1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Koneen "Viritys"?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi akzoR 21.12.2014.

  1. akzoR

    akzoR Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Miksen saa kellotettua näytönohjainta,prossua?kone menee bluescreen,mistä johtuu? poweri?Muistit?
    Näytönohjainta kuitenkin jonkin verran saan kellotettua, msi kombustor 3, msi afterburnerilla. Mutten kuitenkaan niin paljon kuin uskoisin saavani pihalle. Loppuuko näytönohjaimelta virta?
    Kun yritän kellottaa prossua 4,2ghz niin iskee bluescreeniin ja sammuu ja täytyy ottaa kellot pois?

    Pelailen FPS pelejä, taino tällä hetkellä vain CSGO:ta, jossa fps pyörii 120-190 väliin kaikki asetukset loweilla. Olen myös kokeillut nvidian ohjauspaneelista, erinäköisiä asetuksia, että saisin fps:ni nousemaan ja pysymään tasaisempana, mutta ei juurikaan hyötyä. Päivitykset on kunnossa.
    Myös silloin tällöin eri kentissä löytyy kohtia joissa "hiireni rupeaa takkuamaan" Roccat kova+ jossa myös ajurit kondiksessa, jolloin olen laskenut näytönohjaimen kelloja hieman.

    AOC 144hz 24"
    INTEL Pentium G3258 3.2GHz prossu
    ASROCK Z97 ANNIVERSARY LGA1150 mATX emo
    KINGSTON 8GB 1866MHz DDR3 yksi ramikampa
    120gb SSD winukalle+steam
    650gb kovo
    MSI N770-2GD5/OC näyttis
    joku antecin 500w poweri.
    prosessorille vesijäähy.


    Jos ongelmana on virtalähde, mimmosta lähtisin ostamaan että saisin koneesta täydet pihalle? max 100e haarukassa. Olen kyttäillyt noita foorumeja ja katsellut mitkä ovat "hattiwatti" powereita ja mitkä eivät... Corsair?XFX? 600?650?750?
     
    Viimeksi muokattu: 21.12.2014
  2.  
  3. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Oletkos nostellut prossun ja näyttiksen voltteja samalla, kun kellotat?
     
  4. akzoR

    akzoR Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Näyttiksen kyllä, prossu antaa kellottaa ilman volttien nostoo 4,0ghz... kahta nappia painamalla.
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ja kun kellotetaan niin niitä kelloja ei vedetä tappiin heti vaan pikkuhiljaa nostellaan.. Ne tulokset mitä muut on saanu ei tarkota että sun prossus venyy samaan.. Ne kun on yksilöitä
     
  6. akzoR

    akzoR Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    "5" nostoilla oon tehny näyttikselle, prossulla teheny tosa järjestyksessä mitä se antaa 3,2, 3,8 4,0 4,2 4,5.
     
  7. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Kellotus:
    1. Kellotat vakio coolerilla? Kannattaisi olla hieman järeämpää tähän.
    2. Jos kellotukset aiheuttaa bluescreenin on vika yleensä a) volteissa b) prossun lämmöissä

    CS:GO:
    1. Pelaat loweilla ja oletat että näyttiksen kellotuksesta tulee jotain hyötyä peliin. Kun asetukset on loweilla niin suurin osa pelin kuormasta menee prossun hoidettavaksi.
    2. CS:GO on pääasiassa prossu painotteinen peli
    3. CS:GO tökkii, lagaa, bugaa -> Päivitä Realtekin ajurit
     
