1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Millä hintaa saa seuraavan htpc/peli pc:n

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Geezter 23.11.2015.

  1. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä joskus
    Kotelon koko: atx
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: kyllä. pioneerin musta viritinvahvistin tulee ehkä kaveriksi. Joko sen alle tai viereen pöydän viereen.
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: saisi olla melko hiljainen
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Bd
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä 512
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen full-HD tarkkuudella, elokuvat. Pelejä kuten fallout 4, star citiZen
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Eivät

    Tosiaan kiinnostaisi millä hinnalla moisen värkin saisi. Tietty mitä halvempi, sitä parempi. Mutta ei mitään sekundaa. Saa tehdä myös useampia ehdotuksia pros and cons -hengessä ;)
     
  2.  
  3. miketso

    miketso Regular member

    Liittynyt:
    19.05.2003
    Viestejä:
    470
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Tässä yks ehdotus: Mindfactory.de
    hintaa n.850€, valitsin itx-kokoluokan osat, koska kyllä semmonen paremmin vahvistimen viereen istuu, kuin mikään isompi kotelo.
     
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  5. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  6. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
  7. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  8. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Node olis kyllä siisti, mutta tuo 5.25" asemapaikka puuttuu.

    Huomioi mitat näissä koteloissa vai onko nämä juuri sitä mitä etsit?

    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...tone-atx-htpc-kotelo-sst-lc13b-e-usb3_0-musta
    http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=199&area=usa

    Tuossa olis luukun takana piilossa kaikki ylimääräinen.


    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...elo-micro-atx-musta-metku-net-editor-s-choice
    http://silverstonetek.com/product.php?pid=233&area=usa


    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...erstone-grandia-gd06-htpc-kotelo-usb3_0-musta
    http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=293&area=usa

    Tämä olisi mATX kokoluokkaan.


    Jos koneella on tarkoitus pelata ihan kunnollakin, niin hintaluokkaa kannattaa heittää sitten johonkin 1000-1300€ ainakin. Joten onko tuo liikaa vai pitääkö lähteä miettimään jotain halvempaa ratkaisua?
     
  9. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  10. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Näköjään Jimmsillä ei ole tuota koteloa varastossa ja saatavuudesta ei tietoa. Kannattaa hieman kysellä vaikka asiakaspalvelusta.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Thermalright True spirit 90M on ainoastaan 125mm korkea, joten mahtuu koteloon hyvin.
    Powerilla ei ole niin hirveästi pituusrajoitteita tuossa kotelossa, joten valkkasin laadukkaan XFX TS powerin.
    Polttava Blu-ray asema.
    Kotelossa on ainoastaan 3.5" laitepaikkoja, joten tuossa on adapteri SSD-levylle tai sitten laitat sen vaan teipillä kiinni.
    250GB SSD-levy ja 1TB normi kovalevy.
    Wlan kortti.

    Lisäksi koteloon voisi laittaa tuulettimia lisää ja mahdollisesti myös nuo kaksi mukana tulevaa vaihtoon. Tilalle voisi esim tälläisiä laittaa, eteen: be quiet 92mm PWM ja 2 taakse ja sivulle: be quiet 80mm PWM.

    Sitten tulee se prossu, emolevy, muisti ja näyttis paketti. Vaihtoehtoja on AMD VS Intel ja AMD VS Nvidia, riippuen budjetista oikeastaan.

    AMD prossu
    Gigabyte GA-970A-UD3P --- 77€
    AMD FX-8320E --- 125€
    G.Skill Ares DDR3 8GB 1866MHz --- 46€


    Intel Prossu
    Intel Core i5 6600 --- 229€ tai Intel Core i5 6600K --- 284€
    MSI H170 Gaming G3 --- 115€ tai Asus Z170 Pro Gaming --- 139€
    HyperX Fury DDR4 8GB 2400MHz --- 54€


    Näytönohjain (kotelosta joutuu irroittamaan toisen kovalevy kehikon, jotta pitkät näytönohjaimet mahtuvat)

    AMD
    R9 380 4GB Sapphire Nitro
    R9 390 Sapphire Nitro

    Nvidia
    GTX 960 4GB MSI
    GTX 980 Gigabyte Windforce

    Lyhyitä näytönohjaimia
    GTX 960 2GB Gigabyte Windforce 2x
    GTX 960 2GB Gigabyte mini
    GTX 960 4GB Gigabyte mini
    GTX 960 2GB Asus mini
    GTX 960 4GB Asus mini

    Jotain tälläistä siis voisi miettiä. Kyllä näihin saa rahaa menemään. :)
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2015
  11. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vaivannäöstä. Tuon gigasen kovon voi heittää pois, massamuistia on riittävästi, mutta ssd 500 Gb. Intel on kalliimpi, lienee siis parempi. Jos menis halvemmalla intelin setillä, miten näyttis? Jos tuolla parin sadan euron jöötillä pelaa full hdta hyvällä fpsllä niin kyllähän se menee. Mutta pelaako? Näyttiksenhän voi vaihtaa myöhemmin jos ens vuonna tulee uutta tekniikkaa markkinoille.

