1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Merkkejä puuttuu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi oh7lua2 15.07.2016.

  1. oh7lua2

    oh7lua2 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Numeronäppäimistöltä numerot 2,5,6,8,0 eivät toimi, mutta 1,3,4,6,7 ja 9 toimivat.

    Tavalliselta näppäimistöltä numero 0 ei toimi, ja samoin kuin eivät näppäimet ? ja \ .End näppäin ei toimi, mutta home, ja del näppäimet toimivat.

    Num Lock ei ole päällä, koska em. numeronäppäimistoltä osa numeroista toimii.

    Näppäimistönä Logitech G15, Win 10 käyttis. Missä vika ja miten tämän voi korjata?
     
  2.  
  3. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    uusi näppis?
     
  4. oh7lua2

    oh7lua2 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole uusi näppis ja selvennyksenä, että kyseessä ei ole läppäri.

    Luonnollisesti on jo kokeiltu seuraavaa: ajurit asennettu uudestaan, netistä löytyvät vinkit pikanäppäimistä (Alt+Shift+välilyönti), Windowsin kielivalinnat vaihdettu/palautettu (->suomeksi->englanniksi->suomi), NumLock ei ole päällä yms.. HW-puolen juttu tämä ole, koska nolla puuttuu molemmista (numeropuoli ja keyboard). Näppäimistön USB-porttien paikkaa olen myös vaihdellut (näytön USB-keskitin, PC:n USB portit edessä ja takana), mutta ei auta. Joskus näppäimistöltä puuttuu myös skandeja ja ”p-kirjain, mutta nyt sitä ongelmaa ei ole.

    Olisiko jotakin softavinkkiä tai kokeilua ylipäänsä millä voisi tutkia ajuri-/näppäimistökonflikteja? Virus/troijalainen yms. örkki, ilmenisikö ne näin?

    Edit: Näpppis testattu toisella koneella, ja toimii moitteettomasti. Toinen PC, jossa Win10, kävi hakemassa ajurit asentaen ne normaalisti, ja näppäimistö toimii ok. Ei siis HW vika.

    Varsinaisella vikakoneella poistettu ajurit, ajettu CCleanrer, käynnistetty Windows uudestaan -> Windows käy hakemassa ajurit, mutta ongelma ei poistunut: nolla, ja em. merkit eivät näy uudesta asennuksesta huolimatta. Myös Logitechin sivulta on asennettu näppiskohtaiden driver, mutta eipä auta. Ajatuksena on, että jokin toinen käynnistysohjelma/ajuri törmää ei ole yhteensopiva ko. näppiksen kanssa - mutta mitenkäs minä tämän selvitän?
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2016
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Kaverilla on kone jossa näppäimistöä testattu, ok. Onnistuuko hänellä lainata omaa näppistä sulle kokeiltavaksi? Suljetaan vaihtoehtoja pois. Onko aiemmin toiminut normaalisti, olettaen että olet päivittänyt käyttöjärjestelmän uudempaan versioon?

    edit.
    Hyödyllinen ohjelma, poista asennuksen lopussa "aloita ilmainen kokeilujakso".
     
  6. oh7lua2

    oh7lua2 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    On testattu toisella näppäimistöllä sama PC-järjestelmä: toimii moitteetta. Kuten edellä kerroin, "toimimaton" G15 näppis toimii myös niin ikään toisessa järjestelmässä ok. Yhteensopimattomuus on siis vain yhdessä PC:ssä, sen ohjelmissa, ajureissa tai jossakin.

    +Ajettu Malwarebytes Anti-Malware, mutta puhtaalta näyttää.

    --
    Näppis on aikaisemmin toiminut ok, arviolta joskus helmi-maaliskuulle 2016 saakka. Silloin ilmeni, että aika-ajoin, juuri 0-numero hävisi. Sen sai jotenkin toimimaan kun runkkaili Ctrl+Shift F1...(?) tai jotakin funktionäppäimiä, ja se tuntui ilmestyvän aika ajoin kuin itsestään takaisin, samoin kuin vikakin palasi kuin itsestään. En keksinyt, että mikä yhdistelmä palautti tilanteen aina normaaliksi. Viime kuukausina, sama numeroiden puuttumattomuus yleistyi, nyt siis jumiutuen kokonaan - jolloin meni hermot. Kun G15-näppäimistössä on lisäksi makro- ja pelitiloja yms. voi vaihtoehtoja vialle olla runsaasti.
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2016
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
  8. oh7lua2

    oh7lua2 Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2016
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ----
    Edit:
    Ajettu Malwarebytes Anti-Malware. Löytyi itseltäkin, mutta enpä huomannut ajaa. Karanteeniin meni PUP.Otional.WinYahoo --> uudelleen käynnistys ja nyt näppis toimii !!!! Case closed. Eiköhän tämän saa korjattua. Kiitokset vaivannäöstä.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173

Jaa tämä sivu