1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Ongelmia uutta tietokonetta käynnistäessä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Snucler 04.01.2017.

  1. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Hei!

    Pahoittelen suuresti pitkää postausta, mutta yksityiskohdilla on usein suuri merkitys. Osaatteko yhtään neuvoa ja auttaa, mitä voisi vielä olla tehtävissä ja kokeiltavissa? Eri foorumeilta ja keskustelupalstoilta on löytynyt paljon hyviä vinkkejä ja ohjeita, mutta yksikään ei ole vielä vaikuttanut :(
    Yritin jäsennellä tekstiä mahdollisimman paljon, jotta se olisi helposti luettavaa.
    Kiitos todella paljon kun luit.

    ONGELMA: Käynnistäessäni kokoamani tietokoneen CPU_LED ja DRAM_LED valot vilkkuvat vuorotellen, eikä näyttöön tule kuvaa vaikka odotettu jopa 30min. Tietokoneen tuulettimet käynnistyvät ja valot syttyvät kuitenkin normaalisti.

    INFO
    TESTAILU (Mitä kaikkea olen jo testannut)
    Ongelman ilmettyä olen testannut seuraavat asiat. Jokaisen testauksen yhteydessä näytön käynnistymistä on odotettu 1-10min. Jokaisessa testauksen vaiheessa on koskettu välissä kotelon metallisia osia.
    (Ei vaikutusta) merkintä tarkoittaa, että valot vilkkuvat testin jälkeen edelleen.

    YHTEENVETO

    RATKAISU

     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2017
  2.  
  3. NoBS

    NoBS Member

    Liittynyt:
    01.05.2003
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    18
    Onko näyttiksen lisävirtajohto kiinni jos sellaista vaatii?
    Nimittäin sellainen kämmi tapahtui itselle kerran :rolleyes:
     
    Snucler kiitti tästä.
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Hyvin kattavasti olet ainakin testannut komponentteja! Eikait tossa ole enää oikein muuta tehtävissä kuin vielä testata sillä saapuvalla i7:lla. Jos olet ihan satavarma, ettei ole pinnejä vinossa. Kyllähän ne prossutkin voi joskus olla rikki, melko harvinaista kait mutta mikään ei ole varmaa.

    Oliko se täällä foorumilla vai missä josta luin, että noita Pro Gamer emoja oli paljon palautettu viallisina myöskin.
     
    Snucler kiitti tästä.
  5. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Tietokoneessa ei ole näytönohjainta kiinni ollenkaan, tarkoitus oli kasata näyttistä vaille valmiiksi. Prosessorin pitäisi kyetä tuottamaan kuvaa emolevyn kautta. Tätä voisi kokeilla vielä kun toinen prossu tulee, että mikäli ei syystä tai toisesta toimi silläkkään, niin laittaa näyttiksen kiinni ja tarkistaa sit toimivuuden.

    Juu emolevyssä olevasta suoritinkannasta ei ollut yhtään taittuneita, ja sitäkin tutki kolme silmäparia. Ja sitten vaihdettiin vielä emolevyä, joten ei voi olla taittuneista enää siinä vaiheessa kyse. Ja prossussa itsessään ei ole ulkoisia pinnejä, vaan se on tasapohjainen. Pohjassakaan ei ole yhtään naarmua tai mitään. Otin siitä itseasiassa kuvan järkkärillä, ja voisin laittaa vielä palstalle jos muut huomaavat jotakin.
    Tuntuisi aivan käsittämättömälle, jos olisi käynyt kahden samanlaisen emolevyn kanssa niin huono tuuri :D
    Mutta totta turiset, olen kans vähän pläräillyt foorumeja, ja nuita emolevyjä on lähetetty huoltoon aika paljon.
    Tänään on tarkoitus kokeilla omia muistikampoja kaverin koneessa, sit kun se i7 saapuu, niin testata sekin.
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2017
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    ^
    Hätäilemällä ei tule hääviä lopputulosta. Olen jokaisen masiinan ensin kasaillut emon laatikon päälle. Prossu paikoilleen, tahnat sekä cooleri niskaan. Rami(t) oikeille paikoilleen... selviävät emon manuskasta. Virtalähteestä emolle molemmat virtaliittimet kiinni. Mikäli tarvitsee niin näytönohjain kiinni ja sille lisävirtapiuhat kiinni. Oikosulkea emolla power - switch liitin jolloin masiinan tulisi hurahtaa käyntiin. Näytölle tulisi ilmaantua herjaa tyyliin: No Bootable Device! Tai sinne päin kuitenkin. Tässä vaiheessa voidaankin sitten asentaa kiintolevy tai ssd jolle Windows mikäli se on käyttiksenä. Ajurit ja virusturvat sen jälkeen. Asennus koteloon ja erityishuomio emolevyn korokepaloihin että ovat warmasti oikeilla paikoillaan. Loppu onkin siistimistä piuhojen osalta yms.

