1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kovalevy rikki? ( lopullisesti? )

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi rottis 14.03.2016.

  1. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,686
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    Jos kyseinen liike ei pysty auttamaan, aina voi yrittää seuraavaa. Viimeisin ongenkorsi on levyn avaaminen puhdastilassa ja palauttaminen suoraan kiekoilta. Operaatio maksoi viisi vuotta sitten tonneja, nykyhinnoista ei ole tietoa.

    https://www.ibas.fi/laboratorio-helsinki/
     
  2.  
  3. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Tuon edellisen viestini jälkeen tapahtui niin paljon kaikenlaista että en ole vieläkään ehtinyt sitten laittaa
    tuota kiintolevyä sinne tietokoneliikkeeseen.

    Mutta lyhyesti... äitini sairastui, joka muuttui vakavaksi.
    ... eikä äitini jaksanut sitten taistella sitä vastaan.
    Eräänä toukokuun aamuna sitten äitini nukkui pois...


    Sen verran olen sen ongelma koneen eteen tehnyt että ostin uuden kovalevyn ja asensin sen paikoilleen.
    Ja sitten asensin sen windowsin uudestaan.
    Mutta siinä sitten kaikki mitä sille koneelle olen tehnyt, kun muistin että Windows Vistan päivittäminen
    loppuu ensi vuonna. Kuinka saan nyt sitten tehtyä tuosta asennuksesta sellaisen asennus levyn jossa on
    kaikki jo nyt asennetut päivitykset ja asennetut service pack mukana.
    Kellon ympäryksen se kone silloin Windowsin asentamisen jälkeen asenteli päivityksiä niin olisi sitten
    seuraavalla kerralla helppo se kone asentaa uudestaan jos siitä olisi se "valmis " asennuslevy??


    .
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,217
    Kiitokset:
    584
    Pisteet:
    173
    Osanottoni.

    Tuohon kysymyksesi vastaus on, että valitettavasti Vinstan Home-versiossa ei ole varmuuskopiointivaihtoehtona järjestelmän näköistiedoston tallennusmahdollisuutta, jolla siis voitaisiin tallentaa varmuuskopioksi levykuva, joka sisältää sekä käyttöjärjestelmän että kaikki tiedostot sellaisena kuin ne tallennushetkellä ovat. Tällainen mahdollisuus on vain Vistan Business- ja Ultimate-versioissa.

    Tietysti voi käyttää kolmannen osapuolen tarjoamaa sovellusta, esimerkiksi tällaista:
    http://www.todo-backup.com/products/home/free-backup-software.htm

    Muutoin olen samaa samaa mieltä, että Vistaan ei enää paljoa kannata panostaa.
     
  6. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    En ole vieläkään laittanut tuota tämän viestiketjun aloitusviestissä olevaa kovalevyä sinne tietokoneliikkeeseen on vieläkin ollut vähäsen kaikkea muuta tärkeämpää asiaa. :oops:

    :mad::mad::mad:

    Niin nyt vielä kaiken lisäksi rupesi se ulkoinen kovalevy kenkkuilemaan jota olen nyt käyttänyt varmuuskopiointiin. Ihan mitään varoittamatta. Tietokone jossa se ulkoinen kovalevy oli silloin kiinni löytää sen levyn mutta ei anna avata sen sisältöä. Kaksi muutakin konetta löytää sen mutta ihan sama tilanne, tiedostoihin ei pääse käsiksi.

    ((( tallensin PDF tiedostoa ja se heitti tämän nimisen virheen " AcroRd32.exe " . Toinen tietokone ilmoitteli tälläista [ Sijainti ei ole käytettävissä - D:\ ei ole käytettävissä - Virhe sivun toiminnassa ] ja toinen ilmoitus [ Asemassa D: oleva levy täytyy alustaa ennen sen käyttämistä ] )))


    Kävin kaupasta hakemassa uuden ulkoisen kovalevyn Transcend StoreJet 1TB.

    Asensin Windows 8 koneseen Recuva ja CrystalDiskInfon. Molemmat ohjelmat löytävät tuon ongelmallisen ulkoisen kovalevyn Seagate 9sd2a4-500.

    Kysymys kuuluukin nyt: :oops:

    Tuolla Recuvalla pystyy ottamaan talteen yksittäisiä tiedostoja, mutta niistä tulee lajiteltunakin ( dokumentit, kuvat, musiikki ) sellainen tiedostojen sekamelska. :( Koska tiedostoni ovat olleet niin nätisti aina aihe kohtaa kuuluvassa kansiossa. :):D:D.

