1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Mikä näytönohjain vanhaan koneeseen?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi juha_78 01.03.2017.

  1. juha_78

    juha_78 Member

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Älä ainakaan mitään 100€ näyttiksiä osta tollaseen koneeseen. Käytetyistä korteista jo löytyy tossa hintaluokassa sellasia kortteja, joilla toi prossu on samantien pullonkaulana.
     
  4. juha_78

    juha_78 Member

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juu eli muutaman kympin korteista puhutaan,kattelin huuto.netistä jotain sopivaa. minkälaiset näyttikset oli tohon aikaan huippuja ku tuo prossu oli uus?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,514
    Kiitokset:
    2,669
    Pisteet:
    223
    8800gtx oli kova sana tuon prossun nuoruuden päivinä. Vie kuitenkin sen verran virtaa että vanhan powerin jaksaminen huolestuttaa. Katsele joku 750 tai 750ti.

    Muisti ja käyttis tuossa on ongelmallisia pelikäyttöä ajatellen.
     
  6. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    30
    Pisteet:
    38
    Muisti ja käyttis tuossa on ongelmallisia pelikäyttöä ajatellen.

    Onhan siinä Win 7.:)
     
    wwallu kiitti tästä.
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,514
    Kiitokset:
    2,669
    Pisteet:
    223
    Katsoin vaan kuvasta että linux.
     
  8. juha_78

    juha_78 Member

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuli ostettua sittenkin Ati Radeon HD5770 1Gt. Saa nähdä miten toimii tässä. :D Kommentteja?
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Paljo köyhdyit, kai se ihan hyvin vörkkii. En niin perehtynyt ole linuxeihin, mut mites noi amd-ajuripuoli siellä?
     
  10. juha_78

    juha_78 Member

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No jos koko laitteeseen on nyt menny 45€ (emolevy 15€,näyttis 30€) nii pitäisin edullisena,loput rojut ollu ilmaisia. Ja ton näyttiksen pitäs toimia linux mintin puolella ihan suoraan. Win7 toimii myös ihmeen hyvin. Windows ajurit löytynee amd:n sivulta. Siis tämähän on tämmönen sekuvain projekti ku meni puol vuotta vanha läppäri huoltoon.
     
  11. juha_78

    juha_78 Member

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No niin. Muutenhan homma onnistui varsin loistavasti,mutta asentelun lomassa huomasin ettei 350w virtalähde riitä tolle näyttikselle,eihän se käyntiin lähteny.. Joku muutaman kympin 500w-600w käytetty virtalähde joutuu vielä investoimaan. :D
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,514
    Kiitokset:
    2,669
    Pisteet:
    223
    Pitäis kyllä tuolla wattimäärällä käyntiin lähteä. Lisävirtaroikka kiinni? Tai löytyykö powerista ylipäätään sellaista?
     
  13. juha_78

    juha_78 Member

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    on powerin 6pinninen johto näyttiksessä,ja tuuletin pyörii. Kun laittaa virrat päälle,kone yrittää pyörittää dvd asemaa,muttei lähde,ja alkaa vilkuttaan dvd aseman valoa. Näyttöön ei tule kuvaa ollenkaan. Luin että minimi poweri tolle olis 450w.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,514
    Kiitokset:
    2,669
    Pisteet:
    223
    Ei tämä nyt ole wattimäärästä kiinni. Ilmeisesti pakettikone kyseessä? Joskus paremmat näyttikset ei vaan toimi sellaisessa vaikka mitään syytä ei olisikaan. Epäilyttää vähän että kyse olisi sellaisesta.
     
  15. juha_78

    juha_78 Member

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    tommonen fujitsu-siemens Scaleo P. Ja biosissa oli valinta käytetäänkö integroitua vai pci-e väylän näyttistä.
     
  16. Ananasakäämä

    Ananasakäämä Newbie

    Liittynyt:
    06.03.2017
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei. Sopiiko että lainaan hieman tätä lankaa, tuntuu turhalta luoda uutta, kun kumminkin samalla asialla olen. Eli koneena on kavereiden kaapeista haalittua rautaa, seuraavanlaisena kokoonpanona.

    Windows 10
    Prossu: Intel Core i7 2.67GHz
    12GB RAM, power 650w
    Näytönohjain, joka nyt on pullonkaulana, Nvidia GTX650

    Eli kyssärinä olisi, mikä näyttis kannattaisi hankkia?
    Budjettina olisi noin 200€
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,514
    Kiitokset:
    2,669
    Pisteet:
    223
    Tämä prossu https://www.amazon.com/Intel-Processor-2-66GHz-LGA1366-BX80601920/dp/B001H5T7LK? https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...n-rx-480-oc-naytonohjain-4gb-gddr5-tarjousera.
     
  18. Ananasakäämä

    Ananasakäämä Newbie

    Liittynyt:
    06.03.2017
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,514
    Kiitokset:
    2,669
    Pisteet:
    223
    Sama prossu. Kyllä tuon kaveriksi voi 480:n laittaa.
     
    Ananasakäämä kiitti tästä.
  20. juha_78

    juha_78 Member

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    wwallu oli oikeassa! Pakettikone,ja tulipa hommattua tehokkaampi virtalähdekin,eikä toiminut. Ja tutkiskelun jälkeen selvisi että tuo emolevy ei tue uudempia pci-e väylän näyttiksiä. Niitähän tais olla pci-e 1.0 , 2.0 ja 2.1 ja tuon koneen emolevy kelpuuttaa ainoastaan 1.0 .
    vaihdetaan sitten emolevy toisenlaiseen,eihän se voi 20€ enempää maksaa ku niin vanha rauta kyseessä. Projektia ei kesken jätetä kun on kerran aloitettu.
     

Jaa tämä sivu