1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys MSI 960 100ME 2GB, musta näyttö

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi tripped 03.09.2015.

  1. tripped

    tripped Member

    Liittynyt:
    22.07.2011
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Morjens!

    ONGELMA:
    Tuosa pari päivää sitten tilasin tuommoisen näytönohjaimen ja lyötyäni sen koneeseen kiinni, ei näyttöön tule mitään kuvaa. Poweria menee näyttikseen, sillä valot/tuulettimet pyörivät. Kone käynnistyy ihan normaalisti ja äänien perusteella menee windowsin kirjautumis-valikkoon asti.

    KONEEN-OSAT + NÄYTTÖ:
    Emo: AsRock P67 Extreme4, SSD: Crucial MX100 256gb, CPU: 2500K, 8GB muistia, PSU: XFX 550w core edition bronze, Äänikortti: SoundBlaster Z, Vanha näyttis: ASUS 560ti, Näyttö: Benq xl2411z

    MITÄ ON KOKEILTU:

    -Näyttisajurit nollattu
    -HDMI-piuhalla kokeiltu
    -Eri muisteja/paikkoja vaihdeltu
    -PCI-E paikan vaihtoa (vanha näyttis toimii kaikissa)
    -Kokeiltu toisessa koneessa (poweri 650w, näyttis msi 660.) Sama ongelma kun omassa

    Eli semmonen case. Onko jotain muuta mitä voisi/kannattaa kokeilla? Tuo toisessa koneessa testaus kyllä itselle antaa semmosen kuvan (varsinkin koska saman valmistajan näyttis,) että olisi kortti rikki, mutta ideoita otetaan vastaan.

    Kiitokset jo etukäteen!
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Oletko koneen Biossista palauttanut Default asetukset?
     
    tripped kiitti tästä.
  4. tripped

    tripped Member

    Liittynyt:
    22.07.2011
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    En ole, pitääpä kokeilla heti ekana duunin jälkeen. Biossista unohtui mainita, että sen olen päivittänyt ja että valmistajan sivujen mukaan sen pitäisi olla uusin versio. Paitsi, että sekin on vuodelta 2012. Onko muuta, mitä voisi yrittää?
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Kokeile tuo nyt ensin, se on mahdollisesti syypää siihen.
     
    tripped kiitti tästä.
  6. tripped

    tripped Member

    Liittynyt:
    22.07.2011
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Erittäin myöhäinen vastaus, josta syynä on komplikaatiot: Omasta emolevystä lakkasi toimimasta PCI-E portit (lankku onkin aika vanha.) Eli käytännössä tarkoittaa, että en tietenkään pääse testaamaan biossin nollausta. Mun tuurilla se olis varmaa ollu just siitä kiinni :) no mutta laitan paketin kuitenkin menemään varmuudenvuoksi takuuseen syystä, että ei toiminut edes toisessa koneessa, jossa myös MSI nvidia näyttis. Case Closed.

    Kiitos avusta kuitenkin :)
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Äläs nyt hätäile, homma vielä kesken.:)
    Ota sitten bios paristo vähäksi aikaa irti, se tekee saman asian. Se on varsin helppo tehdä, kannattaa kokeilla sitä ennen, kun alkaa konetta lähettelemään mihinkään. Nuo muutkin ongelmat mahdollisesti korjaantuvat sillä.
    Tuo, että ei toiminut toisessakaan koneessa, saattaa johtua samasta biossin default asetuksesta.

    Edit: koneesta sähköt pois toimenpiteen ajaksi.

    Bios battery.
     
    Viimeksi muokattu: 03.09.2015
    tripped kiitti tästä.
  8. tripped

    tripped Member

    Liittynyt:
    22.07.2011
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Selkee :D Tein silleen tyhmästi ja pidin vanhaa ja uutta näyttistä samaan aikaan kiinni koneessa PCI-E slotissa ( vaan toisessa oli powerit ja DVI-I kaapeli kiinni samaan aikaan.) Löin koneen tulille ja näytti siltä, että uudesta näyttiksestä olisi tullut savua, mutta tarkemmin ajatellen juuri siinä alla on tuo biosin paristo. Saattaako olla, että se on vaan vähän kiehunut yli? Kaikki muut osat siis toimivat (vanha näyttis toimii toisessa koneessa) paitsi PCI-E slotit.
     
  9. tripped

    tripped Member

    Liittynyt:
    22.07.2011
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Otin tuosta sen biossin patterin irti n. 10 minuutiksi. Kokeilin toista vähän vanhempaa nvidian näyttistä (joka toimii muissa tietokoneissa) eikä tunnistanut sitäkään. Taitaa vaihtoehdot käydä vähiin.
     

Jaa tämä sivu