    Siis saako tuolla Recuvalla talteen ne tiedostot aina kansioittain??

    Jos saa :) niin saisinko siihen todella hyvät ohjeet?? :oops::oops::D



    R :oops::)
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
  8. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Recuvalla muistaakseni saa vaan tiedostoja ei kansioita, mutta en todella ole pitkään aikaan ohjelmaa käyttänyt.

    Toinen asia on, että suorita pelastustoimet ehdottomasti ennen, kun lähdet levyyn tekemään mitään elvytyksiä tai korjaustoimenpitetitä, koska joka toimenpide heikentää mahdolllista tiedostojen pelastamista jos levyllä vikoja.
     
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,686
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    Ulkoisissa levyissä on aina se mahdollisuus että kelkka on rikki ja levy edelleen toimii. Jos recuvakaan ei löydä levyltä mitään, liitä se suoraan emolevyyn kiinni tai hanki usb-sata adapteri.
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Jos tietoihin ei pääse käsiksi ja kone ilmoittaa, että levy täytyy alustaa ennen käyttöä, niin tiedostojen pikainen pelastus ennen käyttöä on ainoa oikea toimenpide. Voithan tehdä niin kuin wwallu sanoo, mutta todella suurella riskillä mennään ja menetetään tietoja.

    Jos kone ilmoittaa, että levy on vasta alustuksen jälkeen käytettävissä, niin silloin menetetään lopullisesti tietoa. Toivottavasti käyttäjä huomioi tämän, eikä lähde tekemään epätoivoisia pelastusyrityksiä tiedostoistaan välittämättä.

    edit: lettaksen ehdotus yksi vaihtoehto, jos ulkoisen kotelon komponenteissä vikaa. Pelkkä levy saattaa toimia koneessa kyllä.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2017
  12. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Se CrystalDiskInfo antaa tämmöisen virhe-ilmoituksen. ( kuva tässä viestissä )
    Ihan kuin siinä olisi sen kovalevyn ohjelmisto vain sekaisin? :confused:

    Olen koko viime yön ottanut talteen siltä kovalevyltä tiedostoja käyttäen tuota Recuvaa. Mutta tiedän että minulta puuttuu aika paljon PDF tiedostoja. Vaikka se Recuva ilmoittaa siinä ikkunassa juuri sen oikean määrän mitä sitä kovalevyä oli käytössä noin 466 GB / 500 GB. Miten saan kaikki nuo tiedostot ( esim. PDF tiedostot ) talteen??


    Tämän jälkeen en enää luota ulkoiseenkaan kovalevyyn varmuuskopioinnissa, alkaa DVD levyille poltto :(


    R


    [​IMG]
     
  13. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Tuo levy on elikaarensa päässä ja todella muuta ei ole tehtävissä, kun ottaa tietoja talteen. Kaikki korjausyritykset vaikeuttaa ja vähentää mahdollisuutta saada tietoja talteen.

    Nuo "Uudelleensijoitusta odottavia sektoreita" ja "Korjauskelvottomia sektoreita" ovat vakavia levyvirheitä.

    Älä nyt ihmeessä ala DVD:tä käyttämään, vaan kehitä vähän tuota varmuuskopiointi tapaasi.

    Tuokin levy on ollut jo käytössä yhteensä 63189 tuntia, joka taitaa käytännössä olla yli 7 vuotta.
    Melkoinen käyttöikä nykylevylle.

    Silmiini kiinnittyi yksi huomio, levy on käynnistetty ainoastaan 186 kertaa, joten se on pyörinyt koko ajan OnLine tilassa kiinni koneessa.

    Varmuuskopiolevyn ei mielestäni pitäisi olla koko ajan koneessa kiinni turhaan pyörimässä. Ajatellaan nyt että koneelle iskisi joku kryptausviirus, niin saisi samalla huutaa hyvästi varmuuskopiolle ja kaikelle tiedolle koneella, ääriesimerkkinä.

    Itse käytän kerran pari viikossa SyncBackFree ohjelmaa varmuuskopiointiin, johon on varsin helppo tehdä erilaisia profiileita, jotka periaatteessa yhdellä klikkauksella kopioi varmuuskopioon kaikki muutokset ja lisätyt tiedostot.
    https://www.2brightsparks.com/freeware/freeware-hub.html
    Varmuuskopiolevy kiinnitetään koneeseen ainoastaa varmuuskopioinnin ajaksi, muuten se on koneesta irti.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2017
  14. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Sorry tuplaviesti:
    Laitan tähän varmuudeksi vielä kuvan, jotta jokainen ymmärtää miten simppelisti tuo varmuuskopioohjelma toimii.
    Tuolla ohjelmalla ei pysty levykuvaa tekemään ja varmistamaan, mutta datan varmuuskopioinnissa aivan loistava.

