1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Muutaisitko mitään tästä kokoonpanosta?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi DaddyK 16.11.2015.

  1. DaddyK

    DaddyK Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi.
    Eli lähinnä pelaamista varten, itse ajattelen tätä "mid/high" tyyppispeksi koneeksi, millä pyörii viimeisimmät pelit, mutta ei välttämättä tarvitse kaikkia ihan täysillä asetuksilla pyörittää. Jos jollain tulee mieleen jokin osa minkä voisi vaihtaa halvemmaksi, niin se olisi kiva... nykyinen hinta suomalaisesta kaupasta osille olisi yht. vähän reilu 1300.
    Pohdiskelen siis että olenko valinnut jonkin osan turhan tehokkaaksi vai onko mielestänne jossain pullonkaula verrattuna muihin osiin?

    Fractal Design Define R5 BlackOut edition ATX-kotelo, musta
    Corsair 650W, VS650, ATX virtalähde
    AsRock Z170 EXTREME 4, LGA1151, Intel Z170, DDR4, ATX
    Intel Skylake i5-6500, LGA1151, 3,2GHz, 6MB, Boxed
    Noctua Prosessorijäähdytin NH-D15S, LGA115x/2011(775/1366), AM2(+)/AM3(+)/FM1/FM2(+)
    Kingston 16GB(2x8GB) HyperX Fury DDR4 2133 MHz, CL14
    MSI GTX 970 Gaming, 4GB GDDR5, PCI-E 3.0 + Bullets or Blades -pelikuponki
    Kingston 240GB HyperX Savage SSD -levy, SATA III, 560/530 MB/s
    Samsung SH-S224FB DVD±RW -asema, SATA, Musta
    Noctua 140 x 140 x 25mm NF-A14 ULN öljylaakeroitu laitetuuletin 11,9dBA
     
  2.  
  3. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Kotelo ok, virtalähde vaihtoon, kellotusemo ja kerroinlukollinen prossu, muistit ok, näytönohjain "muistivikanen", dvd ok. Ssd:stä ja coolerista ei kokemuksia.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Lähtisin kyllä ihan eri linjoille.

    upload_2015-11-16_14-58-28.

    Tuossa on kovalevykin mukana jos tarttee.
     
    DaddyK ja BPVest kiittävät tästä.
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Prossusta k-versio, muuten hyvä setti
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Corsair vs650 on hyvä poweri?
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    C
    COrsair on keskitason kamaa. Ei huippulaatua mut ei myöskään paskinta. (vrt chieftech, jne)
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Heikko esitys tuo on vaikka huonompiakin toki on.
     
  9. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mielipidekysymys
     
  10. DaddyK

    DaddyK Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei.
    Suuri kiitos vastauksista!

    Mielellään pysyisin Intel ja Nvidia maailmassa...

    Mutta tuosta näyttiksestä, jos 960 on muistivikainen, niin budjetin takia valkkaisin sitten 950:n?
    970 on nimittäin vähän liian kallis. Mutta sitten taas 950 ja 960 hintaero ei ole niin iso, joten eikö tuo 960 muistivikoineen ole kuitenkin parempi valinta kuin 950?

    Powerin osalta, voisi tosiaan vaihtaa johonkin, kunhan watit riittää ja ei ole melukas.
    Modulaarinen ei tarvi olla.

    Mikä ero on K-prossulla?

    Ja... en siis meinannut itse ruveta hirveästi kellottamaan yms. joten jos emon softasta tjs. löytyy nappi että tehoja lisää, niin sitä sitten ehkä käyttäisin, en muuten rupee "hifistelemään". Eli onko tässä tapauksessa prossu tai emo liian hyvät? Yritän siis viilata jostain euroja pois, veronpalautukset eivät ole niin isot kuin muistin :D
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Siis 970 on muistivikainen, 960:n muisti on ihan ok. Jos välttämättä pitää Nvidiaa olla niin mikäpä tuossa.

    Powereista tuo linkkaamani XFX on hyvä.

    K-sarjan prossuja pystyy kellottamaan. Tässä tapauksessa emo nimenomaan on liian hyvä (tai ainakin liian kallis - perskivi kun ei koskaan ole liian hyvä). Joku peruslankku tilalle.
     