    edit.
    Onko emolla Memo OK! - näppäintä? Voisi kokeilla painaa sitä käynnistyksen yhteydessä. Tulisi vilkkua kun hakee rameille sopivaa konfiguraatiota.
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Viime yönä tutkailin silmät ristissä tota emon manuaalia, en ainakaan siellä huomannut mainintaa kyseisestä nappulasta. Sama kävi mielessä...

    edit. toihan oli myös kasattu pöydälle vai emolaatikon päälle jo kertaalleen myös, eikö?
     
    Snucler kiitti tästä.
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Luin hieman hätäisesti tuon ongelman kuvauksesi, my bad. Vahvasti käryää nyt sille että prosessorissa olisi kuitenkin vikaa mikä on äärimmäisen harvinaista. Kylläpä olet kattavasti testaillut osia ja niiden toimivuutta jolloin ongelmaa pystyy rajaamaan. Kerrothan sitten mikäli toisella prossulla alkaa toimimaan ok?
     
  9. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Pahoittelut etten ole kerennyt vastailemaan viesteihin. Olen juuri viemässä suoritinta kuopion cruz brokerille testattavaksi. Siellä se prossun toimivuus viimeistään selviää. Mikäli kuva tulee, niin muistit testataan illalla vielä kaverin koneessa, ja sen jälkeen jäljelle jää enää emolevy. Olis kyllä oltava äärimmäisen huono tuuri jos kahdesta samanlaisesta ja uudesta emolevystä kumpikaan ei toimisi :D
    Mutta laitan viestiä jahka palaan kotiin. Kiitos kaikille tähänastisista viesteistä :)
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Tämä on kyllä mielenkiintoinen tapaus. :)
     
    Snucler kiitti tästä.
  11. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,661
    Kiitokset:
    341
    Pisteet:
    93
    Ja kun viet koneen crutzille,niin vaadi päästä sinne firman "takahuoneeseen"
    näkemään mitä siellä tehdään koneelle,vai tuodaanko kone takaisin tiskille,ei mitään vikaa löytynyt maininnalla.
     
    Snucler kiitti tästä.
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    +1 :)

    Olen näillä amd romppeilla kuljeskellut ja aina on ollut ns. varaprossu ja joku emon rääpäle hanttipowerin kanssa että romppeita voi testailla ongelmatilanteissa. Niitä on kuitenkin ollut vuosien saatossa turhankin vähän :rolleyes: että olisi suoraa tuntumaa probleemiin.

    Tuolla videolla ^ Carey näyttää kuinkas homma käy ja jaksaa selittää miksi näin. Tuolla lisää jos jotakuta kiinnostaa:
    https://www.youtube.com/user/CareyHolzman/videos
     
    Snucler kiitti tästä.
  13. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Prosessori toimii. Olin myös itse näkemässä tämän, kahdesti käynnisti ja molemmilla kerroilla tuli kuva.
    Heillä oli emolevynä joku msi (tarkkaa mallia en muista) ja Corsair 2400MHz muistikammat (2kpl).
    Sanoi kaveri sieltä liikkeestä, että Asuksella on kuulemma usein eri muistien kanssa ongelmaa.
    Ystävä jonka kanssa kanssa testailimme, kävi osittain saman läpi. Hänellä on myös samanlainen emolevy (Z170 Pro gaming) ja (Kingston 2666MHz muistikammat), tosin hänellä kyllä toimi yksi muistikampa. Ei jostain syystä tainnut käynnistyä (tai jotain muuta ongelmaa) kahden muistikamman kanssa. Vaihdatti Kingstonilla kammat ja sitten toimi.
    Nyt en tosin ole varma että pitäisikö vaihtaa emolevyt (Kumpikaan ei ilmeisesti osaa käsitellä sitä 2666MHz muistia) vai pitäisikö vaihdattaa Kingstonilla muistikammat 2133MHz?
    Jokatapauksessa prosessori toimii.

