjestelmä, toiminta samantyylinen kuin normi kovolla):
    Crucial MX100 128GB
    Crucial MX100 256GB

    Uudet muistit (jos tarvitsee):
    Kingston Savage 8GB

    Prosessorille cooleri, jos tahdos toiminnan hieman hiljaisemmaksi:
    Raijintek Aidos



    Toinen vaihtoehdto olisi laittaa AMD APU, jolloin vanhalla näytönohjaimellakaan ei tee mitään, koska integroitu on tehokkaampi. Tosin tälle yhdistelmälle kannattaa melkein jo hommaa uudet muistit (Kingston Savage), koska vanhasi ovat aika hitaanpuoleiset, varsinkin jos näytönohjaimelle on käyttöä.

    Emolevy:
    MSI A88XM-E45

    Prossu:
    A8-6600K
    A8-7700K


    Samoja osia löytyy siis myös samoista kaupoista, mutta hintaa voi tulla hieman enemmän tai saatavuus huono. Ilmoittele mielipidettä, niin muutetaan tarvittaessa :)

    Ohjetta koneen kasaukseen:
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
  5. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia ohjeista! Osat on tilattu (RatCon'n listan mukaan). Ainoastaan tuo SSD hiukan askarruttaa, mutta yrittänyttä ei laiteta. Kysyn lisää, kun osat tulevat.
     
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Mikäs SSD:ssä askarruttaa ?
     
  7. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  8. carado

    carado Member

    Liittynyt:
    22.11.2010
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No niin - osat tulivat ja kone on kasattu. Lähti välittömästi käymään. Kuitenkin yksi ongelma - Emolevyllä ei ole kuin yksi ulkoisen tuulettimen liitin ja tässä kotelossa on vakionakin tuulettimia pari kappaletta. Siihen lienee jonkinlainen ratkaisu olemassa.
     
  9. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Asrock Z97 Anniversary emolevyssä on:

    CHA_FAN1 ja CHA_FAN2 joten noihin kyllä menee 2 kpl tuulettimia kiinni.

    CPU_FAN1 ja CPU_FAN2 toisessa on siis CPU cooleri ja toinen on vapaana käytännössä mille tahansa.

    PWR_FAN1 voidaan myös kytkeä tuuletin.
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Jotka löytyy....
    [​IMG]
     
  11. carado

    carado Member

    Liittynyt:
    22.11.2010
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Niin on, mutta Z97M emossa ei valitettavasti ole. Ainoastaan *CHA_FAN1 ja CPU_FAN1 löytyy. Tuo kuva on Z97 emosta. SystemaStore myy näköjään Z97 nimellä Z97M emoja. Näissä on tämä puute.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Tsekkaa emon manuaali, jos tosiaan vaan yks Chassis Fan, eikä PWR Fan paikkaa niin jotain tommosta: http://www.jimms.fi/tuote/SEN-MESH

    Jimmsissä halvemmat loppu, mutta 5.25" paikkaan saa säätöpaneeleita flekteille.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2014
  13. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Tästä voisi laittaa firmaan hieman palautetta ja pyytää hyvitystä vaikkakin rahallisesti, koska myyvät väärällä tuotenimikkeellä tuotetta.

    Edit:

    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_14_618&products_id=116733

    Jos on tuo ollut, niin kyllähän tuossa maininta näköjään on.


    http://www.jimms.fi/tuote/SSI-38

    Tuolla saat suoraan poweriin kiinni ja lisäksi siitä löytyy 5V paikka, jolloin tuuletin ei pyöri täysillä. Tosin tuo 5V voi olla liian vähän riippuen tuulettimesta, joten myös tälläinen pudottaa jännitettä: http://www.jimms.fi/tuote/ZM-RC56

    Yksi tuuletin kotelossa kyllä riittää siirtämään ilmaan tarpeeksi, joten ei siitä ongelmaa muodostu.
     
