1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Näytön virkistystaajuusongelma: en saa näyttöä 144Hz:n taajuudelle

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi BotanistVille 31.01.2015.

  1. BotanistVille

    BotanistVille Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Tervehdys!

    Uuden näyttöni (Asus PG278G) pitäisi pystyä pyörimään 144Hz:n virkistystaajuudella, mutta saan asetettua virkistystaajuuden vain 85Hz:in. Missä mahtaa piillä vika? Näytönohjaimeni on Asus AMD R9 280 DirectCU II Top. Liekö vika siis kenties näytönohjaimessa? Näyttö on yhdistetty näytönohjaimeen DisplayPort-liitännällä. Tässä vielä linkit näytönohjaimeen ja näyttöön:

    Näyttö:
    http://www.jimms.fi/tuote/PG278Q

    Näytönohjain:
    http://www.jimms.fi/tuote/R9280-DC2T-3GD5

    P.S Nvidian näytönohjain olisi tietysti paras vaihtoehto, jotta pääsisin kokemaan G-Syncin tuomat edut. Nvidian näytönohjain onkin seuraavana hankintalistalla
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Jos näytön ajureita (.inf) tiedosto ei ole ladattu ja asennettu niin se kannattaa tehdä ensin
    http://www.asus.com/us/Monitors/ROG_SWIFT_PG278Q/HelpDesk_Download/ (Windows 7:n ja Windows 8:n alta löytyvät Others kohdasta)

    Jos AMD:n säätöpaneeli ei tuon ajurin asennuksenkaan jälkeen tarjoa tuota virkistystaajuutta tuolle resoluutiolle niin sitten pitää oma esim. Custom Resolution Utility -ohjelmalla.
     
  4. BotanistVille

    BotanistVille Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Olen tosiaan ladannut uusimmat ajurit ja käyttöjärjestelmäni on Windows 8.1. Eipä tuo AMD:n säätöpaneeli vieläkään anna muita vaihtoehtoja kuin 60 ja 85 Hz. Yritin myös säätää resoluutiota tuolla Custom Resolution Utilityllä, mutta ei sekään onnistunut.
     
  5. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,791
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Onko Windowsin resoluution hallinnassa myös tuo 85hz korkein?
     
  6. BotanistVille

    BotanistVille Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Jep, vaihtoehtoina 60 tai 85 Hz myös Windowsin resoluution hallinnassa
     
  7. BotanistVille

    BotanistVille Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Unohdin tosiaan mainita, että kone herjaa että "DisplayPort lower settings applied". Mahtaakohan johtua kenties vioittuneesta DisplayPort-kaapelista tai näytönohjaimesta?
     
  8. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Onko kaapelissa tarpeeksi pinnejä.
     
  9. BotanistVille

    BotanistVille Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kyllä pitäisi olla, DisplayPort-piuha tuli näytön mukana
     
  10. BotanistVille

    BotanistVille Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Vika näytti olevan näytönohjaimessa, en saanut R9 280 käyttämään 85 hz:stä korkeampaa virkistystaajuutta, mutta kun ostin uuden GTX 970 näytönohjaimen, niin virkistystaajuuden säätö onnistuu mainiosti. Sinänsä vähän hölmöä, ettei tuo AMD:n näyttis tukenut korkeampaa näytöntaajuutta, kun taas Nvidian näyttis tukee. Kiitoksia kaikille tämän asian takia päätänsä vaivanneille!
     
    i7Extreme kiitti tästä.
  11. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Pakko sanoa vielä jos jotain muuta askarruttaa. Broidilleni ostin juuri saman näyttiksen eli Asus AMD R9 280 ja hän pelailee kyllä hyvin benqun 144hz näytöllä. Hän on kytkenyt sen DVI piuhalla koska hdmi ei käsittääkseni tue yli 60 hz? Eli jos jotain askarruttaa niin ei ole näytönohjaimesta kiinni.
     
  12. BotanistVille

    BotanistVille Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    On kyllä mielenkiintoinen tämä ongelma G-Sync näytön ja AMD:n näyttiksen välillä. Ehkäpä tässä tapauksessa näyttö ja näytönohjain eivät vain pelaa yhteen
     
  13. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,672
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
    Ei ole varmaan Benq 2560x1440@144hz?
     
  14. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Juu oli itteasiassa 1080p :)
     

Jaa tämä sivu