1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Näytönohjaimen tuulettimet pyörähtävät, pysähtyvät jne. Ei signaalia näyttöön.

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi J.Haikyo 18.12.2016.

  1. J.Haikyo

    J.Haikyo Newbie

    Liittynyt:
    18.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Käytössä:

    GPU: XFX AMD Radeon R9 270 DD, 2GB GDDR5
    CPU: AMD FX-4350, AM3+, 4,2GHz, 4-core
    MOBO: Asus M5A78L-M/USB3 760G AM3+ MicroATX
    RAM: G.Skill 8GB Ripjaws DDR3-2133
    Hardware : Seagate 1TB Barracuda, 3.5", Sata3, 7200rpm, 64MB
    PSU: Super Flower SF-400P14XE 80 Plus Gold 400W

    Uutta osaa:

    PSU: Evga Supernova 750W G2
    CPU: AMD FX 8350 8-Core 4,2GHz + Wraith jäähy
    RAM: G.Skill 16GB Ripjaws DDR3-2133 lisäksi

    Aloin vaihtamaan uusia osia vanhojen tilalle/lisäksi ja koe-käynnistäessä näytönohjain ei enään toiminut. Palautin vanhan kokoonpanon, ei auttanut.

    Olen koittanut kumpaisellakin powerilla käyntiin, tekee molemmilla saman (GPUssa 6 pinninen paikka, ylim. 2 jää käyttämättä, mutta toimi ennen). Irroitin näyttiksen kertaalleen, koitin hieman puhdistella ja laitoin takaisin paikalleen, ei auttanut.

    Johdot olen käynyt moneen kertaan läpi ja kokeillut eri slotteja mahdollisesti. Kaikki muut tuulettimet lähtevät pyörimään normaalisti.
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Yleisiä "temppuja" jotka kannattaa kokeilla toki kaikki johdot käydä läpi, nollata bios... Onkohan prossun vaihdossa mennyt kaikki ihan kohdalleen... Toi emo saattaa kyllä olla aika kurja tolle prossulle virransyötön osalta vaikka kai sen pitäisi kuitenkin käynnistyä tollakin prossulla.
     
    J.Haikyo kiitti tästä.
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,713
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Sama kävi mielessä mitä Kuu-ukko tuossa ^ jo tuumaili. Olikos mitään hämminkiä prossun asennuksessa? Kokeile myöskin alkuperäisillä rameilla. Onko uusi muistisetti täsmälleen samaa sarjaa?
     
    J.Haikyo kiitti tästä.
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Toi sun emos on täysin sopimaton tohon uuteen kokoonpanoon. Uutta emoa alle
     
    J.Haikyo kiitti tästä.
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,713
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    J.Haikyo kiitti tästä.
  8. J.Haikyo

    J.Haikyo Newbie

    Liittynyt:
    18.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä vaiheessa muitten neuvojen perusteella, en varmaankaan lähde enään BIOSia nollaamaan? Onko siitä hyötyä vai lisähaittaa?
     
  9. J.Haikyo

    J.Haikyo Newbie

    Liittynyt:
    18.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mitä tarkoitat prossun asentamisen hämmingillä? Kokeilin alkuperäisillä rameilla, ei auttanut. Muistisetti on täysin samaa sarjaa, mutta vanhat 2x4 kit, uusi 2x8 kit.
     
  10. J.Haikyo

    J.Haikyo Newbie

    Liittynyt:
    18.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En uskalla tosiaan enään koittaa edes nollata sitä BIOSia näillä tiedoilla, eikö vain? Tilaan uuden emon, olisiko muita vaihtoehtoja vaiko tuo juuri se paras? Olen uusimassa näyttiksen myös asap, JOS tämän hetkinen on rikki.. Muutoin ensi vuoden puolella jossain vaiheessa: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...force-gtx-1060-dual-oc-naytonohjain-6gb-gddr5 vai onko teillä mestareilla tarjoilla siihen parempaa vaihtoehtoa? Emojen hintaluokka/ paremmuus ei niinkää oo mulle tuttua, tai niistä ymmärrä sen paremmin mutta näyttiksistä tiedän että 6gb ois hyvä ja max sen 350€ ostin sitte heti, taikka puolenvuoden päästä. Ja tarkotuksena on pelaaminen/striimaus.

    Tosi paljon kiitoksia jo näin etukäteen, nopeasta ja avuliaasta poppoosta täällä!
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,713
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    J.Haikyo kiitti tästä.
  12. J.Haikyo

    J.Haikyo Newbie

    Liittynyt:
    18.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Uuden prossun kanssa oli ongelmia kiinni saamisessa, luovutin ja palautin vanhan prossun käyttöön. Okei, kiitoksia!

    EDIT: Ensimmäistä kertaa ite avasin, vaihoin tahnat ja vaihoin prossua. ( En tiedä onko ongelmana MOBO vai minä itse) :D
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2016
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,713
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Mikä siis on tämänhetkinen tilanne, toimiiko kone? Pahin skenaario olisi että uusi prossu olisi vioittunut asennuksen yhteydessä. Prossun piikkien huolellinen tarkastus. Jos siinä on näkyvää vikaa eli pinnejä vinossa niin eipä sitä kannata uudelle emolle tunkea.

    prossu.PNG
     
    J.Haikyo kiitti tästä.
  14. J.Haikyo

    J.Haikyo Newbie

    Liittynyt:
    18.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Perjantaina pääsen testailemaan kaverin osilla missä mättää, itse en kyllä uskalla tehdä enään mitään tuolle.. :/ Eivät nuo prossun piikit kyllä tikkusuorissa riveissä ole.. Eli uusi prossu entinen vai voiko niitä suoristella? Onko emolevy mennyt siinä samassa, koska ei toimi entiselläkään prossulla kone? Voe voe...
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,713
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    No voihan piru. Voi niitä varovasti kokeilla suoristella mutta montaa kertaa ei kestä taivuttelua. Mutta kerropa sitten myöhemmin kun saat osia testattavaksi.

    Tulee hieman hinnakkaaksi sulla tuo päivittäminen mikäli joutuu vielä uuden prossunkin hommaamaan. :(
     
    J.Haikyo kiitti tästä.
  16. J.Haikyo

    J.Haikyo Newbie

    Liittynyt:
    18.12.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Varma ja tuttu tapa oppia kantapään kautta.. Joskos perjantaina sitte selviis mikä on tunaroinnin kerroin tällä kertaa. :D Suuret kiitokset vielä kertaallee tähän saakkasesta avusta ja palaan asiaan vkl aikana.
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Ei se biosin nollaus mitään riko, mutta jos tosiaan on pinnit mennyt vinoon niin vika on varmaan siinä.

    Onko vanhassa prossussa suorat piikit? Katoitko muuten uutta laittaessa että ne kohdistusmerkit on oikeaan suuntaan?
     

Jaa tämä sivu