1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Onko tämä pelikone kokoonpano hyvä?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Immola 28.12.2014.

  1. Immola

    Immola Member

    Liittynyt:
    27.12.2014
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Terve , elikkäs olen nyt miettinyt ja selaillut vähän foorumeita ja katsellut että mikä olisi se pelikone kokoonpano jonka hankkisin ja tälläseen johtopäätökseen tullut Kokoonpano.

    että onko tälläne nyt kunnolline kokoonpano? toimiiko pelit esim BF4 , LoL , ARMA 3 ja muut saman tyypiset pelit? mahtuuko kaikki tuohon koteloon? ja vielä sellane tyhmä kysymys että ton wlan adapterin tartteen jos haluun saada koneeseen langattoman yhteyden? elikkäs onko tossa kaikki osat jotka tartteen toimivaan pelikoneeseen jota käytän myös netissä surffailuun? ja tuleekos tollasest paketist kauheet postimaksut ku tilaan osat postiennakolla. tuntuu vaa et olisin unohtanu jottai mut kertokaas mielipiteenne.

    Kiitoksia

    EDIT : huomasin just et kuvaan joutunu väärä prossu , olen hankkimassa :
    AMD FX-8320 8-core 3.5GHz AM3+ 125W 8MB BOX
    Vai onko tarpeen? hinnoilla on kummiki jonki verran eroa
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2014
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Immola kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,500
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
    Immola kiitti tästä.
  5. Immola

    Immola Member

    Liittynyt:
    27.12.2014
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Kokoonpano2.
    elikkä ois tälläne nyt , ok? ja millasen coolerin lisään toho? ja eli toi prossu on hyvä? , tuli vähä ristiriitast tietoo :D

    edit :eek:ops huomasin et postasit toho jo coolerin :D , kiitoksii
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,500
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
    Tuo BPVestin linkkaama jäähy on ihan hyvä. Prossuksi kannattaa kyllä ottaa fx-8320.
     
    Immola kiitti tästä.
  7. Immola

    Immola Member

    Liittynyt:
    27.12.2014
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    kokoonpano3.
    Eli tämä tässä olisi nytten se viimeinen kokoonpano , meneekö läpi? on kaikki mitä tarvitten että toimii?
    (pahoittelut screenshotin huonost kuvanlaadust mut kait siit saa jotai selvää) :D
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,500
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
    Tilaukseen vain. Joku varmaankin ehdottaa puolta kalliimpaa poweria, mutta kyllä tuokin toimiva on.
     
    Immola kiitti tästä.
  9. Immola

    Immola Member

    Liittynyt:
    27.12.2014
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    nonii :D , kiitoksia avusta sulle ja Vestille , lähtee tilauksee ja postailen mite on toiminu ens vuoden alus , kiitos viel kerra ja hyvää uuttavuotta näin etukäteen :D
     
  10. Raqoo

    Raqoo Member

    Liittynyt:
    10.10.2012
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
  12. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Niin ehdottaa ja ihan syystä... Aika rajoilla mennään tuolla kokoonpanolla.

    AMD R9 280 TDP 250W
    AMD FX-8320 TDP 125W (ja tämänhän tiedetään olevan vain suuntaa antava)
    Plus muut hilppeet: Kiintolevy 10W, emo+muistit, prossujäähy+kotelotuulettimet

    = Mutulla tulee nimellisesti ~400W (luultavastiei käytännössä aivan niin paljon)

    Poweri mutulla: bronze 85% x 450W= 382,5W

    Saattaa toimiakin mutta aika maksimeilla joutuu poweri työstää kokoajan, eikä varmasti lupaa pitkää ikää ja vakaata menoa. Pienetkin kellotukset voi välittömästi unohtaa, mikä on tässä tapauksessa sääli, koska juuri se on FX:n parhaita ominaisuuksia.

    Ihan jo siksi että nimellisarvot ylittyy, en lähtisi kokeilemaan. AMD:n tän hetken vermeet on sen verran virtasyöppöjä, että saattaa ihan käytännössäkin tulla ongelmia. Jossei budjetti riitä ihan GOLD-hyötysuhteen laatupoweriin, niin päivitys ainakin nykyisestä vastaavaan 450W -> 550W -malliin. Kymppikö siitä lisää tulee tai jtn?

