1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Koneen kasaamisen kanssa ongelmia

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi MacRichard 17.01.2015.

  1. MacRichard

    MacRichard Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Juuh elikkäs. Kävin tuolta systemastoresta tilailemassa tämmöisen paketin osia ja monen "how to" videon jälkeen päätin säästää 40€ ja kasata kone itse. Kaikki osat menneet menneet kotelon sisälle :). Virrat ovat jotenkin ainakin kytketty ja luulin saavani koneeni käyntiin painoin virtanäppäintä ja mitään ei tapahtunut.

    Tarkistin muutamaan otteeseen, että emolevyn paneeliin olin johdon asettanut oikein. Ei tulosta.
    Kokeilin ruuvimeisselillä koskettaa kumpaakin pinniä. Yrittäen siten käynnistää konetta. Ei tulosta.

    Virrat päälle laittaessani emolevyyn syttyy standby power led (SB_PWR)

    Eli missä se vika voisi olla?:(

    Emolevy: Asus M5 A97 R2.0
    Kotelo: Zalman Z9 Plus. Jos tämä jotain selkeyttää...
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ledi viittais siihen et emo saa ainaki +5V standby jännitettä.

    Kaikki liittimet oikeissa paikoissa? Emon ja kopan välissä korokepalat?
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Tarkista ensin, oletko laittanut emon korokepalat oikeille paikoille, jotta emo ei ota oikosulkua kotelosta.
     
  5. MacRichard

    MacRichard Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyllä korokepalat on paikallaan ja kiinni on emolevy 6 mutterillaan. :)
     
  6. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Korokepalat emolevyn ja kotelon välissä?
    Emolevyn lisävirta paikallaan? (4+4pin ja 24pin)
    Kotelon virtanapin piuhat oikeassa paikassa emossa? (tarkasta emon ohjekirjasta)
    Onko muistit kunnolla paikallaan? (kokeile eri slotteja tarvittaessa)
     
    MacRichard kiitti tästä.
  7. MacRichard

    MacRichard Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Korokepalat paikallaan. Lisävirta check. 3 kertaa tsekkasin että paneelin switchis oikeassa paikassa ja vielä nettimanuaalista katsoin, että minulla ei ole mitään väärää versiota. :) Ramit testasin molemmissa paikoissa ja varmistin, että pohjassa ovat. Ei lähde käyntiin, ei mitään elon merkkejä. :oops:
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,822
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Kannattaa kokeilla kasata se vielä vaikka emon pahvilaatikon päälle.
     
  9. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Samalla linjalla.

    Tuleeko siis mitään elämää? tuulettimet pyörii (poweri / kotelo / prossu?)

    Purkaa osat kotelosta ja kasaa uudelleen. Yksi on tietenkin kokeilla lähteekö poweri käyntiin ollenkaan, mutta palataan tähän myöhemmin.
     
  10. MacRichard

    MacRichard Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Virrat päälle ---> Emolevyyn syttyy standby power led, niin kuin aikasemmin sanoin. Painan käynnistys nappia niin ei tapahdu mitään. Mikään tuuletin ei lähde liikkumaan.

    Kun kytken virtalähteen päälle niin emon ledi syttyy eli virtalähde ei ainakaan rikki? Ja jos kasaan sen nyt uudestaan niin mikä olisi se minimi kokoonpano joka pitäis laittaa? Emo, Prossu, muisti, kovalevy, virtalähde?
     
  11. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,822
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Ei se powerin toiminta välttämättä vielä ole tollakaan selvää, mutta sen saa päälle kun kytkee siitä 24pin atx johdosta vihreän pinnin ja jonkun mustista pinneistä hyppyjohdolla yhteen. Luonnollisesti kaikki muut johdot irti laitteistosta.

    Ei sitä hdd:täkään välttämättä tarvi laittaa. Pitäis sen alkaa kuitenkin käynnistyä ilmankin.
     
  12. MacRichard

    MacRichard Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noh. Purin kaikki turhat osat sieltä pois, lähti käyntiin ja ongelmana oli kotelon mukana tuleva "fan controller" jonka yhdistämällä pystyisi vaikuttamaan kotelon tuulettimien nopeuksiin. Tämän yhdistämällä virtalähteeseen ei mikään toiminut. Joten nyt kotelossa ei ole yhtään tuuletinta päällä. Voinko yhdistää emolevyn 4 pinnisiin tuuletin paikkoihin nuo 3 pinniset tuulettimet? Jostain luin, että tuulettimet sopisivat niihin mutta pyörisivät täydellä teholla kokoajan.
     
  13. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,647
    Kiitokset:
    338
    Pisteet:
    93
    Siinä emossahan taitaa olla 3 paikkaa tuulettimille,voit pistää niihin tuulettimet kiinni.
    Ne tosiaankin pyörii kokoajan täydellä nopeudella.

    Kyllähän sen kotelon fancontrollerinkin pitäis toimia.
    Onko siinä nyt joku kytkentähäikkä,että ei toimi.
     
  14. MacRichard

    MacRichard Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Niin, mutta kysymykseni oli, että voinko laittaa 3 pinniset tuulettimet 4 pinnisiin emolevyn paikkoihin?

    Ja ilmeisesti siellä joku oikusulku on kun häviää muualtakin sähköt.
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Voit pistää. Eikä ne välttämättä pyöri full speedillä. Ainaki Asuksen emot osaa säätää automaattisesti vaikka olis 3 pinninen (Q-fan).
     
  16. MacRichard

    MacRichard Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Okei hyvä.

    Tässä vielä huomasin, että RAM muistit olin jättänyt "väärille" testaamalleni sloteille. Voinko ihan huoletta siirtää ne näihin suositeltaviin paikkoihin? :)
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Voit. Ei noilla yleensä oo mitään väliä.
     

Jaa tämä sivu