1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Lenovo G780 Intel HD Graphics 4000 HDMI ongelma

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kkylde 25.03.2014.

  1. kkylde

    kkylde Newbie

    Liittynyt:
    25.03.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noniin, elikkäs. Eilen katselin hdmin kautta kyseisellä läppärillä jossa kyseinen intelin näyttis normaalisti telkkariin liitettynä sarjoja yms elokuvia, lopetettua jätin koneen päälle ja aloin nukkumaan. Seuraavana päivänä piuha kiinni ja caboom, ei toimi. Telkkari herjaa että ei videosignaalia ja että johto voi olla rikki. Vaihdoin piuhan, ei toimi, vaihdoin telkkarin, ei toimi. Latasin intelin päivitykset ei toimi. Eli siis tietokoneen intel softa kyllä tajuaa kummankin television mutta kuvaa ei näy. Kirjoittaessani googleen "intel hd graphics 4000 hdmi problem" löyty kasapäin intelin sivuille avattuja keskusteluja jossa porukka totesi samaa vikaa, enkä ainakaan sieltä löytänyt ratkaisua? Yön aikana ei windows update ainakaan näytä päivittäneen mitään. Windows updaten valinnaisissa tosin on päivitys: Intel Corporation - Graphics Adapter WDDM1.1, Graphics Adapter WDDM1.2, Graphics Adapter WDDM1.3 - Intel(R) HD Graphics 4000 jota se ei rupea asentamaan vaan epäonnistuu. Käytössä Windows 7 Home Premium

    Olisiko kellään neuvoja tähän, kiitän ja kumarran jo etukäteen!
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2014
  2.  
  3. HiTex1983

    HiTex1983 Regular member

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    212
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Se uusin ajuri tuntuu olevan susi joidenki koneiden kohdalla. Kokeile palauttaa kone edelliseen palautuspisteeseen.
     
  4. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Käytössäsi on jo uudempi versio ja tämän takia epäonnistuu. Kyseistä update vikaa ollut monessa koneessa viimeaikoina...

    Lataappa Lenovon sivuilta ajuri ja asenna se uudelleen...
     
  5. kkylde

    kkylde Newbie

    Liittynyt:
    25.03.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ladattiin Intelin sivulta uusimmat päivitykset, ei muutosta. Joo ja hauskintahan tässä on just se, että hokaksin että joo, samanlailla palautan järjestelmän kun pöytäkoneellekkin tekee kun vikoja ilmenee niin kappas, lenovon softa on blokannu palautuspisteiden teon, vaikka joka kerta päivityksien yhteydessä lukee että luodaan palautuspistettä. Ja itse lenovohan ei ole omasta takaa tehnyt varmuuskopioita, vaan niitä olisi itse pitänyt ne laittaa. Huolimattomuutta omasta takaa tämä...Lenovon sivuilta olevilla ajureillakaan ei ole vaikutusta.

    Alkaa mennä usko kun katselee tuolta intelin sivuilta nuita keskusteluja, eka viesti asiasta on tullut tammikussa 2013 ja kirjoittaja kertoo että asia on tullut tyhjästä ilman päivityksiä yms. Aivan samalailla kuin minullakin. Intelin porukan viimeinen viesti taisi olla toissapäivänä jossain keskustelussa, että seuratkaa näitä sivuja, pyrimme korjaamaan ongelmaa. Eikä keneltäkään ole tullut ratkaisua vuodessa??? Takuuta itsellä on tässä vielä 9kk jäljellä, jos ei lähipäivinä kukaan valaise asiassa, taidan heittää takuuseen. Auttaiskohan formatointi? Taitaa vaan syödä sen takuun poissa, jos ei sitten senkään jälkeen toimi...
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2014
  6. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Ohjelmistovirheet/ongelmat eivät kuulu takuun piiriin.

    Koitat vaan poistaa sen näyttiksen ajurin, boottaat koneen ja Lenovon sivuilta uusi ja oikea ajuri. Jos ei toimi, niin oottelee hotfixiä/päivitystä...
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,895
    Kiitokset:
    498
    Pisteet:
    143
    Ei kai mikään Lenovon softa tuohon vaikuta. Kysehän on Windowsin toiminnosta, jota hallitaan järjestelmän suojausasetuksista.
     
  8. kkylde

    kkylde Newbie

    Liittynyt:
    25.03.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Järjestelmän palauttaminen-->"Lenovo Instant Reset- järjestelmäohjelmisto on otettu käyttöön. Windowsin järjestelmän palauttamistoiminto on poistettu käytöstä"
     
  9. kkylde

    kkylde Newbie

    Liittynyt:
    25.03.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeiltu on moneen otteeseen ja ei vaikutusta. Niiden ootteluun varmaan saa käydä ostamassa jo uuden koneen. En tiiä, minusta vaikuttaa, että tää näyttis on romu, jos kerta kaikilla muillakin sama vika, eikä se vika tule ajureiden kautta. Aattelin käydä kysyy takuusta että mitä ne vois tehdä asialle, jos laittaa viaksi että hdmi paikka ei toimi.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,895
    Kiitokset:
    498
    Pisteet:
    143
    Pahoittelen tietämättömyyttäni. Vaikka olen ollut ThinkPadien käyttäjä jo viime vuosituhannelta, en ollut tuollaiseen sovellukseen törmännyt. Ja nyt kun sitä googlailin, olen vain tyytyväinen, ettei ole kohdalle osunut.
     
  11. kkylde

    kkylde Newbie

    Liittynyt:
    25.03.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo, ei mitään. Kyllä se mullekkin iski järkytyksenä naamalle, otin sitten poissa sen käytöstä, mutta mitäpä se auttaa, kun paska on jo housussa ja eihän niitä palautuspisteitä ole siellä. No, päätin viedä koneen takuuseen ja aikoivat katsoa paikan päällä että onhan varmasti ajurit yms kunnossa, jos on ja ei toimi, lähettäävät eteenpäin. Nyt vaan odotellaan soittoa.
     
  12. kkylde

    kkylde Newbie

    Liittynyt:
    25.03.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Keskiviikkona vein, ja tänään tuli viesti, että ajureista ja ohjelmistosta ei ole löytynyt vikaa ja ovat lähettäneet sen valtuuttettuun takuuhuoltoon, noin 2 viikkoa kestää se reissu. Eli odotellaan mitäs ne siellä saa aikaan.
     
  13. kkylde

    kkylde Newbie

    Liittynyt:
    25.03.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eilen hain koneen huollosta ja olivat emolevyn vaihtaneet. Nyt laitoin varmuuskopion lenovon instat resetin kautta :):):) Kiitos ja tämä voi sulkea.
     

Jaa tämä sivu