1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miksi komponenttien hinnat ovat kallistuneet hurjasti ihan yhtäkkiä?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi _WindWaker_ 02.02.2015.

  1. _WindWaker_

    _WindWaker_ Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2013
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Esimerkiksi kattelin että jimms:llä maksaa 4770k nyt 411€. Eihän tuossa ole enää mitään järkeä...
    Onko jollain tähän jokin järkevä selitys?
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,046
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    682
    Pisteet:
    193
    Kuvittelisin sen johtuvan Euron heikentymisestä Dollariin nähden, koska kauppaa käydään Dollareilla.
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Onhan nuo aika hinnoissaan nykyään. Potkin itteäni edelleen siitä etten ostanu 16gb muistia sillonku muistien hinnat oli ihan pohjalukemissa. Nyt jos toisen 2x4gb paketin laittaa niin se on 70-80€. Onneks ssd-levyjen hinnat on kohtuu inhimilliset samoin kuin yleensäkkin kiintolevyjen.
     
  6. _WindWaker_

    _WindWaker_ Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2013
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Maksoin kesällä 90€ toisesta 2x4gb setistä Corsairin vengeance lp ramia. Olihan se kallista mutta tuli tarpeeseen. D: Ei ole kyllä intoa vaihtaa DDR4:n hetkeen... Korkeintaan osta 4770k:n tai toivon että vielä seuraavat intelit on ddr3 kannalle(?)

    Eikös siitä ole jotain huhua ainakin liikkunut että skylake tukisi vielä ddr3:sta?
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kyllä itekki joutuu hommaamaan muistisetin vielä, Inteliin vaihto siinä kohtaa kun lombuukki antaa myöten. Luulis että siirtyminen ddr4:n ei tapahdu sekunnissa vaan pikkuhiljaa mut tulevaisuus näyttää..
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,046
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Noh ei tuo oikein selitä hintaeroa, imho.

    Jos Jimmsillä tosiaan 4770K 411 euroa ja CD.COM 309 euroa niin... :rolleyes: Kyseessä yksittäinen tuote. Mielestäni Turkulainen liike nyt vain on lätkäissyt hinnan hatusta eikä ole tuumaillut kilpailijoiden tarjontaa. Saattavat prossut jäädä hyllyyn pölyyntymään.
     
  9. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Kyllä tässä on jotain perseilyä takana, ei pelkät valuuttakurssit selitä esim että vanhojen ivyjen hinnat on nousseet rajusti.
    Tämä tietää ratkaisemattomia ongelmia kyselyyn Hyvä Pelikone 600-1000 rupiaa.
    Nyt jo karsitaan koteloista powereista ja maksullisista OS-coodeista.
    Näyttää siltä että markettimopot on monille todellinen vaihtoehto
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,046
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Toivotaan kuitenkin että perusasiat saavat huomionsa. Koppa ja poweri kestävät aikaa kun niihin satsataan muutama ropo enemmän kuin heti ajattelisikaan. Muu rauta saattaa niinkin vaihtua, tilanteen mukaan. Vaikka leirin vaihtoa mutta peruspilarit kannattaa valita pidemmän päälle.

    Markettimopot ovat rahanhaaskausta.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,115
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Systemassa reilusti halvempi:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_617&products_id=86892

    Mutta kyllä, ei toikaan mikään halpa oo. Euroopassa kusee talous sieltä täältä, Ukrainassa soditaan ja jenkeillä menee miten menee. Tällä hetkellä 1.00 EUR = 1.13342 USD

    Silloin kun tilattiin muutama vuos aasiasta tavaraa, 1.3 oli keskiverto ja 1.6 helvetin hyvä kurssi.
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,046
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Luulisin että tavallinen dallaaja ei paljoa mieti noita kursseja. Tarjouksiakin on aina ollut ja toivottavasti edelleenkin.

    (Toki maailman tilanteet vaikuttavat kaikkeen)
     
  14. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Millähän purkkaviritelmällä tuokin Intelin viritys onnistuu
    DDR3 > 240 pin
    DDR4 >288 pin
    Vasara-asennuksia tiedossa ´
    Lisäksi sun mallis on vanhempaa Haswellin sarjaa
    ´
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Onhan noita amd:llä ollut ddr2/ddr3 emoja ainakin. Ei se fyysinen sopivuus varmaan ole mikään ongelma, kahdenlaisia slotteja emoon? Ei tarvi purkkaa eikä vasaraa :)
     
  16. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,115
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Jep, olen nähnyt niitä ennenkin.
    Samaan aikaan ei voi käyttää, erikseen kyllä. Eli 2 paikkaa kerrallaan käytössä.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,046
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Tuleeko jotain siirtymävaihejuttuja kunnes ddr4 vakiintuu? 2-3 vuotta?
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,115
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Tavallaan, olihan ennen AM2 kantaa (DDR2) siirtymävaihe s939 kanta (DDR1) ?
     
  19. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Ja intelillä lga775:sta ddr1/ddr2/ddr3 emoina
    Socket 462 kanta amd:llä ja ramivaihtoehtoida sdram/ddr1


    Socket 462:sta tuli DDR1 tuella, Socket 754 DDR1 ja 939 DDR1
     
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,115
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Oli oli, mutta s939 oli siinä mielessä siirtymävaihe, että käytännössä alkuvaihees prossut oli lähes samoja s939 sekä AM2 kannalla. Suurin ero oli muisti.
     
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Intelillä ei ollu muistiohjain prossussa tossa vaiheessa. Lisäks LGA775 kannasta on aika monta eri versioo eri prossutuilla.
     

Jaa tämä sivu