  8. akzoR

    akzoR Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    1) prosessorille on vesijäähy. Eli ei ole vakio cooleri.
    2) ahaa, noh tuolla 4,0ghz kellotuksella rasitustestillä prossun lämmöt on 38-42.
    En sitten tiedä, että ku tossa on toi "automaattinen" boosti, eli käynnistyksessä painan "P" ja siinä on 3,2ghz -> 3,8ghz -> 4,0ghz -> 4,2ghz ja enter, että nostaako se voltteja ollenkaan.
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    En tiedä ton emon säädöistä, mutta valmisohjelmat eivät ole todellakaan paras keino kellotella.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,015
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    ...ja lisävirta prossulla on 4-pinninen. Itselläni on periaate ettei tuollaisella waltavasti kannata revitellä. Jäähdytys myöskin, no sitä juuri ole niin... kuten kuvastakin voi päätellä. Maltti on valttia. Tarkoitus ei ole parjata emoa, ajaa normaalikäytössä tehtävänsä ok.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Asrock kyllä mainostaa nimenomaan Z97 ANNIVERSARY LGA1150 mATX emoa G3258 prosessorin kellottamisessa, kuten tämän sivun kuvatekstissäkin on kerrottu. Onko tuo mainosta vai totta, en ota kantaa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    No onhan siitä Anniversary B85, H97 ja Z97 versiot, vissii vielä joku pro versiokin. Muutenkin hyvä mainostaa että mahdollista parilla klikkauksella kellottaa, totta ehkä mutta piste piste piste..

    Kun valmistajat ei tiedä mitä poweria käytetään, voi oletusvoltit olla mitä on.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,015
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Onhan tuo kylläkin wähäwirtainen kun vertaa amd romppeisiin.

    Olisi mielenkiintoista kuulla muidenkin käyttäjien mielipiteitä. Jos niitä on, käyttäjiä tuolla combolla. :)
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Onhan se, kun kahdella ytimellä mennään. AM3+ puoellla ei oikeen tuplaytimiä ole.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,015
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Jeps, eipä ole nykyisin. Maailma muuttuu.
     
  16. akzoR

    akzoR Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Perus paskan jauhamista tullu tänne :)

    "No onhan siitä Anniversary B85, H97 ja Z97 versiot, vissii vielä joku pro versiokin. Muutenkin hyvä mainostaa että mahdollista parilla klikkauksella kellottaa, totta ehkä mutta piste piste piste..

    Kun valmistajat ei tiedä mitä poweria käytetään, voi oletusvoltit olla mitä on."

    Hmmhp, eli meinaat, että mulla poweri kusee? No mimmosta laittasin tilalle? oon katellu corsairin 650w ja XFX 750w... ?
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,015
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Mitä siinä powerin kyljessä lukee ja minkä ikäinen se mahtanee olla?

    Keskustelualueella tulee usein keskustelua.
     
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,393
    Kiitokset:
    672
    Pisteet:
    193
    Ei tuo nykyinen powerisi missään tapauksessa ole liian heikko, noiden wattien mukaan.
    Enemmänkin kyse on sen laadusta, joka ei käynyt kirjoituksestasi selville.
    Ei kerro siitä mitään, sillä on varmaan joku tyyppimerkintäkin.

    edit: vähän myöhässä
     
  19. akzoR

    akzoR Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Siis, en sano suoraan että just sun poweri kusee. Emolevyn valmistaja ei tiedä, mimmonen poweri sulla on. Eli se voi olla joko laatuvehje, taikka kiinalainen pommi. Tällöin emolevyn valmistajat asettaa kellot ja voltit valmiiksi, ilman että tietävät mikä poweri sulla on. Tämä on se syy, että kellotus on hieman puutteellisempaa valmisohjelmilla. Koska jokainen prossu on yksilö, on vähän hankalaa arpoa "noin about" arvoja kellotukseen.

    Esimerkkinä kaverin 2500K jonka pystyy kellottamaan 4Ghz tasolle ilman että voltteihin koskee. Ei toiminu kaverilla, vaan joutu nostamaan voltteja yhden pykälän, sit pysy vakaana.
     
  21. akzoR

    akzoR Newbie

    Liittynyt:
    21.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Aivan.. Okei.. Nooh, pistetäänpä kunnon poweri tilaukseen ja katellaan uudelleen :) Laitan ton xfx750w tulemaan.
     

Jaa tämä sivu