    E: Tämä löytyi 200-500W osiosta:
    Capture.JPG
    Samalla tuotekoodilla voi saada myös uudelleenbrändätyn XFX 550W TS Bronzen (samaa kamaa, mutta: toivotaan, toivotaan, toivotaan...)
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2014
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,500
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
    Systemalla ei näyttäisi olevan 550 watin mallia.

    [​IMG]

    Näyttiksenä 7970GE.
     
  14. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Editoin sen juuri edelliseen viestiin.

    Ja tuo taulukkohan todistaa juuri sen mitä sanoin: Nimellisesti ~400W, käytännössä vähän vähemmän (tuossa tapauksessa 360W). Rajoilla mennään, en lähtis Bronze 450W ajelee...

    Ja edelleen tuossa menettää FX-8320:n parhaan ominaisuuden: Siitä saa FX-8370 ellei jopa 9370/9590 -veroisen käytännössä ilmaiseksi (kunnon jäähy ja poweri nyt on muutenkin kannattavia hankintoja).
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,500
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
    Linkataanpas lisää kuvia:


    [​IMG]

    Edellisessä kuvassa käytetty 7970GE tuosta harmillisesti puuttuu, mutta perusversioonkin verrattaessa 7950 (eli siis 280) kuluttaa melkein 30 wattia vähemmän. Tulisiko tuosta jotain 320 wattia maksimissaan jos kellottaa prossun 8350:n tasolle.

    Mutta tosiaan, nyt kun tuo hukkateillä ollut xfx 550w löytyi harharetkiltään, ehdottomasti sellaista pakettiin.
     
  16. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Kyllä tuo Wallu-setä aina jaksaa kinastella :), mutta nyt ollaan kuitenkin samaa mieltä, että jos et ole vielä tilannut niin 550Wattista peliin: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=49872

    Vaikka olisi tilattukin, niin sähköpostilla tai puhelinsoitolla suostuvat varmasti muokkaamaan tilausta.
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,500
    Kiitokset:
    2,664
    Pisteet:
    223
    Wallu-setä keskustelee analyyttisesti, ei suinkaan kinastele.

    Kun viimeksi ostin konepaketin Systemasta, tilausta pystyi muuttamaan heidän sivuiltaan avoimien tilausten kohdalta.
     
  18. Anthonis6

    Anthonis6 Member

    Liittynyt:
    02.09.2011
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Hyötysuhteella ei ole merkitystä powerin maksimitehoja ajatellen, sen sijaan se vaikuttaa seinästä otetun sähkön määrään.

    http://en.wikipedia.org/wiki/80_Plus
     
    Phat-J kiitti tästä.
  19. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Tuossa ihan teoreettisesti nimellisarvojen perusteella olin asiaa perustelevani... Joo ehkä mutuiltu/oikaistu vähän väärin. Tarkoituksena ilmaista optimaalista maksimikäyttöastetta, sillä pystyyhän nuo powerit monesti jopa nimellisen maksimitehonsa (ainakin hetkellisesti) ylittämään. Kyllähän nyt aikuinen mies otto-ja antotehon erot ymmärtää :)

    Oikeastaan asia olisi paremmin/oikeammin voinut ilmaista yksinkertaisesti niin, että powerit on parhaimmillaan jossain 50-75% kuormalla. Käsittäen niin hyötysuhteen kuin linjojen vakaudet, joka näissä vähemmän laadukkaissa usein se ongelma. Paremmilla powereilla skaala on varmasti laajempi, mutta nyt kun edullisista laitteista puhutaan on järkevä maksimi varmaan se 75% kuorma, jolloin tuolle 450W XFX:lle saadaan ~340W ja 550W:lle ~415W.

    Eli ei loppupäätelmää kuitenkaan muuta, vaikka omasta päästä kansalle tuottamisen kanssa olikin käännösongelmia :)
     
  20. Immola

    Immola Member

    Liittynyt:
    27.12.2014
    Viestejä:
    49
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
  21. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Itse ajoin 6 ydin phenomia hd6990: pin kanssa XFX550W:llä ongelmitta, että kyllä se normaali "laadukas" 450W poweri on tarpeeksi jollekkin 8320+280 combolle jne, ei ne koneet niitä saunankiukaita ole kulutuksiltaan...

    Ja no, kyllä snaon että fx8320 pesee fx6300:llan, ja hintaero ei ole järin iso, että nappaisin suoraan sen 8320:ppisen, koska taas 6300:llasta ei ole kovin paljoa järkeä lähteä taas 8320:ppiseen päivittämään...
     

Jaa tämä sivu