1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Koneen päivittelyä. 540€

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jumezki 28.06.2015.

  1. Jumezki

    Jumezki Newbie

    Liittynyt:
    28.06.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei, olisi tarkoitus päivitellä n. 3v vanhaa konetta.

    Nykyiset osat joiden olisi tarkoitus jäädä:

    Ram: Kingston valueram 2 x 4Gb DDR3 1333MHz
    GPU: Gigabyte GTX 760 2GB
    PSU: Cooler Master GX-Lite 500W
    SSD: Kingston HyperX Fury 240GB
    HDD: Western Digital caviar blue 1TB, 7200rpm

    Tarkoituksena olisi uusia kyseiset osat:
    - Prossu + Cooleri
    -Emolevy
    -Kotelo + Tuuletin

    Nykyinen prossu i3-2120 3.30 GHz ei enään jaksa kannatella pelejä, joten olen päättänyt päivittää konetta...

    Itse olen miettinyt tälläista:
    CPU: i5-4690k @systemastore 265€
    Cooler: CM hyper 212 evo @Jimms 35€
    MOBO: Gigabyte ga-z97p-d3 @Vkauppa 100€
    Kotelo: FD Define R5 @Jimms 100€ murotarjous, toivottavasti kestää kunnes meinaa tilata.
    (tavallisesti 120€)
    Tuuletin: Fractal Design GP-14 @Jimms (pohjaan puhaltamaan sisään) 17€
    =537€

    Pienen tutkimuksen perusteella kaiken pitäisi pelittää, mutta eniten mietin tuota emolevyä, että onko se laadukas ja miten se sopii ylikellottamiseen. Tarkoitus olisi ehkä tulevaisuudessa ylikellottaa vähän.
    Samasta hinta luokasta toivoisin emolevy ehdotuksia.

    Sekä tuo tuuletin että saisinko paremma samalla hinnalla? meinasin vain yhden sinne pohjaan, ja katto aukot kiinni kotelosta. Jolloin olisi: 1x Takana 1x Edessä 1x Pohjassa

    Entä miten tuo minun Poweri.... riittääkö kaikkeen ja pystyykö sillä ylikellottamaan? (jos sillä on edes merkitystä siinä)

    Ja onko lähi kuukausina tulossa joitain uusia prossuja tai emoja, samasta hinta luokasta kuin ehdottamani sillä jos sellaisia on tulossa niin voisin kyllä odotella sinne saakka

    Kiitos :)
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Loppukesästä tulee Skylake, mutta sen kanssa menevät muistitkin uusiksi.

    Emo on laadukas kyllä, mutta ei sovellu kellottamiseen. Systemasta halvemmalla: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_14_618&products_id=117985. Kellotukseen vähintään tällaista: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_14_618&products_id=111686. Kannattaisi kuitenkin harkita Xeonia vaikka se kerroinlukollinen onkin. Kuitenkin i7.

    Laadultaan sen verran heikko poweri että ei ehkä hirveesti kannattaisi kellotella. Halvin kunnollinen siihen tarkoitukseen: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_432_445&products_id=49872.
     
  4. Jumezki

    Jumezki Newbie

    Liittynyt:
    28.06.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    kiitos wallu. Ei taida budjetti kestää noita skylake prossuja kerta pitää laittaa muistitkin uusiksi, joten unohdetaan ne.

    Jos oikein ymmärsin niin homma menee näin:
    Xeon + tuo Gigabyte GA-Z97P-D3 = ei mahdollisuutta/tarvetta kellottaa (onko muita emo ehdotuksia xeonille, sillä 100€ hinnalla voisin vertailla ja löytää itselle sopivan.)
    i5-4690k + Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 = mahdollista kellottaa, mutta pitäisi myös poweri uusia.

    Mikä xeon olisi hyvä pelaamiseen? ja mitä tarkoitit tuolla "Kuitenkin i7" en tajunnut :D
    luin netistä noita xeon vs i5 juttuja.... mutta wallu jos nopeasti viittit antaa oman kommentin siihen :D Kiitos

    PS. Koneella on tarkoitus pelata, 80% csgo. Joka on prossesori painoitteinen peli niin se pitää ottaa huomioon! ja tarkoitus olisi päästä vähintää 3 vuotta tällä setupilla jonka tulen päivittämään. joten jos tehot loppuu niin voisin kellottaa i5, niin olisiko silloin tuot i5 tulevaisuutta ajatellenne parempi?
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Xeon = I7-4770k ilman integroitua näyttistä. Järkevämpi valinta kun I5.

    Xeon tai I7-4790k. I7 vaan reippaasti kalliimpi, siks useasti suositellaan xeonia
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Jos tota setuppia aattelit CS:GO:ta varten päivittää, ei tipan vertaa järkee. i3 pyörittää CS:GO siinä missä i5. Muutenkaan CS:GO ei oo kovin prossupainotteinen peli, se on vaan nykystandardein ikivanha.