    Mietin jos kuitenkin koklais hardwariumista kerätä samantapaisen setin kasauksen kera. Tulis varmaan jonkin verran lisää hintaa, mutta paljonko. Sais takuuhommat kuntoon. Siellä kiinnitin huomion tähän koteloon. Näyttää näppärrältä https://hardwarium.com/product/66/2/silentiumpc-alea-m50-pure-black-al-m50-matx

    Iso raha ja iso päätös niin pitää funtsia eri vaihtoehtoja. Pahoittelut jos ajatukset tuntuu risteilevän, mutta niin ne tekee. ei viitsi eka eikä tokaan ajatukseen aina tarttua Visa vinkuen.
     
  12. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Parin sadan pökäleellä ei valitettavasi pelaa uusia pelejä oikeasti hyvillä fps:llä FHD-resolla. Asetuksia joutuu karsii ja raskaammissa tilanteissa minimit tippuu usein epämiellyttävälle tasolle. Varmaan löytyy niitä puolustelijoita, joiden mielestä "riittää ihan hyvin" tai "kyllä tää mulle kelpaa". Ihan hyvin ei kuitenkaan ole sama kuin hyvin ja kelpaa yleensä tarkoittaa, että parempikin kelpais, mutta budjetti tuli vastaan.

    Nyt kun ei puhuta mistään 30fps konsoleista, niin juuri ne grafiikat ja niiden sujuvuus on PC-pelien "se juttu". Eli 60Hz näytöllä se fps pitäisi kyllä saada pysymään siinä 60:n tuntumassa, jolloin liike pysyis sujuvana ja input-lagi siedettävänä.

    Näillä saatesanoilla heitän sieltä Hardwariumista tällasella ehdotuksella:
    Capture.JPG
    Menee aina vähän tyhmään järjestykseen noi tuotteet tuolla ostoskorissa, mutta kuitenkin... Lähtöajatuksena varmasti tehokas kone, jota ei kellotella, on viileä, vähävirtainen ja hiljainen ja mahtuu tuohon ehdottamaasi koppaan. Siinä olis sellanen setti kasauksella ja vähän korkeemmalla hintaluokalla.

    Näyttis jätetty tuosta tarkoituksella pois, koska sitä voi sitten miettiä paljonko haluaa panostaa nyt ja milloin olisi mahdollisesti päivittämässä. Itse lähtisin seuraavalla, koska sopii koko ideaan pienestä, tehokkaasta, vähävirtaisesta ja hiljaisesta kokoonpanosta:
    Capture2.JPG
    Pystyy ihan kokemuksesta kertomaan, että varmasti on hiljainen ja tehokas (itsellä pikkukelloilla GTX-980 veroinen). AMD:ltä vastine on R9 390, joka lähes samaa tasoa, mutta huomattavasti suuremmalla kulutuksella, joka korreloituu suoraan lämpöön ja äänekkyyteen.
    P.S. Ei ole "muistivikainen", vaikka muutamat sitä täällä väittävät. nVidia vaan ilmoittaa väärin muistimäärän ja väylät. Käytännössä siis 3,5Gb kortti. Toimii ihan 100% niinkuin suunniteltu.
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Löytyy puolustelijoita joo, ite pelailin hyvillä FPS:lla (60) "hyvillä asetuksilla" yli FHD resolla (1920*1200) mm. Cod bo II:ta, vaikka näyttiksen (R9 280) kellot oli about puolissa kortin normista. Enkä erityisemmin huomannu eroo vaikka vahingossa pelasin virransäästökelloilla (noin kolmannes kortin normista). Muutenki se grafiikkaetu mitä saa 200 vs 800 euron näyttis fullhd resolla 60Hz tosi helposti luokkaan olematon.

    Tietenki jos pistää tarpeeks kovat asetukset, saa minkä vaan kortin kyykkyyn. Se vaan et jos sitä grafiikkaeroo ei pysty kunnolla ees pysäytyskuvasta erottaan, sitä tuskin huomaa pelin aikanakaan.

    Input lagi riippuu näytöstä, ei näyttiksestä.

    Näillä saatesanoilla heitän sieltä Hardwariumista tällasella ehdotuksella:

    Toimii niinku on suunniteltu, totta. Se vaan et Nvidia suostu ottaan takasin noita GTX970 näyttiksiä ku jäivät kii kusetuksesta. Eli ihan perusteltua puhuu kusetuskortista ja muistivikasesta. Molemmat todistaa edelleen toi http://www.geforce.co.uk/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-970/specifications

    Kertoo jotain firmasta et jäivät kii kusetuksesta mut se vaan jatkuu...
     
  14. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Sit taas toisaalta, eipä tuo sen kummempi kusetus ole, kuin muillakaan firmoilla. Onhan tuossa se 4GB muistia, eikä sitä mikään kiellä. Oikeasti toimii hyvin tuohon 3,5GB muistin käyttöön asti ja jos tuo ylittyy, niin on alkanut tulla joitain ongelmia.