    Edit; Tai sitten testaan muistit kaverin koneessa, ja jos ne toimii niin suottako niitä vaihtamaan?
    Silloin vaihdetaan emolevy, vai mitä olette viisaammat mieltä?
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2017
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Ok, hyvä että asia on edennyt. Tuon emolevyn kanssa on porukoilla ollut ongelmia ja kannattaisi ehkä vaihtaa se. Mistä liikkeestä osat ovat hankittu?
     
    Snucler kiitti tästä.
  15. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Emolevyt (Z170 Pro Gaming) ovat hankittu systemastoresta
    Intel i5-6600K on hankittu CDON:sta
    Intel i7-6700K on vielä tulossa systemastoresta.
    Kingston 4x8GB (2666MHz) muistikammat ovat hankittu Hardwariumilta
    750W SuperNOVA 750 G2 virtalähteet ovat hankittu Jimm's:ltä

    Näytönohjaimet (Joilla nyt ei tähän asiaan ole merkitystä)
    1060 (6GB) CDON:sta
    1070 (8GB) Jimm's:ltä

    Jos mietitte miksi näin useasta eri kaupasta, niin syynä on hinta. Olen seuraillut tuota http://hintaopas.fi sivustoa, ja siellä kärkyin halvimpia hintoja. Alunperin oli tarkoitus ostaa kaikki Hardwariumilta, mutta tavarantoimittajan kanssa taisi käydä ohrasesti. Tämän jälkeen yhdestä ja samasta liikkeestä kaikkien tuotteiden tilaaminen olisi tullut maksamaan noin 100-300€ enemmän / tietokone. Kun osti hajautetusti, niin hinnan sai melkein samalle tasolle hardwariumin kanssa.

    Mutta tosiaan. Käväisen tuossa illemmalla ystävän luona, ja testataan nuo neljä omaa muistikampaa hänen emolevyssään. Jos toimii, niin sitten nuo meidän Z170 Pro Gaming emolevyt vaihtoon. Liekköhän suostuvat suorilta? Mielummin vaihtaisin ihan kokonaan asuksesta gigabyten tai MSI emolevyyn. Tähän asti olen kuullut niin paljon negatiivista (Jopa itse ystävältäni) tuosta pro gaming emolevystä, että ei mitään järkeä. Liekköhän kanssa mahdollista vaihtaa suoraan merkistä toiseen jos lähettäisin heille emolevyt takaisin?
     
  16. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Okei, nyt on muistikammat testattu ystävän koneella. Kaikki neljä kampaa toimivat täysin moitteettomasti.
    Testattu yhdellä, kahdella ja neljällä muistikammalla. Kaikki näkyvät biosissa normaalisti.
    Eli vika on emolevyssä.
    Jos kerran CPU_LED ja DRAM_LED valot vilkkuvat vuorotellen, tämähän tällöin tarkoittaa, että prossun ja muistien välillä ei kulje tietoa. Ystävällä siis omassa koneessaan täsmälleen samaa muistia HX426C15FBK4/32 (Hänellä tosin /16, koska kaksi kampaa) Silloin kun muistikammat vaihdettiin hänen koneeseen, niin nämä samat led valot syttyvät, mutta vain kerran ja sitten tietokone käynnistyy. Seuraavilla käynnistyskerroilla näitä valoja ei syty. Eli kone yrittää selkeästi käynnistää itseään, onnistumatta siinä.

    Sitten eteenpäin. Jos otan yhteyttä SystemaStoreen, voivatko he kieltäytyä ottamasta emolevyjä vastaan, koska emolevyn manuaalissa ei 2666MHz muistien kohdalla ole mainittu kingstonia valtuutettuna? 3200MHz, 3000MHz, 2800MHz ja 2400MHz kohdissa kingston kuitenkin on valtuutettu tuotemerkki.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...WEB.pdf?_ga=1.187835112.1985907849.1477482986
    Kingstonin omilla sivuilla kuitenkin näiden muistikampojen väitetään toimivan kyseisen emolevyn kanssa:
    http://www.kingston.com/us/memory/search?DeviceType=7&Mfr=ASU&Line=Z170 PRO GAMING&Model=93087
    Mutta ystävälläni pro gaming emolevyssä minun sekä hänen omat kammat toimivat? Ja eikös nämä kammat toimi muutenkin oletuksena 2133MHz, jollei tätä muuta bioksesta?