    Siks toisekseen, miks ostaa uus emo? Ennemmin päivität ton nykysen prossun i5-2500K:n/i5-3570K:n esim. Tosin, ei paljoo merkitystä jos CS:GO. Säästyneillä rahoilla hommaat uuden näyttiksen ja powerin.
     
  7. Jumezki

    Jumezki Newbie

    Liittynyt:
    28.06.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Csgo tottakai pyörii tuolla i3 mutta se on pullonkaulana tuossa setupissa. näyttiksen puolesta fps olisi 200-300 1080p... (tarvitsisin +144fps, koska minulla on 144hz näyttö) mutta koska minulla on i3 niin fps 100-150 720p...

    Eli otan uuden prossun ja emo... nyt vain pähkäilen että otanko i5 vai xeon. Tarkoitus oli uudella setupilla mennä 3 vuotta eteenpäin ja tarvittaessa päivittää pieniä juttuja. Joten sitä ajatellen tuo i5 olisi varmaan parempi koska sitä voisi kellottaa jos tehot loppuu syystä tai toisesta kesken vai miten on??. (jos alan kellottelemaan niin olen varmasti hommannut uuden powerin)
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Dx12-pelit tulevat säikeistymään paremmin, joten en kovin paljoa laskisi kellotuksen varaan. Xeon on siis 8 säikeen prossu, ja jatkossa HT auttaa enemmän kuin kovinkaan kellottelu. Kun Xeon vieläpä tulee selvästi halvemmaksi, valinnan luulisi olevan helppo.

    I5 oli pitkään hyvä peliprossu, ja on tietysti vieläkin, mutta uutena en enää suosittelisi sellaista hankkimaan.
     
    Jumezki kiitti tästä.
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Koita pistää resot minimille. Jos FPS nousee kunnolla, rajote oli näyttis. Noista ikivanhoista peleistä ei aina tiiä.

    Miks uus emo? Tohon emoon sopii esim käytetty i5-3570K joka häviää nykyprossuille jotain 10%. Uudesta emosta et hyödy oikeestaan mitään, rahaa vaan menee hukkaan hitosti.
     
  10. Jumezki

    Jumezki Newbie

    Liittynyt:
    28.06.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Wallu mitä Xeonia ehdoittaisit kokoonpanoon? ja onko sulla arvokasta tietoa xeoneista pelikäytössä? :D :D
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Tällaiset osat laittaisin:

    upload_2015-6-28_23-18-4.

    Minulla on itsellä ivy-xeon, ja kai se kuitenkin paras mahdollinen peliprossu on. Muutamat yleensä vähän vanhemmat pelit tökkivät, mutta ne ovat sellaista roskaa etteivät toimi kunnolla millään koneella.
     
    Jumezki kiitti tästä.
  12. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Täytyypä vastata Xeonin omistajana itsekin, prossuna E3-1230V3 ja jäähynä yllä ehdotettu True Spirit. Tähän asti pelaamisistani peleistä ensimmäinen Crysis on ollut kaikkein raskain (peli vaatii prossulta ja näyttikseltä helvetisti vääntöä, varsinkin kun nykyaikaiselle raudalle optimoinneista ei ole tietoakaan) ja prossun osalta ei ole sen suhteen ollut mitään ongelmia, kuormistusasteita en ole kovinkaan tarkasti seiraillut mutta olleet eri ytimillä 60-90% tilanteista riippuen. Prossun lämmötkin olleet korkeintaan juuri ja juuri alle 80 kyseisellä jäähyllä. Prossussa riittää menohalut, mutta mun näyttis (Asuksen R9 270X) ei jaksa ko. pelin parissa, uudemmat ryysikset pyörivät paremmin näyttiksen osalta.

    Kyllä se Xeon jaksaa pelikäytössä ihan siinä missä "oikeakin" i7. Tuolla on pitkä keskusteluketju aiheesta: http://murobbs.muropaketti.com/threads/xeon-1230v2-v3-pelikoneeseen.960225/


    Edit:
    Muistinpas ryysiksen rasitusarvot aivan päin pyllyä kun aikaa niiden vahtaamisesta on jo aikaa, testasin huvikseni äsken ja tässä jotain tuloksia.

    Crysis

    Resoluutio 1600x900 windowed mode, anti-aliasing off, vsync off

    texture guality high
    objects guality high
    shadows guality high
    physics guality very high
    shaders guality high
    volumetric effets guality high
    game effects guality high
    postprocessing guality high
    particles guality high
    water guality high
    sound guality very high
    motion blur off

    Screenshot pelistä FPS-lukema näkyvissä
    [​IMG]

    Pelin aikana tapahtunut max-rasitus, screenshot pelin jälkeen.
    [​IMG]


    Kyllä tuolla joku Counter Strike pyörii oikein mallikkaasti.
     