    Kyllä itsekkin tuolle kannalle kallistun, että 200-300€ kortti pyörittää hyvin nykyisiä pelejä.
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Aika huonosti luit, copypastetaan:

    Lihavoidut ei pidä paikkaansa samalla kertaa.
     
  16. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Niin kuin sanoin: joillekin "kelpaa"...

    Tärkeintä on musta se, että saa suoraan asetettua esim. high-asetukset ja laitettua aina max etäisyydet ja kaikki mahdolliset partikkelit näkyviin eikä tartte ruveta kokeilee, et mitähän mun pitää karsia, että saan tän pyörimään kunnolla. Ei mua niin noi hairworks/tressFX sun muut vastaavat jutut niin kiinnosta... Ja toiveissahan ois ettei koskaan alittais 60fps. Silloin se on sujuvaa, etenkin kun monella ei taida olla freesync/G-sync -näyttöjä.
    Arvasin, että sana "input" saa tällasen vastaanoton. Puhutaan sitten vaikka yleisesti vasteajasta kokonaisuudessaan. Kyllä siinä on eroja kuinka nopeasti pelaaja näkee tapahtumat 60Hz näytöllä esim 40fps vs 60fps ja vastaavasti kuinka nopeasti tapahtumiin saa reagoitua. Fps ja framet kun ei mee tasan syntyy tökkimistä ja frametimet kasvaa = lagi kasvaa. Ei ne CS:GO ammattinörtit ihan turhaan tahdo sitä 300-400fps.
    Vähän liioitellen, mutta kuitenkin :)
    Nii-i... AMD ei varmaan ois ottanut takasin ;)

    Edelleen kortissa ei ole mitään vikaa. Toimii just niin nopeasti kun kaikissa testeissäkin. Olihan tuo nyt ilkiä temppu, kun eivät asiaa vieläkään ole specseissä korjanneet. Mutta, itse en ainakaan osta juuri mitään specsien numeroiden perusteella, vaan ihan todellisen käytön perusteella. Olisin toki voinut jonkun nimellisen korvauksen tuosta mielelläni ottaa jos sellainen olisi ollut tarjolla, mutta en luopumaan kortista, kun parempaa ei ollut / eikä ole tarjolla. Erittäin tyytyväiset 14kk takana.

    Ja ihan samalla tavalla käyttäytyy tuo kun mikä tahansa kortti, kun muisti loppuu. Nyt se raja on 3,5Gb ja se on vaan tiedettävä.

    P.S. Olisi siis ilmeisesti BPVestinkin mielestä varsin hyvä kortti (etenkin ilmestyessään) jos specsit olisi vain ilmoitettu oikein?
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Input lag tarkottaa sitä viivettä mikä johtuu pelkästään näytöstä. Muulle lagille voi käyttää jotain muuta termiä.

    AMD ei oo kusettanu tolla tavalla, eli spekulointia. Korvaustahan ei annettu, pelkästään vaihtoehto antaa rahat takasin. Noin ymmärsin.

    3,5 gigaa on aika huono raja, koska missään muussa kortissa ei oo samaa rajaa.

    Parempi olis ollu. Silti, lainaus muualta:

     
  18. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,297
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Itsellä yhteensä 3GB: stä on yleensä 2,5GB: iä käytetty.:)

    Aloitit taas "likaisen" pelin:
    Joukkokanne AMD:tä vastaan: ytimiä vähemmän kuin luvattiin:
    http://www.mbnet.fi/artikkeli/tietokoneet/joukkokanne_amd_ta_vastaan_liian_vahan_ytimia

    Steamissa on yli 5,5 miljoonaa tyytyväistä GTX 970- käyttäjää:
    http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2015
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei voi verrata, koska AMD ei oo valehdellu tossa asiassa. Nvidia valehteli GTX970:n kohdalla. Muutenki toi rahastusyritys todennäkösesti nauretaan pihalle oikeudesta.

    Eiköhän koko kanteen älyttömyys tuu tossa tiivistettynä :D

    Mistä tiiät et ne kaikki on tyytyväisii?
     
  20. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,297
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    AMD: "Take your PC’s megatasking abilities to extreme levels with the first native 8-core desktop"
    http://www.amd.com/en-us/products/processors/desktop/fx
    He (AMD) eivät syytä/ mainitse poikkeuksena pl. "ns. huonoja softia" mitä itse kokoajan teet ->
    (Mikä onkin perätön väite, btw).:p
    Siitä että, niiden määrä kasvaa kokoajan sekä täälläkin on monta tyyväistä käyttäjää.:)
     
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Niin? Mitä tossa on vialla? Erinomanen megataskingissa toi FX 8 ydin on.

    Väität et GTX970:n käyttäjät lisääntyy eikä vähene? Ton voisin jopa uskoo tällä hetkellä. Se on eri asia onko ne tyytyväisiä.
     

Jaa tämä sivu