  14. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tämä emo taitaa olla yhtä käyttökelponen kuin alunperin tarkoitettu. Sisältää mm. näytönohjaimen. Koteloksi olisi tosin riittänyt pienempikin.
    Seurava ongelma. Sain jopa entisen kovalevyn liitettyä ja luettua. Siellä on joitakin ajoittain käyttämiäni ohjelmia, mutta eivät ne kuitenkaan käynnisty. Mm AutoRoute 2010, sen asennustiedostot löytyy muistitikulta jolla siirsin sen myös läppärilleni. Mutta en ole tallettanut aktivointikoodia. Se on kaiketi sama kuin läppärilläni, mutta mistä sen voi kaivaa?
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Aktivointikoodi saattaa olla jossain rekisterissä. Joku keyfinderi saattais löytääkki.
     
  16. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Konetta on tullut käytettyä jonkin aikaa. Se ei kuitenkaan tuntunut paremmalta kuin kuin entinen, tai edes samanlaiselta. Yksi ero oli mm. ettei Win7 Aero ei toiminut. Mikrosoftin FIX ohjelma ilmoittikin, että näytönohjain ei pysty käyttämään Aeroa. Poistin vanhasta koneesta siirtämäni näytönohjaimen RADEON HD5570 1GB DDR3/D/HDMI ja otin käyttöön emolevyltä löytyvän Intelin ohjaimen. Aero toimii, mutta suorituskykymittauksessa se on kuitenkin kriittisin kohta (5,6).
    Kysymys kuuluukin, mikä olisi vastaava näytönohjain. Käyttö ei ole pelaamisessa, mutta jonkin verran kuvankäsittelyä. Myös telkkariohjelmia tulee katsottua koneen kautta siirrettynä isommalle näytölle. Nämä liitännät taitavat olla kaikissa DVI-D, HDMI ja VGA.
    Valinta on taas vaikeaa. Hinta skaala näyttää olevan 30-500€. En hae välttämättä halvempaa, mutta en myöskään ole kiinnostunut maksamaan ominaisuuksista joille ei ole käyttöä.
     
  17. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Asensitkos ne näytönohjaimen ajurit sille ratukalle?
     
  18. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Asensin. Asennuksen aikanakin tuli pari herjaa, ettei onnistu. Mutta lopulta meni onnistuneesti. Hain lopulta myös ajurien päivityksenkin.
     
  19. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Vähän kuulostaa omituiselle että ssd:llä varustettu uus kone ei tuo tuntuvaa eroa vanhaan... Onkohan kaikki menny ihan ok asennuksessa.. Esim ahci?
     
  20. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Kyllä nyt on ajureissa vikaa ja pahasti, jos ei Aero toimi. Mitä olet asentanut ja mistä?

    Sen ei kuulu herjaa, joten oletkohan asentanut väärät ajurit?
     
  21. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos "moitteista" :) . Asensin näytönohjaimen takaisin ja käynnistin koneen. Aero toimi jostakin syystä ilman mitään temppuja o_O
    Sitten asensin lähes kaikki muutkin ajurit uudestaan. Aloitin Asrock ajureista. Käytin alkuperäistä asennus CD:tä. Kun Intelin grafiikka(?) päivitys oli menossa, se pyysi käynnistämään koneen uudestaaan. Yllätys - kone käynnistyi FreeDOS tilaan ja vilkutti c: :(
    Se korjaantui bootti-muistitikun avulla ja palautui takaisin normaaliksi. Sitten kaivoin Radeon driver päivityksen AMD:n sivuilta. Se asentui ja toimii ilman "herjoja".
    Vielä jäi vaivaamaan ilmoitus "Laitteen ohjaimia ei ole asennettu" PCI Simple Communications Controller. Mihin ja mitä pitäisi vielä asentaa?
    SSD levy on myös vielä asentamatta. Se on seuraava selvityksen aihe.
     

Jaa tämä sivu