1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Mielipiteitä tästä kokoonpanosta?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Revonlieke 11.05.2015.

  1. Revonlieke

    Revonlieke Newbie

    Liittynyt:
    11.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    CPU :
    AMD FX-8350 4.0GHz 8-Core
    CPU Cooler :
    Noctua NH-U9B SE2
    Motherboard:
    Gigabyte GA-970A-UD3 ATX AM3+
    Memory:
    Kingston HyperX Blu 8GB (2 x 4GB) DDR3-1333
    Storage:
    Samsung 840 Pro Series 128GB 2.5" SSD
    Samsung Spinpoint F3 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
    Video Card:
    NVIDIA GeForce GTX 970 4GB Video Card (Club3D) (Oikeasti 3.5GB)
    Case:
    BitFenix Shinobi Window ATX Mid Tower Case
    PSU:
    Silverstone 750W, Strider Plus, ATX 2.3

    Hieman päivitelly kokoonpanoa tässä ajan myötä. MM. näyttis ja prossu uusia. Mietin, että mitä hyötyä olisi esimerkiksi emolevyn päivittämisestä, voiko siitä tulla pullokaula?

    Muistikammat varmaan kannattaa päivittää seuraavaksi?

    Missä muussa mahdollisesti voisi päivittää ja mihin?
    Kannattaako esim. Suunnata Intelin puolelle mielummin prossun suhteen tulevaisuudessa?

    Mitä ainakin seurannut niin erot on marginaaliset prossujen suhteen. Toki tuo FX-8350 varmaan vastaa jotakin Intelin Dual Core 3,6GHz prossua? Vai hyödynkö oikeasti jos ostan korkean luokan i5/i7 ja maksan pääni kipeäksi siitä?

    Tosiaan koneella teen kaikkea. Pelailen, 3Drenderöintä, videoeditointia jne.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Eipä tuossa ole oikein mitään vaihdettavaa. Muistit voisivat tietenkin olla nopeampiakin, mutta ei ne nyt niin isoa eroa tee. Prossu vastaa suunnilleen i5:ttä nykypeleillä, on renderöinnissä nopeampikin.
     
    Revonlieke kiitti tästä.
  4. Revonlieke

    Revonlieke Newbie

    Liittynyt:
    11.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Lähinnä muistin määrän takia vaihtamassa. Haluaa sinne 16GB:n mukavuusalueelle ;) Lähinnä tosiaan vain mielipiteiden takia tämän töpön tein. Jos jollakulla esimerkiksi kokemusta emolevyn aiheuttamasta pullokaulasta tms. Esimerkiksi tuo emolevyhän tukee kyseistä prossua vasta BIOS päivityksen jälkeen.

    Ja jos joku haluaa nyt jotain päivityksiä. Esim. juurikin RAM-muisti, niin minkäsorttisia olisi hyvä katsella.
    Osaa tietty itsekkin katsoa valikoimaa, mutta mielipiteet on tärkeitä :)
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
  6. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Emoa voisin katsoa uudelleen kun eivät nuo halvimmat amd emot ole oikein häävejä, katselisin mielummin asuksen m5a97 evoa
    jäähy nyt on sinänsä ylihintainen, poweriakin katselisin uudestaan (esim systemastoren syper flower gold 500W), jäähyksi menisin esim true spirit 120m/macho 120, ja prossuksi ennemmin vaikka fx8320, ssd:ssäkin voisi mielummin katsoa vaikka crucialin mx100 256gb mallia...
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emon, prossun tai näyttiksen vaihdoissa ei mitään järkee. Nykyhinnoilla SSD:n turha panostaa lisää ellei oikeesti tarvitte isompaa.

    Muistia 2*4 gigaa lisää jos tohon jotain haluu lisätä. Vaihtoehto http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_16_532&products_id=110305

    Tai sit lykkäät 2*8GB ja myyt noi vanhat pois.

    Toi Gigabyte ei mee siihen sarjaan.

    Kysyjällä tais kuitenki olla noi osat jo valmiiks ;)
     
  8. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Kappas olitkin oikeassa, yleensä nuo 970:lla gigabytet olleet 4+1 lankkuja mutta tuo onkin 8+2 lankku, pahoittelen
     
  9. Revonlieke

    Revonlieke Newbie

    Liittynyt:
    11.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tosiaan osat on jo koneessa tällä hetkellä mitä listasin. Tuo SSD lähinnä käytössä käyttikselle ja tärkeimmille ohjelmille. Kyllähän se pukkaa täyteen jo vuoden käytön jälkeen kummasti.

    Aiempi SSD oli Crusialin 128GB jokunen ja oli hajalla kaupasta ostettuna. Ei kauhiasti ole luottoa heidän levykkeisiin, vaikka varmasti oli vaan huono tuuri tilanteessa. Eikä ole kaipuuta isommalle.

    Luultavimmin lähtee nuo Kingston 2x8GB ostokseen ja vanhat myyntiin. Itse myös niitä katsellut.
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    On vai ei? Tosta ei käy selväks.

    Parempia ne Crucialit on mitä Samsungin halpasarja, joka alkaa oleen täynnä viallista roskaa. Hintaan nähden 840 ja 840 Evo surkeimmat SSD:t mitä ikinä julkastu.
     
  11. Revonlieke

    Revonlieke Newbie

    Liittynyt:
    11.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ööh? Listaamani osat == Minun tämänhetkinen koneeni.
    Haluan siis vain mahdollisia vinkkejä osien päivittämiseen. Joita olen jo runsaasti saanut.

    Jännästi silti pari vuotta Samsungin SSD 840 Pro jaksellut. Ehkä jokaisella on omat kokemuksensa näiden suhteen ja varmasti molemmissa omat hyvät/huonotkin puolensa.
     
  12. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Pro on laatusarjaa, EVO halvempaa ja huonommalla tekniikalla.
     
    Revonlieke kiitti tästä.
  13. Revonlieke

    Revonlieke Newbie

    Liittynyt:
    11.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ah, käsitin sitten tuon viestin väärin BPVest:ltä. :)
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tarkotin tota SSD:ta joka on täynnä mut riittää kuitenki?

    Niinku jo sanottiin, 840, 840 evo ja 840 pro eri kamaa.
     
    Revonlieke kiitti tästä.
  15. Revonlieke

    Revonlieke Newbie

    Liittynyt:
    11.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu, riittää. Jos täyttyy niin tietää että sinne on asentanut jotain mitä ei tarvitse. Pysytelly hyvin sillai 90-100Gt tienoilla. Aina välillä saa sitten poistella tiedostoja toiseen kovoon. Olisihan se kiva, ettei tarvitsisi siirrellä levyltä levylle, mutta pysyypähän kansiot siisteinä. :)
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Jos et käytä horrostilaa, powercfg -h off komentokehotteeseen vapauttaa levytilaa reilut 15 gigaa.
     
    Revonlieke kiitti tästä.
  17. Revonlieke

    Revonlieke Newbie

    Liittynyt:
    11.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mielestäni olen poistanut horrostilan kyllä, kun myös vapauttaa nuo horrostilassa olevat ytimet prosessorissa jonkinlaiseen käyttöön.
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,477
    Kiitokset:
    2,654
    Pisteet:
    223
    Eli siis jos sammutat tietokoneen yön ajaksi, voit naputella tuon komennon. Voithan aina kokeilla vaikuttaako tuo mihinkään. Powercfg -h on palauttaa horrostilan käyttöön.
     

Jaa tämä sivu