    Varmuus.PNG
     
  15. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Olen tänään jatkanut tuota tiedostojen pelastus operaatiota. Mutta huomasin sitä tehdessä että kun sillä Recuvalla scannaa sitä viallista kovalevyä, ja laittaa siihen scannaukseen hauiksi vaikka ne PDF tiedostot niin jättää se Recuva huomioimatta 2/3 osaa niitä PDF tiedostoista.
    [found 1176 file(s) (2445 ignored) ] Kuinka saan siihen haku tulokseen mukaan myös nuo huomioimatta jääneet PDF tiedostot?
    Mitä pitää olla se asetukset siinä Recuvassa että se huomioi kaikki tuo tiedostot mitä siellä kovalevyllä on?

    Nyt olen laittanut näin:
    Tutki (Scan) ->
    Haun sisältö (Scan Contents) ->

    Etsittävä (Search String) : *
    Tiedostomaski (File Mask) : pdf

    Mitä niiden [ Valinnat ] kohdassa olevien asetusten pitäisi olla?


    R :confused::confused:
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,217
    Kiitokset:
    584
    Pisteet:
    173
    Joku osannee sanoa, olenko oikeassa vai väärässä, mutta muistelen, että Recuva näyttäisi ensin sellaiset tiedostot, jotka se voi täysin palauttaa, ja syvemmällä skannauksella sellaisia, jotka voi palauttaa vain osittain. Tämä tosin tuntuu oudolta, jos kyseessä on levy, jolle ei ole tallennettu mitään aiempien tiedostojen päälle.
     
  17. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Laitathan siihen hakuun: Tiedostomaski *.pdf
    Tuossa haussa ei erikseen ole kyllä mainittu PDF-hakua alasvetovalikossa, mutta noin se kai pitäisi tunnisteella merkitä.

    Edit: Jätä tyhjäksi tuo Etsittävä (Search String)
    Laita haettavan aseman tunnus oikein

    Näin olettasin sen menevän
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2017
  18. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,716
    Kiitokset:
    428
    Pisteet:
    93
    Sorry tupla.
    latasin Recuvan ja laitoin haun, se kai pitää tehdä näin:
    Etsittävä (Search String) : *.*
    Tiedostomaski (File Mask) : *.pdf

    Näin se ainakin löysi niitä minulla melkoisen määrän ja etsii paraikaa.
    Editoin tänne, mitä löysi kun haku loppuu.

    edit: en löytänyt tuolla mitään. Nyt tarvittaisiin Recuvaa paremmin tuntevan apuja.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2017
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,217
    Kiitokset:
    584
    Pisteet:
    173
  20. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    No aikansa kun laittaa ohjelmassa "rukseja" päälle asetuksissa erikohtiin löytää sen toisenkin toiminnon tuosta Recuvasta mitä on jo yhden vuorokauden etsinyt :oops:. Eli miten saa ohjelman pelastamaan kansiot tuosta ongelma levystä.

    Valinnat ->
    Toiminnot (välilehti )

    Palautus:
    X Palauta hakemistorakenne :cool:


    Mutta varalta suoritan vielä uudestaan tiedostomuoto ( JPEG, MP3, PDF ja ym ) kohtaisetkin tiedosto hakemiset että saan varmuudella melkein kaiken pelastettua.:confused:

    R o_O
     
  21. rottis

    rottis Member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Ei tuo Recuva anna "pelastaa" :D:eek: Niitä puuttuvia PDF tiedostoja.
    Ohjelma jättää aina sen 2/3 niistä PDF tiedostoista huomiomatta. :(

    Miten saa tämän TestDisk & PhotoRec V7.1 Beta etsimään yksistään niitä PDF tiedostoja?
    http://www.download.fi/tyopoyta/tiedostojen_palautus/testdisk.cfm

    Mitkä asetukset siinä pitää olla päällä ja missä? :oops:
    Kun koetin eilen katsoa niin löysin vain mahdollisuuden pelastaa se koko kovalevy. :oops:
    Ja tarve on vain enää noille hukkuneille PDF tiedostoille, muut on tallessa. :cool:


    R :oops::)
     

Jaa tämä sivu