1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kovalevy rikki?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Hepsy 02.07.2015.

  1. Hepsy

    Hepsy Regular member

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    237
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Moro

    Oli ongelmana ja on edelleen koneen outo käytös. Kone jumittui miltei heti työpöydälle päästessä. Kursori liikkui ja kellot pyöri, mutta mikään ohjelma tai resurssienhallinta ei auennut ja jumitti konetta lisää. Tein vikasietotilassa kovalevylle error checking josta löytyi ongelmia. Korjasin osittain ongelman chkdsk /r korjauksella. Kone toimi nyt sillä voi selata nettiä ja pelata esim Smiteä. Latasin sitten videon netistä. Sekin aukesi, mutta tietyyn kohtaan päästessä kone jumitti samallalailla aina. Tilasin sitten ssd:n nykyaikaan halutessani. Nyt vain mietin onko kovalevy nyt fyysisesti rikki vai auttaako esim sen perusteellinen alustaminen?
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,072
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
  4. Hepsy

    Hepsy Regular member

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    237
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,072
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Kylläpä tuolla saa heittää Kuikkaa, tärkeät jutut vain talteen.

    Ok ssd-lätty. Samanlainen löytyy täältäkin. :)
     
  6. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
  7. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Kiintolevy on rikki. Kiintolevyn käyttö voi ainoastaan rikkoa lisää kiintolevyä. Ei mitään järkeä lähteä tekemään mitään noista toiminnoista rikkinäiselle tai hajoavalle kiintolevylle. Mikään haittaohjelma ei voi koskea kiintolevyn SMART-arvoihin. Niitä ei pääse yleensä edes käyttäjäkään muuttamaan mitään reittiä. Odottelee rauhassa sen SSD:n saapumista, kopioi tiedot talteen ja sitten voi "heittää kuikkaa" sillä lätyllä.
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,072
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Nykyisin kannattaisi jo miettiä n. 500GB:n ssd:tä kun eivät enää maltaita maksa. (hmm) Mekaniikka rikkoutuu kuitenkin jossain vaiheessa ja se on vain ajan kysymys. Back-up kuitenkin aina tärkeille jutuille jossain muodossa.
     
  9. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Oletko asiasta täysin varma?
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,689
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    Voisi se toki olla mahdollista, mutta ensimmäiseksi viruksen kirjoittajan pitäisi päästä puukottamaan levyn firmwarea. Tämä itsessään luultavasti tuhoaisi levyn toiminnallisuuden ja tekijä tuskin haluaisi vain vääristellä levyn sylkemää smart-tietoa.

    http://www.wired.com/2015/02/nsa-firmware-hacking/

    Mutta leikki sikseen, 99.999999% todennäköisyydellä levy on vain rikki.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  11. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Tuokin uutinen on tyyliä BadBIOS. Kyseinen "firmware virus" tekee vähän turhan paljon asioita ollakseen millään tasolla uskottava. Mitään faktaa ei ole julkaistu tuosta, eli olemassa on vain pelkästään tuo kyseinen uutinen. Jopa Kasperskyn sivuilla viitataan asian lähteenä tuohon uutiseen ja uutisessa puolestaan viitataan Kasperskyyn uutisen lähteenä.
     
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,689
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    Jos uutisella oli yhtään totuuspohjaa, työkalua on käytetty vähäisissä määrin ja valikoituihin kohteisiin. Tekninen toteutus on kyllä luokkaa mahdollinen, mutta tuskin käypä viruksen tapaan levitettäväksi. Tarpeeksi bugivapaan firmiksen luonti suosituimpiin markkinoilla oleviin levyihin vaatii aika lailla resursseja.
     
  13. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Joo sitten kun on uusi levy koneessa, entistä voi analysoida tarkemmin. Onhan tuo totta että jos smart tiedoissa lukee että levy on hajoamista, niin eipä sitä tointa pahemmin kirjoitella eikä lukeakaan.

    Sitten kun on uusi levy niin voi ajella enemmän tarkistuksia entiselle levylle.

    Ketjun aloittaja. laitatko levyn tarkan mallin niin voipi etsiä työkalut analyysiin.
     
  14. Hepsy

    Hepsy Regular member

    Liittynyt:
    19.08.2006
    Viestejä:
    237
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,072
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Et kai aikanaan tuolta hommannut... prkl kun oli kova hinta teraisesta. :D

    Aikanaan ennen aasian tulvia hommasin Sampan 1T kovon niin maksoi alta viidenkympin Suomen euroa. Noh kosahti heti kun takuu loppui. Alkavat jälleen olla järkevissä hinnoissa. WD blue teraisesta ei ainakaan täällä ole pahaa sanottavaa.


    Hmm aika jännä kun en liittänyt mitenkään tuota tiedostoa ja sitä ei näy muokkauksessa jossa sen voisi poistaa. Mitähän kummaa?
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Pannaan offtopikkina tosiaan, et kyllä on kovia hintoja nykyään normi hdd kiekoilla. Ennen oliko vuonna miekka kilpi sai 2Tt wd green levyjä 69€

    Ainiin hintalisänä niissä taitaa olla nykyään teostoveroa.
    siinä taisi olla vielä että oliko yli 3Teran limput vapautettu maksusta koska ne on enemmän ammattikäyttöön.


    @Whatta Heck on tosiaan clear mitään ei näy tossa liitteessä :)
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2015
  17. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Poistui tammikuussa.
     
  18. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Joo niin olikin mut ihmettelen ettei näy hinnoissa.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,072
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
  20. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    seagaten seatools http://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/item/seatools-win-master/
    ohje http://www.seagate.com/staticfiles/support/downloads/seatools/docs/SeaTools for Windows.en-US.pdf

    Testaa levy seatoolsilla sitten kun uusi levy koneessa ja tiedostot kopioitu sille.

    Asenna firmwarepäivitys http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/213891en
    ohje http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/004559en

    Ihan vaan mielenkiinnosta vaikka levy onkin ainakin smartdatan mukaan rikki.
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2015
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,072
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173

Jaa tämä sivu