    Kingstonillehan ei auta mitään ulista jos kerran muistit on testattu ja toimiviksi todettu. Ja toisaalta miksi pitäisi, he ovat valmistaneet toimivan tuotteen.

    Mut nyt sitten sitä viestiä systemalle --->

    Edit: Löysin netistä useita keskusteluja samasta asus z170 gaming pro emolevystä ja samanlaisista ongelmista. Ratkaisu oli palauttaa emolevy ja korjauttaa / vaihdattaa se, jolloin ongelma poistui. Tässä on osa niistä, hukkasin osan sivuista :(
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2017
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Eiköhän se kannata olla yhteydessä suoraan vaan Systemaan. Luultavasti tarjoavat toista samanlaista tilalle tai sitten neuvottelet jonkun toisen emon.
     
    Snucler kiitti tästä.
  18. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Joo laitoin heidän sivujen kautta viestiä "Ota yhteyttä" boxin kautta. Kerroin että kaikki mahdollinen maan ja taivaan välillä on kokeiltu ja että kyseessä on nyt selkeästi emolevyt. Mutta on vain täysin uskomatonta, ettei kumpikaan kahdesta uudesta emolevystä suostu toimimaan.
    Laitoin nyt alustavasti että jos saisivat korjattua tms. ja jollei luonnistu, niin sitten pitää koettaa vaihtaa emolevyä. Tiedä sitten kuinka helpoksi ne asian tekevät.
    Kyllä saattaa seuraavat viikot tuntua raskailta, kun hyllyssä odottavat täysin koskemattomat 1060 ja 1070 näyttikset :D

    Edit: Saattaahan tietysti myös olla, että ongelmasta päästäisiin myös mikäli päivittäisivät biosin.
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2017
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Kyllä tapauksessasi on vain parempi vaihtaa emot toisiin, jopa toisen merkkisiin. Kuulemma Hardwariumille on tullut useita palautuksia juuri tuon emon kohdalla. Susituote jos näin kauniisti sanotaan. Todella harmillista. Varmasti osat jo odottelevat pääsyä puuhiinsa.

    e. yleistä jaarittelua...

    Taustatieto ja sen hakeminen tai siis löytäminen ei välttämättä ole kovin helppo homma osien kohdalla. Juniorit pukkaavat ei-niin-ok-virtalähdettä (CX) jokaiseen ketjuun. Noin ikään kuin esimerkkinä. Mennään brändin matkassa ja uskotaan että merkki velvoittaa laatua. Aina asia ei kuitenkaan ole näin. Merkeillä on useampia valmistajia ja tarratehdas valmistaa logon romppeen kylkeen. Niin kauan kun kauppa käy... hmm niin hyvä heille. Laatu maksaa edelleen ja valmistaja seisoo asian takana. Ainakin mulla on näin mustavalkoinen maailmankuva. Olen itsekin palveluammatissa ja puolivillaista juttua en halua asiakkaan matkaan. Sellainen on lyhyt polku.

    Eiköhän tuo emohomma selviä. Tuosta sitten vielä juttua tänne? :)
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2017
    Snucler kiitti tästä.
  20. Snucler

    Snucler Member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    18
    Pitää kysyä ja ehdottaa myös vaihtoa toiseen merkkiin. Jahka ottavat yhteyttä. Tai jos eivät ota niin sitten soittelen ensiviikolla.
    Tärkeintä että viallinen osa löytyi, ja että kyseessä ei onneksi ole tietokoneen kaikista kalleimmat komponentit. Toivottavasti ei ihan kauheasti menisi aikaa tässä välissä. Odottaminen ja tietämättömyys ovat kauhea yhdistelmä.

    Isot kiitokset teille. Ilmoittelen vielä tilannemuutoksista jahka niitä tulee :)
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Ok. Editoin äskeistä juttua jaarituksilla. ^^ :rolleyes:
     

Jaa tämä sivu