    Viimeksi muokattu: 29.06.2015
    Jumezki kiitti tästä.
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tässä haluttiin CS:GO:n joku 200 FPS, noin vanhalla pelillä ei ihan helppoo. Melkein vois suositella Pentium G:ta ja kellotusta päälle.

    Aika omituisen alhanen toi CPU total max. 30.6% tarkottais et peli käyttäis vähän yli yhtä ydintä.
     
  14. Jumezki

    Jumezki Newbie

    Liittynyt:
    28.06.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    :D :D :D :D että mitä? ensinäkin cs:go on vain 3 vuotta vanha peli ja sitä päivitellään viikoittain... toiseksi saan nykyisellä i3 avg. fps 170...(1080p low. asetukset) on ihan ok mutta kun paljon tapahtuu samaan aikaan niin fps putoaa 100 hetkeksi... (se häiritsee pelattavuutta koska minulla on 144hz näyttö ja tuntuu että peli tökkii silloin.) :D :D

    Kiitti atanos ja wallu noista. Kyllä laitan sen Xeonin, ei ainakaan voi tuo fps huonompaan suuntaan mennä... Mutta laitan cooleriksi cooler master hyper 212 evo, siitä kuullu niin paljon hyvää että otan mielummin sen :D
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    CS:GO:n engine on vuodelta 2004 (julkastiin sillon). Eli peli on teknisesti 11 vuotta vanha. Niitä enginejä ei niin vaan päivitellä, muutenhan samat enginet olis ollu aina käytössä, mitä vaan vähän päivitetään. Mutku ei oo.

    Ton prossun meinaan pitäis riittää 144 FPS. Saakko vielä pienemmät resot? Onko esim Vsync päällä?

    Ton ongelman muutenki vois ehkä saada ratkastuu peliä säätämällä.
     
  16. Jumezki

    Jumezki Newbie

    Liittynyt:
    28.06.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    joo tiedän että cs:go perustuu source engineen... pelaan tällä hetkellä 720p ja se riittää ihan jees... mutta välillä fps putoaa esim. jos tulle tosi paljon "valokranaatteja" yhtäaikaan... :D mutta olen päättänyt päivittää setupin joten en älä säätämään tämän kanssa enempää. Osat mitkä jää nykyisestä koneesta yli menevät muutenkin vanhemmilleni peruskoneeseen.
     
  17. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Vastaan vaan tuohon alempaan kommenttiin: Tuota ihmettelin joskus itsekin ja kyselin asiasta jossain (oliskohan ollut Muro?), ilmeisesti käyttämäni versio on sen verran vanha ettei se oikein ymmärrä esim. HT:sta mitään ja laskee jonkinlaisen kokonaiskeskiarvon sekä fyysisten ytimien että myös virtuaaliytimien käyttöasteista ja jotain tai jotain. Tuossa Crysiksessa tosiaan kaikki neljä fyysistä ydintä hoiti hommia, virtuaaliytimet pysyivät siinä koko ajan parkissa.
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Hyvä ku jo ny sanoit.

    Aika mielenkiintosta. Yleensä virtuaaliytimiäki kuormitetaan ainaki vähän. Tosin ton perusteella yhtään ydintä ei kuormitettu yli 50% joka sekin on aika mielenkiintosta. Todennäkösesti Ryysis tsekkas fyysiset ytimet (4) ja pisti niille maksimilla tasakuorman (50%). Eli tolla perusteella dual core riittäis Crysikseen ja triple core jos jotain taustalla säätää jotain.

    HW monitorista voi olla aika vanha versio, HT tuli PC-prossuihin jo 2002. Tai sit toi ei tarkotuksella näytä virtuaaliytimiä, eihän ne oikeestaan voi kuumentua normeja enempää muutenkaan.
     
  19. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Jotain tuollaista varmaan joo. Tosin toi mun näyttis on aika paha pullonkaula ryysiksessä, jos olisi joku kunnon tehopaketti hoitamassa näyttiksen/näyttisten virkaa niin varmaan prossukin lapioisi reilusti enemmän tavaraa näyttikselle joka taas näkyisi korkeampana prossun käyttöasteena.

    Jep, katselinkin googlen kuvahaulla joidenkin muiden monitorointisoftien ruutukaapauksia eivätkä muutkaan ohjelmat näytä virtuaaliytimiä.
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tuskin, ellei se näyttis oo se joka rajottaa FPS:a. Muutenki tasan 50% monelle ytimelle haiskahtaa siltä et softa lakee ytimen ja HT ytimen 2 ytimeks joista toiselle 100% = 50% yhteensä.

    Noin se järkevää onki tehä, en mm. tosta syystä oikeen oo HT:n kannattaja. Eikä mieli muutu vaikka Zeniin tulee HT.

    Eiköhän offtopic riitä tällä erää :)
     

Jaa tämä sivu