  12. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Mutta mikäli oikein muistan niin 1080p pelailussa tuo muisti ei niinkään olisi ongelma vaan siitä korkeammilla resoluutioilla.
    Joillakin on varmasti parempaa tietoa/linkkejä tuosta muistijutusta.

    Kasaatko itse koneen vai tarvitko kasauksen?
    Saksasta tilaaminenko ei ole vaihtoehto?
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2015
  13. DaddyK

    DaddyK Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi.
    Sori, meni näyttiksen numerot sekaisin, eli 970 tosiaan muistivikainen.. ja tarkoitin että jos päivittää 980 niin se on liian tyyris. 1080 resot on avian riittävät minulle..

    Jos emoa vaihtaisi niin onko ehdotuksia (vaihtoehtoja on miljoona ja oon vähän pihalla näissä)?

    Virtalähde taitaa tosiaan mennä vaihtoon,
    XFX kun etsin niin Jimmsiltä järkevin vaihtoehto taitaa olla tämä: XFX 750W Core Edition ATX-virtalähde, +80 Bronze ?
    Tai sitten edullisempi... Seasonic 620W S12II-620 ATX-virtalähde, 80 Plus Bronze
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Itellä on 970 ja ihan hyvin se on toiminut kun vaan löysi sopivat ajurit, mutta muutamat pelit vetävät niin lähelle 3,5 gigan rajaa että ei välttämättä mitenkään pitkäikäinen kapistus. Joku viimeisen päälle modattu skyrim taitaisi kyykyttää jo nyt.

    Jimmsin lankut ovat sen verran vieraita että ei suorilta uskalla suositella noista mitään. Joku paremmin asioihin perehtynyt taho varmaan avittaa noiden suhteen.

    Tuo Seasonic on ihan riittävä poweri.
     
  15. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Huomautettakoon että Asrockin emoilla esiintyneet ongelmat ovat olleet AMD:n kanssa, ei niinkään Intelin. Vaikka varmaan jos googlettelee niin löytyy jokunen ongelma Intelin kanssakin mutta niin löytyy sitten jokaiselta muultakin merkiltä. Mutta perskiven tapauksessa nimenomaan ongelmat ovat esiintyneet amd:n kokoonpanoissa.
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tossahan sitä:

    http://muropaketti.com/nvidia-vastasi-gtx-970n-muistiongelmiin-vain-35-gt-kaytettavissa-tehokkaasti

    Olennaisinta tossa ei oo se "ettei sillä oo väliä" jne vaan se et Nvidia kusettaa edelleen:
    http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-970/specifications

    Ton sivun tiedothan ei pidä paikkaansa. Sit ku muistetaan toi http://muropaketti.com/nvidian-maxw...a-kehittajia-olemaan-kayttamatta-ominaisuutta

    On aika vaikee keksiä yhtään järkisyytä ostaa Nvidian Maxwell arkkitehtuurin korttia.
     
  17. DaddyK

    DaddyK Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi.
    Itse kasaan.
    Saksasta voisi tilata, mutta en puhu kieltä.. ja tämä yksi suosittu toimittaja täällä ei taida olla eng.kiel. sivuja.

    wwallu, mitä kauppaa käytit esimerkkisi laskemiseen?
     
  18. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Täältä saa kyllä apuja tilaamiseen :)
    Ja Mindfactorylla vain saksankieliset sivut.

    Tuo ainakin näyttäis olevan systemastoresta.
     
  19. DaddyK

    DaddyK Newbie

    Liittynyt:
    16.11.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä hieman muutettuna Saksan kaupasta, kun valikoima oli isompi :)
    ja hinta pienempi. (Kotelo sitten jostain Suomessa)

    upload_2015-11-18_10-40-0.

    Iskeekö joku silmään, ettei sovi yhteen tjs.?
    Tilaaminen vähän jännittää kun kaikki on saksan kielellä...
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,122
    Kiitokset:
    2,896
    Pisteet:
    223
    Kasailin itse tällaisen:

    upload_2015-11-18_10-44-8.

    Haswellia koska skylaken hinnat ovat tolkuttomat. Paremman näyttiksen pistin koska 970 on vähän mitä on. Kovalevylle ei vissiin tarvetta joten joutanee pois.

    Omassa setissäsi prossujäähy on rankasti ylimitoitettu.
     

Jaa tämä sivu