1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Malwarebytes avautuu hitaasti.

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Pkt 19.02.2017.

  1. Pkt

    Pkt Member

    Liittynyt:
    05.07.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kun ilmainen kokeilujakso oli päättynyt niin malwarebytes ohjelman avaaminen alkoi kestämään n. 30 sekuntia. Ohjelma käynnistyy windowsin käynnistyksen yhteydessä, mutta ei vaikuta koneen käynnistys aikaan kuitenkaan. Eli jos avaan sen tuolta tehtäväpalkista tai työpöydältä niin siinä menee n. 30 sekkaa ennenkuin avautuu. Mutta koneen tarkistaminen tapahtuu yhtä nopeasti kuin ennenkin.

    Pitäisikö koittaa poistamista ja sitten asentaa uudelleen? Ja jos pitäisi niin hoidanko poistamisen normaalisti ohjauspaneelista vai kannattaako ladata jokin poisto ohjelma?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,420
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Tämä tieto perustuu olettamukseen.
    Muutos johtuu todennäköisesti kokeiluajan loppumisesta, jotta käyttäjäkin huomaa sen tapahtuneen. Valmistajalla tähän liittyy odotus, että käyttäjä hankkii vuosilisenssin ongelman korjaamiseksi.

    Jos poistat ohjelman, poista se normaalisti ohjelmahallinnan kautta.
    Kokeiluaikaa et ohjelman poistamisella et kuitenkaan saa alkamaan alusta.
     
  4. Pkt

    Pkt Member

    Liittynyt:
    05.07.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Juu en haluakkaan kokeiluaikaa enään, haluan vain käyttää ilmaisversiota ja että se käynnistyisi normaalisti. Yhdelläkään tutullani, eikä entisellä koneellani se muuttunut hitaaksi kokeiluajan loputtua. En myöskään löydä netistä muita samanlaisia tapauksia.

    Tarkoitatko ohjelmahallinnan kautta poistamisella ohjauspaneelin kautta poistamista? Sori olen aika amatööri koneiden kanssa. Ja uskotko, että uudelleen asennus voisi poistaa ongelman?
     
  5. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,420
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Ohjauspaneelin (Ohjelmat ja toiminnot) kautta, "poista asennettu ohjelma", eli täysin normaali ohjelman poisto.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,069
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    ^^Juuri noin. Ja kun asennat MBAMin uudelleen, poista oletuksena oleva valintamerkki kohdasta "Aloita ilmainen kokeilujakso".
     
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,420
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Veikkaampa, että ei kysele enää kokeilujakson perään. Rekisteriin jää ilmeiseti siitä merkintä, että kokeilujakso on suoritettu.
    Tämä on villi olettamus.
    Kertoisitko mitä tapahtuu uudelleen asennuksessa, kun saat sen tehtyä.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,069
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    Joo, en tullut ajatelleeksi asiaa loppuun asti, mutta järkevältähän tuo kuulostaa.
     
  9. Pkt

    Pkt Member

    Liittynyt:
    05.07.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Poistin sen ja asennusten poisto sanoo: "Malwarebytes poistettiin koneelta. Joitakin osia ei voitu poistaa. Voit poistaa osat itse." Tarkoittaakohan tuo esim joitakin kansioita? Pitääkö rueta jotain kikkailemaan vai asennanko suoraan ohjelman uudestaan?
     
  10. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,420
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Tuo varmaan tarkoittaa sitä, että muistissa oleva ohjelman toiminta olisi pitänyt lopettaa ensin, veikkaan tätä.
    Tuo selvinnee sillä, että asennat ohjelman uudelleen ja poistat sen, kun olet pysäyttänyt ensin ohjelman kaikki aktiiviset toiminnot.

    Tai sitten kysymys on pelkästään ohjelmakansiosta.
     
  11. Pkt

    Pkt Member

    Liittynyt:
    05.07.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sammutin ensin ohjelman taustalta ennen kuin poistin sen. Sitten poistin malwarebytes kansion joka oli jäänyt koneelle ja asensin ohjelman uusiksi.

    Eli nyt on taas koneella tuo ilmaisversio, mutta yhä sama ongelma, ohjelman avaaminen kestää 30 sekuntia.
     
  12. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,420
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Olisi kiva kuulla muilta kommentteja ohjelman toiminnasta, joilla kokeilujakso on loppunut.

    Kuten jo aikaisemmin arvelin, tuo on varmaan ohjelman ominaisuus, eikä varsinainen ongelma, vaikka käyttäjä kokee sen varmaan ongelmana odotusajan myötä.

    Kerro muuten, mikä prosessori koneessasi on ja paljonko muistia, niin saa vähän taustaa tuohon odotusaikaan.
     
  13. Pkt

    Pkt Member

    Liittynyt:
    05.07.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mutta jos tuo olisi ominaisuus niin miksi esim vanhempieni koneella ei käynnistys ole hidastunut kun heiltä loppui kokeilujakso jonkin aikaa sitten? Entisellä koneellani myös ohjelma aukesi normaalisti kun sitä käytin vielä muutama viikko sitten. Kaikki muut ohjelmat aukeavat nopeasti.

    Prosessori on Intel Core i7-6700K, ja ram on 16GB
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,069
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    Selvästi jotakin on vialla. Mieleen tulee kaksi mahdollisuutta: Malwarebytes'in oma poistotyökalu mbam-clean.exe tai ohjelman poistaminen RevoUninstallerin avulla. Ehkä ensimmäinen vaihtoehto on suositeltavampi "täsmäaseena".
     
  15. Pkt

    Pkt Member

    Liittynyt:
    05.07.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Latasin mbam-clean.exe:n ja käytin sitä tuon sivun ohjeiden mukaisesti ja käynnistin koneen uusiksi. Uudelleen käynnistyksen jälkeen tietokone sanoi jotain, että malwarebytesiä ei voi käynnistää. Katsoin ohjauspaneelista oliko se poistunut koneelta eikä ollut poistunut sekä malwarebytes kansiot olivat yhä koneella.
    Sitten menin ohjauspaneeliin ja poistin sen normaalisti, tällä kertaa myös malwarebytes kansiot poistuivat koneelta. Käynnistin koneen varulta uusiksi eikä nyt herjannut mitään.

    Sitten asensin ohjelman uusiksi ja yhä sama ongelma, 30 sekkaa kestää käynnistys.
     
  16. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,728
    Kiitokset:
    103
    Pisteet:
    73
    ^
    Jos ohjelman ilmainen käyttö olisi noin helppoa, luulisitko että kukaan maksaisi siitä?
    Tässä vaiheessa todetaan, että virhe on tehty jo ajat sitten, kun on valittu se
    kokeilujakso käyttöön. Sitä ei saisi tehdä, jos haluaa jatkaa ilmaisen käyttöä hamaan tulevaisuuteen.
    Nyt kun noin on tehty, et ilman koko koneen uudelleenasennusta tuota saa pois.

    T: Vesku, jolla MBAM toimii niinkuin kuuluukin
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,069
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    Onpa merkillistä. Itselläni ei ole aikaisempaa tietoa tuon MBAMin poisto-ongelmista, mutta varsinaisten virustorjuntaohjelmien poisto ei aina onnistu tuolla Windowsin Ohjauspaneelin poistotoiminnolla, vaan vaatii ohjelman valmistajan tarjoaman poistotyökalun käyttöä. Siis juuri tuota mbam-clean.exeä vastaavan, ja siksi oli yllättävää kuulla, ettei se toiminutkaan odotetusti.

    Itse lataisin viimeistään tässä vaiheessa tuon RevoUninstallerin (latauslinkki edellisessä viestissä) ja ajaisin sen. Tässä tilanteessa valitsisin "Kehittynyt"-moden, koska poisto on ollut ongelmallista. Tuossa modessa ohjelma käy "Valvotun" moden toiminnot ja skannaa sen jälkeen rekisterin ja kovalevyn. Sen jälkeen ohjelma antaa mahdollisuuden valita, mitä vielä löydetyistä kohteista poistetaan. Tässä vaiheessa pitää olla tarkkana, sillä löydöksiä voi olla "liikaakin".

    Nyt en muista, tallentaako RevoUninstaller automaattisesti palautuspisteen ennen ohjelman poistamista, mutta palautuspiste kannattaa ehdottomasti tehdä kaiken varalta. RevoUninstallerin ohje löytyy tuolta:
    http://www.revouninstaller.com/manuals/freeware/Revo_Uninstaller_Help_Finnish.pdf
     
  18. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,728
    Kiitokset:
    103
    Pisteet:
    73
    ^
    Tuskinpa tuo Revo auttaa sen kummemmin, siis edelleenhän jos pelkällä rekkarinputsauksella saisi lisää käyttöaikaa, niin ei olisi kovin kummoinen maksullinen ohjelma....

    T: Vesku
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  19. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,420
    Kiitokset:
    301
    Pisteet:
    93
    Olen kyllä taipuvainen samaan ajatukseen edellisen kanssa, mitä järkeä olisi ohjelman valmistajalla tehdä ja jakaa ilmaiseksi maksullista ohjelmaa, jonka käyttö ilmaiskäytössä ei poikkeaisi mitenkään koejakson jälkeen maksetusta vaersiosta.

    edit: ainoa, jolla asiaa voi muuttaa, on käyttöjärjestelmän uudelleen asennus ja aloittaa ilman kokeilujaksoa ohjelman käyttö.
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,109
    Kiitokset:
    2,553
    Pisteet:
    223
    Ei tuosta varmasti monikaan maksamaan ala jos puolen minuutin odottelulla saa käyttää ilmaiseksi. Seonnut mikä seonnut, pois pitäisi saada.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,605
    Kiitokset:
    771
    Pisteet:
    173
    Mistä latasit tuon MBAM:n? Kokeilin ladata Filehipon free version niin eiköhän pukannut jonkin "Home" - version. Ruksit otin kyllä pois kokeiluversiosta kun asennusohjelma oli lopuillaan.

    MBAM.PNG
     

Jaa tämä sivu